Hello☀


De senaste dagarna har jag sett mycket på Adrienne Finch . Hon gör bland annat videos där hon visar olika appar! Jag blev väldigt inspirerad av henne och jag blev sugen på att skriva ett blogginlägg om olika appar jag gillar och använder!


Jag kommer länka alla appar till App Store! Jag vet inte hur man hittar appar på Google Play så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det!

Alla dessa appar är gratis att ladda ner. Vissa av dem har saker i sig som kostar, fast man klarar sig bra utan att betala något. Eller så har de PRO-versioner som man också kan köpa, men man måste inte!


Så nu kommer några appar jag gillar!


World of Color

Detta är en app som är jättebra för alla som brukar färga saker på webben med hexadecimaler. (Ni vet såna här koder #faec12 som kan färga text). Denna appen kan ta ut färgkoder från en bild! Om man hittar en bild som innehåller en färg man vill använda på internet så går man in i appen och letar fram vart i bilden färgen finns och sedan får man upp färgkoden. Det är ganska svårt att förklara, men man förstår det när man kommer in i appen! Dessa färger fungerar på Nouw!

Länk till appen


PicsArt

Enligt mig är PicsArt den bästa appen att redigera bilder på! Det finns flera roliga effekter. Som olika filter, man kan rita, lägga in text, göra det till ett Clipart och man kan göra många coola redigeringar. I appen kan man även ladda upp sina redigerade bilder så alla kan se dem eller bara privat. Både min profilbild och min header har jag redigerat i PicsArt!

Länk tlll appen


Skolmaten

En del kanske redan känner till denna appen! Men det är en app som visar vad det serveras för skolmat på en massa skolor och förskolor i Sverige. I appen kan du välja din skola och se vad ni får för mat. Dock finns inte riktigt alla skolor med, så man får hoppas att man har tur!

Länk till appen


Days Until

I denna app kan man lägga in speciella dagar man längtar till och så räknar den ner hur många dagar det är kvar. Man kan lägga in flera event och man kan få påminnelser när eventen är! Även efter eventen varit så står de fortfarande kvar så man kan se hur många dagar sedan det hände!

Länk till appen


Timetable

I denna app kan man lägga in sitt schema! Man kan lägga in små noteringar och olika färger för olika lektioner. Man kan även lägga in uppgifter man ska göra, men om man vill få påminnelser om dem så måste man betala. Denna app hjälper mig att lära mig mitt schema utantill!

Länk till appen


Shazam

Jag tror nog en del redan vet vad det här är för en app men jag tar den ändå! Denna appen kan höra vilken låt som spelas. Man trycker på en knapp för att appen ska kunna lyssna av, när appen vet vilken låt det är så kommer det upp en liten ruta med vad låten heter och lite olika ställen man kan lyssna på den på (exempelvis Spotify och Apple Music)

Länk till appen


Breeze - polls for Snapchat

I denna appen kan man enkelt göra omröstningar om vad som helst. Tanken är att man ska kunna länka den via Snapchat och att folk ska kunna swipa upp för att rösta. Den är perfekt om man inte kan bestämma sig! Jag har även upptäckt att man kan länka den till andra ställen än Snapchat!

Länk till appenHoppas det fanns några appar av intresse här!

Bye!


☀🎶💗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!☀

Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev, men det här varit en del problem med datorn, jag har inte mått superperfekt och skolan har börjat igen! Men nu är jag sugen på att skriva vad jag gjort idag!


Tråkigt nog var jag tvungen att gå till skolan eftersom jag fortfarande går i grundskolan och har skolplikt! Det är inte så att jag inte gillar själva jobbet, för det gör jag! Men alla elever kan vara jobbiga. Jag blir inte mobbad och jag är inte utfryst. Jag känner bara att jag inte riktigt passar in.

Iallafall!

Första lektionen var mentorstid! På mentorstiden (och även i de flesta andra ämnena) pratar vi om olika yrken. Idag skulle vi skriva upp vad våra föräldrar jobbar med i ett dokument. Det blev en lång lista, men vissa la till snuskiga jobb som deras föräldrar inte jobbar med.

