Nu när det är 2018 har jag börjat tänka på det senaste hur fort tiden har gått. Och i år när det är 2008 så är det 10 år sen det var 2008 det känns konstigt för mig att tänka så. I år så fyller jag 19 år och nu när jag tänker på det känns det inte så längesen det var 2016 fast i år är det 2 år sen. Jag tror att om man inte vill bli äldre och man varje år tänker så kommer man att bli besviken. Något som jag har lärt mig av min mamma är att man ska vara där man är nu och inte tänka på det som händer sen ibland. Det har jag gett som förslag vet jag till såna som har behövt att bara få höra det. Själv så har jag tyckt att det varit jobbigt med att man blir äldre för jag tycker att tiden går så fort och jag ville inte riktigt det 2016-2017 och än idag tycker jag ju att tiden går så fort, så jag kan nästan inte föreställa mig det. Något som är helt annorlunda i år är att jag tar studenten i alla fall och det ska bli kul för det är bara en händelse som händer 1 gång i livet och jag har redan bestämt mig för att vad jag ska ha för tårta det är en slags marängtårta med choklad på som hade tänkt och ha och sen kommer det blii såå kuul att ta studenten!

Nu tänkte jag skriva om lite saker som har påverkat mig och var typiska händelser som var populärt i närheten på den tiden och på den tiden.

Vissa saker som har hänt på i närheten av 10 år och för 10 år sen

2008 var det året när nästan iphones hittades på. När jag var liten så var inte mobiler lika populära som det är idag och då kunde man bara ha knapp mobiler tills jag var 8 år gammal då kom Iphone på en mobil som man kunde ha nätet på tills dess fanns inte mobiler med data på ( I alla fall inte så välkända som Iphones) Och när det väl kom så var det markant skillnad på det som finns idag.

När jag var liten så var inte mobiler lika populära som det är idag så när jag var liten använde jag knappt ingen mobil förutom min rosa Sony ericsson som man bara kunde ta kort på och sms:a på. När jag var cirka 12 år gammal fick jag en begagnad iphone som det var antingen en iphone 3G eller en iphone 4. Det jobbiga med den mobilen var att man kunde inte ha instagram på den appen och de flesta spelen, då var man tvungen att ha en nyare mobil 2013 så 2013 så fick jag en mobil som man kunde ha instagram på. Fast det fanns

Det som var mer annorlunda ifrån idag för 10 år sen eller och mer så framkallade min mamma bilder på mig när jag var liten och läggde i ett album som man hade på den tiden och sen kunde man kolla i albumet och kolla, men nu gör man inte det längre eftersom att det finns Instagram och sen så lägger folk upp det på andra sidor. fast det fanns något som kallades för bilddagboken så för 10 år sen så då log folk in bilder där istället och sparade.


Det som känns mer konstigt för mig att tänka på var att om 1 år så är det 10 år sen när jag fick tanken att börja spela ett spel som var som mest populärt 2003-2011. Den sidan fanns förre Facebook, Youtube, Instagram och sen många sidor som är idag. Den hete Habbo hotel den sidan riktades till barn och tonåringar på den tiden när det var populärt. Fast att det stod att man behövde vara 13 år för att vara med så var det jätte många som strunta i den regeln och var 9-10 år gamla medans vissa var tonåringar.Det man kunde göra på det spelet vara att man kunde starta upp olika slags lekar och rum som man då hade och sen kunde man göra så att alla kunde se det så att de också kunna joina den. Det spelet var populärt var populärt 2003-2011 i Sverige bland barn och tonåringar. För över 2 år sen så kunde inte nordiska Habbo ha kvar Habbo längre med att nästan ingen spelade det och köpte Habbo mynt längre så 2015 laddes det ner tidigt 2015. Något som man kunde göra på Habbo var att man kunde höra på Habradio som var en slags radio som handlade om Habbo. Man kunde också kolla in i forum på Habbo och sen fanns det en slags sida som heter habbos.se som det fanns olika slags intervjuer, om Habbo etc

Ett rum kunde handla om att man sålde olika slags möbler och sen fick man pengar för det och det kunde man växla in så att att man blev Hc men det var inte så bra för att då förlorar en massa på det med att det var så dyrt att köpa Habbo mynt.

