Jag är helt besatt av detta, för någon månad sedan så började jag följa en ispirations Instagram som heter Lovisaaclen, hon lägger upp fantastiska bilder på hennes hem, hundar och frukostar. Ovanför hennes säng så har hon en inslagen sjal i en tavla från Hermès. Vilken underbar idé.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I förrgår så tog jag studenten! Äntligen.

Efter en dag firad av släkt och familj så begav jag och Douglas oss till stan för att fira, det blev en mycket spännande kväll spenderad på 4 stycken olika klubbar.

Grattis till mig

Likes

Comments

Beställde hem en super snygg baddräkt från Asos någon vecka innan vi åkte, till min besvikelse så var den extremt liten då jag råkade beställa en storlek 32. Löste det dock och använde baddräkten som en bikiniunderdel och köpte en bikini topp här nere!

Sitter förresten på flyget på väg hem nu med Douglas

Likes

Comments

Köpte en söt tröja här nere i spanien från Bershka för 130kr :- 

Älskar Spanien men tyvärr är det sista dagen idag.. Aja ska bli skönt att komma hem till Sverige och ta studenten! 

Likes

Comments

Douglas somnade i solen idag och brände sig över hela halsen och bröstet. Får hoppas att detta lägger sig om några dagar så han hinner bli brun innan vi åker hem igen.

Likes

Comments

​Glider mest runt i en stor vit skjorta här då det är så fruktansvärt varmt. Igår var det 32 grader varmt och strålande sol.

Likes

Comments

​Efter mycket om och men så tog vi oss till Arlanda tidigt på morgonen för att flyga till Alicante. Douglas hade turen att upptäcka att Starbucks på Arlanda inte var öppet och frågade i deras kundservice när dem öppnade, det visade sig då att dem öppnat för sent. Senare fick han ett mail om att han skulle få ett presentkort i och med att vi inte hann ta en kaffe där! Härligt. 

Likes

Comments

Inatt bär det av till Torrevieja med min pojkvän och hans familj! Kommer spendera 11 dagar där, kommer bli så roligt! 

Likes

Comments

Ett sätt kvinnor mycket ofta blivit förtryckta på är när det kommer till deras sexualitet och kropp. I alla medier talar man om kvinnans kropp snarare än hennes intellekt. I sport, beskriver de en kvinnas kroppsliga form i stället för hennes förmågor, såsom "du ser att hon har tränat en hel del på sin form, hon ser så smidig på isen, hennes klänning är också mycket vacker". Sportkommentator har också en tendens att lägga kvinnans framgång på vissa andra fenomen, till exempel, att hon har en mycket stödjande pojkvän eller en bra tränare. Det är svårt att förstå att en kvinna kan nå framgång på egen hand utan hjälp utifrån. Mannen, beskrivs ofta av hans mentala styrka och de nämner inte hans svagheter så ofta som du nämner kvinnans. Kvinnan och hennes ideal är mycket tydliga, det finns en tydlig stereotypisk bild av den sanna och perfekta kvinnan , hur hon ska se ut och hur hon ska klä sig. Om en kvinna passar in i denna socialt strukturerade bild, så blir hon något respekterad, en kvinna i dagens samhälle bör vara smal men kurvig, bära en klänning och tala för att behaga en man, om en kvinna inte passar in i idealbilden, är det svårare för henne att passa in socialt och strukturellt i ett samhälle. Hur en kvinna ska hantera sina känslor är uppenbarligen skapats av samhället, kvinnan ska vara lugn och eftertänksam. Om en kvinna inte passar in i den rådande dikotomin så är hon omedelbart alienerad och hotfull.

Många anser att debatten om att kvinnans underlägsenhet skulle beror på biologiska orsaker är föråldrad. Vi diskuterar inte det, vi har kommit fram till att mannen själv är ansvarig för sitt beteende, en person som förtrycker en annan eller ser någon annan som underlägsen, härskar själv över hans handlingar, beteende, och hans åsikter har inget med biologi att göra. Frågan blir i sin tur varför mannen och kvinnorna väljer att förtrycka kvinnor, varför är kvinnan socialt underlägsen, varför tar vi ett aktivt val att förtrycka henne. Kvinnors underordning i samhället handlar naturligtvis om en social läroprocess , att uppfostra barn att agera urifrån av att det finns en rådande dikotomi. Mycket ofta uppfostras pojkar att titta ner på flickor och flickor kan uppfostras till att känna sig underordnad pojkar. Pojkar uppfostras till att inte gråta och flickor uppfostras att till att leka med dockor och vara mödrar redan vid 3 års ålder.

Man kan fastställa att kvinnoförtrycket och kvinnans underlägsenhet beror på sociala faktorer som bygger på biologiska faktorer såsom att kvinnan har en annorlunda biologisk uppbyggnad än mannen. Detta kan innebära att kvinnan är mindre eller att hon besitter förmågan att föda barn. Samhället behandlar kvinnor som svaga och känsliga eftersom hennes biologi ses på som svagare, så hon blir hennes kropp. När vi frågade vad dikotomi och vad kvinnans underlägsenhet kan bero så handlar det om en filosofisk fråga och det saknar vetenskapliga bevis, det är svårt att dra en slutsats. Slutsatsen är dock att kvinnans förtryck och underlägsenhet bygger främst på sociala faktorer, att samhället ser kvinnan som underlägsen och därför behandlar henne som underlägsen. Kvinnans underlägsenhet förstärks av samhället genom historien och de som skrev det, såsom de gamla filosofer som skrev att kvinnan var något konstigt och bör hållas separat från män, deras tankar och litteratur lever vidare i vårt samhälle och detta påverkar vårt tänkande och liv. 

Likes

Comments