Hejsan alla där ute!

Vet inte om jag nämnt förut att jag lider av social fobi (för er som inte vet) men det har jag gjort i ganska många år nu och jag har kämpat på bra med det då jag övervunnit större delen av den. Fobin när den var som värst såg ut som så att jag stängde in mig hemma och bara gick utanför dörren om jag var absolut tvungen och då med ångest både före, under och efter. Jag bestämde mig till slut för att gå kbt i en grupp med människor som också hade social fobi och där utsatte jag mig mer och mer för saker jag hade svårt för. När kursen var över hamnade jag dock hemma igen. Framstegen började lite smått efter att jag fick ta hand om min systerdotter Tindra men den största förändringen kom nog när jag blev gravid med Novalie. När jag fött så kändes det som att jag klarar vad som helst då jag precis klarat det svåraste av allt (led av förlossningsfobi).


I nuläget klarar jag av att vara ute bland folk och vistas i tillställningar av olika slag utan ångest, jag vågar testa nya saker och jag till och med ser fram emot det och söker nya saker att göra emellanåt. Jag jobbar som vikarie i en flytt- och städfirma med att flyttstäda, tvätta fönster och hemstäda. Jag är på soppmiddag i "kyrkan" en gång i veckan och är på caféverksamhet (typ öppna förskolan) en gång i veckan de gånger jag inte jobbar. Jag har till och med varit på två arbetsintervjuer, något jag trodde att jag aldrig skulle klara. Jag vågar prata lite mer än förut och vara lite mer mig själv och det känns som en otroligt stor lättnad.


Självklart har jag fortfarande svårt med vissa saker och jag har även dåliga dagar när jag stänger mig inne och inte vill/kan göra något utanför dörren eller med människor men dessa stunder händer sällan och varar kanske en dag åt gången, högst två. Jag har svårt för att ha "främmande" hemma då hemmet är min trygga punkt och min egenzon från omvärlden, svårt att förklara men hoppas ni förstår. Jag känner mig alltså mer bekväm och lugn när jag är ute bland folk än när folk kommer in i mitt hem men det är nästa punkt att jobba på så det blir nog bättre till slut det med :)

Alltså vill jag poängtera att det är supersvårt att leva med social fobi men att det går att kämpa sig ur det när man är redo för det! Jag är så stolt över mina framsteg och fler ska dem bli.


Ville bara få ur mig detta så om ni läste klart allt: Tack för att ni läste och ha det bäst!

Puss och Kram <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag har varit en produktiv dag som började riktigt härligt med sovmorgon då Lukas gick upp med Novalie :) Jag har dammsugit, tvättat, lagat mat, plockat ur diskstället, fixat julgardinerna (pyntet var redan klart), rensat i ordning i klädkammaren, flyttat undan AC:n och plockat en massa. Självklart fick man hjälp av sambon med (ni som antar annat). Novalie har haft skoj hos Jessica idag med pepparkaksbak och mys :) Därför passade man på att städa och dona. Tusen tack till dig Jessica som erbjöd dig att passa henne idag och igår!!


Jag har börjat på ett ställe inom AME som heter Arken där jag går tre dagar i veckan plus studiebesök då och då. Där ska folk med svårigheter få hjälp till jobb. Jag kan erkänna att det är lite tufft med det sociala men jag kämpar på och tar mig dit i alla fall! Har dessutom skickat in cv till vikariepoolen inom förskola och vård men ej hört något ifrån dom.


Vi har ställt in Novalies spjälsäng i Tindras rum så att dom nu får dela rum och det började inte jättebra men det går framåt. Novalie vaknade emellanåt och väckte därav Tindra ett par gånger per natt så allas sömn blev lidande men i helgen sov dom båda två genom nästan hela nätterna (med undantag för något vaknande runt 2-3 tiden men dom somnade om ganska snabbt). Det vart en omställning för oss alla men trodde inte det skulle vara så svårt för mig som det faktiskt var. men nu börjar man vänja sig och det går bra så wihoo vad vi är bra!