Och ett annat känt spel på den tiden jag spelade var att det var en lek att man stod i ett rum på ett led och väntade på sin tur och sen när man kom fram så fick man slå en tärning och slog man det högsta på tärningen då fick man åka ut och sen fanns det en slags ''teleportör'' som man kom på samma ställe igen. Där fick man börja om igen tills man sen åkte ut eller vann, då fick personen oftast någonting. Det hette ''slå inte sex''

Jag började på Habbo när jag var 9 år gammal ( mars 2009) ett tag spelade en kompis som jag hade känt sen jag var 5 tror jag och sen slutade hon. Och sen så lär jag känna en kompis som jag hade förr flera år sen men som jag växte ifrån året 2015 samt alla jag hade lärt känna ifrån det det spelet som jag var vän med i några år.Jag spelade Habbo ifrån 2009-2012 ifrån början var jag besatt av det spelet men 2015 las spelet ner och än idag finns inte originella verisionen kvar längre

En rolig grej som jag och en barndomsvän hade när vi spelade Habbo var att vi hade ett så kallat Habbo klubb så vi klistra på en låda en massa olika bilder på en låda och sen så hållde vi på så i ett tag och vi tittade på Habbo videos och spelade självklart Habbo och pratade om Habbo.

När jag var 12 år gammal då samarbetade min klass med en skola i Zimlat så varje åt hade vi en traditon när jag gick på högstadiet att vi skulle hjälpa en skola som inte har så mycket att få det bättre genom att göra något som är ansträngande en dag när den dagen var och sen så skulle man få minst 100 kr för att sen ge det till en skola som var fattigt. Något som jag gjorde på den dagen var att rensa i trädgårdslandet hos min farmor som inte lever längre, tråkigt nog. På den dagen hade jag extra mycket fritid då jag var så förskyld så som inte var så ovanligt när jag gick på högstadiet det gick inte ens att undvika att bli förskyld någon gång ens på de åren det jobbigaste jag var med om som hände då var att jag var med blev scammad på nästan allt jag hade på Habbo och sen så bråkade jag och 2 vänner och för en vän så tog vänskapen slut just då. Men sen var jag vän med den personen som jag hade spelat med på Habbo på en annan sida fast då pratade vi bara och inte gjorde något på spelet men året 2013 då slutade jag att vara vän med den personen av att vi bråkade och sen 2015 försökte vi att prata lite igen men då insåg vi att vi hade växt ifrån varandra så vi var inte vänner mer efter det.

och sen när jag spelade Habbo då när alla mina vänner slutade var det ingen ide' att fortsätta att spela då det inte var lika kul längre att spela spelet.


Det känns så konstigt att det är 2018 med tanke på att när jag var yngre så var kvaliteten på filmer mer märkbart och filmerna det också och när man tänkte tillbaka på när det var 10 år så hade det hänt lite mer tycker jag och det var mer en skillnad när jag var yngre och tänkte på hur längesen det var när det var 10 år sen.

Det här var en favorit film som jag hade när jag var liten, har ni haft någon favorit film när ni var små?... Som ni kommer i håg att ni gillade.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Idag firade jag och min familj ensamma på julafton för första gången. Min mamma tål inte gran så då blev det att vi fick fira ensamma i år av den anledningen. Vi tittade på Kalla anka och sen  Så åt jag  julmat och öppnade julklappar och spela ett frågesport spel som ''heter frågesport junior''hela familjen förutom min mamma som inte ville vara med. Det spelet fick min lillasyster i julklapp och då tänkte min pappa och min lillasyster att vi skulle spela det och då fick jag vara med på det spelet och sen så var min storebror med på det spelet, gissa vem som vann.... Min pappa ? Men imorgon den 25 då ska jag och min släkt fira jul och så. 

Det här året har gått så fort än vad jag har förställt fast ändå tycker jag att det var jätte längesen det var sommar och nästa år sommar tar jag studenten och då längs nästan min skola ner. Jag går på Fågelviksgymnasiet och det är en stad som många andra städer i Sverige som det inte finns så mycket att göra och 2016 bestämde de för att ge upp Fågelviksgymnasiet. Så när man går i korridorerna ser man nästan inga elever längre det var en jämförelse när man jag började på den skolan 2015 när ännu färre ville gå på den skolan som skulle börja året efter. Det betydde att politikerna fick som de ville och nu vet man inte om skolan blir kvar i framtiden. jag tycker att det är synd, om den skulle läggas ner. För några månader sen tyckte jag att det var lite coolt att vara någon av få elever som är med om skolan läggs ner. Det skulle verkligen vara synd om den gjorde för det verkar som en bra skola och som jag vet har det inte skett så mycket mobbing här när jag har gått här.....Och nu vill jag önska alla god jul och gott nytt år!

