Livet har inte varit på min sida dem senaste dagarna om man säger så. Först märkte jag att mitt brittiska bankkort inte fungerade och efter att ha pratat med 5 olika personer på 3 olika bankkontor där alla sa olika anledningar till blockeringen, fick jag veta att mitt konto förmodligen kommer stängas ner. Lackade givetvis sönder på det (I can really do) och behövde strula runt en massor med det, men efter många rundor ska det nog vara åtgärdat nu!
On top of this blev jag av med min telefon, hade tydligen glömt den i en Uber. Uberchauffören var dock inte taggad på att samarbeta och efter x antal samtal där han förmodligen var hög och krävde £200 för att ge tillbaka den, fick jag tillbaka den. Så creepy haha han ringde mig 03.30 på FaceTime och skrek "DO YOU WANT YOUR PHONE BACK OR NOT!?!?" Och så stod han utanför mitt hus med ubern!! Men fick iallafall tillbaka den så det får man väll vara glad över. Utöver detta drog jag även på mig en magsjuka som har gjort mig sängliggandes dem två senaste dagarna. Livet är najs!
Bild från en lite bättre dag än dem senaste, Skansen!! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har även min blogg 2månadersdag woop! Trots att jag kan vara slarvig med uppdateringen och dålig med bilder så är ni ändå en hel del som hittar hit, sååå kul! Måste erkänna att jag alltid har varit lite skeptisk mot att ha en blogg, liksom att dela med sig om vad jag gör, tycker och tänker, till människor som jag kanske inte har en aning om vilka dem är. Men jag tycker att det flyter på superbra, och det är mycket för mig själv som jag bloggar - dels för att reda ut tankar, dels för att i framtiden kunna blicka tillbaka på mitt liv.
Jag ser min blogg som en monolog sms-konversation med en kompis. Mina inlägg är inte särskilt välkomponerade, använder mycket egna ord och skriver privat men inte blottande - typ som när man kastar ihop ett svar till en vän som frågar vad man har gjort under dagen.

Likes

Comments

Helloo! Jag har levlat upp och busy girl har numera 3 jobb - jag har blivit klubbis! Jobbar även som hostess på klubben Libertine, vilket är sjukt kul då Libertine är min favoritklubb i London. Som hostess välkomnar jag kort och gott bordsgäster och visar dem deras bord, och resterande tid står jag mest och ser viktig ut med hörsnäcka eller hänger med vänner. Inte en så målande förklaring, men ett väldigt lätt och roligt jobb - så glad för det! Jobbar långt ifrån varje kväll, men lite då och då ser ni mig jobba där.

Har ju alltså 3 jobb nu?? whaaat. Men trots att jag har 3 jobb, jobbar jag ju inte mer än någon annan, kanske till och med mindre - det är bara jag som har valt att ha 3 jobb istället för 1 för att få så mycket erfarenhet och omväxling som möjligt. Alla mina jobb ger mig så sjukt olika fördelar och erfarenheter, så känns så kul och nyttigt att få ta del av så många olika situationer och människor. Det är lite så jag fungerar som person - blir för rastlös att göra samma saker hela tiden. När man flyttar till en ny stad och vill tala språket samt möta nya människor är jobb verkligen nyckeln, dem har gett mig så otroligt mycket!

Likes

Comments

Camden locks

Okej här snackar vi äkta turist spot, men trots det är det såå najs! Hade inte varit borta på marknaden på ett par veckor men igår när jag Var på jakt efter en ny hatt blev jag förälskad på nytt. Som jag nämnt tidigare är inte shoppingen på marknaden i min smak, men hittade ju en hatt igår så wellwell, det går faktiskt att hitta ett och annat. För det mesta när jag hänger där så studsar jag bara runt och flirtar bland alla matstånd för att få provsmaka och oftast blir jag överöst. Finns verkligen all mat du kan tänka dig - nyttigt och onyttigt från alla länder i världen. Så otrolig mysig bakisaktivitet att bara strosa runt där - så annorlunda från resten av London. Det stora tipset är att inte bara nöja dig med första, bästa matställe eftersom marknaden är så stor och när man tror att man har sett allt har man inte ens sett en bråkdel - gjorde det misstaget första gången jag var där. Är man i London måste ma gå dit!