Nästa lektion var tyska! Tyska är ett av mina favoriyämnen och jag har A i det! Vi övade inför ett tyskaprov och gick igenom lite! Min lärare i tyska är jätterolig och jättesnäll! Han flyttade fram vårt tyskaprov en vecka för att den andra klassen har SO prov samma dag.

Sedan hade vi bild och det var riktigt kul! Jag blev klar med min målning förra gången så idag testade jag att stänkmåla. Det innebär att man tar en pensel och stänker en massa färg på ett papper. Det blev ganska bra, men jag själv bev också nedstänkt med färg eftersom det skvätter så mycket!

Såhär blev min teckning!

Efter det hade jag engelska! Idag hade vi vikarie. Jag gillar inte när vi har vikarie! Det är inget fel på vikarierna, men lektionerna är inte lika roliga och oftast sitter man och gör uppgifter. Men idag kollade vi på en kortfilm som handlade om en kille som klädde ut sig till en tjej och vann en modetävling. Sedan skulle vi svara på några frågor om filmen, men jag och en annan pratade bort en del av tiden också!

Sedan så hade vi lunch! Idag var det pastagratäng med heta grönsaker. Jag tog lite och sakade, men jag tyckte inte om det så mycket. Om det inte är god skolmat brukar jag ta lite extra av grönsakerna eller äta knäckemackorna som finns i matsalen!

Efter lunchen var det SO! Jag tycker SO är jättekul och där har vi också en snäll lärare! På fredag ska vi ha prov om Franska Revolutionen. Jag tror att jag har koll på det, men jag tycker det är lite svårt. Just historia är mitt favorit-SO-ämne!

Sista lektionen idag var matte. Jag är inte så jätteförtjust i matte, även fast jag är ganska bra på det. Jag låg lite back i planeringen så jag fick lite hjälp med att komma ifatt! Även fast jag inte gillar matte så vill jag ha högt betyg i det!

Sedan fick jag äntligen åka hem! Jag bor en bit ut på landet så jag måste ta skolbussen hem. När jag kom hem så hade min pappa varit så snäll och bytt ett mjukissett som jag råkat köra fel storlek och en färg jag inte trivdes med till rätt storlek och den färgen jag ville ha!

Resten av eftermiddagen har jag mest kollat YouTube-videos, gjort lite läxor och chillat!


Ses snart!

☀🎶💗

Likes

Comments

Hej igen!☀️

Jag vet att det var ett tag sedan som det kom ut ett nytt inlägg! Men jag har mina skäl!


Först och främst har det varit skolstart. När jag kommer hem från skolan är jag alltid dödstrött. Sedan så har min dator fått problem. Den går knappt att använda, men jag måste fixa det!


I lördags var jag på Hogwartsexpressen med Lennakatten i Uppsala! Jag tänker skriva ett inlägg om det, men jag orkar inte det från mobilen (som jag skriver med nu)!


Hoppas ni inte saknat mig allt för mycket!

☀️🎶💗

Likes

Comments

Nu har jag lagt till den här bloggen på Blogkeen!!! Följ den gärna om du vill!!!

<a title="MillieSunshinie blog" href="https://blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=891438&mid=229045&f=true" target="_blank"><img alt="MillieSunshinie blog" border="0" src="https://blogkeen.com/stats.aspx?id=891438&p=1&l=sv" width="120" height="51" /></a>

Likes

Comments

Hello!☀


I torsdags började jag (tyvärr) skolan igen. Jag började åttan på en helt vanlig kommunal skola. Jag tänker inte berätta vilken skola eftersom jag inte vill att någon ska hitta mig!

Nu är jag som vanligt väldigt orkeativ! Men jag tänkte göra en What's in my Chool Bag i textformat!


Det jag kommer ha med i min skolväska

Min skolIPad

Min mobil

Hörlurar

Skpåsnyckeln

En liten väska som jag har min mobil, skpåsnycklar och hörlurar i!

En liten nessesär med mensskydd.

Ett paraply

Min vita käpp (Jupp! jag är synskadad, nu vet ni det!)