Just det! Nu väntar i alla fall jag med spänning på Tindras och Novalies lilla kusins ankomst. Det är som en julklapp som man knappt kan bärga sig för att få träffa :)


Adde (min bror), som bott hos oss i flera månader nu ska strax flytta ner till pappa i Halmstad och det känns lite sorgligt för både mig och Lukas (hans ord också, så jag talar inte åt honom) men då det är vad han behöver göra just nu så önskar vi honom lycka till och vill att han ska veta att vår dörr alltid står öppen :) Vi kommer sakna dig (om du nu läser detta xD)!


Kommer inte på så mycket mer att skriva om just nu så nu ska jag ta mig lite kvällsmat och ta det lugnt, förhoppningsvis, innan det är dags att sova. Älskar er alla och tack för att ni läste :) Puss puss <3

Likes

Comments

Nu är det 7 månader sedan jag senast bloggade, inte bra.. Nu får jag skärpa mig igen!

Vår lilla bebis har blivit stor, 27 augusti fyller hon 1 år och den 12 september börjar inskolningen på dagis. Nu kan hon dessutom gå ganska ordentligt (från stöd till stöd) och hon ska prompt klättra överallt. Vi får se hur det går på dagis sen, om dom orkar med vår envisa lilla klättrare :) Hon har 6 st tänder och 2 till på väg. Hon kan säga mamma, pappa, lampa, katt, mjau, voff, hejhej, nej och fuuui (det fläkten "säger" xD). Äter duktigt gör hon men hoppas hon kan sova middag ordentligt på dagis sedan då hon har svårt att sova någon annan stans än i sin säng om hon inte är övertrött. Hon borde dock bli trött nog på dagis av alla intryck för att somna okej så det går nog bra.


Tindra är så stor och god nu så man fattar knappt. Såg en video Melle lade ut på FB för ett tag sedan där Tindra var nästan 2 tror jag? Man ser verkligen skillnaden på då och nu mycket klarare när man ser en sådan video och man kan inte förstå att hon varit så liten och att tiden rinner iväg så snabbt. Nu kan hon torka sig själv när hon kissat, säga till när hon är trött och vill sova och hon tvärälskar sin lillasyster så man blir alldeles varm i hjärtat <3


Båda barnen har döpts och det har även jag, Melle, Magda och Adde gjort (alla på samma dag). Har varit lite strul med rutiner och tider med Tindra under sommaren men nu funkar det som vanligt igen. Jag har börjat gå hos en psykolog en gång i veckan för att komma framåt med mig själv och det går riktigt bra måste jag säga :) Har börjat våga stå på mig, stå för vad jag tycker och tänker, säga ifrån och våga ta konflikter! Är inte framme i mål ännu men på rätt väg och har kommit längre än någonsin förut. Kämpar på med självkänsla, självförtroende, egenvärde och social fobi så gott det går och gör små framsteg inom de områdena med tycker jag. Mitt och Lukas förhållande är också på bättringsvägen (enligt mig iaf), visst tjafsar och bråkar vi fortfarande ibland men mer sällan och framstegen som kommer ur det gör det värt det i slutändan. Vi älskar varandra och vill leva tillsammans och ha det bra, vi kämpar på i den riktningen och det är huvudsaken :) Han har dessutom bättrat sig gällande hushåll och barn för er som undrar eller inte tror det. Han hjälper till mer och mer och det uppskattar jag något så otroligt. Har blivit mer och mer sugen på att periscopea men vet ej om jag vågar det. En dag kanske!


