Hallå!

Som vanligt sitter jag i min säng med musik och skriver något som jag tänkt lägga ut. Inte för att någon ska läsa utan för att jag gillar kolla tillbaka och skriva av mig. Igår var det skolavslutning, halva 9:an är nu över, alla muntliga nationella är klara och jag har höjt mig i betygen. Hade världens bästa kväll/natt igår i Emelies stuga, vi och några vänner invigde vårt lov på bästa sätt. Sådana kvällar kan man leva på länge, vi dansa, snacka, umgicks och bara levde där och nu. Jag blev bara på så bra humör och jag behövde det! Imorse var vi lagom trötta då ingen av oss riktigt kom i säng, men jag och Memme tog en runda i solariet och sen klarade man resan hem. Resten av dagen har jag sovit, pratat med far min om imorgon (vi ska fira lite jul), vår resa till våren och mina betyg. Även fast jag hade sjukt bra gårdag, jag lever livet och det går bra så är det något som ligger och gror inuti mig. Jag vet väll egentligen vad det är men ljuger för mig själv att det inte påverkar mig. Jag har så mycket tankar och funderingar som alltid, ingen nyhet hos mig liksom. Men tänk om det inte hade sätt ut såhär, tänkt om inte de hade hänt, tänk om de skulle hända. Det finns så mycket som gör mig så nyfiken men jag vill inte ändra något för jag är rädd att en dag kanske gjort fel val. Jag antar att jag är en vilsen tonåring som inte kan tyda mina känslor och tankar. Hur som helst, jag har lov. Jag ska försöka lämna skolan nu (även fast jag har ett fysikprov direkt när jag kommer tillbaka som ligger och gror i mig), jag ska ta de lugnt och bara ha så jävla kul. För jag har längtat efter detta lovet nu och jag måste låta min kropp återhämta sig. Jag säger desamma till dig som läser detta, ta chansen att vila, ha svin kul och ta detta lovet till att bara tänka på dig!

Likes

Comments

Kan ni fatta hur snabbt hösten har gått? Jag har exakt 1 månad kvar till jag är klar med halva 9:an!! Jag var så nervös och rädd för 9:an. Inte för just att liksom ha nationella och sånt utan för jag visste att Linus skulle börja gymnasiet och att vi inte skulle träffas lika mycket, jag var även rädd för att jag inte skulle komma in på mitt gymnasieval (vilket jag inte vet om jag gör än men jag vet till 99,9 % vad jag vill och vår syv sa att det inte var några problem), jag var nervös inför att jag skulle börja en ny klass igen.

Början av 9:an var osäkert och jag var lite lost i mig själv och som vanligt har man svårt att ställa tillbaka efter sommaren. Jag och Linus hade de ganska osäkert och vi 'tog en paus (vilket jag mer tog som att vi gjorde slut) som bara varande någon timme dock, vi insåg att vi vill vara tillsammans och att vi kommer klara av detta (och det gjorde vi, idag är de så bra de bara kan enligt mig). Men vi bråkade ganska mycket och de tog några veckor innan vi hittade tillbaka och läget blev stabilt igen.

Min nya klass tog emot mig med öppna armar, jag kom snabbt in i klassen. Dock var väll lärarna de som tog lite tid men de börjar bli bra nu.

Betygen, ja de är stressigt beroende på var du vill plugga sen. Ett tips är snacka med läraren och berätta vad du vill ha för betyg, lärare är faktiskt ganska enkla att snacka upp betyg med.

Allt det jag varit nervös för har varit lite i onödan, jag tror inte Linus och jag hade haft de så ostabilt om jag bara hade litat och trott på oss. Men men de löste ju sig. Jag hade inte behövt vara orolig och ha ångest över att börja ny klass, de var hur snälla som helst.

Ett tips till er som början 9:an, ta de lugnt! Det kommer inte bli som ni tror. Visst ibland är det ett helvete, nationella kan göra att man får en blackout men de kommer inte förstöra hela din framtid, ibland kanske inte känslorna vill samma som du, kompisrelationer kanske ändras när stressen tar över, men ta de lugnt. Låt allting flyta på och ha inställningen jag gör mitt bästa mer än så kan jag inte. Allting löser sig, även fast det gör skit ont så läker det med tiden.