Likes

Comments

Jag och min lillasyster Amanda hon och jag spelade ett data spel vi skulle till kyrkogården och lägga ljus till gravarna, På de vi kände.

Vi spelade Bomb It, det är ett spel som har funnits i flera år jag spelade det spelet det när jag var liten. Efter det så gick jag och min lillasyster, mamma och min pappa och fika för vi fick fika där jag tog en bulle, festis och en pepparkaka, för man fick gratis fika där( jag skulle aldrig göra om man hade behövt betala för det).

Efter det så åkte vi vidare till en affär som finns i närheten av oss. Och där så skulle min pappa köpa räkor och ägg för att sen skulle min pappas bror komma och äta smörgåsar med räkor på. Jag är vegeterian sen jag var 8 år gammal (sen 2008) så då åt jag inte någon smörgås med räkor på, för att jag tycker att det är synd om djuren. Jag vet inte ens om jag har testat att äta räkor någon gång jag bestämde mig så tidigt att sluta att äta något med djur i fast att ingen i min familj har varit vegeterian, någon gång. Men jag frågade säkert någon lärare på skolan eller om det togs upp det ämnet. Fast jag har ätit räk chips någon gång fast inte som man ser att det är räkor på.

Den bilden som jag har lagt upp, den bilden har jag kärt ut. De som jobbar matsalen ville att det skulle vara 2 pumpor som skulle vara på matsalen sista dagen innan lovet och då ville läraren som jag har i bild att jag skulle göra det. Så då blev det en katt pumpa det ska egentligen föreställa den här emojin😺. Det var första gången jag gjorde sånt här.

Likes

Comments

För några månader sen då trodde jag att R5 skulle spela i stockholm sen så såg jag att det var gammalt information.

Jag följer det bandet på Instagram då såg jag lite längre fram jag kollade senast att de hade en Europa turne och att de skulle spela lördagen den sista dagen den här månaden. När jag såg det frågade jag min pappa om han kunde boka biljetter när biljetterna hade släppts, då visa biljetter försvinner snabbt. Min pappa bokade biljetter och det hände tidigt på morgonen vid helgen.

Stockholm 30/9-2017

Jag bor flera timmar ifrån Stockholm så den dagen vi åkte dit hade jag med mig 2 Nintendo DS en med 3D ifrån 2011 och en ifrån 2010.

När jag var 9 år gammal ( 2008) då önskade jag mig en rosa Nintendo Ds. Det var den näst första Nintendo Ds:et då fick jag en jordgubbs Lisa spel till den och varje år tills jag var 12 år då önskade jag mig en sån, varje år fick jag en sån. Ett spel som jag spelade på den tiden. Det var Super Mario 8. men sen köpte vi en hund som heter Tindra som åt upp det Nintendo spelet, men för några år sen köpte jag det spelet igen och då spelade vi det spelet och det gör vi än idag jag och min lillasyster.

Jag och den personen som var med på tåget vi spelade det spelet ''och gissa vem som vann''? Jag. Men det var för att jag har spelat det spelet och kan det spelet och allting i spelet.

När vi var klara där gick vi till Mcdonalds och då åt jag en vegetarisk hamburgare och pommes och självklart drack jag Fanta som är min favorit dricka. Så förra året tror jag det var, då såg jag någon som gjorde reklam för Fanta slush som fanns i visa städer och då blev jag jätte intresserad och ville veta vart det fanns. Då fanns det i en stad som heter Göteborg bland annat. Och det här året var jag i Göteborg 5 gånger det här året.

Mars april juni Augusti september Första dagen jag var där då ville jag dit för att jag ville till en affär och sen var det en bio film som kom i Göteborg och det närmsta stället var Göteborg så då var jag där och sen åkte jag dit för att kolla på en film som bara kom i Göteborg och sen var jag på Liseberg och sen någon gång var vi där med skolan och sen var jag där och shoppade.