Nu ska jag sova då jag ska upp 7 för att få igång rätt rutiner inför dagis (för både mig, Lukas och Novalie). Tack för att ni läser och ha det bäst! Puss på er <3

Likes

Comments

Tänkte börja med lite allmän info: Tindra kommer snart att vara blöjfri då hon klarar sig utan blöja hela dagen och kan göra båda behoven på toaletten. I början ville hon bara kissa i toan och bajsa i blöjan men hon har fått ta det i sin egen takt och kan nu även bajsa i toan 😊. Är så stolt över stora tjejen! Hon fick dessutom utökat på dagis så nu går hon måndag till torsdag.
Novalie kan nu rulla åt alla håll och kanter och dessutom stå i krypställning och hasa sig bakåt. Hon både ler och skrattar, greppar saker och provsmakar puréer så det går undan nu. Rätt vad det är så kryper hon väl!
Lukas har tagit pappaledigt till sista januari så nu får jag otroligt mycket hjälp hemma och med barnen vilket gör stor skillnad. Som t.ex idag då vi lämnat Tindra hos Magda för deras helg och har lyckats städa hela lägenheten efter en dejt på Brorsans restaurang 😊. Nu sitter jag i soffan framför tv:n och är riktigt nöjd och lycklig!

Tänkte nu skriva om något som satt sig fast i min hjärna på sistone. Jag har alltid varit missnöjd med mitt utseende och velat gå ner i vikt men aldrig riktigt tagit tag i det men nu har dessa tankar blivit mycket starkare. Jag/vi har börjat ta oss ut på promenader oftare och jag vill gärna ändra på kosten men vet ej hur ännu. Jag för alltså ett sorts krig mot min egen hjärna genom att försöka banka in i den att ta tag i detta istället för att sitta och må skit över det! Det är ett svårt krig att vinna då min hjärna är riktigt envis och jag är så inrotad i mina gamla vanor. Jag är dock närmare vinst än någonsin förut för jag vill ha mer ork när jag leker med barnen och föra vidare en sund livsstil till dom. Jag vet att jag kan om jag bara bestämmer mig för det och kommer in i nya rutiner 😊.

Det var nog allt för denna gång för nu ska jag äta, titta lite tv och ha lite kvalitetstid med sambon när man äntligen har lite tid (tills lillan vaknar igen).
Puss puss på er alla ❤

Likes

Comments

Känner att det är dags att skriva lite igen eftersom det var ett tag sedan. Det har gått bra hittills och jag har klarat mig bättre än jag trodde jag skulle göra ☺. Att ha två barn kan vara krävande emellanåt men det blir ju dubbel kärlek dessutom! Har haft så många fina stunder med mina två änglar så det väger ut det jobbiga i slutändan. Nu har vi dock börjat märka av lite svartsjuka från Tindra, vilket hon inte haft hittills, men nu har det startat. Hennes svartsjuka visar sig i form av utbrott med skrik, sparkar och slag. Hon har lärt sig att man inte slåss eller sparkas både från oss och genom dagis men eftersom Novalie får göra det så tycker hon sig också ha rätt att göra så. Vi har inte kommit på något bra sätt att hantera detta ännu så vi tar gärna emot förslag så får vi se om vi hittar någon fungerande metod till slut 😊.
Novalie har lärt sig att både rulla från mage till rygg och att le åt tokerier från oss 😛. Hon växer dessutom som hon ska i både längd och vikt. Nu har vi gått med i en föräldragrupp också och ansökt om förlängd dagistid åt Tindra så att jag ska kunna ta mig till öppna förskolan (babycafé) med Novalie 😊.
Alltså så rullar allt på fint än så länge men med små svackor emellanåt så klart! I det stora hela så är det mesta positivt i alla fall och jag lär mig dessutom att tänka mer positivt än negativt vilket är otroligt skönt 😀. Det hjälper också mycket att ha en sådan härlig pojkvän/sambo som hjälper till så mycket han kan och orkar! Älskar honom och våra små diamanter oändligt mycket 😍💜.
Nu ska sova så jag orkar med morgondagen, upp vid 06.30 för att få iväg Tindra till dagis. Puss på er alla som läser detta 😙💙
  • 63 Readers