Likes

Comments

1.Två sanningar om dig själv? Jag är vänsterhänt och jag vill börja gymasiet nuuuuuu.

2. Vad köpte du senast? Lussebullar

3. Vem gör dig lycklig? När jag har allt organiserat, planerat, Linus och katt

4.Vad gör dig ledsen? Ja i värsta fall om jag inte har ätit kan jag gråta över att mamma köpt fel potatis *detta har faktiskt hänt

5. En dröm? Få ha ett fast jobb, en lägenhet och en familj.

6. Hur lång är du? 169 cm

7.Hur löd ditt sista sms du fick? ''Okej''

8.Vilken är din favoritplats? Kan alltid slappna av och släppa all stress och ångest när jag är hos Linus , så ja där.

9.Vad tycker du om att göra? Shoppa, dansa, träffa nya personer och umgås.

10. Vart i världen skulle du vilja befinna dig i just nu? Antingen i ett varmt land i en solstol eller på en shoppingresa.


Likes

Comments

Imorse ringde klockan 06:00 och jag har sovit så dåligt inatt! Imorse mådde jag så illa och va så nervös men när jag väl stack till tåget la sig nerverna. Idag var de ju dags att skugga, vilket gick super bra. Men har nog insett att det inte är skolan jag vill gå på. Det var absolut inget fel på ProCivitas, de hade jättegod mat och bra elever men ingenting som gjorde att jag kände wow. Jag känner att jag kan lika bra gå på rönne som där. På rönne slipper jag pendlingen, jag kan välja exakta linjen jag vill gå och lite andra fördelar. Båda skolorna har fördelar och nackdelar. *ProCivitas är inte som ryktena säger! Märkeskläder spelar inte stor roll, de har inte så mycket mer plugg än alla andra, de är som vilket annat gymnasie som helst förutom att de kanske har en elevkår som är mer engagerade och ställer till med evenemang och att alla elever som går där är studiemotiverade.

När jag kom hem var de bara att byta om och sticka till dansen, sjukt va de kan göra en på bra humör. Efter dansen var de plugg och nu ligger jag i sängen och ska snart lägga mig. Imorgon är de tillbaka till 9:an och ta tag i de jag missade idag.

Likes

Comments

Hej!
Idag är en seg dag, har suttit med mitt kemiplugg 1h då jag har prov på fredag. Som tur väll förstår jag de och känner att jag kommer klara det. Det känns så enkelt så de känns fel, har ni haft den känslan? Vill höja mig i kemi detta året vilket gör att detta provet spelar ganska stor roll för mig. Har en franska läxa till tisdag men svår att plugga till när jag inte kommer vara med på morgondagens lektion. Imorgon ska jag nämligen skugga på en gymnasieskola. Är hyfsat nervös vilket för att plugget kommer inte i fokus.

Har två lunga veckor i skolan nu, denna veckan kemi prov och franska plugg, nästa vecka ett matteprov och sen drar jag till Salzburg över helgen. Efter mina lugna veckor kommer seriöst veckan man fasat för mest under 9:an, helvetes veckan. När jag tagit mig igenom den kommer jag klappa mig själv på axeln.

Nu ska jag fortsätta plugga lite kemi innan jag hoppar in i duschen och senare cyklar hem till Linus.

Kram

Likes

Comments

Tanken slog mig imorse att jag kanske borde börja skriva av mig igen. Både för att jag gillar att kolla tillbaka i bloggen och minnas vad jag gjorde då och hur det var. Men även för att visa alla vi 9:or som nu har sista året på grundskola och ska välja gymnasiet, att vi inte är själva. Vi har varandra och man är inte ensam i stressen. Min stress inför att välja gymnasiet senast den 15 februari är inte överdrivet stor eftersom jag vet vilken linje jag ska gå. Men skolan är fortfarande ett stort val, detta kommer jag skriva mer om i ett annat inlägg.

Tillbaka till mina planer, så i den mån jag orkar och har tid ska jag nu försöka skriva av mig och mina tankar under 9:ans gång.

