Jeg lovet dere et innlegg der jeg skrev om hva vi ( Sandra og jeg) gjorde i Universal studio. og her kommer det. Dette vil bli innlegg nummer 2 av 4 fra min springbreak. Ja, det kommer et til innlegg etter dette. Sandra dro hjem i går og springbreak er over for denne gang, men jeg har mye annet gøyt i vente fremover. Så det er heldigvis ikke bare skole dette semesteret. Men nå skal jeg fortelle om Universal Studio.

Vi våknet klokken 8AM for vi hadde egentlig planer om å være der til 9AM, siden vi hadde billetter sånn at vi kom inn en time før. Vi kjøpte disse billettene om morgningen samme dag. haha, men det gikk fint ( Sandra var litt stresset;P). Vi kom ikke oss opp til parken før litt før 10AM, men da tok vi oss tid til å spise frokost der. Utenfor parken har de et lite ``kjøpesenter``med masse god mat. Jeg valgte å kjøpe meg en crepe med frukt og krem. Det er bare det beste som finnes. Etter frokosten stilte vi oss i køen å gjorde oss klar for alle de spennende eventyrene vi skulle på inne i parken. Jeg virkelig elsker slike parker. Man blir aldri for stor til det!

Da vi kom inn startet vi med å ta bilde utenfor Universal Studio porten. Og her kan dere se bilde.

Vi startet med å gå i Harry Potter world. Det var en veldig spesiel opplevelse å gå der inne. Harry Potter var barndommen min. Vi tok to baner der inne. Den ene ble jeg skikkelig overrasket over. Det var akkurat som du var med i filmen. Jeg kunne tatt den om og om igjen.

Etter vi var ferdig her, gikk vi til Kripsy hamburger bar for å spise. Det ble en kjapp lunch før turen gikk videre for å ta Walking dead. Denne synes jeg ikke var så bra. Den varte for kort til at man ble redd. Andre baner vi tok var minions, denne var super moro og jeg fikk meg en ny bae her;)

Vi tok også bilder av andre kjente fjes, men dette kommer i et annet innlegg :) god natt fra USA❤

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Da er Sandra og jeg tilbake fra LA. Guuud så gøy det var!! Hele turen startet med at flyet vårt som gikk 9AM ble kansellert så vi fikk ikke fly før 01:30PM, så vi mistet mange timer men det var ingen sure miner fordi vi fikk det kjempegøy allikevel. Vi startet med å måtte gå på target for å kjøpe nye sandaler til meg siden jeg hadde fått de vannblemmene på hælen.. haha så var var vi klare for å spise pizza på California Pizza. Jeg som er en pizza elsker må si at dette kan ha vært en av de beste jeg har spist. Folkene som jobbet der var så hyggelige også! Etter vi hadde spist dro vi tilbake til hotellet for å gjøre oss klar til å gå ut. Vi hadde nemlig klart å skaffe oss VIP på 1oak. Det var en sykt gøy opplevelse med så mange inntrykk.

Vi var ikke så sent hjemme siden vi skulle på universal studio dagen etter. Vi våknet klokken 8AM dagen etter og gjorde oss klart til å dra til parken. Sist gang jeg var der var jeg 16, så jeg var kjempe spent på hvor mye det hadde forandret seg. Vi startet med å spise frokost. Jeg elsker crêpes så jeg spiste det med frukt og krem. Haha man skal ikke spise sunt på ferie. Etter vi hadde spist var vi klar til å gå inn. Men hva vi gjorde der skal jeg fortelle i et annet innlegg☺ Ha en fin dag<3

Likes

Comments

Da er springbreaken begynt og jeg har fått min bestevenn, Sandra, på besøk helt fra Norge. Jeg kunne ikke vært mer lykkelig. Det er så deilig å ha fått noen hjemme fra på besøk. Jeg har hatt litt hjemlengsel i det siste siden det har vært mye på skolen, men endelig kan jeg ta litt ferie før det er ny runde med lesing.

Men anyways, I går så bestemte vi oss for å sykle over Golden Gate Bridge. Vi startet dagen halv 11 med å dra ned til Fisherman`s Wharf. Der vi spiste frokost på en av cafene som er der nede. Jeg endte med å bestille cheeseburger. Ja, jeg vet, ikke den sunneste frokosten, men alt er lov på ferie. Ikke sant?

Etter vi hadde spist oss god og mett var vi klar til å dra på vårt lille eventyr over broen. Vi syklet langs kystlinjen. Gud, så fint det er. Jeg blir bare mer og mer forelsket i denne byen. Jeg kunne ikke bodd et bedre sted, og jeg er så stolt at jeg kan vise den frem til de hjemme. Vi stoppet litt på vei for å ta bilde og filme. haha, det er viktig å dokumentere turen.