Likes

Comments

Heeej mina vänner och förlåååt för min frånvaro, jag har inte glömt er!


När hängde jag här sist? En vecka sen? Men det är ju inte så farligt ändå. Sen dess har jag varit busy chiquita och hunnit gå ut 4/5 kvällar, jobbat 5/5 dagar, ätit veganska hamburgare och bli riktigt sjuk. Kanske förståligt - men så värt! Har haft världens roligaste helg och sprungit runt på massa halloweenfiranden som är något sjukt extra - alltså wooow så otroligt mäktiga och påkostade firanden de har här. Idag är det ju egentligen halloween på riktigt, och hade planer med alla möjliga håll att än en gång döda lite hjärnceller, men just nu känns stranger things mer lockande för kvällen. Jag känner dock mig själv bra nog för att veta att det kan ändra sig snabbt!! Om några timmar ska jag knata iväg till jobbet, men innan det är det mission bli frisk så ska bege mig till boots och köpa massor av mirakelmediciner och köpa en sallad någonstans för att sen parkera mig in bed! Pusssssss

Likes

Comments

Hello mina vänner!

Var utelåst när jag kom hen igår halv tolv på kvällen. Finns det någon värre känsla ärligt?? Det är så frustrerande att stå utanför sin jäkla dörr utan att få komma in, vara stå där och glo och hata sig själv för man var så sämst och glömde nycklarna. Usch usch. Mina flat mates var i kensington men kom hem med nycklar, riktiga hjältar! Annars då? Frustrationen blev inte mindre när jag kom och tänka på att jag jobbade stängning och öppnade imorse = 4h sömn. Men Aja, nu ska jag sluta klaga sitter trots allt och avnjuter min avokadomacka på jobbet, yummyyyy.
Bortsett från att jag var utelåst hade jag en mysig dag igår som dels spenderades i Camden i sällskap av mig själv och på jobbet. Lite halvgrå dag humörmässigt men not Too bad!

Likes

Comments

Hello friends! Hur mår vi idag?

Hade en såå rolig helg men va lite halvt döende igår, så efter jobbet va det wasabi take away och stranger things in bed, cozyyy! I lördags var jag ju som nämnt på ett födelsedagsfirande och han hade fixat så fint med massor av mat, dricka och tårta. Sen gick vi ut och dansade som bara den - riktigt kul!

Likes

Comments

Alltså har levt liiife på matfronten idag! Började med en så jäkla najs brunch på The Attendant i Shoreditch och drack sedan drömmarnas milkshake på the killer cereal café! Deras koncept är att de har typ alla möjliga flingor och att du kan gå dit och äta alla möjliga sorters flingor, men olika sorters "mjölk", toppings osv samt en massa milkshakes. Sååå najs - gå dit!
Efter alla sötsaker hade jag sådan matkoma att jag behövde gå hem och napa haha och nu är jag på väg till en födelsedagsmiddag för en kille från Abercrombie för att sedan gå ut! Funfun. Pusss

Likes

Comments

Hellooo!

Har precis vaknat och ska snart göra min extremt söta gröt och kolla på Stranger Things innan jag ska träffa en friendo!
Var ute i Shoreditch igår och hade såå himla kul, måste hänga där mer! Mina fötter njöt något otroligt av att få dansa runt i sneakers vilket resulterade i att vi dansade konstant i 3h - träningspass. Min plånbok njöt dock mindre då man faktiskt måste betala för sig i Shoreditch, Hahah har blivit så bortskämd. Det är ju så himla sjukt, men på Mayfair-klubbarna är det freefree för girlsen. Var med Alice, Zoe och Felicia och några dudes som jag inte kommer ihåg namnen på, de dansade inte så dem fadeade ur min sfär ganska snabbt haha. Ha en toppendag mina vänner!

