Idag red vi ett dressyr pass och fokuset låg mycket på övergångar, halter och galoppfattningar.
Hon var väldigt fin i galoppen och jag fick igenom henne bra. Galopp fattningarna blev också bra men dom behöver vi öva mycket på!
I traven blev hon lite oaktiv men ändå nöjd. Det blev iaf ett väldigt bra pass och imorgon så ska jag först följa med min kompis Greta på tävling och sen rida ett till dressyr pass.

Kramis Mimmi💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag så red vi ett dressyr/ jogging pass. Hon var ganska pigg idag eftersom att det var mycket kallare än vad det varit och blev till och med minus grader, men det är bara bra när hon är pigg eftersom att hon inte är en ponny med en massa energi. I början av passet var hon ganska stel vilket är förståligt då vi red markarbete på det vanliga tredelade bettet igår så då fick jag inte igen henne lika bra som annars. Så vi jobbade mycket övergångar på åttvolter och serpentinbågar för att få henne lösgjord. Mot slutet blev hon jättefin och känslan var toppen, så glad att vi börjar få till det mer och mer nu!

Kramis Mimmi💕

Likes

Comments

Här är några fina bilder som är tagna av Linea Eriksson från höstdressyren!

Många klappar när man är duktig💕

Likes

Comments

Idag stod det markarbete på schemat så jag byggde upp travbommar, en bock och två bommar som jag kunde variera olika galopp språng imellan.
Jag har de senaste två veckorna ridit på ett annat bett än de vanliga tredelade och det har hon gått super på och hon tar ett mycket bättre stöd på bettet! Men igår för att hon ska få lite variation så red jag på det tredelade. Det gick bra men jag kände stor skillnad mot det andra.
Jag och Cilla red till och börja med mycket på travbommarna för det behöver vi öva mycket på. Efter en stund la vi till de andra bommarna som jag galopperade över, jag kunde variera mellan 4,5 och väldigt korta 6 galopp språng. Dethär var också en bra övning för oss då hon gärna får en väldigt stor galopp. Till sist gjorde vi som en liten bana där bocken också fick vara med, på bocken låg fokuset bara på att komma bra på den och det måste jag öva på eftersom att jag är ganska dålig på att se avstånd.
Det tog ett tag innan vi kunde göra övningen riktigt bra men till sist så blev det bra och jag är nöjd!

Kramis Mimmi💕

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har det varit en helt vanlig tisdag. Först skolan och sedan stallet.
Cilla fick gå ett ganska kort pass idag då hon vilade igår och var väldigt fin så jag kände att jag kunde avsluta ganska tidigt. Vi red lösgörande på mycket åttvolter, vi övade också lite halter. Hon var väldigt mjuk och kändes framme för skänkeln. Just nu är det extra roligt att rida eftersom att jag hela tiden börjar hitta mer och mer knappar. Jag har redan utvecklats i min ridning väldigt mycket sen jag fick henne vilket är väldigt kul när man känner så stor skillnad på hästen. Imorgon ska vi rida lite markarbete så vi hörs imorrn!
Kramis Mimmi💕

Likes

Comments

Hej bloggen! Nu har jag bestämt mig för att börja blogga igen men för att ni ska hänga med lite då det var ett långt tag sedan jag bloggade senast så ska ni få en liten uppdatering.

Jag har fått en ny Foderponny som heter Lucilla men kallas för Cilla. Hon är ett sto född 2008 och har tidigare tävlat upp till LA:P1 i dressyr och LB i hoppning. Jag har haft henne i snart 2 månader och vi har varit på en klubbtävling tillsammans, vi red en LC:1 på 60,740%. Jag är nöjd över våran första start tillsammans och hade förstås inga förhoppningar då man aldrig vet hur man fungerar tillsammans på tävlingsbanan första gången.
Mer om henne får ni veta i mina andra inlägg!


Kramis Mimmi💕

Likes

Comments