Efter vi var där letade vi efter hotellrummet och sen efter det letade vi efter ett fik men det fanns nästan inget fik nära där vi var och när vi hittade fik så var nästan alla stängda när vi var där så vi bestämde oss för att gå till Max och där köpte jag en lyxchake med choklad och sen letade vi efter ett ställe som hade en smörgås för när vi visste inte när vi skulle komma hem, så då köpte jag en smörgås på pressbyrån och sen gick vi till konserten efter det. Efter en stund då började insläppet.

Då hade de på lite musik och sen så spelade de här artisterna R5, Jorge Blanco, Ryland Lynch ( Det är några i R5s lillebror) Och en till.

Och sen slutade det ca kl: 23:00. Då åt jag min smörgås och drack lite vatten.

Sen stannade vi till söndagen då letade jag efter en tröja som var svår att hitta på gina tricot och sen åt vi på Pizza hut och sen letade jag efter några saker till min lillasyster. Då köpte jag 2 klubbor och lite bean bozled godis. och det smaka så illa vissa godisar som många tyckte jag. Och sen köpte jag 2 chupa chups klubbor 1 med jordgubb och en med körsbär som skulle vara tuggummi i det också.

Sen när vi kom hem spelade jag och min lillasyster det.


Det linnet köpte jag på konserten. 

Likes

Comments

Idag hade min Ica fyllt 100 år men vi gick tipspromenaden, frågorna var svåra då jag inte kan något om Ica. Och sen köpte jag popcorn och lite godis och sen tittade vi på Miss Peregrines home for pecicler children. Egentligen tänkte vi se på IT filmen men det var slutsålt och i min stad går det inte så många gånger dagligen. Vi spelade också super mario men som monopol.


Likes

Comments

1. Den första tv-kanlen jag hade var Disney Channel igenom åren har jag sätt på mest Disney filmer när jag var liten var Narnia, Bron till terabita och High school musical som inte var animerade.

2. 1. När jag var liten fanns det en kanal som heter Jetix och då gick det en serie som heter Witch. Den serien gick 2004-2005 och sen 2006 på teven på den Amerikanska tv serien men den fanns nog senare på den svenska tror jag. Men den tidningen har funnits länge som serie tidning när jag var 13-14 år gammal tills det avslutades var det min favorit tidning men ingen tidning som jag har köpt har jag köpt lika mycket som den tidningen.

Bilden är ritat av mig.

3.t glassmärke jag har gillat och varit min favorit sen 2013 är Ben och Jerry. En dag såg jag kakglassen på en camping då var den mycket mindre än de stora efter det så bestämde jag mig för att köpa det och den första glassen jag köpte försvann snabbt ifrån glasshyllan. Några glassar jag har ätit är Cookie dough, Cherry garcia, Rasperry frozen yoghurt, cookie dogh som en glass kaka. 4,ag använde nästan aldrig mobiler när jag var liten jag hade aldrig behov av mobiler men den första gången jag hade använt mobiler var när jag var 12 år men då hade jag inte använt mobiler tillräckligt länge för att förstå att man inte skulle blöta mobiler. Det var nog för att den var lite smutsig och jag ville tvätta bort det sen blev kvaliten sämre på skärmen men som tur var fick jag den mobilen långt tid efter min mamma hade den så när jag fyllde år nästa gång fick jag en ny mobil, det som jag tyckte var jobbigt med den var att man knappt kunde använda några appar man kunde tex inte ha instagram.


5.ag har Autism.

Likes

Comments

Idag var jag i Göteborg för 3 :e gången som jag har varit i lite mer affärer i Göteborg jag bor inte i Göteborg då finns det andra affärer i Göteborg men i år har jag varit 4 gånger i Göteborg för på sommarlovet var jag på Liseberg också men nu blir det den sista gången att vara i Göteborg Liseberg innan skolan börjar och kanske på det här året. Idag var jag på Happy Mango. Och sen på måndag börjar skolan igen då börjar jag 3:e året på gymnasiet men jag kommer gå ett år till sen.


Det stället märket finns bara i Göteborg vad jag vet men sen finns det på några andra ställen i Sverige såna liknande ställen och sen verkar det finnas i Usa. Den affären har funnits i flera år. På de glassarna kan man han man ha godis, kakor, frukt, och bär. Något annat ställe jag var på var Pizza hut och några affärer. och sen så åkte vi hem.


​Den här tröjan jag har på mig var en sak av det jag köpte i Göteborg och lite andra saker. 

