• 4 readers

Likes

Comments

En kopp te är alltid gott nu när kylan kommit. Hjälper även att pigga upp en när man är måndagstrött, som jag är nu. Sitter här i modellverkstaden och jobbar på min grupps presentationen av våran produkt som har med vardagsinnovation att göra. Sedan vecka 39 har vi arbetat med det här projektet, nästa vecka är det dags för presentation. KUUUL!!

Likes

Comments

Detta höstlov tillbringade jag tillsammans med min pojkvän. Samtidigt som vi firade halloween firade vi även 4 månader tillsammans. Tiden går så sjukt snabbt, känns som det bara var en vecka sedan vi låg tillsammans på stranden på Gran Canaria, där vi träffades för första gången. Samtidigt som det känns som jag känt den här fantastiska människan i hela mitt liv, konstigt nog. Det här med distans är jobbigt, speciellt när man inte har varje helg ledig för att kunna ses, men vi klarar det! Mer om det sparar jag till nästa inlägg.. :))

KRAM!!Likes

Comments

För snart exakt 2 år sedan blev jag diagnostiserad sjukdomen Psoriasis. Psoriasis är en systemsjukdom som kan drabba både hud och leder. Hudsjukdomen är den som drabbat mig. Det som hänt då är att huden blivit inflammerad och en snabbare cellbildning utvecklats, det bildas då röda fjällande och kliande fläckar lite här och var på kroppen (se bild). Det är en otroligt oklar sjukdom då man periodvis har väldigt lite besvär och periodvis väldigt mycket besvär, då utslagen blossar upp och bara växer och blir allt fler. Psoriasis förkommer oftast hos personer som har sjukdomen liggandes i släkten, men det finns en liten risk att du drabbas utav den även fast ingen i din biologiska släkt bär på den.

Att leva med sjukdomen är tufft. Otroligt tufft måste jag säga. Det är inte bara din fysiska hälsa som drabbas utan även psykiska. Det är inte jättevanligt att man som patient accepterat sin sjukdom, i vilken mån man gör det beror ofta på vilket bemötande man får från omgivningen. Ibland kan omgivningens reaktioner vara mer besvärande än självaste sjukdomen. Jag vet inte hur många gånger jag fått ett otrevligt bemötande från min omgivning. Frågor som "smittar det?", "Usch vad har du där?" och "Kan du inte täcka över det där?", samt kommentarer som "Gud vad äckligt" och "Fy ta bort det där". Blickar från folk är även något som förekommer väldigt ofta. Du som ser någon med psoriasis eller ja vad som helst på sig som du är unfamiliar with, STIRRA INTE!!!! Fråga istället, men på ett trevligt sätt. Tro inte att personen inte märker dina stirrande ögon, för det kan jag lova dig att hen gör. 

Det finns så mycket att berätta om när det kommer till mig och min sjukdom men för att inte göra detta inlägg långtråkigt sparar jag det till ett senare inlägg. 

Have a good night, 

kram


Likes

Comments

Hallojj!

Som jag redan har nämnt i min lilla presentation om mig själv så är mitt namn Mimi, jag är 16 år gammal och jag går mitt första år på gymnasiet i Stockholm. Designgymnasiet i Sickla för att vara lite mer specifik. Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Jag bor tillsammans med mina föräldrar och min lillasyster 30 minuter ifrån centrala Stockholm. Kommunalt är resvägen en timme, vilket är ända nackdelen med att bo där jag bor, annars är platsen enligt mig hur härligt som helst.

Jag har länge funderat på detta med blogg, men har aldrig riktigt tyckt att det varit "min grej". För flera år sedan hade jag en blogg, det var kul till en början, de vill säga de första två dagarna, men sen dog det ut. Jag vet inte vad som har hänt nu men jag fick plötsligt en känsla av att starta en blogg igen, men denna gång lite mer seriöst då jag inte tänkt blogga endast två gånger. Det ska bli skönt att kunna skriva av sig. Jag personligen tycker det är lättare att skriva ner mina känslor, ideer och tankar än att prata/berätta om det. Det känns som att man får ut så mycket mer när man skriver, men det är som sagt min personliga åsikt. Därfär tror jag att detta kommer hjälpa mig som person att må bättre och känna mindre stress på grund av allt jag håller för mig själv, då jag äntligen har en plats att skriva av mig på. Jag tror jag stannar där faktsikt, så att inlägget inte blir alltför långt.

Jag kan berätta redan nu att nästa inlägg kommer att handla om något jag behållt för mig själv och min familj ett väldigt bra tag men som jag äntligen tagit mig mod till att kunna prata om högt inför andra. Nämligen en sjukdom jag troligtvis kommer att leva med resten av mitt liv... 

Likes

Comments