Hej hörni! Hur är läget?

Jag har äntligen fått lite tid till att sitta ner och bara skriva, vilket jag tycker är riktigt skönt. Har massor med saker i skola och utöver det som jag måste ha klart innan onsdag för då flyger jag till New York för shopping med pappa. Åh va kul tänker säkert ni flesta, ja jag älskar shoppa men.... Jag är SÅ flygrädd och har sån reseångest. Gillar inte att vara hemifrån, flyga, vara i ett annat land och lämna Linus. Har gråtit många kvällar månader tillbaka för jag är så rädd att planet kommer störta, att det blir terrorattack, att jag aldrig kommer hem igen osv. Jag vill verkligen inte men sen vill jag ut och resa shoppa i världens shoppingstad och leva. Jag vet hur mycket jag kommer gråta när jag ska säga hejdå till Linus och resten av familjen. Börjar gråta nu bara jag tänker på det... Fan.

Men jag ska fixa det, jag kommer komma hem, jag kommer kunna vara i Linus famn en vecka senare, jag kommer träffa familjen och jag kommer haft kul.

Hur är det i skolan då? Jodå har kemiprov på fredag, fysikprov måndag och biologi nationella tisdag sen åker jag. Pluggar flera timmar om dagen för jag vill verkligen fixa fysiken och kemin. Det är 1/4 av 9:an kvar hur sjukt låter inte det??? Om 1 månad har man chansen att ändra gymnasievalet och fått veta om man kommit in på vinter betygen men får ju inte en säker plats från 1 juli.

En annan sak är att om 21 dagar fyller jag 16 år, jag får övningsköra (under denna månaden har vi gått handledarkurs och skickat in saker till trafikverket så nu väntar jag bara på att fylla år), jag får va medlem på hemmakväll ;), sätta upp mig på lägenheter och lite annat sånt halvvuxet haha. Tyvärr tänker ju min flygrädslan du kommer inte komma hem så du kommer inte hinna fylla 16.

Åh vill ha resan gjord så jag kan slappna av nu :((((

Vi hörs antingen innan jag åker eller ja, puss å kram <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det finns ingen jag älskar så mycket som Dig även fast det kanske inte alltid märks. Stunder kan vara svåra och allt kan kännas så hopplöst. Man kan vara ovänner och missförstå varandra. Även i de lägena är det dig jag prioriterar och den största rädslan hos mig är alltid att förlora dig. För du är den finaste jag har och det finns ingen jag känner sån trygghet hos som dig. Du är det finaste jag vet. Jag är så glad och tacksam över att du står ut med mig. För ja, jag har saker som jag måste jobba på, som vilken annan människa som helst. Jag förstår att det måste vara påfrestande. Men grunden är att jag är så rädd att någon får tag i mitt allt, eller att allt jag har ska lämna mig. Förlåt för alla utbrott och onödiga bråk jag bidragit till, jag har aldrig menat något illa utan rädslan har legat i grunden.

För jag älskar alla dina små saker som gör dig till dig. Jag älskar när du kryper nära mitt i natten när du sover. Jag älskar när jag vaknar upp mitt i natten och du ligger och pratar till mig för du tror att jag inte hör. Jag vet att runt dig får jag vara jag, jag behöver inte sätta upp en fasad för jag är trygg hos dig. Jag älskar när din familj/släkt ibland säger gumman till mig för det får mig att känna mig som hemma. Jag älskar ligga med huvudet på ditt bröst och känna din doft. Jag älskar när du kramar om mig så hårt så de känns som jag bryter min rygg för du är så lång. Helt enkelt så älskar jag allt med dig och de runt om kring.

Jag är så glad att jag fått dela de senaste året med dig, för du är underbar. Jag önskar och hoppas att jag får dela många år till med dig. Hade ingen aning om hur mycket någon kunde betyda innan jag möte dig där i skåps rummet för 1,5 år sedan. Min fina du, du är helt otrolig, jag kan inte med ord beskriva hur underbart fantastiks du är. Jag kan inte mer än att längta tills i sommar när jag ska få spendera två veckor med dig och din familj för jag älskar er alla.

Jag hoppas du förstår hur mycket du betyder för mig.

Likes

Comments

Börjar detta med att jag har ingen aning varför jag lägger ut detta men aa.