Vi var også veldig heldig at det var fint vær og varmt. Det har vært ganske kaldt og regnet de siste ukene her, så jeg er stor fornøyd at finværet kom til springbreak!! Vi syklet helt opp til the overlook... Her fikk vi ikke bare se den fine utsikten, men vi fikk også oss nye venner fra New York. Det er alltid gøy å møte nye mennesker.

Etter sykkel turen spiste vi god middag på et mexicansk sted kalt Chipotle. De hadde de beste buritosene som finnes. Når vi hadde spist ferdig, tok vi hos en tur gjennom San Franciscos mørke fortid. Det var en attraksjon kalt The San Francisco Dungeon. Det var veldig spennende, men ja kan innrømme at jeg ble skremt et par ganger der inne. Attraksjonen varte i ca 1 time. Men den timen gikk veldig fort. Så denne turen anbefales på det sterkeste. I dag skal vi bare en tur til Powell st for å kjøpe inn litt ting til turen vi skal på. Ha en fin dag ❤

Likes

Comments

Å bo i San Fransisco er ikke så billig som man skulle tro og ønsket.Jeg deler rom og betaler 900 dollar i måneden, som er ca 7600 kroner. MEN nå er jeg så heldig at jeg bor 2 min unna skolen og treningssenteret. Så jeg betaler på en måte for det, og fra neste år av skal jeg prøve å få et nytt sted med eget rom. Selv om jeg må litt lengre vekk fra skolen, så er jeg villig til det. Når man deler rom og sover på en luftmadrass. JA, det er det som er sengen min her borte, jeg kunne ha kjøpt en ``vanlig``seng, men jeg prioterer heller andre ting en å kjøpe en madrass til 200-300 dollar, når en luftmadrass koster 50 dollar. haha er jo bare her 3-5 mnd om gangen. men anyways man begynner ihvertfall å sette pris på det man har hjemme sammenlignet med det man gjorde før.

Jeg bor med tre andre jenter og deler kjøkken og et bad. Noe som går ganske greit. Jeg bor et kvartal fra en nærbutikk der man kan nesten få alt man trenger av småting eller så ligger Safeway ca 10 min unna og Target 15 min unna, når man skal gjøre stor handel. Sentrum er ikke langt unna heller, bare 15 -20 min med uber, som er super perfeekt for da blir jeg ikke fristet til å dra ned å shoppe hver dag. haha.. Det eneste jeg savner er å ha et eller annet fast food i nærheten, men det er også egentlig en bra ting at det ikke er, for jeg hadde sikkert levd på det da. Så nå går det mye i kylling, macaroni, taco, taco pai osv.. For benyttet kokkekunstene mine som jeg ikke visste at jeg hadde. Jeg har foresten også tatt med meg masse Toro produkter som kommer godt med. Det er lett å savne norsk mat her borte som er faktisk bedre enn Amerikansk mat.

I morgen så kommer Sandra ( min bestevenn) til San Francisco for å besøke meg! Gjett om jeg gleder meg!

Ha en fin kveld alle sammen <3

Likes

Comments

Da er det bare en uke til det er springbreak og til min bestevenninne kommer til San Francisco. Jeg gleder meg som en liten unge. MEN først er det en uke med lesing til midterm, quiz og homework. Livet som masterstudent i USA, er ikke bare bare. Det ligger ufattelig mange timer med arbeid bak det. Grunnen til det er at det er alltid noe å gjøre i fagene. Hvis du ikke har lekser i det ene faget, har du en quiz eller lekse i det andre. Så du får ikke opplevd så mye av USA enn lesesalen og nærområdet. Så når du har først fri må man nyte det. OG det er nettopp det jeg skal gjøre i springbreak. Jeg kan ikke vente med å fortelle hva vi skal gjøre. Jeg tror dette blir en bra ferie. Men utenom skole så trener jeg veldig mye. Så dagene mine består stort sett av trening om morgningen, lesing også forelesing om kvelden. Så det er livet mitt i USA.

Likes

Comments

Det er ikke alltid på grunn av hvordan man føler seg på utsiden at man begynner å trener. Noen ganger virker treningen som en terapi for det innvendige. Treningen gjør rett og slett at man føler seg bedre på innsiden. For meg var det å begynne å trene noe som ``reddet``meg, hvis man kan si det sånn.

Jeg har aldri hatt problemer med hvordan jeg har sett ut på utsiden. Det høres kanskje overfladisk ut, men jeg har alltid vært fornøyd med meg selv og den kroppen jeg har blitt tildelt. Men samtidig så har jeg hatt veldig dårlig selvtillit. Dette har kommet på grunn av jeg ikke har følt meg sterk eller god nok, og jeg har følt at hverdagslige ting eller andre ting som fremføringer på skolen har vært svært vanskelig. Det er mye jeg har prøvd å unngå for slippe å havne i disse situasjonene. Mye jeg har takket nei til som jeg egentlig har hatt veldig lyst til å gjøre. Så denne usikkerheten har styrt meg i mange år.. Men da jeg var rundt 19/20 år gammel tenkte jeg, hvorfor skal jeg la en indre stemme fortelle meg at jeg er dårligere enn andre eller si at jeg ikke klarer dette. Derfor bestemte jeg meg for å finne en løsning på problemet mitt. Jeg søkte litt rundt på nettet for å se hva andre hadde gjort. Men fant egentlig ikke noe som jeg følte kunne hjelpe meg.

