View tracker

Nå har jeg snart hatt juleferie i over 4 uker, og skal snart vende snuten min tilbake til San Francisco for et nytt semester. Beklager for at jeg har vært så dårlig å blogge, men skolen har tatt mye av tiden. De siste ukene bestod av innleveringer, midterms og finals. Men jeg fikk gjort et par gøye ting innimellom. Jeg har blant annet vært på Kanye West Konsert i Oakland. Dette var faktisk en av de beste konsertene jeg har vært på. For en mann. Her har dere bilde av antrekket jeg hadde på (veldig Kim K inspirert..hahha, prøvde ihvertfall:)

Jeg tok meg også en tur til San Diego for å besøke en venn av meg. San Diego er en nydelig by. Jeg falt pladask for den byen. Og jeg var så heldig at jeg hadde verdens beste gudie, som viste meg alle de fineste stedene i San Diego, og jeg fikk også en tur på stranden. Jeg fikk også oppleve utelivet i San Diego, noe som var en utrolig gøy, spesiell og annerledes opplevelse.

Jeg var også på Halloween fest, der jeg var utkledd som en cougar. Det var kjempegøy å oppleve Halloween i USA. På thanksgiving jogget jeg blant annet til Golden Gate Bridge, noe som tok ca en time, siden jeg rotet litt med veien. Men det var en deilig tur bort. Jeg og min roomie dro også inn til Berkeley og til Big C, og avsluttet dagen med en pizza hver fra PapaJohns. En perfekt avsluttning av thanksgiving.

Jeg fikk også oppleve blackfriday hvor jeg handlet julegaver, noe som jeg også gjorde siste dagen før jeg dro hjem på juleferie. :) .

Godt nyttår fra meg, og et av målene mine er at jeg skal bli bedre å skrive her :)

Likes

Comments

Da har jeg vært her i akkurat 44 dager. De siste ukene har det gått veldig mye skole. Vi har alt hatt 2 prøver i matte, hvor den ene teller 10 % og den andre teller 20 %, så jeg kan si meg ferdig med 30 % av faget. Vi har også hatt en innlevering, eller ``homework``i faget Money and banking, og holder på med den andre leksen, pluss at jeg leser til en ``midterm``i microøkonomi, som teller 25 %. Så her har man aldri fri og man kan ikke ta skippertak som jeg alltid har vært glad i å gjøre. Det er vanskelig å være masterstudent i økonomi, for nivået er så mye høyere enn det man er vandt med på bachelornivå. Professorene forventer at man skal kunne alt fra før, eller lære oss det selv. Så tiden går for det meste til lesing. MEN jeg og min roomie har vært ute på et lite eventyr eller flere eventyr. Den ene søndagen bestemte vi oss for å leie go-cart eller sånne små gule biler og rett og slett kjøre rundt i San Francisco. Noe som var kjempe gøy. Det var så morsomt, hver gang vi stoppet i lyskryss eller overganger , stoppet folk opp midt i veien for å ta bilder av oss. haha. Følte meg ganske så kul der jeg satt, og nei det var ikke jeg som kjørte. Jeg tok på meg ansvaret for å lese kartet, og det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet. Vi endte med å kjøre helt til twin peaks, pluss at vi besøkte noe steder på veien. Vi fikk opplevd mye og sett mye på 3 timer ish. Det var en herlig dag som jeg kommer til å leve lenge på. Etter dette bestemte vi oss for å dra inn til Berkeley på Frat party, haha. Selv om jeg har vært på frat party før, bli jeg alltid like satt ut. Ja Det er akkurat som man ser på film, kanskje verre. Men gøy var det! Det er egentlig bare dette jeg har gjort de siste uken, eller jeg har også trent en del og er faktisk i min fjerde treningsuke, så er ganske så stolt av meg selv. haha. Pluss at det har blitt litt shopping, selv om jeg lever på budsjett her borte. Neste semester vurderer jeg å jobbe på campus, for som F1 student kan du jobbe 20 timer i uken på campus, noe som egentlig er ganske greit og en god erfaring å ha med seg i ryggsekken. Men det var alt for denne gang, har du noen spørsmål er det bare til å spørre :)

Likes

Comments

​Da har jeg snart vært en mnd i San Francisco. Det har vært 4 uker som har vært som en berg og dal bane. Den første uken ble brukt på å finne leilighet, noe som jeg vil beskrive som en umulig oppgave, ihvertfall hvis man er internasjonal student. Det er mange huseiere som ikke er så positive til folk som ikke er amerikanske siden man ikke har alle de papirene som de krever, men vi klarte å skaffe oss en leilighet tilslutt. MEN i San Francisco må man innstille seg på at leieprisene er dyre. Jeg betaler 900 dollar for delt rom, og et delt bad, og leilighetene er ikke som norsk standar, men ellers er det greit. Vi bor bare 4/5 min vekke fra skolen, så det er supert. 