Det flesta kan kalla mig töntig men speciella dagar är något jag verkligen bryr mig om. Jag är som person väldigt planerad av mig, jag älskar att göra stora grejer av saker och verkligen visa uppskattning men även få. Dagar som födelsedagar, nyår, julafton och ja idag 14 februari älskar jag. Det är inte bara de dagarna som är viktiga, små saker i vardagen där man visar uppskattning är också så viktigt. Men just på de speciella dagarna vill jag göra mer för att verkligen visa att jag tycker om och uppskattar personen och då förväntar jag mig desamma. Jag jämför mig tyvärr mycket med andra också vilket inte är en bra kombo. Ja, jag kan lever lite i en fantasi värld men det är inte de dyra presentera jag är ute efter för jag hatar när folk diskuterar pengar, det är tanken som är viktig inte värdet. Det jag vill ha är de små sakerna som gör en lycklig, ett sms, en kram, ord, att man får eller någon gör något som verkligen betyder något för än. När man ser att den lagt ner tid och verkligen försöker. När det inte är bara för att. När de inte bara är en present som är dyr eller något som den gick in å köpte för jag tjatat om de.

Uppskattning för mig är både viktigt att få och ge, jag är en osäker person och jag behöver bekräftelse och uppmärksamhet för att verkligen förstå att jag betyder något för personer. Jag har en bild av vad jag vill ha men den stämmer inte alltid med verkligheten vilket inte är konstigt. Såklart de är svårt att vara på ett sätt man kanske inte är eller veta va folk vill ha ut av en, man är ingen tankeläsaren.

Tyvärr är jag personen som blir så besviken/ledsen om planer ställs in eller saker inte riktigt blir som ja trott, det är en dålig egenskap som jag måste jobba på. Men jag känner mig så ensam i detta, som att jag är den ända som vill ha överraskningar, uppmuntring och små saker som betyder mycket.

Nu ska jag sluta klaga och vara tacksam över min familj och mina vänner för de är underbara och jag älskar de massor!

Hoppas ni har haft en bra dag och annars sänder jag er en stor kram <3

Likes

Comments

Hallå på er!
Idag är en seg och lång dag men även en seg vecka typ. Ni vet när man har lite i skolan så man typ inte ens orkar ta upp böckerna för de är så lite. Så är de för mig denna veckan, har små läxor typ när man ska läsa igenom och förbereda sig men även ett so prov. Jag har liksom chillat så mycket, jag har suttit med so:n framme läst igenom de men kommer inte ihåg vad jag läst. Har biologi läxa imorgon där ja ska läsa igenom de vi gjorde förra veckan, men de går inte in de är som kroppen bara nej ja vill inte kunna de. Vilket gör att jag får panik!! Jag läser ju de men de sätter sig inte.

Till en annan sak, idag var jag med Frida och Maja hos syv för de skulle göra gymnasievalet, som ni kanske redan vet har jag gjort mitt och var säker på vad jag ville. När jag dock satt och lyssna på vår syv när hon pratade med Maja och Frida var de som att de gick in hos mig. Shit ja börjar ju gymnasiet snart, vilket gav mig en stor klump i magen. Kommer jag hitta någon ny i min nya klass? Kommer jag orka ekonomi? Kommer jag fixa matten? osv. Så efter vår svenska lektion gick jag fram till vår lärare/mentor och hann inte säga mer en gymnasiet från jag brast ihop. Efter vi snackat ungefär en kvart var jag lite mer lättad och glad över att vi faktisk har den mentor vi har. Hon sa massa positivt, gav mig tips och bara försökte förklara för mig.

Det är nog inte bara gymnasiet som bidrog till idag, som ni kanske också vet åker jag till New York i början av april och jag är så rädd! Jag gillar inte flyga, vara hemifrån eller att vara i ett land som just nu är lite kaos och man vet inte vad som kommer ske i landet. Jag vet även att jag har lite tunga uppsatser framför mig vilket gör mig stressad. Har börjar spåna och skriva lite på några vilket känns bra men jag skulle ju helst vilja ha de klart med tiden räcker inte.

Så lördag ska jag faktiskt ha en hemma kväll där jag ska skriva klart ett bildprojekt och skriva lite på en novell vi ska lämna in. Sen på söndag så är de jobb och sen stressa hem till Linus som fyller år <3

Hur har ni de? Oavsett vad så är du unik och bra precis som du är.