Mitt pennskrin. (Pennor, limstift, en sax, ett USB-minne och en hårsnodd)

Laddare till IPaden/mobilen

Powerbank

En kofta

En inköpskasse

Tuggummi

En energibar

(följande saker ligger i en liten nessesär)

En liten hårborste

En hårsnodd

En liten handsprot

Plåster

Huvudverkstabletter

en liten spegel

En minitvål

en liten handduk

Handkräm

En Spork (en korsning mellan kniv, sked och gaffel)

En silikonmugg

Våtservetter

En liten spegelAlla böcker som jag behöver har jag i mitt skåp, eller inlästa på IPaden. Anteckningsblock behöver jag inte eftersom jag kommer ihåg när saker är, en almanacka behöver jag inte eftersom jag kommer ihåg saker bättre utan den!


En del av er kanske tycker att jag har tagit med mig en massa onödiga saker och glömt en massa viktiga saker. Men jag berättar bara vad som är bäst för mig!Ha en fin dag allihop!!!


☀🎶💗

Likes

Comments

Hej!☀

Igår publickerade jag ett inlägg som hette 5 saker! Som den otekniska människa jag är så råkade jag radera det inlägget! Nu ska jag försöka göra om det!!!

På olika bloggar och i Youtube-videos har jag sett folk göra en typ tag som heter "5 Saker"!

Så nu tänker jag göra den! Jag har slagit ihop två stycken så gör gärna dessa om du vill!


[VARNING FÖR EXTREMT KONSTIGA SAKER!!!]

(Eftersom jag är en nörd och en tönt så är vissa av sakerna lite nördiga, töntiga och konstiga)Fem matriella saker jag vill ha

En Camp Half-Blood T-shirt

The Burning Maze (Den kommer ut om 261 dagar)

En tvärflöjt

En Altblockflöjt

En Lyra (Det är ett instrument)


Fem icke-matriella saker jag vill ha

Varmare väder

Fler forumsbetyg på Mugglis

Bra syn

Ett erkännande (Det är en Percy Jackson-grej)

Att bli sorterad av Sorteringshatten på Hogwarts


Fem saker jag stör mig på

Folk som tror att man är bästa vänner efter att man träffat dem i 5 minuter

När folk tar bort sina konton på Mugglis

Förkortningar

Överanvändning av svordomar

När man inte har någon bok att läsa


Fem saker jag är värdelös på

Måla naglar

Alla NO-ämnena

Att hänga med i moderna saker

Sjunga lägre än Andra Sopran

Att inte börja gråta i skolan


Fem saker jag är rädd för

Eld

Nålar

Mörker

Djur

Att gå över övergångsställen


Fem saker jag inte kan klara mig utan

Mugglis

Min mamma

Citronisté från Tyskland

Böcker

Musik


Fem saker jag älskar

Texas

Mugglis

Musik

Glenn-gänget

Fandoms


Fem saker jag vill göra i mitt liv

Åka till Texas igen

Åka till London igen

Åka till Grekland

Skaffa familj

Bli känd inom musikDetta var nog allt för nu! Vi ses snart!

☀🎶💗

Likes

Comments

Hej!☀️


Nu tänkte jag recensera boken The Dark Prophecy av Rick Riordan!


The dark Prophecy är den andra boken i serien The Trials Of Apollo.

Bokserien är som en uppföljare till Percy Jackson och Olympens hjältar.


Jag orkar inte gå in för mycket på handlingen, men jag ska försöka berätta lite!

Den grekiska guden Apollon får ett straff för att hans son påskyndat ett krig. Straffet hans far Zeus ger honom är att bli nedkastad från Olympen som en vanlig människa. Han blir en 16 år gammal kille vid namn Lester Papadopoulos.

Jag har försökt beskriva handlingen en massa gånger, men det blir inte bra! Så nu ger jag upp på den punkten och berättar om vad jag tycker lite längre ner! Men om du vill läsa handlingen så finns den här !


