Så var det nya året kommet. 2016 var ett riktigt skitår för mig, och det avslutades inte bra heller. Sjukdomar och elände drog ner stämningen kan jag ju berätta. Nu får vi istället blicka framåt och hoppas att vi blickar tillbaka på 2017 som ett fantastiskt år. Jag tar examen i år!! Hur galet är inte det liksom, time flies..

Nyårsaftonen spenderades hemma med bara oss närvarande. Vi åt god mat, som även uppskattades av barnen. Fattar inte varför vi alltid gjort annorlunda mat till dem i alla år??! Kevin valde att fira hos pappa. Tänk att han blivit så stor att han tar sig runt själv numer.. det hade jag inte trott för ett år sedan.

Inredningen av lägenheten pågår för fullt. Eller för fullt var väl att ta , men så fort tillfälle ges. Så roligt! Ska visa sen så ni får se 😊

Småttingarna åkte till farmor igår och kommer hem imorgon. Saknar dem massor när de inte är hemma så klart, men riktigt lyxigt att få njuta av egentid bara jag och Thomas. Igår såg vi 101-åringen på bio, jag gillade den! Många som sagt att de inte gillade den första, och då kanske man inte gillar denna heller. Men av mig får den tummen upp!

Imorgon hoppas jag att vår nya kaffemaskin kommer, beställde den 27/12 och idag först kom notis om att den förbereds för leverans... 😔 Sitter någon på något bra tips på bönor att använda så hojta gärna!


Btw måste ni se mina naglar jag gjorde innan vi åkte till Egypten. Så jäkla knepiga att skriva med bara...


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mitt liv består just nu av kaos, på så många plan. Försöker sakta få bitarna att falla på plats, men det tar tid. Mer tid än jag anat till och med.. Flytt från ett stort hus på 236 kvm till en lägenhet på 96 kvadrat är inte det lättaste kan jag berätta. Själva flytten gick bra, även om allt inte var packat då flyttkillarna klampade in på flyttdagen.. småsaker är tydligen 11 kubikmeter. Vi har slängt och skänkt så otroligt mycket, tänk så mycket man samlar på sig med tiden? Som man egentligen inte är i behov av.

En annan sak jag reflekterat över är hur folk inte värdesätter saker. Vi har lagt ut massvis med fina möbler i bortskänkesgrupper på facebook, men få av grejerna har hämtats. Resten har fått hamna på tippen, egentligen spelar det ju oss ingen roll men det känns ju bättre om sakerna kommer till användning.

Nu bor vi alltså i Norra djurgårdsstan, närhet till både naturen och citypulsen. Bussar stannar precis utanför porten som tar en till tunnelbanan, alternativt tar man sig en kortare promenad. Det är sån skillnad från Hölö där det knappt gick att åka kommunalt, och allt kändes så invecklat och omständigt. Killarna har börjat i sina nya skolor i förra veckan och idag började Tilde på förskolan. Vi hade sån tur att få plats så snabbt och dessutom bara ett hus bort. Kunde inte blivit bättre. Var där på inskolning idag mellan 9-12. Verkar riktigt bra!

Noah och Kevin hade knappt åkt buss innan flytten hit, nu åker de buss till sina skolor själva! Imponerande!

Thomas var med om en bilolycka veckan innan flytten. Allt gick bra och han klarade sig utan fysiska skador, så när som på lite ont i nacken. Han var inne och röntgade och allt såg bra ut. Värre var det dock med bilen som hamnade på skroten. Min fina fina bil. Tack o lov har vi kunnat låna svärmors bil, men nu ska vi åka ock hämta hem nya bilen! En Volkswagen Passat som verkligen har allt!

Likes

Comments

​Är så ofantligt trött.. sover och sover men föga hjälper det.. Hur ska man orka allt?

Pluggar hemifrån idag. Skönt att kunna slänga in några tvättmaskiner och samtidigt få plugg gjort. Mysigt att kunna vira in sig i en filt och lyxa till det med tända ljus samtidigt. Det behövs fler pluggvänliga platser med mysfaktor! Inne i stan finns en del, men ute i förorten finns det verkligen ett behov. 

I helgen nalkas skojigheter med studentföreningen som åker på sin årliga kryssning, som denna gång styr kosan mot Åbo. Temat för i år är Hip Hop, så där kul om man frågar mig. Får dra fram gamla skills 😊 Yo yo!Likes

Comments

​Så där ja. 

Faktiskt hela 2 timmar och en kvart kvar. Massor av marginal ju. Men nu är veckans inlämning klar och nästa som väntar.. Det här är det jobbiga med att plugga.. Man har alltid något som hänger över en. 

Jobbade i helgen som var. Det är skönt att koppla bort allt som har med skolan att göra och vara ute i verkligheten ett tag. Hade ju varit ännu skönare om den här uppgiften varit klar innan.. Ibland undrar man vad det är man pluggar, filosofi? Det känns faktiskt så, så galet flummigt!

Googlade runt för att hitta en paljettopp, det är viktigt med mikropauser när man pluggar 😉  Upptäckte Bubbleroom. Ha ha så efter men jag har aldrig handlat därifrån innan, så mycket fint de har! Måste lägga en beställning. Shoppi shoppi 😜 

Nu ska jag bege mig hemåt, äntligen. Börjar 8 imorgon så det blir tidigt imorgon. Hatar morgonseminarium.. så seg på morgonen.. 


Puss! 

Likes

Comments

​Att bo i hur under höst och vinterhalvåret är lika med frysa. Jag hatar att frysa och gör det väldigt lätt.. dålig kombo! Så glad för kaminen som värmer gott och dessutom håller värmen väldigt länge. Så mysigt att dra igång en brasa på morgonen och sätta sig på fårfällen framför med en kopp kaffe. Löövli! 

Igår drog packningen igång på riktigt med barnens rum. Är så glad att de inte har svårt för att avgöra vad de ska ha med och vad de kan göra sig av med. Tilde är så söt som pussar varje grej som hamnade i slänghögen med orden "Hejdå, vi ses nog aldrig mer". Aww.. Snorpan! 

Om 1,5 månad går flytten från hus på landet till lägenhet inne i stan. Ni kan ju tänka er vilken kontrast! Ska bli riktigt skönt faktiskt. Slippa allt jobb med hus, som varken jag eller min man har tid eller intresse för. Bo nära kommunikationer så man kan umgås med folk utan att det blir ett jätteprojekt. Slippa den galet långa resvägen.. Än så länge ser jag bara fördelar. Men det är ju så klart ett projekt i sig att flytta, en lång väg att gå som precis har startat. Jag är övertygad om att det kommer vara värt det i slutändan. 


Nä nu måste jag bli klar med artiklarna, hörs sen! Puss!

Likes

Comments

​Så här brukar våra morgonar se ut. Jag och stumpan myser ett tag extra efter att grabbarna har gått iväg till skolan. Såå mysigt! 

Dagen kommer spenderas med plugg. Måste bli klar med denna veckas seminarieuppgift, men att läsa artiklar på akademisk engelska är inte riktigt min grej. 

Har varit så extremt trött den senaste tiden, är det årstiden? Eller kanske det fullspäckade schemat gör sitt? Påverkas du av höstmörkret?

Likes

Comments

​Hej alla fina! 

Här kommer du få läsa om mitt liv och allt som händer i det, det är en del vill jag lova! Just nu har vi en hektisk och spännande tid framför oss då det kommer hända en hel del, så häng på vetja!


Likes

Comments