*tänkte att jag slänger in en bild på mat för de brukar göra en glad

Likes

Comments

1 månad sen sist? som vanligt då alltså ;) Vad händer hos mig och vad snurrar hos mig? Ja lika mycket som alltid typ. Veckan har varit f.ö.r.j.ä.v.l.i.g tänker väll inte gå in på de så mycket mer. Har pendlat mellan känslorna skrika, känna mig värdelös, gråta eller velat slå något. Blir inte bättre heller, men ikväll ska jag träffa Emelie och Maja så ska vi laga lite mat och bara vara, träffa fler kanske. Gjorde mitt fysikprov idag, de kändes okej men brukar man känna så har de oftast inte gått bra.. Just de, gjorde även mitt gymnasieval i måndags å det är väll de ända jag är säker på typ. Försöker se på allt positiv då jag är så trött på å vara ledsen. Så mycket skit men kämpar för fullt för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Skolan är stressande, förvånade? nopp inte jag heller. Imorgon ska jag jobba dock på ett nytt ställe så är lagom nervös.

Nästa vecka har jag ganska fullt med skolan då lärarna är stressade av att vi ska hinna med allt, jag ska ta ut p-staven vilket gör att kroppen måste ställa om sig i med hormonerna vilket kommer rubba mig ännu mer. Skulle vilja sätta mig på flyget å säga hejdå (även fast jag är extremt flygrädd). Men men kämpa på detta fixar jag som allt annat.

Ja så var läget nu, vill inte ens tänka framåt, är rädd för framtiden och vill inte göra några förhoppningar. Dag för dag får de bli till läget i mig är stabilt.

Likes

Comments

Hallå!

Som vanligt sitter jag i min säng med musik och skriver något som jag tänkt lägga ut. Inte för att någon ska läsa utan för att jag gillar kolla tillbaka och skriva av mig. Igår var det skolavslutning, halva 9:an är nu över, alla muntliga nationella är klara och jag har höjt mig i betygen. Hade världens bästa kväll/natt igår i Emelies stuga, vi och några vänner invigde vårt lov på bästa sätt. Sådana kvällar kan man leva på länge, vi dansa, snacka, umgicks och bara levde där och nu. Jag blev bara på så bra humör och jag behövde det! Imorse var vi lagom trötta då ingen av oss riktigt kom i säng, men jag och Memme tog en runda i solariet och sen klarade man resan hem. Resten av dagen har jag sovit, pratat med far min om imorgon (vi ska fira lite jul), vår resa till våren och mina betyg. Även fast jag hade sjukt bra gårdag, jag lever livet och det går bra så är det något som ligger och gror inuti mig. Jag vet väll egentligen vad det är men ljuger för mig själv att det inte påverkar mig. Jag har så mycket tankar och funderingar som alltid, ingen nyhet hos mig liksom. Men tänk om det inte hade sätt ut såhär, tänkt om inte de hade hänt, tänk om de skulle hända. Det finns så mycket som gör mig så nyfiken men jag vill inte ändra något för jag är rädd att en dag kanske gjort fel val. Jag antar att jag är en vilsen tonåring som inte kan tyda mina känslor och tankar. Hur som helst, jag har lov. Jag ska försöka lämna skolan nu (även fast jag har ett fysikprov direkt när jag kommer tillbaka som ligger och gror i mig), jag ska ta de lugnt och bara ha så jävla kul. För jag har längtat efter detta lovet nu och jag måste låta min kropp återhämta sig. Jag säger desamma till dig som läser detta, ta chansen att vila, ha svin kul och ta detta lovet till att bara tänka på dig!

Likes

Comments

Kan ni fatta hur snabbt hösten har gått? Jag har exakt 1 månad kvar till jag är klar med halva 9:an!! Jag var så nervös och rädd för 9:an. Inte för just att liksom ha nationella och sånt utan för jag visste att Linus skulle börja gymnasiet och att vi inte skulle träffas lika mycket, jag var även rädd för att jag inte skulle komma in på mitt gymnasieval (vilket jag inte vet om jag gör än men jag vet till 99,9 % vad jag vill och vår syv sa att det inte var några problem), jag var nervös inför att jag skulle börja en ny klass igen.

Början av 9:an var osäkert och jag var lite lost i mig själv och som vanligt har man svårt att ställa tillbaka efter sommaren. Jag och Linus hade de ganska osäkert och vi 'tog en paus (vilket jag mer tog som att vi gjorde slut) som bara varande någon timme dock, vi insåg att vi vill vara tillsammans och att vi kommer klara av detta (och det gjorde vi, idag är de så bra de bara kan enligt mig). Men vi bråkade ganska mycket och de tog några veckor innan vi hittade tillbaka och läget blev stabilt igen.