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!
Tänkte skriva lite innan jag däckar med min huvudvärk. Novalie har gått upp fint i vikt nu och väger ca 3800g vilket känns otroligt skönt ☺. Hon följer nu kurvan perfekt och hon ammar fint! Det enda nu är väl att det är lite svårt att få henne att somna på kvällarna då hon inte vill somna förrän sent så jag har varit trött på dagarna vilket resulterat i att hjärnan är lite borta. Glömde tex totalt bort att Tindra hade dagis idag och kom på det alldeles för sent 😮. Dock är det okej att göra misstag så jag är inte alltför hård på mig själv för detta.
Lukas (sambon) har börjat jobba igen vilket känns lite tråkigt. Vande mig vid att ha honom hemma och få avlastning så saknar honom otroligt när han jobbar 😢. Som tur är så är han så underbar att han hjälper till en massa ändå när han är hemma vilket verkligen uppskattas! Han jobbade 12 timmar igår + restid och trots det hjälpte han till med nattning av Tindra när han kom hem. Idag sov jag ett par timmar under dagen vilket var behövligt och Lukas fixade mat, plockade undan, hjälpte till en massa med båda barnen och myste med oss i soffan ☺. Har sådan tur som har en så underbar pojkvän och är glad, stolt och tacksam att han är pappa åt våra barn! Alla bara klagar på honom och tycker att han inte hjälper till tillräckligt men dom ser inte hur hjälpsam han faktiskt är då dom inte bor med oss. Jag är riktigt dålig på att visa och prata om känslor och djupa saker så han får inte ofta höra en massa gulligt prat och uppskattande ord från mig men jag hoppas att han vet hur mycket jag faktiskt älskar och avgudar honom! Om inte annat så vet han nog det nu då han läser min blogg ☺. Älskar dig Lukas 😙💙.
Nu ska jag sova då huvudvärken bara blir värre (inte smart att ligga med paddan lysandes i ögonen just nu 😛). Sov gott alla människor, kram kram!
  • 77 Readers

Likes

Comments

Hej igen efter ett längre avbrott! Har ju inte skrivit på ett tag men det är förståeligt då jag äntligen fött fram vår lilla ängel ☺. Den 27/8 kl. 22.13 kom hon till världen, 3410g och 50cm <3 Vi har nu bestämt oss för namnet Novalie. Var kvar på BB till ca 19.30 dagen efter sedan fick vi åka hem. Dom ville gärna att vi skulle stanna kvar en natt till men jag ville bara hem till Tindra och komma in i rutinerna med att ha två barn istället för ett. Hittills har det gått riktigt bra tycker jag! Tindra tokförälskade sig i Novalie på en gång och har verkligen blivit en hjälpsam och omtänksam storasyster ☺. Jag börjar känna mig i lite bättre form nu förutom lite ömhet och stelhet. Mjölkproduktionen har kommit igång ordentligt och äntligen börjar amningen ta sig också! Jag hade svårt att få in tekniken och Novalie hittade inte rätta sugtekniken så hon minskade 6% av sin kroppsvikt. Igår var vi till bvc för läkarkontroll och fick fler tips om amningen och igår eftermiddags tog hon äntligen tag i bröstet och släppte det inte förrän 40 minuter senare för att sedan ta även andra bröstet ett tag. Ni anar inte hur glad jag blev, trodde jag skulle spricka av lycka 😀. Nu hoppas jag bara att det tar sig ordentligt och att hon går upp i vikt som hon ska vilket vi får reda på på torsdag då vi ska till bvc igen för att kolla det. Hur som helst så har det varit en segdag idag med bara en massa barnmys och lek ☺. Nu framåt kvällen har älskade sambon tvättat, diskat och lagat mat med Tindra. Har man världens underbaraste karl eller vaddå?! 😮 Nu avrundar jag eftersom lilla ängeln ska ammas! Skriver när jag har tid nästa gång ☺. Kramar på er från oss <3
  • 80 Readers

Likes

Comments

​Hejsan!

Nu har jag inte bloggat på nästan en vecka eftersom jag inte riktigt vetat vad jag ska blogga om och så har jag bara gått och väntat på att få föda men det verkar inte vilja sätta igång ännu så jag får gå och vänta ett tag till! 

