Header

Tips

Jag har fått äran att tävla ut resecheckar för ett sammanlagt värde av 15 000 kr hos Nordic Invasion. Fem vinnare kommer att dras fredagen den 7/4. Tävlingen ligger på min facebook så klicka er in där för att delta!

Jag kommer att åka en vecka till Rhodos 18:e juni, längtar redan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fester

Förra helgen skadade jag foten ordentligt vilket sedan bara blivit värre och värre under veckan. Igår ville jag försöka bryta den här veckans mönster av stillasittande och fotvilande genom att gå ut och ta några drinkar. Några drinkar blev det och vi hade trevligt, även fast kvällen för min del inte blev speciellt lång.

Likes

Comments

Tankar

Den här kvinnan heter Livia Fränkel. Förutom att hon var så gullig att man bara var tvungen att krama henne så hade hon också en fantastisk historia att berätta. Eller fantastisk är nog fel ord. Gripande? Rörande? Den var i alla fall fruktansvärd. Fruktansvärd på det sätt att det inte ens borde finnas sådana historier att berätta om.

Livia delade med sig av sin barndom och uppväxt innan och under andra världskriget, och hur hon som 16-åring kom till Auswitch. Hur hennes föräldrar gasades ihjäl och hur hon och hennes syster tillsammans höll hoppet uppe och lyckades överleva. Det är svårt att återberätta eller ens sammanfatta hennes historia - det skulle inte göra den rättvisa. Livia är dock bland de sista av de som upplevt förintelsen som fortfarande kan och orkar berätta om den.

Hon avslutade sin föreläsning med att säga att det är vår uppgift att föra berättelsen vidare. Det kommer jag inte att göra idag. Men jag köpte hennes systers bok Skärvor av ett liv, som jag kan tänka mig är minst lika fängslande som föreläsningen. Det får bli mitt boktips till er!

Likes

Comments

Resor

Efter jag kommit hem från Budapest bar det direkt av till stugan i Branäs för några dagars skidåkning. Om alla veckor var så här (och om jag kunde sätta mina landningar åtminstone 50 % av gångerna) så skulle livet vara perfekt!

Likes

Comments

Fester

Som ni kan lista ut så är jag hemma nu, och skulle egentligen borde jag redan sitta på tåget eftersom familjen ska upp och åka skidor. Men någon gång ibland måste bloggen få komma först, de skulle ändå aldrig åka utan mig. Budapest var vackert och vårigt och bjöd på mycket sol och skratt. Resan överträffade som sagt mina förväntningar på alla sätt! Här är bilderna från i tisdags.

Vi gick för övrigt 30 000 steg den här dagen...

Likes

Comments

Resor

Den här staden överträffade alla mina förväntningar! Så himla fin och mysig, och perfekt väder också. Vår klassresa är tyvärr bara två dagar lång, men vi har redan hunnit med en hel del.

Likes

Comments

Tankar

Jag förstår inte att det finns människor som påstår att de inte är feminister.

- Okej, så du tycker inte att män och kvinnor ska ha lika lön för lika arbete?

- Jo.

- Tycker du att män och kvinnor är lika mycket värda?

- Såklart.

- Och du tycker att män och kvinnor ska ha lika rättigheter?

- Ja.

- Då är du ju feminist.

- Nej.

Är det ordet som folk är så rädda för? Är det omanligt att bry sig om kvinnors rättigheter? Är kvinnans största mardröm verkligen att bli uppfattad som en manshatare med håriga armhålor? Det är inte min i alla fall. Men även om det skulle vara det så vill jag passa på att berätta för er där ute som fortfarande inte har greppat (det är okej, alla förstår saker olika fort) att feminism inte har något med manshat att göra. Feminister är heller inte ute efter att ta över världen. Feminister vill ha ett jämställt samhälle och tycker att kvinnor ska ha samma rättigheter som män.

- Men ordet är ju kopplat till kvinnor. Jag är inte feminist, jag är humanist. Det betyder att jag bryr mig om alla människor lika mycket.

Och varför kallas det feminism? Jo, för att det är kvinnornas rättigheter vi behöver kämpa för för att uppnå jämställdhet. Är det så svårt att förstå? Jag tycker att det är ganska logiskt. Och det är väl jättefint om man vill bry sig "lika mycket" om alla människor, men vi måste fortfarande stå upp för utsatta minoriteter. Är BRIS också onödigt? Varför måste man bry sig extra mycket om barnen när man bara kan bry sig lika mycket om alla? Jo, för att barn är en utsatt minoritet, precis som kvinnor är.

En annan viktig sak att komma ihåg är att feminism är för män också. Kvinnor står upp så mycket mer för kvinnors rättigheter än vad män gör. Är det inte lite konstigt att det är så? Bryr vi människor oss verkligen bara om saker som rör oss själva? Och även fast hälften av världens befolkning är män så slår jag vad om att nästan varje man på den här jorden har någon kvinna som han bryr sig om. En mamma, syster, dotter, partner. Vilket samhälle vill ni att kvinnorna som ni bryr er om ska leva i? Rör inte jämställdhetsfrågan, indirekt, er också?

Idag vill jag att alla ska tänka lite extra på vilket samhälle som man själv och de kvinnor man bryr sig om vill leva i, och vad vi tillsammans kan göra för att komma dit.

Likes

Comments

Fester

Igår besökte vi den nya nattklubben Estelle som öppnade i fredags på Sveavägen. På övre våningen låg en vit, stilren och avskalad cocktailbar och en trappa ner fanns själva klubben. Jag gillade att stället bjöd på både barmiljö och dansgolv eftersom man känner för olika typer av "klimat" olika kvällar.

Baren var fin, men saknade helt myskänsla och hade gärna fått vara lite större. Jag gillade hur nedervåningen var utformad - det liknade lite Café Opera med bord i mitten av dansgolvet. Något som jag tyckte var väldigt jobbigt var att en dörr ut från dansgolvet till gatan stod öppen hela tiden vilket gjorde att man (eller i alla fall jag) frös något fruktansvärt. Men jag är också ganska temperaturkänslig när det kommer till uteställen. Jag hatar fullproppade, svettiga dansgolv men vill absolut inte frysa i mina klänningar heller. Okej, nu låter jag ganska gnällig, och gnälliga personer finns paradoxalt nog också med på min hat-lista. Högre upp än svettiga dansgolv.

Jag skulle helt klart kunna tänka mig att gå till Estelle flera gånger och jag tror att stället snabbt kommer att bli väldigt populärt.

Ha det bra och festa försiktigt önskar Mimmi Hellgren, nattklubbsrecensent.

Likes

Comments

Fester

Nu har jag varit på min första kryssning (var tvungen att ställa in kryssningen med jobbet pga skolan). Det var roligare än jag trodde men inte så roligt så att jag skulle kunna tänka mig att göra om det.

Likes

Comments