Den 18 August var den første skoledagen, hvor vi hadde orientation. Hvor vi fikk møte alle vi skulle gå i klasse med. Klassen min er veldig liten, og blir beregnet som den vanskeligste linjen innefor the department of economics, noe som egentlig ikke er så veldig gøy å høre. Jeg har allerede merket det med at vi fra starten har sittet på lesesalen dag ut og dag inn. Men det er vel noe man må regne med når man går på master? Den 19 August hadde vi den internationale orientation. Her gikk de bare igjennom alle regler som gjaldt for internasjonale studenter. Så var det full start på mandagen, eller vi begynte ikke før tirsdagen. Jeg har klasser som Grad Math, som jeg allerede har hatt en test i på torsdag. Etter denne testen har jeg merket at man må jobbe enda hardere og mere for å faktisk få det til.  Når man tar en master her i USA, må man holde en GPA på 3 igjennom alle semesterne, men vi har flere prøver som er fordelt utover semester, med forskjellige prosenter over hvor mye de gjelder for den endelige karakteren. Jeg har også Micro og Money and Banking. 

Det har ikke bare vært skole. Jeg har også hatt muligheten å oppleve litt av San Francisco, både nattlivet og livet om dagen. Jeg har besøkt Castro, som er beregnet som ``The gay street``, veldig spessiell gate, men verdt å besøke. Jeg har vært i hippistrøket, hvor det var veldig mange kule butikker, og kjempe god Crepe. Jeg har vært på Roof top party og på aferikansk danseklubb, der vi virkelig fikk beveget på kroppene våre. Haha, San Francisco er en herlig by. Jeg tror det er det beste valget jeg har gjort i livet, selv om jeg vet at disse to årene kommer til å bli de hardeste til nå. Men jeg vet at det vil bli verdt det tilslutt. 

Likes

Comments

På fredag fylte jeg 24 år. Jeg fikk både bursdagssang og gaver, noe som var så koselig. På jobb kom mine søte små elever å ga meg klemmer og sa gratulerer med dagen. Det gjorde dagen min så fin og jeg kunne ikke la være å smile. Jeg fikk også en haug med hilsner både privat og på sosiale media. Folk er rett og slett bare gode. Min kjære mor og far hadde laget til et kjempe fint besøk til meg med god mat, kaker og ballonger. Noe som jeg setter veldig stor pris på. Jeg ville feire med familie i år siden det er det siste året på to år at jeg får feiret det hjemme her i Norge. Så derfor var det kjempe koselig at mine foreldre hadde laget til et kjempe fint og koselig besøk. Jeg ble så glad. I dag inviterte bestevennen min meg med på kino, og vi feiret en liten bursdag med kino og pizza. Jeg føler meg virkelig heldig som har så mange fine mennesker rundt meg. Dette er virkelig en bursdag jeg aldri kommer til å glemme.

Likes

Comments

De siste dagene har gått i jobb og litt planlegging av utdrikkingslaget til min kjære bestevenninne. Jeg kan ikke fortelle så mye om det, siden det skal være hemmelig for henne. MEN det kommer til å blir så gøy, håper jeg da. Jeg har også vært hos frisøren å blitt helt blond igjen, noe som er deilig. Jeg er den jenten som ikke kan bestemme seg om jeg skal være brunette eller blondine. Men jeg har vært lengst blond og farger det alltid tilbake til det etter 2 mnd. SÅ jeg skal prøve å holde meg som blondine en veldig lang stund nå.

Likes

Comments

Da har jeg mottatt opptaksbrevet og F1 brevet fra USF, og jeg har alt begynt med VISA- søknaden. Timen hos den amerikanske ambessaden er allerede booket så jeg kan krysse den av på what do listen min. Det er gått bedre for seg enn det jeg hadde tenkt at det skulle, men mye av grunnen til det er at jeg får god hjelp fra både skolen og fra SONOR, som er det byrået jeg har søkt igjennom. Jeg anbefaler de på det sterkeste. Slik som jeg har forsår det så har de kontorer i Bergen og Oslo, kan være de har andre steder også. Jeg var først hos en i Oslo, men har nå fått byttet over til en her i Bergen. Noe som er mye bedre for meg, for da kan de se igjennom alt før jeg drar til Oslo. Det har også begynt å falle på plass med bosted. Jeg står mellom to valgmuligheter. Så jeg får se hva valget faller på. Det eneste jeg egentlig må gjøre nå er å søke lånekassen ( noe som ikke kan gjøres før mai), spare penger med å jobbe de siste fire mnd, melde meg opp til fag ( skal gjøres mellom 1 juni og 1 juli.), sende inn bilde til skolen,sette meg opp til veiledning osv. haha ja det var en del igjen, men de store tingene er så og si fikset.


