Header

Fester

Igår firade vi Lauras 18-årsdag på Berns asiatiska vilket var supermysigt!

Likes

Comments

Jag och mina tre polyamorösa flickvänner firade Alla hjärtans dag med O'Learys och Fifty shades darker. Kan det bli bättre?

Likes

Comments

Tankar

I helgen gick jag på Hello Actorsmässan tillsammans med Anyela som jag lärde känna i Los Angeles. Vi gick på en workshop som hette "Ur en rollsättares perspektiv". Den gav mig massor med inspiration och jag har nu fixat mitt skådespelar-CV (som jag hade behövt i LA), sökt ett stipendium och bestämt att jag och Anyela ska på Blueberrys mässa nu på lördag. Eftersom vi tänkt börja på college i höst så känns det som att det börjar bli dags att söka. Kandidaterna är Santa Monica College, California State University Fullerton, California State University Long Beach, California State University Monterey Bay och Californa State University Northridge. Någon som har gått på någon av dessa skolor eller kanske känner någon som har det?

Jag har valt just de här skolorna för att de ligger i Los Angeles vilket passar oss som vill jobba inom filmbranschen, men för att de även erbjuder andra utbildningar också då jag inte bara vill plugga skådespeleri. De har även överkomliga priser - USA är ju trots allt världens dyraste studieland. Mina föräldrar är väl inte överlyckliga över att jag kommer använda upp hela mitt studielån på 2 år, men jag tror att de har kommit till stadiet acceptans nu. Det här är något jag verkligen vill göra och oavsett vad som händer efter så tror jag att en sådan här upplevelse och erfarenhet bara påverkar en positivt.

Att vara jag har sina fördelar, och listan kan göras lång. Det finns så mycket jag är tacksam för i livet, även fast jag sällan visar det. Men det jag tänkte på nu är min hjärnas outvecklade begreppsförmåga gällande pengar. Min teori är att min hjärna har påverkats av miljö snarare än arv; det måste vara min bortskämda uppväxt som ligger bakom. Jag ser bara pengar som siffror på ett konto, och även fast siffrorna helst ska vara många så ser jag dem samtidigt bara som just bara siffror. Min mentala åkomma har dock börjat växa bort i samband med att jag börjat jobba och tjäna mina egna pengar. Men den här oansvariga och barnsliga grundinställningen tänker jag faktiskt bara omfamna i det här läget. Jag kommer att få göra det jag vill och uppleva det jag vill eftersom jag inte är rädd för exempelvis studielånen och att använda dem till fel sak för att sedan ångra mig. Jag tänker inte argumentera för huruvida detta personlighetsdrag egentligen är önskvärt eller inte. Jag tänker bara bestämma att i det här fallet är det det!

​Så här såg jag ut idag i skolan. Ni fick även se min lärare i ​Ledarskap och organisation.​ Shoutout till dig Jocke!

Likes

Comments

Fester

Igår var jag ute med Frida och Joanna. Vi började kvällen på Johannes bar och sedan gick vi till Rose som precis har börjat ha öppet på onsdagar. Bortsett från en gång när jag praktiserade som dealer så hade jag aldrig varit på Rose innan, men nu är det min nya favoritklubb. Vi hade bord också vilket gjorde det ännu roligare!

Likes

Comments

Jobb

Jag tycker att kontrasterna märks extra tydligt mellan att vara bort och att komma hem när man har blogg. När man är iväg känns det som att det finns så mycket att blogga om att man inte vet hur tiden ska räcka till. Väl hemma igen står det helt still. Inte tiden såklart, men inspirationen. Ska jag skriva om att jag är i skolan, att jag går till gymmet varje dag eller att jag är på jobbet? Okej, mitt jobb (black jackdealer) är ganska kul. Synd bara att det inte passar att blogga om..

Jag kommer i alla fall jobba varje fredag och lördag under hela februari förutom en fredag då jag är ledig! Om en vecka är det årsfest med jobbet också, vilket betyder att hela företaget åker på kryssning. Jag har varit på kryssning en gång med släkten när jag var i 10-årsåldern och jag kan inte säga att jag tyckte inte om det. Men det här festen vill jag inte missa!

I början på mars har min kompis företag en kryssning som jag också tänkte åka på. Vem vet, efter det här kanske jag har lärt mig att gilla kryssningar.


Min mamma är verkligen bäst i världen... på allt utom att ta bilder. But we still love her ❤

Likes

Comments

Resor

Tänk att det här demonstrationståget gick exakt utanför vårt hotell. Det var riktigt coolt att få se det och att gå bland alla dessa människor.

Vår sista dag i LA åkte vi och hälsade på pappas kompis och på kvällen gick vi till en rockklubb. Pappa sa att jag var 22 och jag förstod inte hur någon kunde tro på det, men det gjorde de, eller låtsades göra iallafall! Nu är jag hemma i min egna soffa igen med mamma, en smoothie och en skål med fruktsallad. Det jag alltid saknar när jag är utomlands är maten. Min älskade mat här i Sverige gör att det alltid känns skönt att komma hem.

