Som ni kanske minns så var vi på ettårs fotografering med gulla-Ulla för en tid sedan och här är resultatet! Jag kan inte säga annat än att jag är mer än nöjd med bilderna som fotograf Michaela Fagerudd i Jakobstad tog på Nelma! Hur duktig som helst på att fota småbarn, och så tog hon med Magnus på några bilder också så att vi även fick syskonfoton i samma veva. Super betjäning!


Så söta att man går av är bilderna! Den vackra klänningen har hennes gammelmormor virkat speciellt till fotograferingen och nu är den redan i aktivt bruk i vardagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bullbak. Bullabak. Bakande av bullar. Bullebak. Allt låter ju fel..!

Ledig helg har jag nu! Riktigt skönt att ladda inför nästa vecka, då allvaret börjar riktigt på riktigt med 6/7 dagar jobb..!


Idag regnar det så jag har passat på att ordna upp lite här hemma. Jag körde det gamla blomtricket - skaffa en blombukett för maximal städlust! Funkar alltid.


Utöver det har jag gjort en bulldeg. Jag hade planerat storbak så att vi skulle få frysen full med goda bullar, men som vanligt när jag ska baka så fattas nån viktig ingrediens. Denna gång mjölet. Så det fick bli den minsta bulldeg som beskådats på 1,25dl vatten (vanliga receptet jag brukar ha är på 1 L eller 0,5L, haha!), för hembakade bullar skulle jag ha idag.

Likes

Comments

Gomorron! Här sitter jag på solig balkong och dricker morgonkaffe och tänker på er! Tänkte catcha up lite nu medans jag laddar inför kvällsskift med en lugn förmiddag hemma med familjen. Eller lugn och lugn...

Det har varit lite tyst här denna vecka eftersom jag ju började jobba i måndags! Må-ons hade jag tre introduktionsskift och idag ska jag redan börja arbeta på egen hand, lite spännande, men har en känsla att det nog kommer att gå riktigt bra! Har alltså börjat inom hemvården, som för mig är praktiskt taget helt nytt, för den som undrar. Trivs hittills mycket bra.


Annars denna vecka har vi levat på som vanligt, barnen har haft det bra hemma med Topi och vädret har varit soligt och varmt. Jag har försökt pussla in min träning i denna nya vardag och åtminståne den här veckan har det lyckats bra. Nästa vecka kan bli lite kämpig då jag ska jobba 6/7 dagar... Men med bra planering så ska jag nog hinna med det jag vill hinna med.


Igår fyndade jag en super vacker blå matta helt gratis, så när den fått sig en omgång tvättning så ska jag visa den! Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska ta den till sovrummet eller ut på balkongen... (försöker hitta blå-inspiration i tidningen)


Hoppas ni har haft det riktigt soligt och fint ni också denna vecka och att er helg blir avslappnande och skön! Och hoppas att ni ska höra mer av mig nu igen, bara jag kommer igång med skrivandet nu i vår nya vardag!

Likes

Comments

Ja. Ni läste helt rätt. Idag har jag verkligen fått ladda batterierna och vara ensam. Det jag riktigt längtat efter ett tag nu. Klockan tio lastade Topi barnen i bilen för en mommo-dag. Och dom kom hem först till kvällens ishockeyspel.


Jag har njutit. Sååååå mycket! Mellan elva och fyra läste jag inför tent. Det var roligt eftersom jag fick göra det i lugn och ro på en gassande balkong! *försöker bli brun* Klockan fem fick jag mat hos mormor och efter det var jag en sväng vid gymmet. Efteråt han jag ännu hem för att färga håret och duscha. Nu är jag helt redo inför morgondagens första arbetsskift! Hoppas bara att jag får sömn, för väckningen är redan 5.30...

Imorgon ska jag även hämta ut mina glasögon också. Mycket nytt på kommande nu!

Likes

Comments

Har precis nattat en övertrött tvååring som doftar sockervadd i håret. Idag blev det nämligen tivoli för hela slanten! Oj som han trivdes..! Och oj vilket lyckat väder idag igen! Vi var utomhus så gott som hela tiden mellan 10:30 och 17. Känns precis som sommar när man kan göra så!


Imorgon är det min sista lediga dag innan jobbet börjar..! Lite nervös är jag för att hitta fram på måndag morgon eftersom jag inte riktigt vet vart jag ska, men det ska nog gå bra ändå. För barnens skull är jag inte det minsta nervös, Topi kommer klara hemmapappa rollen galant!


Imorgon hoppas jag på att få vara ensam hemma en stund för att ladda batterier, läsa introduktionen jag skulle göra innan jag börjar, samt plugga lite på medicintenten som jag ska ta om ettpar veckor. Jag har så svårt att koncentrera mig när barnen springer och skriker och gråter och håller på hela tiden. Tycker liksom inte om att bli avbruten konstant när jag ska göra något viktigt. Så Topi får åka och hälsa på någon med dom imoron för att hålla sig ur vägen en stund. *mina öron väntar på tystnaden*

Likes

Comments

Min fredag har varit sådan som jag önskar att alla fredagar kunde vara. Förmiddagen ägnade jag och vi åt att städa inför helgen. Det är ju lite ett steg fram och två steg bak när man städar med två yrmoln kring benen men tjugo i två var det äntligen så pass rent här i huset att jag kunde gå och duscha.