I helgen så gikk jeg opp Stolzen med en venninne, og formen var bedre enn jeg hadde forventet og utsikten var så vakker som jeg husket den. Bergen er en vakker by!

Likes

Comments

Nå har jeg hatt to uker fri, ikke helt fri, men nesten helt fri. OG det har vært så deilig. Selv om jeg må ha brukt noe av ferien til å lese til eksamen. Men det har vært mest fri. I morgen er det tilbake til hverdagen med jobb. haha, men jeg trenger virkelig å jobbe mye disse månedene med tanke på at det er bare fire måneder til jeg tar snip sekken å flytter til California. Jeg har nemlig bestilt flybilletter nå, og flyet mitt letter fra Flesland den 7 august. Jeg har en mellomlanding på flyplassen i København, men dette er ca bare en time før jeg endelig kan sette rumpa på flyet til SF. Haha, jeg har faktisk allerede begynt å grue meg til pakkingen. Jeg misliker virkelig å pakke. MEN heldigvis er det enda en stund til jeg trenger å begynne med det. For nå må jeg først bestille time på Den Amerikanske Ambassade i Oslo for å få Visum. Også må jeg finne et sted å bo. Jeg vil helst ha eget rom og privat bad, så håper dette lar seg gjøres. Hvis noen av dere vet om noen som bor i San Francisco som har et ledig rom til en ok pris gi meg gjerne en lyd ( camilla_taule@hotmail.com ) . Jeg setter stor pris på all hjelpen jeg får. Nå håper jeg alle har hatt en fin helg og er klar til en ny uke :) 

Likes

Comments

I got over these questions so I thought it would be fun to answer them:) 

1. How tall are you? around 175 cm ( 5´8/5´9)

2. Favorite tv-show? Right now my favorite tv-show is Scandal. Im obsessed I guess.

3. How old are you? I am 23, turning 24 in April.

4. Astrological sign? Taurus.

5. Any pircings? No, just in my ears.

6. Favorite quote?``The ocean makes me feel really small and it makes me put my whole life into perspective… it humbles you and makes you feel almost like you’ve been baptized. I feel born again when I get out of the ocean.” -Beyonce

7. Favorite color? I love Blue. It has been my favorite color since I was a kid.

8. How much time do you need to get ready? not long at all. max 30 min.

9. Which places/countries do you wanna go to? I want to go a lot of places but right now I want to go to California .

10. Favorite jewelry? They say that a diamond is forever, so I will say my diamond ring. I always wear it. It has been with me since I was 18 years old.

11. Call or text? Text. I hate speaking in the phone.

12. Eye color? blue

13. How many pillows do you have in your bed? I have one but I don't use it.

14. Do you want kids? Yes in the future.

15. Tell something people probably do not know about you? That I love birthdays. I will probably celebrate it until I'm 100.

16. The beach or the pool? I prefere the beach..

17. What do you usually use your money on? Right now it is school and traveling... and clothes


Likes

Comments

Da begynner Påsken 2016 å gå mot slutten, men jeg har fortsatt en uke ferie til. Denne ferien har jeg brukt på familie og venner. Jeg har vært på hytten når Bergen har vist seg fra sin fine side, og jeg har sett filmer og vært på spillkveld på de mindre fine dagene. Så Påsken har vært fin:) Jeg håer dere har hatt en fin påske <3

Likes

Comments

Solen skinner og dagene er flotte. Det er så deilig å kjenne at våren begynner å komme. Jeg tror jeg har spurt hver klasse jeg har vært vikar for om hva som er spesielt med denne månenden. Det er jo første vår måneden. haha jeg elsker vår. Som vår-barn må jeg si at våren er favoritt årstiden min. Det er så gøy å se at alt begynner å vokse. Det er på den tiden jeg føler at folk er mest glade. Jeg er ihvertfall super glad på denne tiden av året. Det blir rart å komme bort til California å ha sol så og si hele tiden. Jeg som bergenser er ikke vandt til slikt. haha...

Anyways, jeg er en jente som elsker musikk, og hvis jeg kunne synget hadde jeg nok satset på det. Men jeg er nok ikke begavet med en flott sangstemme som Beyonce. Nå for tiden hører jeg en del på hennes sanger før jeg går på jobb. En av de sangene jeg hører kanskje mest på er ``Grown Woman``. Jeg digger den sangen. Så jeg tenkte jeg skulle dele den med dere :) Ha en fin kveld videre <3Likes

Comments