Boken var riktigt bra! Apollon är riktigt rolig som berättare och jag började skratta flera gånger! Att jag gillar boken kan också bero på att Apollon är min gudomliga förälder (alltså! om jag har en gudomlig förälder vill säga)

Det var kul att Leo och Calypso var med! De är två av mina absoluta favoritkaraktärer! Men jag hade önskat att de var med lite mer. Lite mer Caleo-moments (Hoppas inte mina vänner som är tokförälskade i Leo dödar mig för att jag skrev det där)!

Personligen är jag inte så förtjust i Meg. Hon var med för mycket, men det var bra att Apollon och Meg blev vänner igen!

Handlingen var ganska rörig och det var lite svårt att inte blanda ihop alla karaktärer som hade gammalgrekiska eller latinska namn. Det var även svårt att skilja på Hemitheya och Josephine.


Trots allt detta så sträckläste jag boken och jag längtar tills The Bruning Maze (nästa bok i serien) kommer ut! Det är 268 dagar kvar och det är 268 dagar för mycket1!!


Boken får 4/5n i betyg av mig!


Förresten! Jag letar efter en sak Apollon sa i kapitel 39! Det är något om att man inte får vara elak mot någon som inte ser! Om någon vet exakt vad han sa så kan ni gärna få skriva det här! Jag har läst den som ljudbok och alltså inte sett texten.


Tack så mycket för att du tog dig tid att läsa!


☀🎶💗

Likes

Comments

Hej!☀


Jag vill bara be om ursäkt för att jag inte skrivit något den senaste tiden. Det är bara för att det inte hänt jättemycket!

Det största som egentligen hänt är nog att min bror fyllt år, Jag köpte lite fler saker och jag har varit på kalas hos min kompis!Sedan har jag börjat läsa The Dark Prophecy! Jag har kommit drygt halva och jag är ganska sugen på att skriva en resension!


Över till en liten minihaul!

Som sagt så var jag iväg för några daghar sedan och köpte lite skaer!

Det kanske ser ut som jag köper säker varenda dag, men det gör jag inte! Jag gör mycket annat också även fast jag inte skriver om det här. Men jag kan väl försöka göra det om någon vill!


På Akademibokhandeln köpte jag två skrivböcker med Mandalamönster på framsidan och två svarta pennor. Jag älskar att skriva i skrivböcker, men eftersom jag har ett problem (som jag kanske kan berätta om senare) så har jag svårt för att skriva i skrivböcker!

Jag älskar de här svarta pennorna! De är som skrivpennor fast tjockare!

På The Body Shop köpte jag en Body Butter och en Body Scrub i doften Grapefruikt!

Jag har länge viljat ha en en Body Butter och en bra Body Scrub så jag är riktigt nöjd med dessa!

Jag har parfymen sedan innan i samma doft så nu kommer jag nog lukta grapefrukt hela tiden!!!


(En liten kul sak! I vintras bodde jag, några vänner och några föräldrar på ett hotell. På det hotellet fanns det Grapefruktsaft som såg exakt ut som parfymens vätska och luktade lika dant! OCH DEN SMAKADE GUDOMLIGT GOTT!!!!!!)

Jag hittade en affär som heter Sweet Love Sugar! Där säljer de Fandom-saker (Dock inte Percy Jackson-saker😭) och Amerikanskt godis!

Där köpte jag blå läsk eftersom jag är Percy Jackson nörd! Och så öpte jag Cheetos!

Cheetos är små ostbågar som är annorlunda än vanliga ostbågar! De är mycket mer orangea och så smakar de godare!!!

När jag var på semester i Texas åt jag såna hela tiden och har verkligen saknat dem! Så när jag hittade dem i Sverige blev jag jätteglad!!!❤️❤️❤️

Så detta var allt för det här inlägget!


Jag håller på att läsa The dark Prophecy just nu så jag tänker skriva en recension om den när jag läst klart den!


☀️🎶💗

Likes

Comments

He)☀️

JAG HAR VIRKAT EN MÖSSA!!! M

Såhär blev den!


(Förlåt för inte helt perfekta bilder, men jag vill visa mitt ansikte så lite som möjligt)

Anledningen till att jag ville virka en mössa var för att jag virkade en förra året. Den mössan var knallrosa och virkad i ett väldigt grovt garn och så hade den en stor tofs uppe på!

