View tracker

Fick idag avslag på den försäkringen jag försökte teckna via IF.

Anledningen? Jag har diabetes.

Jag ringde naturligtvis upp och frågade hur det kunde komma sig, och om de hade någon annan typ av försäkring jag kunde täcka (kanske en som är dyrare pga 'risken'?)

- Lilla vännen, INGET försäkringsbolag försäkrar diabetiker, ni får så många följdsjukdomar!
- Jaha... men om jag får till exempel cancer. Ska jag vara totalt oförsäkrad då?
- Ja för den kommer ju då från din diabetes.

För det första är det ett helt förkastligt bemötande. För det andra har hon fel i sak - det är inte vanligare med 'utomstående' sjukdomar såsom cancer bara för att man har diabetes. Möjligtvis ögonskador, njurskador och så vidare - OM man inte sköter sig - men visst ska jag väl kunna försäkra mig mot andra sjukdomar?

Bröstcancer är till exempel kvinnans vanligaste cancersjukdom och ca 20 kvinnor insjuknar varje dag. Ska jag inte kunna försäkra mig mot det bara för att jag har diabetes?

Jag ringde nästan direkt vidare till ett annat försäkringsbolag som hjälpte mig direkt. Förhoppningsvis får jag ett avtal i brevlådan om ett par dagar - om inte annat försäkrar jag mig via diabetesförbundet (läs mer här http://www.diabetes.se/sv/Medlem/forsakring/)

Hejdå, IF. Hoppas ni rekryterar mer kompetenta medarbetare i framtiden. 

Likes

Comments

​Lördag kväll. Vi har precis haft besök av min pojkväns familj och släkt. Mycket mat och prat precis som det ska vara! Definitivt bland det mysigaste som finns. Att bara vara.

Tidigare idag åkte vi in till Uppsala för att handla julklappar. Mitt i alltihop blev jag toklåg i blocksockret. Jag kunde knappt prata utan att sluddra och fick verkligen anstränga mig för att tala rent. Åt en macka och kände mig bättre, men fick världens rekyl när jag kom hem och låg på 14,8... AVSKYR detta. 😔 Usch. Men det gick ner snabbt. Jag sjönk till 7,2 på 3 enheter innan middagen, så det löste sig bra. Önskar bara att jag slapp tänka på sånt här. Bara vara normal...

Tänker ibland att det är som att ta körkort. Det är skönare med automat men def bättre att lära sig manuellt. Alla ni friska slipper tänka på alla olika nivåer medan jag behöver styra allt varje timme varje dag.

Men tänk att livet kan vara så bra ändå. Trots allt. 🏩

Likes

Comments

Likes

Comments

Det har hunnit gå en bra bit av december och snart är det jul. Helt vansinnigt hur tiden bara flyger förbi. Jag har haft besök av min lillasyster den senaste veckan, och nu i helgen åkte hon, jag och min pojkvän iväg till Riga. Världens bästa weekend! Trots förseningar och lite strul så kom vi alla fram helskinnade och inte alltför trötta. 

Vi bodde på Radisson Hotel Latvija, som låg ganska mitt i staden. Vi hade fri tillgång till spaavdelningen och deras skybar, så vi varvade det med mysiga promenader i Gamla stan. Det var faktiskt betydligt bättre (och renare) än jag trodde innan, och dessutom var maten billig och god! 

Helgens bästa var avsmakningsmenyn på Vincents. 8 rätter och minst lika många viner, för lillasysters del smoothies, och det var så jäkla bra. Jag testade beef tartar och gåslever för första - och definitivt sista - gången. Men allt annat var hur gott som helst 😊

Blodsockret låg väldigt bra med tanke på hur mycket gott vi åt. Jag tror jag snittade 6. Det var heller inga problem med att få igenom varken kanyler eller sprutor genom flygplatsernas säkerhetskontroller.

Bra att tänka på som resande diabetiker:

💉Beställ ett medicinskt intyg från din läkare! Det skrivs på engelska och intygar att du har diabetes och därför behöver ha med medicin till det.

💉Ha alltid dubbelt av allt! Checka gärna in och ha i handbagaget. Är ni flera som reser är det alltid bra att dela upp i det incheckade bagaget (eftersom det bara finns ett personligt medicinskt intyg) så är du säker på att ha en uppsättning om någon väska försvinner/blir stulen/blir försenad.

💉Kolla med din sköterska hur du ska hantera tidsskillnaden om det skiljer några timmar. 