Klockan två kom min mormor hit och vi drack först kaffe och sen när barnen vaknat och ätit mellanmål så gick vi ut. Vilket V Ä D E R det varit idag alltså!!! Underbart! Varje gång sommaren ger oss såna här små smakprov börjar man ju längta än mera efter väder för ärmlösa kläder!


Efter att barnen lekt ett tag i sandlådan och Nelma smakat på ett tjugotal stenar hakade vi på cykelkärran och trampade iväg för att hälsa på min syster och bror. Vi åt middag ute på mammas terass, första utemiddagen för i sommar! Så varmt och skönt. Efter det åkte vi hem igen för pizza och bastu.


Ni hör ju hur bra det låter! Städat hem, rastade barn, god mat, umgänge med nära och kära... H Ä R L I G T ! Det som återstår ännu är lite kvällsyoga och en film tillsammans med gubben.


Trevlig helg!

Likes

Comments

Maj 2016

​Ullis var också bara en liten, liten skrutt! Tror hon var typ 3 veckor här? Liten och röd!


Ångrar lite att jag började färga håret igen efter det här (denna färg är så nära min naturliga färg som jag kommer, hade varit ofärgad ettpar år).

Likes

Comments

Jag vet inte om det är den lilla nervositeten inför att börja jobba igen eller vad det är som gör att jag inte får till några ordentliga blogginlägg!? Eller kanske en gång i veckan, sådär så att det inte känns helt halvhjärtat, men det känns inte bra! Jag vill ju skriva, men inga idéer når publicera-knappen...


Jobbet börjar redan nästa vecka på måndag och från och med det har jag 100% arbetstid åtminståne 5,5 månader framöver. Topi har bara fyra dagar kvar på sitt nuvarande jobb och jag märker hur hans steg bara blir lättare och lättare för var dag som går. Han kommer verkligen njuta av att få vara hemma med barnen!

Idag regnar det och mitt humör är så påverkat av vädret. Är trött, har ingen speciell lust till att göra något extra. Jag har en enorm tvätthög att vika och ett kök som borde skuras, vilken tur att dagen inte är slut än. Som tur kom min h&m beställning idag så jag får pigga upp sinnet lite med att prova sommarkläder!

Likes

Comments

Jag vill...

1. Ha ett eget hus.

2. Flytta till en annan stad. Vilken har jag ingen aning om, förutom att det borde finnas svenskspråkig dagis/skola till hands sen när det blir aktuellt för barnen. Hur som helst bort härifrån för att se hur det är på andra ställen (har alltså bott på samma ställe hittills i livet, boring)

3. Resa. Just nu har jag enorm solsemester-resefeber, men överlag vill jag resa till olika ställen under mitt liv. Någon vacker jag önskar jag att vår bröllopsresa blir verklighet (till Kroatien).

4. Att barnen ska få vara friska och krya.

5. Lära mig fotografera. Och ha en ny kamera...

6. Bli bra på yoga.

7. Lära mig att äta bättre.

8. Inreda.

9. Att det ska bli sommar.

10. Att min bilskrutt ska betjäna bra.

Likes

Comments

Börjar veckan med en hederlig lista.


1. VARFÖR BÖRJADE DU YOGA? För att komma i form efter två täta graviditeter. För att jag hade ont i ryggen. För att jag kände mig extremt stel och svag och ja, var i stort behov av att öka rörligheten, spänsten och styrkan i kroppen samt hitta en form av motion som jag orkar hålla på med kontinuerligt.

2. HAR YOGAN FÖRÄNDRAT DITT LIV? Ja. Jag känner mig som en människa igen..! Haha.. Nämen nu är jag motiverad och medveten om att jag måste röra på mig väldigt regelbundet för att må så bra som möjligt i min kropp. Jag känner sådan glädje av att se och känna hur kroppen utvecklas hela tiden.

3. BÄSTA YOGALÄRAREN? Internet och allt man kan hitta där. Bilder, anvisningar, klipp. Visst vore det kul att ha en ordentlig lärare, some day maybe? En liten dröm vore ju att själv utbilda sig till någon form av yogainstruktör..!

4. BÄSTA YOGAMOMENT DU VARIT MED OM? När jag kände balansen i handstående! Har hänt några gånger, men nu när jag skaffade mig ett yogawheel så har jag fått mycket bättre kläm på handstående med den som stöd.

5. MIN FAVORITPOSITION? Alltså jag älskar ju alla positioner som är utmanande, upp och ner, bakåtböj och så vidare, men skönaste måste jag ändå säga att "hunden" (Adho mukha svanasana) är.

Dålig kvalité, men här ser man hur bra handståendet går med hjälp av hjulet. Mycket bekvämare än väggen också, eftersom man lätt får svank i ryggen när man övar mot en vägg.

Likes

Comments