Likes

Comments

Resor

Här gick jag på runwayen framför agenterna. Någonting jag inte riktigt förstod innan jag kom hit är att jag nästan är för gammal. Vi var uppdelade i tre divisioner där division 3 var barn mellan 4-12 år, division 2 var tonåringar mellan 13-17 och division 3 var vuxna, alltså 18 år och uppåt.

När division 3 hade sina framföranden så var det 50 agenter som kollade. När vi i division 1 körde våra monologer var det 5. Sedan tror jag att det var 7 stycken som kollade på våra commersials och några fler på runwayen. Agenterna vill alltså ha barn. Bara när division 2 var klara och det var dags för oss vuxna så gick hälften av agenterna därifrån. Något de tycker om är dock när man ser yngre ut än vad man är (vilket jag gör) eftersom man då "håller längre".

Jag fick 5 callbacks, alltså 5 agenter som ville träffa mig. En modellagentur frågade om jag ville komma till deras kontor på måndag, men jag åker ju hem imorgon. Jag fick även en förfrågan om en privat audition men jag läste det mailet för sent så jag missade den. Så typiskt mig..

Min bästa kompis här hette Laura.

Den här showen var otroligt bra. Jag fick ju se delar av den på rehearsals och pappa som såg hela sa att den var bättre än mycket som man betalar för att se hemma. Och tänk att alla lärde sig allt på bara tre dagar. Så även om jag var tvungen att gå i bikini så var det superkul att få vara en del av den!

Likes

Comments

Resor

So today is agent day. Runwayen jag gick i måndags var tydligen en audition för the showcase som är på fredag kväll. Jag kom verkligen inte hit för att bli en "runway model" men jag blev uttagen till showen så något måste jag ju gjort rätt! Jag gick inte vidare på actingen vilket jag förstår då jag inte ens hade en monolog att framföra, och ingen vill höra en tråkig commersial om en huvudvärkstablett. Det var någon som sa att det var 59 av 600 som blev uttagna till showen men ska jag vara helt ärlig så vill jag inte ens vara med. Eller visst, om jag fick gå i riktiga kläder men nej, jag ska gå i bikini... Jaja, jag försökte hoppa av men mitt försök misslyckades.

The showcase är mest en underhållningsgrej. Agenterna kommer att vara där, men det är främst idag som de gör sina val. Under de två senaste dagarna har jag gått på bootcamps, alltså träningar, i modeling och acting. Jag har lärt mig mycket mer om att gå runway än att skådespela och jag måste erkänna att det är riktigt kul att gå fram och tillbaka på den där avlånga scenen. Jag har också haft showcase rehearsal varje kväll vilket varit mindre kul.

Jag har precis gjort min första audition framför agenterna och det var monologen. Jag tror (och hoppas) att det gick bra, men hur sticker man ut som skådespelare i LA? Om några timmar är det dags för min andra audition som är commersial. Jag har faktiskt skrivit en egen. Man hör många köra samma vilket är lite stelt och väldigt långtråkigt för agenterna. Jag kom på idag att jag var tvungen att hitta på något annat en den där verktablettsreklamen som jag fick här. Så vi får hoppas att jag hinner lära mig den och få till den bra.

Nu ska jag och pappa ut och äta lunch. Den enda bilden jag har att bjuda på är min standardfrukost som jag beställer upp till rummet varje morgon. Hoppas att det går att läsa även fast jag inte översatt alla engelska ord men det orkar jag faktiskt inte hålla på med. Håll tummarna för mig resten av dagen!

Likes

Comments

Okej, det här var min måndag: Vi började dagen med en klassiskt amerikansk frukost på en diner, tog en Uber till Santa Monica College och gick runt lite på campus innan vi tog en promenad ner till stranden. Jag är inget fan av amerikansk mat, colleget levde inte upp till mina förväntningar och det var en bra bit att gå för att komma till stranden. Men solen sken och jag tyckte ändå att allt var toppen.

Klockan 5 på eftermiddagen börjar kaoset. Vi går på ett infomöte för att få ett schema över veckan, ett contestent number och andra nödvändiga saker för att överhuvudtaget kunna delta på eventet. Mitt namn står inte med på deras listor. En av the directors säger att det här är en exceptionell situation... Det visar sig att alla andra har fått instruktioner mailade till sig för flera månader sedan om att de bland annat ska ha övat in en en minuters lång monolog från valfri film, som man sedan ska få finslipa på i två dagar men proffsen som kommit hit som lärare. Vad har jag fått mailat till mig? EN ADRESS TILL HOTELLET OCH INGET MER.

Efter dessa fantastiska nyheter tappade jag bort pappa, blev jag uppslängd på en runway (som jag skulle tagit bild på om jag inte varit så stressad över hela situationen) samt fick spela upp en reklam för en tjej som inte verkade uppskatta mitt framförande.

Om några timmar börjar modellträningen och på eftermiddagen är det acting class som gäller. Jag måste hitta en monolog. Vi hörs!

Likes

Comments