Kram!

Likes

Comments

Jag är så trött, jag orkar inte, även om jag blir klar och kan gå vidare så blir det alltid nått mer, jag hinner inte bli fädig med något från det läggs på något nytt direkt. Hur ska jag kunna vila upp mig innan du slänger något nytt på mig innan jag ens är färdig med det som ska vara klart. Jag kämpar dygnet runt, hela tiden för att bli klar med alla krav som ställs på mig eller oss elever. 

Jag snackar om skolan. Ena inlämningen, provet och läxan efter den andra, jag hinner inte ens andas ut och känna mig stolt över de jag lämnat in för jag måste börja på nästa sak direkt. Jag kan inte göra arbeten av kvalite längre för tiden finns inte där, hur länge på kvällarna jag än pluggar eller hur många läxhjälper jag går på. Jag är väldigt stukturad av mig, jag har full koll på allt och har aldrig lämnat in något försent, dock har jag lämnat in grejer jag inte varit nöjd med för jag har inte haft tiden att göra det bra, eftersom jag varit tvugen att påbörja nästa sak för att hinna göra en annan uppgift. 

Så kan man ju tänkta men äh det är bara denna veckan det blir lungt nästa.. nej jag har inte en enda dag jag inte behövt sitta och plugga. Jag är så trött, så sjukt jävla trött och när man är trött, pluggar och stressar så ger det inga bra resultat i skolan. Hur ska jag kunna ha mina topp betyg jag vill ha när jag inte ens har tiden att försöka? Är det verkligen meningen att jag ska behöva lägga alla mina kvällar med böckerna, känna att jag aldrig är ledig, känna att jag aldrig kan hitta på något med bra samvete. Jag lägger ju all min tid vid att sitta vid böckerna men blir ändå inte nöjd. Snälla berätta för mig, hur ska jag kunna uppnå de betyg jag vill ha när inte ens all min tid jag lägger som är all jag har räcker...  

Jag frågade än av mina lärare vad jag skulle göra för att höja mig ett ett ämne, jag fick då svaret att jag kan lägga ner mer tid på det. Men säg mig var ska jag hitta den tiden? Var? 

Likes

Comments

4 nya basic tröjor från boozt.com, behövde toppar och enkla tröjor sen den sista tröjan är nog en tröja jag kommer dansa i.

Från Ikea beställde jag lite till rummet då jag är trött på beige så nu byter jag ut det till grått. Så enkelt att bara kunna byta gardiner och kuddar och få ett ''nytt'' rum.

Nu i höst har jag gått all in och ska mysa ner mig med böcker, har ju skrivit ett inlägg om dessa böckerna innan. Har förhandsbeställt de och kan inte vänta tills de kommer.

En body och en kofta från HM har också klickats hem då jag inte har någon festligare topp. Koftan kommer bara vara mysig att slänga på sig de lite kyligare dagarna.

​Sist men inte minst har jag beställt 1-årpresenten till Linus eftersom den 26 firar vi ett år, jag hoppas att han blir glad. Är så spänd på att ge den till han!! Ni kommer såklart få veta vad han fick när han själv vet det ;)

Likes

Comments

Hej hörrni!

Hur är det med er? Med mig är det toppen i alla fall. Denna veckan som snart är slut har varit fullspäckad med dans, skola, plugg och umgås. Veckorna går så fort!! Förutom måndagar och tisdagar de är år långa, men sen kommer man till torsdagen och blir helt chockad. Imorgon börjar en ny vecka och jag har samma saker planerat som förra, dans, skola, plugg, lite hemligheter och antagligen lite hockey och shopping.

Har ni något roligt planerat?

Puss och kram <3

Likes

Comments

Hej! Dagen var seg och sjukt tråkig, när vi hade spelat klart brännbollen fick vi dra så jag, Emelie, Jonte och Elle drog till donken och käka. När vi hade käkat upp åkte vi hem till Elle en sväng sen åkte jag hem. Ikväll har jag varit en sväng hos min syster, duschat och fixat för imorgon. Nu ska jag bara kolla Idol och plugga lite. Imorgon är det äntligen fredag!

Puss och kram

Likes

Comments