Min nya klass tog emot mig med öppna armar, jag kom snabbt in i klassen. Dock var väll lärarna de som tog lite tid men de börjar bli bra nu.

Betygen, ja de är stressigt beroende på var du vill plugga sen. Ett tips är snacka med läraren och berätta vad du vill ha för betyg, lärare är faktiskt ganska enkla att snacka upp betyg med.

Allt det jag varit nervös för har varit lite i onödan, jag tror inte Linus och jag hade haft de så ostabilt om jag bara hade litat och trott på oss. Men men de löste ju sig. Jag hade inte behövt vara orolig och ha ångest över att börja ny klass, de var hur snälla som helst.

Ett tips till er som början 9:an, ta de lugnt! Det kommer inte bli som ni tror. Visst ibland är det ett helvete, nationella kan göra att man får en blackout men de kommer inte förstöra hela din framtid, ibland kanske inte känslorna vill samma som du, kompisrelationer kanske ändras när stressen tar över, men ta de lugnt. Låt allting flyta på och ha inställningen jag gör mitt bästa mer än så kan jag inte. Allting löser sig, även fast det gör skit ont så läker det med tiden.


Likes

Comments

1.Två sanningar om dig själv? Jag är vänsterhänt och jag vill börja gymasiet nuuuuuu.

2. Vad köpte du senast? Lussebullar

3. Vem gör dig lycklig? När jag har allt organiserat, planerat, Linus och katt

4.Vad gör dig ledsen? Ja i värsta fall om jag inte har ätit kan jag gråta över att mamma köpt fel potatis *detta har faktiskt hänt

5. En dröm? Få ha ett fast jobb, en lägenhet och en familj.

6. Hur lång är du? 169 cm

7.Hur löd ditt sista sms du fick? ''Okej''

8.Vilken är din favoritplats? Kan alltid slappna av och släppa all stress och ångest när jag är hos Linus , så ja där.

9.Vad tycker du om att göra? Shoppa, dansa, träffa nya personer och umgås.

10. Vart i världen skulle du vilja befinna dig i just nu? Antingen i ett varmt land i en solstol eller på en shoppingresa.


Likes

Comments

Imorse ringde klockan 06:00 och jag har sovit så dåligt inatt! Imorse mådde jag så illa och va så nervös men när jag väl stack till tåget la sig nerverna. Idag var de ju dags att skugga, vilket gick super bra. Men har nog insett att det inte är skolan jag vill gå på. Det var absolut inget fel på ProCivitas, de hade jättegod mat och bra elever men ingenting som gjorde att jag kände wow. Jag känner att jag kan lika bra gå på rönne som där. På rönne slipper jag pendlingen, jag kan välja exakta linjen jag vill gå och lite andra fördelar. Båda skolorna har fördelar och nackdelar. *ProCivitas är inte som ryktena säger! Märkeskläder spelar inte stor roll, de har inte så mycket mer plugg än alla andra, de är som vilket annat gymnasie som helst förutom att de kanske har en elevkår som är mer engagerade och ställer till med evenemang och att alla elever som går där är studiemotiverade.

När jag kom hem var de bara att byta om och sticka till dansen, sjukt va de kan göra en på bra humör. Efter dansen var de plugg och nu ligger jag i sängen och ska snart lägga mig. Imorgon är de tillbaka till 9:an och ta tag i de jag missade idag.

Likes

Comments

Hej!
Idag är en seg dag, har suttit med mitt kemiplugg 1h då jag har prov på fredag. Som tur väll förstår jag de och känner att jag kommer klara det. Det känns så enkelt så de känns fel, har ni haft den känslan? Vill höja mig i kemi detta året vilket gör att detta provet spelar ganska stor roll för mig. Har en franska läxa till tisdag men svår att plugga till när jag inte kommer vara med på morgondagens lektion. Imorgon ska jag nämligen skugga på en gymnasieskola. Är hyfsat nervös vilket för att plugget kommer inte i fokus.

Har två lunga veckor i skolan nu, denna veckan kemi prov och franska plugg, nästa vecka ett matteprov och sen drar jag till Salzburg över helgen. Efter mina lugna veckor kommer seriöst veckan man fasat för mest under 9:an, helvetes veckan. När jag tagit mig igenom den kommer jag klappa mig själv på axeln.

Nu ska jag fortsätta plugga lite kemi innan jag hoppar in i duschen och senare cyklar hem till Linus.

Kram

Likes

Comments