Tja! Nu har vi kommit till den sista kvällen här i Seneca/Westminster. Vi har idag haft en presentation om allt vi har gjort här för våra handledare. Det gick mycket bra och vi blev bjuda på mat och fika. Under presentationen så bjöd vi hela gänget på djungelvrål, ingen hitt men de var glada ändå. Vi fick sedan sluta lite tidigare. Vi fick en varsin liten gåva från de på fabriken om var behövlig! den innehöll badhanduk, solskyddsfaktor mm. På kvällen blev vi bjuda på resturang av Sergio, oerhört trevligt.

Det har varit 4 fantastiska veckor som har varit händelserika och lärorika.

Vi kommer att åka på semester till Miami imorgon och då kommer bloggen inte uppdatereas något, kanske några bilder.

Vi skulle därför vilja tacka alla som har läst våran blogg och sist men inte minst tacka Wilhelm Haglunds gymnasium och Sandvik för denna fantastiska möjlighet.

Tack.

Emanuel Lindkvist & Mimmi Olsson

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tja! Tisdagen har inte sett ut som de andra dagarna vi har spenderat här. Vi har varit på jobbet i vanligt ordning men det som har varit lite annorlunda är att vi blev bjudna på middag hemma hos Mimmis handledare Josh. Vi fick hans adress och åkte dit vid 6-tiden på kvällen. Väl framme möttes vi av en liten filur på 3 bast full av energi som var Josh och Jessicas son. Vi åt en väldigt god hemlagad middag med hela familjen. Det var en avslappnad och otroligt rolig middag med mycket skratt. Middagen slutade med en fruktansvärt god paj som Jessica hade lagat. 

Nu är vi tillbaka på hotellet mätta och belåtna. 

Ha d gott. Glenn.

Likes

Comments

Ursäkta för dålig uppdatering men helgen har varit grym! Det började i fredags med att killarna från Mebane kom till vårat hotell i lilla Seneca. Det blev en sen middag på MC Donalds för att killarna kom sent på kvällen.

Lördagen började som vanligt med att Mimmi och Linus var vakna före alla andra och ville åka. Vi kom tillsist iväg vid 11. Då började resan mot Atlanta där planerna var att gå på världens största akvarium.

Akvariet var så himla coolt men lite mycket småbarn så man kunde inte kolla på allt. Vi såg vita krokodiler, massor av olika fiskar, hajar, valar och vi klappade till och med rockor och en haj! Resan fortsatte till ett shoppingcenter, där blev vi inte så långvariga eftersom alla var hungriga. Vi åkte till en restaurang som hette Denny's, maten där va väldigt god!

Söndagen började med sovmorgon och ALLA ut! Vi åkte lite senare till Clemson Universitet och visade grabbarna de stora arenorna. Helgen har varit så bra och vi har hunnit med massor av roliga saker!

Imorgon börjar den sista arbetsveckan, det är helt sjukt men alla längtar till Miami!

Likes

Comments

Idag är det onsdag och snart är det helg igen. Helt sjukt vad tiden gått snabbt när man tänker på hur kort tid det är kvar att jobba. Bara sju arbetsdagar kvar!
Jobbet rullar på som vanligt. Emanuel knegar på med maskinerna på bulldog. Mimmi håller på med en control plan över PVD just nu.
Luncherna har inte varit mer än hamburgare och pizza vid hotellet men vad gör det?

Idag fick vi göra en tornadoövning. Alltså som en vanlig brandövning fast istället för varning för brand är det varning för storm. Vi gick ner i källaren, stod där tills alla blivit räknade och så var det klart. En erfarenhet rikare och vi hoppas att vi aldrig behöver vara med om det i skarpt läge.

Likes

Comments

I lördags blev det "tidig" uppgång för vi åkte till Charlotte redan vid 9:30. Väl framme så mötte vi killarna vid ett outlet, det blev en liten besvikelse när Nike- och Adidas affärerna bara hade träningskläder. Men Mimmi hittade ett par rosa billiga skor så hon var glad ändå.

Efter det så tänkte vi bara svänga förbi ett ställe där dom flätar hår och boka en tid till Mimmi till nästa helg men tiden blev istället inom en timme. När killarna lämnat en nervös Mimmi på salongen åkte de till ett nöjesfält som tyvärr var stängt. Tiden spenderades istället på ett varuhus. Där handlades det kläder för billig peng!

Till sist blev Mimmi klar och den stressiga färden mot IKEA som skulle stänga inom en halvtimme började. Vi körde fel och kom precis när restaurangen stängt. I vår förtvivlan bestämde vi oss för att åka dit imorgon istället.

Söndagen började med sovmorgon tills Mimmi och Linus inte stod ut att vänta på alla som sov längre. Så de bestämde att trippen till IKEA skulle bli av.
På IKEA åt vi så god svensk mat och allt såg ut precis som hemma, lite konstigt att komma ut från varuhuset och vara i USA. Vi kom hem väldigt sent så vi gick direkt och lag oss.