Likes

Comments

Idag var jag och min familj på skara sommarland. Vi åker aldrig till Gröna Lund det är nog för att vi bor så långt bort ifrån Stockholm. Så vi brukar åka till skara sommarland ibland på somrarna.

Skara sommarland är en vattenpark och en plats där det också finns karuseller det stället ligger i västra Götalän nästan 2 timmar ifrån Göteborg. Dehar till en skillnad ifrån Liseberg inte lika läskiga karuseller, Tranan är lika snabb som Rabalder på Liseberg men större än Rabalder. Tranan är den största karusellen på skara sommarland. De karusellerna som är läskigaste på Skara sommarland är nog Tranan, vikingen, Newton, Airboat för de är de största karusellerna och Vikingen borde vara med för att det finns en annan variant av den på Skara sommarland. De har mindre karuseller som är går högre upp än Liseberg och Gröna Lund. Vikingen är en karusell som är lite som Hangai förutom att man åker upp i ett vikingaskepp och det snurrar inte runt men den åker nog ännu högre upp än Hanghai.

vi åkte tillSkara sommarland tidigt vi kanske var där kl 11 och sen var vi där i 6 timmar. Där åkte jag slängungorna, tjuren, kaffekopparna, vikingen, och en karusell som jag inte har åkt på 12-13 år och nu är jag 18 år. Jag vet inte hur det kommer sig att jag inte åkte den igen när jag var liten men nu åkte jag den efter så många år. Då åkte jag den med min mamma och min storebror och nu åkte vi den igen. Den karusellen är nästan lika snabb som Tranan på Skara sommarland men den är inte lika högt upp, jag tror att det var då jag blev rädd för höjder som jag vågar inte åka Aerospin och uppskjutet fast att jag verkligen ville åka den på Liseberg när jag var 10 år gammal. Efter det så åt vi tacos och sen åt jag glass och sen spelade vi men vi vann ingenting.

Bilderna kommer snart

Likes

Comments

För några månader sen tänkte jag göra ett inlägg om när jag var i Lubeck men det glömdes helt av så jag tänkte göra det nu.

Det var 5 år sen senast jag var i ett annat land, då var jag och min familj i London 2012 sen har jag inte varit utomlands. I England var vi på Madam Tussaudo och tittade på vaxdockorna och tittade på en 3D film, det var en film med super hjältarna det var en sån där 4D film det är en slags film som det är mer värklighetsbaserat men med en film. Att det händer i värkligheten som det händer på filmen. Vi var också i en affär som hade japanska saker ifrån Japan.


I maj var jag och min klass och några ifrån en annan klass på en klassresa till Tyskland i 3 dagar. Vi var på Hansa museet och shoppade och åt italiensk glass. De hade en massa olika sorter glass jag köpte en glass med körsbärsmak och chokladsmak. jag köpte också en present till min lillasyster med bakelser på, jag chansade när jag köpte den för det kan bli dyrt om man köper mobildata utomlands. Varför jag trodde att hon skulle gilla det är för att hon har en mattröja och sen så trodde jag verkligen att hon skulle gilla den och sen gjorde hon det. Jag köpte också en chokladask till min familj för att vara snäll. Min pappa brukar köpa presenter utomlands till familjen när han har varit på en resa med jobbet så då ville jag också göra det för att vara snäll, jag köpte den på New Yorker den finns i Tyskland men också i Sverige på visa städer jag var där för några veckor sen. New yorker är en affär ifrån Tyskland men finns i många länder i Europa. Det är en sån affär som man inte kan shoppa på nätet ifrån den affären man kan bara köpa i en affär. Det var inte svårt att lista ut att den affären fanns i Sverige också när man köpte visa saker stod visa saker i kronor, det är nog för att det är många turister som åker till Lubeck tror jag. Som det är i Sverige på visa sevärdheter tror jag och lite annat. I Lubeck var det visa delar som var gamlare buggnader än visa andra delar i staden.

Likes

Comments

Idag åkte jag och min mamma till stan för att jag skulle skaffa leg och lite annat. Vi tog vi en fika på ett café nära stan jag fick en choklad milkshake och en chokladboll, lite senare försökte jag leta efter en present till min lillasyster som fyller år imorgon som jag sen hittade och köpte.

Jag hade ingen bild idag den bilden är ifrån 1 vecka sen och 6 dagar sen. Men det är nästan likadan milkshake fast på samma ställe

Likes

Comments