Header
View tracker

Resor

Tänk att det här demonstrationståget gick exakt utanför vårt hotell. Det var riktigt coolt att få se det och att gå bland alla dessa människor.

Vår sista dag i LA åkte vi och hälsade på pappas kompis och på kvällen gick vi till en rockklubb. Pappa sa att jag var 22 och jag förstod inte hur någon kunde tro på det, men det gjorde de, eller låtsades göra iallafall! Nu är jag hemma i min egna soffa igen med mamma, en smoothie och en skål med fruktsallad. Det jag alltid saknar när jag är utomlands är maten. Min älskade mat här i Sverige gör att det alltid känns skönt att komma hem.

Likes

Comments

Resor

Här gick jag på runwayen framför agenterna. Någonting jag inte riktigt förstod innan jag kom hit är att jag nästan är för gammal. Vi var uppdelade i tre divisioner där division 3 var barn mellan 4-12 år, division 2 var tonåringar mellan 13-17 och division 3 var vuxna, alltså 18 år och uppåt.

När division 3 hade sina framföranden så var det 50 agenter som kollade. När vi i division 1 körde våra monologer var det 5. Sedan tror jag att det var 7 stycken som kollade på våra commersials och några fler på runwayen. Agenterna vill alltså ha barn. Bara när division 2 var klara och det var dags för oss vuxna så gick hälften av agenterna därifrån. Något de tycker om är dock när man ser yngre ut än vad man är (vilket jag gör) eftersom man då "håller längre".

Jag fick 5 callbacks, alltså 5 agenter som ville träffa mig. En modellagentur frågade om jag ville komma till deras kontor på måndag, men jag åker ju hem imorgon. Jag fick även en förfrågan om en privat audition men jag läste det mailet för sent så jag missade den. Så typiskt mig..

Min bästa kompis här hette Laura.

Den här showen var otroligt bra. Jag fick ju se delar av den på rehearsals och pappa som såg hela sa att den var bättre än mycket som man betalar för att se hemma. Och tänk att alla lärde sig allt på bara tre dagar. Så även om jag var tvungen att gå i bikini så var det superkul att få vara en del av den!

Likes

Comments

Resor

So today is agent day. Runwayen jag gick i måndags var tydligen en audition för the showcase som är på fredag kväll. Jag kom verkligen inte hit för att bli en "runway model" men jag blev uttagen till showen så något måste jag ju gjort rätt! Jag gick inte vidare på actingen vilket jag förstår då jag inte ens hade en monolog att framföra, och ingen vill höra en tråkig commersial om en huvudvärkstablett. Det var någon som sa att det var 59 av 600 som blev uttagna till showen men ska jag vara helt ärlig så vill jag inte ens vara med. Eller visst, om jag fick gå i riktiga kläder men nej, jag ska gå i bikini... Jaja, jag försökte hoppa av men mitt försök misslyckades.

The showcase är mest en underhållningsgrej. Agenterna kommer att vara där, men det är främst idag som de gör sina val. Under de två senaste dagarna har jag gått på bootcamps, alltså träningar, i modeling och acting. Jag har lärt mig mycket mer om att gå runway än att skådespela och jag måste erkänna att det är riktigt kul att gå fram och tillbaka på den där avlånga scenen. Jag har också haft showcase rehearsal varje kväll vilket varit mindre kul.

Jag har precis gjort min första audition framför agenterna och det var monologen. Jag tror (och hoppas) att det gick bra, men hur sticker man ut som skådespelare i LA? Om några timmar är det dags för min andra audition som är commersial. Jag har faktiskt skrivit en egen. Man hör många köra samma vilket är lite stelt och väldigt långtråkigt för agenterna. Jag kom på idag att jag var tvungen att hitta på något annat en den där verktablettsreklamen som jag fick här. Så vi får hoppas att jag hinner lära mig den och få till den bra.

Nu ska jag och pappa ut och äta lunch. Den enda bilden jag har att bjuda på är min standardfrukost som jag beställer upp till rummet varje morgon. Hoppas att det går att läsa även fast jag inte översatt alla engelska ord men det orkar jag faktiskt inte hålla på med. Håll tummarna för mig resten av dagen!