Mimmis mat

Emanuels mat

Likes

Comments

Fredag idag och dagen gick snabbt.
Emanuel blev klar med att mäta och räkna alla olika nät. Mimmi var på "coat lab" fram till lunch. Där kollar man kvalitén på skärets beläggning eller innan skäret fått sin beläggning kollar man efter olika skador, tex skador på kanterna av skären.

Efter jobbet låg vi först på hotellrummen men tröttnade och tänkte hitta på nåt så vi åkte mot Clemson University. Vi såg massor av bilar så vi parkerade bilen och började gå. Det slutade med nerprutade biljetter till en baseballmatch!  Det var en match mellan Clemson och South Carolina. Det var häftigt att se, det var mycket folk och alla hade orangea och lila kläder. (Clemsons färger)

Likes

Comments

Torsdag idag alltså fredag imorgon och halva jobb tiden här har gått! Mimmi håller fortfarande på med insamlingen av all data från spot checks då hon fått alla från 2012 och framåt. Imorgon ska hon få vara med en halvdag på "coat lab".
Emanuel har räknat och mätt olika nät som man lägger skären i. Han har vart nere i källaren som visade sig vara väldigt stor.

Idag var det tvättdag så vi åkte dit vi blivit visade att vi kunde tvätta. Det va mycket lättare än vad vi trott och det gick mycket snabbare! Skönt med nya rena strumpor att inviga helgen med.
Helgen kommer spenderas i Charlotte med killarna från Mebane fast den här gången på ett köpcenter med outlets.

Här är lite bilder från vårt lilla mission idag.

Likes

Comments

Måndagen avklarad. Emanuel har spenderat dagen framför bulldogmaskinerna och tagit tid på olika saker. Mimmi har fått strukturera upp en "control plan" och fortsatt att samla data från spot checks från 2012-2013. Eftersom det inte händer så mycket mer än det här tänkte vi sätta upp 10 saker som gett oss starkast intryck på Sandvik och i USA allmänt.
1. Vi kan ju börja med fabriken, den är galet ren! Det ser ut som ett nyrenoverat kök!
2. Alla som man möter i fabriken är intresserade av oss och vad vi gör här.
3. Det känns speciellt att vara i en fabrik i självaste USA och personerna vet vad lilla Gimo är.
4. Här finns inget som heter kafferast, här är det lång lunch istället.
5. Så fort man går ut i verkstaden så behövs skyddsglasögonen tas på.
6. Att beställa en sallad här är inte så nyttigt som man tror, man får pommes till ändå.
7. Man åker bil exakt överallt, även om man bara ska över gatan.
8. Att välja chips på Walmart är nästintill omöjligt.
9. Alla här antar att man kan bra engelska men blir glatt överraskade när man berättar att man är från Sverige.
10. Det finns inga lampor vid vägarna om man svänger av från den stora vägen, man måste alltså åka och vända många gånger pga fel avfart.

Den här glasskålen står inne på avdelningen där pulvret till skären blandas. Alltså den plats som är mest dammig på hela fabriken, men ändå inte?

Likes

Comments

Nu är det söndagkväll och helgen har vart superbra! Igår åkte vi till Charlotte. Resan var lång men det var det värt! Väl i Charlotte mötte vi upp killarna från Mebane vid ett shoppingcenter som vi sedan gick och kollade i till efter lunch. När vi kände oss klara hoppade vi in i killarnas bil och åkte tillsammans in till Charlotte City. Vi parkerade bilen och gick sedan ner på stan. Vi blev inte så långvariga eftersom det var demonstrationer och poliser överallt. Så vi åkte tillbaka till shoppingcentret en stund för att fördriva tiden innan middagen och hämta vår bil.
Middagen blev tillsammans på en restaurang som hette Buffalo Wild Wings, maten där var så himla god! Hemresan var lika lång som på vägen dit om inte längre. När vi kom till hotellet bestämde vi oss för att söndagen skulle bli en riktig degig dag.

Idag har vi alltså legat på varsitt hotellrum och bara vilat oss från gårdagen. Men efter lunch bestämde vi oss för att ta oss till Anderson Mall som skulle vara ett bra shoppingcenter, men när vi väl var där blev vi lite besvikna. Det fanns knappt några affärer (det fanns Victorias Secret men det handlade Mimmi sig fattig på redan igår).

Imorgon är det måndag, ny vecka med nya arbetsuppgifter och nya äventyr!

Likes

Comments

Fredagkväll nu och en arbetsvecka klar. Efter jobbet blev det shopping på Walmart, Emanuel höll ut längre än vad Mimmi någonsin trodde att han skulle göra! Efter det försökte vi ta oss till gymmet men utanför dörrarna gav vi upp och åkte och köpte mat istället. Men nya tag på söndag och den gången ska inget stoppa oss.
Imorgon, lördag väntar en heldag i Charlotte NC med boysen från Mebane. Mimmi ska tvinga alla att gå på Victoria's Secret annars blir hon arg på riktigt. Annars hoppas vi bara på en fin skoaffär och kanske några sevärdigheter. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Just nu för tillfället ligger vi på hotellrummet och bara har det bra, vi ska snart packa ner oss i våra sängarna för det blir tidig avfärd imorgon.


Likes

Comments