Likes

Comments

Helgen bara sprang förbi! Har tyvärr legat högt i blodsocker ganska konstant, med undantag på några bra fastevärden. Jag är så förkyld att det tenderar att dra iväg av minsta lilla, men förhoppningsvis börjar jag bli lite bättre redan nu. Dock har jag tappat bort min tresibaspruta så jag har inte tagit något basinsulin idag. KLANTIGT. Men så är det. Jag har kompenserat med att ta insulin till maten istället, får se hur det går när jag mäter nästa gång.

Jag har ju nämligen tablettbehandling trots att jag är typ 1. Så jag tar basinsulin + tablett varje morgon och brukar klara mig bra på det! Mina tre senast hbA1c har varit helt stabila så jag kommer nog få fortsätta ett tag till (peppar, peppar) 💪

Jag har inte vetat detta förrän nu men tydligen får diabetiker även torrare hår? Jag märker verkligen av det kan jag säga. I torsdag testade jag därför att göra en egen hårinpackning av sånt jag hade hemma.

🌵Honung/olivoljeinpackning​🌵

2 tsk olivolja
2 tsk honung
30 min verkningstid
Tvätta som vanligt

För mig fungerade det hur bra som helst, men eftersom det är det enda jag testat ska jag göra en med avokado och en med kokosolja framöver. Får se vilken som blir bäst!


Likes

Comments

En Macbook pro har fått flytta hem till mig. 👏 Jag har velat ha en länge men inte kommit mig för. Men nu så! Nu har jag fastnat i appleträsket totalt alltså, nu har vi snart inga andra märken i hushållet! Haha.

Förkylningen sitter såklart i idag också. Snörvlar och nyser som en jag vet inte vad, ovanligt för att vara mig. Jag brukar snarare få hosta och ont i halsen. Jobbade halvdag dock och väntar nu på att vi ska åka iväg till Övik 😄 Hoppas bilresan går snabbt!

Imorse glömde jag ta mitt insulin. På riktigt, hur kan man glömma en spruta!?!? Har inte mätt blodsockret än, men utgår ifrån att det är lite högre pga glömskan och förkylningen. Men vi får väl se lite senare! (Om jag kommer ihåg att packa mätaren 😜)

Likes

Comments

Igår jobbade jag längre än jag räknat med, och på tåget hem fick jag ett sms från Pontus med order om tid och plats. Han hade bokat bord på La Parilla bara sådär! Finner ej ord så mysigt det var. Vi brukar oftast käka italienskt men nu blev det argentinskt hela vägen. Bara att komma iväg på en vardag, helt oväntat, var så himla skönt.

Det blev ganska sent dock och jag skulle ju upp till min hälsokoll imorse... Meeen det var så värt det! Jag hade dessutom bra värden, mycket bättre än jag trodde! Mitt hbA1c låg på 54 (målvärde 52, mitt förra 45). Med stress efter inbrottet och allt som varit den senaste tiden känns det ok att ha stigit lite. :) 

Imorgon ska vi bila upp till Övik och stanna över helgen. Min förkylning till trots. Ä N T L I G E N helg!

Likes

Comments

Idag var jag på diabetes-ögonbottenundersökning för andra gången. En optiker ger pupillvidgande, som för övrigt medför att man ser dubbelt och suddigt i fyra timmar efteråt, och fotograferar sedan ögonens botten. Sist kunde dom se små, små skador pga mina höga värden innan jag visste att jag ens hade diabetes. Nu hoppas jag att dom gått tillbaka!

På torsdag har jag ännu en undersökning, men då hos min sköterska. Vi ska bl.a mäta långtidsbldsocker, s.k. hbA1c. Efter en snabb koll på blodsockermätaren gissar jag att mitt hbA1c kommer ligga på omkring 58. En höjning från förra besöket då jag låg på 47 (vilket är ett resultat en frisk person skulle kunna ha). Jag får skylla mig själv eftersom jag varken haft lust eller ork att få bättre värden. Dumt, men så är det. 7,2 är inte så illa faktiskt. (En frisk person har 40-50 i hbA1c).

Ikväll är det dock ÄNTLIGEN dags att testa diabetesvänlig varm choklad! Görs på havremjölk, kakao och stevia. Givetvis med grädde. Något annat är otänkbart. Grädden hjälpen ju faktiskt till att hålla BS nere :)

Det är såhär enkelt:
Blanda 2 tsk kakao med 2 tsk stevia.
Värm 2 dl havremjölk och häll över i mugg! 

Likes

Comments