Likes

Comments

Okej, det här var min måndag: Vi började dagen med en klassiskt amerikansk frukost på en diner, tog en Uber till Santa Monica College och gick runt lite på campus innan vi tog en promenad ner till stranden. Jag är inget fan av amerikansk mat, colleget levde inte upp till mina förväntningar och det var en bra bit att gå för att komma till stranden. Men solen sken och jag tyckte ändå att allt var toppen.

Klockan 5 på eftermiddagen börjar kaoset. Vi går på ett infomöte för att få ett schema över veckan, ett contestent number och andra nödvändiga saker för att överhuvudtaget kunna delta på eventet. Mitt namn står inte med på deras listor. En av the directors säger att det här är en exceptionell situation... Det visar sig att alla andra har fått instruktioner mailade till sig för flera månader sedan om att de bland annat ska ha övat in en en minuters lång monolog från valfri film, som man sedan ska få finslipa på i två dagar men proffsen som kommit hit som lärare. Vad har jag fått mailat till mig? EN ADRESS TILL HOTELLET OCH INGET MER.

Efter dessa fantastiska nyheter tappade jag bort pappa, blev jag uppslängd på en runway (som jag skulle tagit bild på om jag inte varit så stressad över hela situationen) samt fick spela upp en reklam för en tjej som inte verkade uppskatta mitt framförande.

Om några timmar börjar modellträningen och på eftermiddagen är det acting class som gäller. Jag måste hitta en monolog. Vi hörs!

Likes

Comments

Resor

Några bilder från hotellet och från en pub vi åt lunch på. Världens godaste pannkakor och världens äckligaste diet coke bjöd de på!

Likes

Comments

View tracker

Resor

Äntligen tid att blogga! Just nu sitter jag i sängen på mitt och pappas hotellrum i Los Angeles. Har man hängt med här ett tag så kanske man kommer ihåg att jag skrev (för jättelängesedan) om ett event som heter Ipop. Jag länkar till deras hemsida eftersom jag är för lat för att förklara.

Vi åkte från Arlanda igår (lördag) på förmiddagen och var framme i LA ungefär två timmar senare lokal tid. Allt efter landning tog mycket längre tid än vi räknat med så när vi väl kom upp till rummet beställde vi upp middag och gick och la oss direkt efter.

Hotellet heter Millenium Biltmore Hotel och är superfint. Jag ska ta bilder. Men de enda jag har att bjuda på just nu är från i fredags då jag var hemma hos Sofia och firade hennes födelsedag.

Likes

Comments

Så här ser min senaste väska ut, förutom att den är mer beige än grå i verkligheten. Jag älskar den!

Likes

Comments

Tankar

Naturell yoghurt, mjölk, frysta hallon, en halv banan och en skvätt flytande honung. Jag gör minst en smoothie varje dag!

Det har gått en vecka av det nya året och jag har redan lyckats bryta mitt nyårslöfte. Jag vet inte om jag skrev det men i nyårslöftet ingick det att skriva minst ett inlägg om dagen, och igår blev det inget..

Jag jobbade till 03:30 både i fredags och lördags, och igår var jag och mamma på Sparadiset och fick varsin 50 minuters massage vilket verkligen behövdes!

Likes

Comments

Tankar

Mist Stockholm heter mitt favoritsminkmärke. Och precis som namnet lyder så finns det här märket bara i Stockholm (så vitt jag vet). Jag skojar inte när jag säger att jag började använda foundation i 3:an på gymnasiet, alltså för några månader sedan. Den här var den första jag provade och blev kär direkt.

Det kommer bli extremt jobbigt att flytta. Jag blir antingen tvungen att hitta en ny foundation från ett annat märke eller köpa med mig ett lager varje gång jag kommer till Sverige. Båda alternativen låter ohållbara i mina öron.

Believe it or not, men det här är faktiskt ett seriöst problem för mig och min framtid. Det söger kanske en del om att jag har det ganska bra ändå.. Men lyxproblem är också problem. Hur som helst, för er som planerar att bo kvar i Stockholm ett tag så kan jag rekommendera Mist Stockholm på Odenplan.

Likes

Comments