Likes

Comments

Äntligen är det fredag och äntligen kan jag uppskatta att det är fredag. Har ju nämligen jobbat varje dag sen förra måndagen (och två nätter) och känner mig så välförtjänt av en helg nu! Jag har massor av spännande planer, so It's gonna be Exciting!

Som nämnt har jag mest jobbat denna vecka, men har även hunnit med att få översvämning i köket, hjälpa till i Sam Smiths fotostudio, lite fest och lite shopping. Va ute med några Gäris från abercrombie i onsdags och i helgen är det ännu mer happenings med jobbfolk som står på schemat, kul att få snacka lite engelska och träffa massa nya människor! Pusss på er

Likes

Comments

#metoo

Jag tänker på den gången min mamma fick ett samtal där en okänd man beskrev hur någon genomförde en våldtäkt på mig. Jag tänker på den där gången när jag var 14 och gymmade på Friskis och en 50+ man tog sig friheten att både ta på mig och följa efter mig på gymmet ett flertal gånger. Jag tänker på när jag var på Wall och ett allmänt känt äckel på Stureplan grep tag i min rumpa så hårt så att det blev märken och när jag sa ifrån bara fick ett "Fuck you då" och ett skratt tillbaka.

Det är 2017 och vi har snart datorer som är smartare än oss människor, men vi behöver en kampanj som ska understryka hur vidrigt kvinnor och icke-män blir behandlade av män. Hur kan inte detta vara ett erkänt samhällsproblem som är allmänt känt bland alla i samhället, oavsett kön, när 50% av världens befolkning faller offer för denna fruktansvärda samhällsstruktur? Hur kan inte flera i synnerhet män vara intresserade av att lära sig om problemet, förändra strukturen och kämpa lika mycket som de flesta kvinnor gör? Hur kan vi behöva denna hashtag?

Jag är övertygad om att jag aldrig har haft så ojämn könsfördelning på läsarna som på detta inlägg, en vild gissning är att ca 90% av er som klickat er hit är kvinnor. Män är generellt inte intresserade, och det är där hela problemet ligger - dem som behöver förstå, vill inte förstå. Alla kvinnor känner till detta problem, men de flesta männen blundar antingen för det eller är kort och gott omedvetna samt även ovilliga att bli medvetna. Kan tänka mig att de flesta killarna läste den första #metoo-posten som kom upp i deras flöde, och kanske till om med kastade i väg ett ömkande "fyfan asså", men att det inte dröjde länge förrän dessa posts bara blev förbi scrollade, för att sedan bli något störande på sociala medier. Jag tror att de flesta männen, trots att kanske 80% av kvinnorna på deras instagram har delat med sig av hashtagen och sina historier, inte kommer vakna upp klokare gällande detta imorgon.

Det fina med denna kampanj är dock att vi kvinnor förenas samt visar att ingen är ensam och att vi är så jäkla starka. Vi är bäst. Men alla kvinnor är medvetna om detta. Vi behöver en kampanj där män förstår och förändrar, där män hashtagar och framförallt där män erkänner. Var är metoo-hashtagen för män som erkänner dem gånger de har utsatt en kvinna för sexuella trakasserier? Det är inte oss kvinnor det är fel på, så därför besitter inte vi makten att förändra. Vi kan hjälpa förtryckarna att förstå, men det är dem som måste genomföra förändringen.

Jag kommer aldrig kunna påverka om en man väljer att ta uttryck för sina våldtäktsfantasier över telefon eller om en man väljer att tafsa på mig. Jag kan säga ifrån, men det är bara männen som kan få trakasserierna att upphöra. Så snälla män, vi kvinnor har gjort tillräckligt nu, det är dags för er att ta ert ansvar. Gör en hashtag, läs en feministisk artikel, skäll ut era vänner och ransaka dig själv. Samhället behöver inte metoo-hashtagen, vi behöver en omfattande förändring och den är det bara de män som är orsaken till att #metoo finns som kan genomföra. It's time, Surprise me - I'll be waiting.


Likes

Comments