Nu tycker jag att den knallrosa färgen och tofsen är irriterande. Så jag bestämde mig för att virka en ny!


Denna gången tog jag ett mindre grovt ljusrosa garn som jag verkligen gillar! Jag valde att virka stolpar denna gången eftersom jag inte gjort det Förrutom och ville testa något nytt. Fast längst uppe fick jag virka vanliga fasta maskor så den inte blev toppig!

Jag är riktigt nöjd med den och jag har redan börjat på mitt nästa virkprojekt, en ljusgul halsduk!


Jag märkte själv att det där lät väldigt mycket som en syslöjdsutverdering! Men jag hoppas ni gillar den!


☀️🎶💗

Likes

Comments

Hej!☀️


Nu är det nästan en hel vecka sedan jag skrev något här senast! Men jag har inte vetat vad jag skulle skriva om. Men nu är jag tillbaka med ett nytt "dagboksinlägg"!


Så vad har jag gjort idag då?

På förmiddagen så rensade jag min garderob. Jag hittade en massa kläder som jag inte minns att jag hade!

För mig är det inte lätt att rensa kläder! Vissa saker kan jag bara inte lämna ifrån mig även fast de är för små eller trasiga!

Men jag lyckades få ihop nästan en hel svart sopsäck med kläder jag rensat ut!

Efter lunch åkte jag, min pappa och min bror iväg en sväng för att handla mat och hämta två mobilskal till mig!

(I måndags var vi på Netonnet och köpte en ny datorstol till min bror. När vi ändå var i affären passade jag på att köpa två mobilskal. För enkelhetens skull betalade vi allting tillsammans. Men det var så mycket med att bära stolen till bilen så vi glömde mobilskalen i kassan efter vi betalat dem!) Så vi åkte inom den affären idag och hämtade dem!


Medan min pappa och min bror var och handlade mat så gick jag till Glitter! Jag är så nöjd med mina köp där!

I höstas hade Glitter mobilskal med stjärnbilder på. Jag ville så gärna ha ett, men det fanns inte till mobilen jag hade då. I våras när jag skaffade min nya mobil (som de skalen fanns till) så hade inte Glitter dem i sitt sortiment längre. Jag blev ganska sur för det men idag hade jag stortur!

I mitten av Glitter stod en STOOOR låda med en massa mobilskal. Jag rotade runt i den för att se om jag hittade något fint. Jag hittade ett Aquarius-skal fast till fel mobil. Men jag fick hjälp av två expediter att rota igenom lådan och till sist hittade vi det!!!

Anledningen till att jag vill ha ett skal med Aquarius/Vattumannen på är för att jag ÄLSKAR grekisk mytologi och stjärnbilder! Dessutom är mitt stjärntecken vattuman och historism om vattumannen i grekisk mytologi är ganska bra!

När jag ändå var på Glitter hittade jag en sak till min kompis! Jag visar inte den här ifall hon ser den!!!


(Det vänstra skalet är det med Aquarius och det högra är ett basis vitt skal i läderimitation och kommer från Netonnet!)

Här kommer ett sista mobilskal!!!


På Netonnet köpte jag också ett genomskinligt mobilskal!

Anledningen är att jag vill ha ett Camp Half-Blood mobilskal (Jag är ett STORT Percy Jackson-fan!), men det är nog ganska svårt att få tag på. Men jag fick iden från min kompis att göra etta ett eget!!!

Med en massa hjälp från min fantastiske bror (det var han som gjorde 90% av jobbet) så lyckades vi göra ett fint Camp Half-Blood skal till mig! Såhär gör man:

• Köp ett genomskinligt skal till din mobil (om du inte redan har ett)

• Hitta bilden du vill ha på ditt mobilskal på internet och infoga den i ett dokument.

• Gör så bilden passar till din mobil och skriv ut den.

• Klipp ut bilden och lägg den mellan skalet och mobilen

• TADAAAA!!!! Det är klart!!!


(Idag fyller Annabeth år! Grattis!)

Det här kanske blev ett lååångt inlägg! Men jag hoppas det var en trevlig läsning!


☀️🎶💗

Likes

Comments