View tracker

Dags att återuppliva barndomen idag kände jag. F I S K B U L L A R. Det skulle krävas mycket för mig att öppna en burk med färdiga bullar. Så svårt är det inte att göra själv! Hur många procent fisk är det egentligen i fiskbullarna på burk?

Jag går väldigt sällan efter mått, så ni får
Ingredienserna här:

1 st torskfilé
4-500 gr laxfilé
Grädde
Lite ströbröd
1 ägg
Gräslök
Vitpeppar
Salt
Lite nedsmulad fiskbuljong

Till detta åt vi blomkålsris och en sås som jag slängde ihop i pannan som bullarna stekts i. Bestående av grädde, mjölk, fiskbuljong, ca 2 citroner, vitpeppar och salt :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

För ett tagsen infördes en årlig höstmiddag med två av våra nära kompis-par. Ett par står för förrätt, ett för huvudrätt och sista paret för efterrätten. Till detta ska man ha ett passande vin att presentera tillsammans med sin rätt inför oss.

Jag och Marcus stod för huvudrätten, som blev Boeuf bourguignon. Till detta drack vi ett pinot noir-vin.

Kvällen ser ni nedan i bilder ☺️

Likes

Comments

View tracker

Jag tog upp löken som var kvar i mina lådor häromdagen. Var lite sugen på att fritera egna lökringar. Om ni inte har fattat det så är jag en riktig sucker för lök. Lök i alla former. Älskar det.
Här friterade jag iaf. Till detta använde jag ägg, mjöl och panko och frityrolja.

Likes

Comments

Häromdagen fick jag hemleverans från min lillebror och hans tjej. Dom hade plockat älggräs och gjort saft på detta. Jag hade aldrig hört talas om detta innan, men Wikipedia säger:

"Älggräset är en ganska högväxt art (omkring 1–1,5 meter), som vanligen inte blommar förrän efter midsommar. De gräddvita blommorna, som har 5 kronblad, sitter i breda knippen och är starkt doftande.

Bladen är parvis sammansatta med sågade, lansettlika småblad.

Frukten är en spiralvriden nöt innehållande 1 frö. Den är fylld med luft, varför den kan flyta på det vatten, som ofta finns intill älggräsets växtplatser, vilket underlättar spridning till nya växtplatser.

Blommorna och bladen luktar olika p g a att de innehåller olika doftämnen."

Jag kan inte riktigt sätta fingret på hur den smakar, men den påminner lite om fläder faktiskt.. Fast ändå inte.. Svårt att förklara! Ni får testa helt enkelt. God är den iallafall 😊

Likes

Comments

Det här kan vara den absolut enklaste fisksoppan. Och långa jobbdagar kräver inte allt för komplicerade middagar, som helst resulterar i matlådor också. Så idag blev det denna.

Du behöver:
Torsk
Lax
Sharlottenlök
Vitlök
Vitt vin (matlagnings eller valfritt)
Créme fraish tomat/saffran
Grädde
Buljong

Finhacka löken och vitlöken och svetta lite. Häll på vinet och låt koka lite, sedan häller du i cr fraish och grädden. Häll på en buljongtärning, jag körde med grönsaksbuljong idag (mest för att den stod närmast och jag kände för det). Låt detta koka upp och smaka av med vitpeppar och salt. Tärna fisken och lägg i torsken. När den sjudit i ca 2 min kan du lägga i laxen och efter ca 1 min kan du i princip stänga av plattan. Laxen går så otroligt fort att tillaga.
Servera med vitlöksbröd om du vill lyxa till det lite. :)

Likes

Comments

Det här är en uppfriskande drink som även går att göra alkoholfri. Jag fick en liknande hos en nära vän för ett tagsen.
Du mixar bara vattenmelon, mynta och frysta jordgubbar. Sen lite vodka om du vill va. Jag väljer gärna frysta jordgubbar eftersom den är mycket godare när den är sådär krispigt kall!

Likes

Comments

I lördags var vi sugna på en riktig mixen grill jag och M. Vi bjöd hem lite vänner och vi skulle bestämt sitta ute. Det slutade med att alla satt med filtar och efterrätten togs inomhus med tända ljus!

Jag skördade äntligen mina rödbetor och några lökar. Det blev både gul, röd och silverlök. Dessa la jag i ett foliepaket med en skvätt vitvinsvinäger, smör och salt. Mer närproducerat är svårt att få!
Rödbetorna kokade jag och la lite getost över.

Jag la lite blad från min ätbara ringblomma i isbitarna för att liva upp dom lite. La även i myntablad i några.

Likes

Comments

Tror jag har skrivit om denna innan, men den tål skrivas om igen! Har ni inte testat till grillat. Gör det!

Du behöver:
Mogen mango
Salladslök
Färsk chili
En skvätt olivolja om det behövs

Finhacka allt och blanda samman. Ät och njut :)

Likes

Comments

Jag såg ett inlägg som snurrade runt på Facebook om denna enkla wrappen och var naturligtvis tvungen att testa. Den fick absolut godkänt av testpanelen.
Något jag kan tänka mig att ändra, eller att testa nästa gång är att byta ut jordgubbarna mot banan, ni som varit i Thailand och ätit bananpankaka kommer älska det! Det blir väldigt likt, speciellt eftersom man lägger tortillan på grillen och får det här krispiga. Mums!

Likes

Comments

Det har varit en intensiv vecka med mycket jobb för både mig och M. Häromdagen var jag tvungen att fylla på med matlådor. Det blev ungnstekt lax, ett kryddsmör och stuvad vitkål. Jag har fått lite dille på kryddsmör. Tycker det är så gott! Detta bestod endast av smör, citronskal, dill och chili. Mycket gott!

Likes

Comments