Nu känns det som vi kommit en bra bit här hemma i alla fall :) Vitrinskåpet så gott som klart, förrådet i källaren rensat, vagnar på rätt plats, bättre möblerat i Tindras rum och vardagsrummet, kartongerna i vardagsrummet genomrensade och har kastat en massa onödigt därifrån, köket rensat och städat :) Fortfarande saker kvar att göra men är närmare slutresultatet än någonsin. Tack till Magda som hjälpt till en massa<3 Hade aldrig kommit så långt så snabbt annars!

Idag har vi varit och handlat dessutom så nu sitter jag och knaprar tacochips och nacho dip medan jag har mina extremt svullna och ömma fötter i ett kallt fotbad. Imorgon kommer socialen hit på hembesök så vi får hoppas det går bra. De två kvinnorna som hade hand om Tindras "fall" har bytts ut mot två nya kvinnor som ville träffa oss för uppföljning och sådant. Nej, nu ska jag köra ett sista litet städryck innan jag hoppar i säng så Kram kram <3


Likes

Comments

​Ikväll får vi se hur bloggandet går då jag känner mig helt knasig. Det lever om ännu värre än vanligt i magen och det gör ont överallt. Har dessutom huvudvärk och är trött så jag skulle kunna tvärdäcka. 

I alla fall: idag var Tindra på dagis så då passade man på att få lite mera sömn då man sovit riktigt illa inatt och efter det diskade jag och plockade lite. Annars har det varit en lugn dag och nu på kvällen kom Melle (syster) förbi och lämnade världens finaste present. Fick en fin rosa babysitter som ungen även kan ligga i, ett jättefint rosa babynest, en body och en massa strumpor :) Så otroligt glad och tacksam så det går inte att beskriva!

Imorn ska jag och Tindra träffa vår kontaktperson för en fika såvida jag inte föder inatt då. Just nu känns det nästan som om det vore på gång :P Nu ska jag försöka ta en dusch och ett bad för att varva ner lite så "until next time"! Kramar till er alla<3

Likes

Comments

Nu sitter jag alldeles öm i kroppen i soffan efter en hektisk men härlig dag :) Min syster Melinda kom förbi ett tag så hon, jag, Lukas och Magda städade och röjde här så att det blev riktigt hemtrevligt faktiskt. Tusen tack till dom alla 3 för hjälpen! Det både underlättar och går fortare när man är fler. Efter att Melle (Melinda) åkt hem drog vi en vända till stan för att kolla upp vad det skulle kosta att fixa min mobil (den är stendöd!) och passa på att handla veckans mat. 

Jag, Lukas, Magda och Tindra åkte alltså iväg för att handla och det gick bra trots öm kropp och bråkiga barn, både Tindra och tösen i magen :P Nej, dom skötte sig faktiskt riktigt bra till största delen. Tindra är alltid urgullig men hon får ju sina små utbrott ibland, det är väl bara att vänta sig med tanke på trotsen och allt och dessutom är väl dom flesta barn sådana. Hon var otroligt pladdrig och glad i bilen på vägen hem i alla fall, hon ville ut i skogen för att träffa Bambi som såklart bor där :) Väl hemma var det bara att få henne i säng då klockan var runt 21 och det är dagis imorn. Efter det plockade vi i ordning matvarorna och sedan hamnade jag här i soffan för att blogga lite.

Nu sitter jag bara här och längtar tills tösen i magen vill förgylla vår tillvaro genom att dyka upp :) Det verkar inte som att hon vill komma fram innan beräknat datum i alla fall (på onsdag) men det visar sig väl, än så länge är det ju några dagar kvar! Jag försöker att tänka på hur underbart det blir när hon äntligen är här istället för att fastna allt för mycket på själva förlossningen då jag har världens förlossningsfobi! Försöker verkligen ta det som  det kommer med tankar som "det som sker det sker", "ingen idé att oroa sig i förväg", "ta det som det kommer" och en massa sådant. Allt löser sig ju i slutändan och vi får ju våran efterlängtade bebis<3

Likes

Comments