På denne tiden hadde jeg drevet med løping på Elixia i noen uker, og jeg husker godt den ene kvelden jeg sto på tredemøllen å løp og løp. Jeg kjente at jeg fikk en veldig god følelse, en mestrings følelse. Det var bare noe som fikk hele kroppen min til å gå inn i et helt annet modus. Den indre stemmen stoppet å si dette klarer du ikke, men sa heller dette klarer du. Gå litt lenger, push litt hardere. Så jeg gjorde nettopp dette. Nå har det seg slik at jeg ikke er så veldig glad i løping lengre, selv om det var det som fikk meg til å begynne med treningen. For etter noen uker på møllen, begynte jeg å gå veldig lei. Og da søkte jeg rundt på nettet igjen for å se om det var andre alternativ. Og det var stryketrening som kom opp. Noe jeg synes så kjempe kult ut.

Jeg husker første gangen jeg skulle få inn på styrkerommet. JA, det er ganske skummelt første gangen. MEN jeg hadde bestemt meg for at dette skulle jeg gjøre uansett hva. Og slik ble det. Treningen har ikke bare gitt meg en sterkere kropp, men også gjort meg sterkere på innsiden. Den gir meg fortsatt den gode følelsen og jeg har fortsatt en god mestring følelse når jeg klarer noe nytt. Poenge mitt er at den verste fienden din er den personen du ser i speilet. Ikke de rundt deg. Det er bare du som kan fikse det som foregår i hodet ditt. Ja, du kan alltid spørre andre om råd, men til slutt er det deg det står på.

Likes

Comments

Endelig klarte jeg å få rumpen min til den største partybyen over alle partybyer, Las Vegas, og jeg kan krysse det av på bucketlisten min. Damn, det var så utrolig gøøy! Det var en spontan tur, som ble bestilt på torsdags kveld. Også ville vi dra siden en venninne skulle feire 26 årsdagen sin der. MEN ingen kan si at jeg ikke er spontan. Det er vel den mest spontane jeg noen gang har gjort. Men anyways, Vi (my roomie og jeg) dro lørdags ettermiddag. Vi skulle møte de andre i Las Vegas på showet ``Thunder from down under``. Ja, dette er et mannlig strippe show;). Vi landet i Vegas klokken halv 7 ish om kvelden, og da var det rett til hotellet. Vi bodde på Stratosphere Hotel - Casino & Resort Hotel. Det var et helt greit hotell, med casino, resturant og bar. Da vi hadde sjekket inn, var det bare å starte å stelle seg og komme seg avgårde til showet. Dette ble antrekket for kvelden.

Det var et bra show med mange kleine øyeblikker, men mange tøffe jenter som var sporty nok til å gå opp på scenen å få lap dance av disse mannelige danserne. haha, jeg hadde det utrolig gøy der jeg satt. Etter showet ble det tatt noen drinker før vi dro videre til en bar, der vi hadde pre-game før vi dro videre til Light Night Club, hvor vi hadde VIP bak DJ booten med mer gratis drikke. Det er lenge siden jeg har hatt det så gøy mens jeg har vært ute. En kveld hvor det ble skapt mange gode minner. Under kan dere se Vegas Squadet aka USF Squad.

Dagen etter gjorde vi litt sighting i Las Vegas. Der vi fikk se så og si hele Vegas Strip, og gjort litt shopping. Om kvelden dro vi til Las Vegas downtown. Før vi dro til hotellet og tok en rolig kveld med baren der.

Mandagen var dagen vi dro hjem, så vi bestemte oss å dra til ``The Welcome to Las Vegas sign``. Vi kunne ikke dra til Las Vegas uten å få med oss det. haha. Las Vegas er en spesiell men en sikkelig kul og gøy by. MYE å se på, det er ikke et kjedelig sekund, det skjer noe hele tiden. Til og med på hotellene, der så og si alle hotellene har egene casinoer og utesteder. Las Vegas er en by man ikke kan gå glipp av.

Likes

Comments

Da er jeg kommet meg tilbake til den fineste byen på jord. På fredagen hadde mine foreldre laget til god middag til meg, og min mormor og min kusine kom på besøk. Noe som var super koselig. Jeg måtte tidlig i seng siden jeg skulle stå opp klokken 3 lørdags morgen for å rekke flyet som gikk klokken 7. Jeg hadde litt pakking igjen før koffertene kunne bli lagt i bilen. Jeg sa ha det til de hjemme før min snille pappa kjørte meg til Flesland. Der fikk vi sjekket inn koffertene før jeg måtte også si ha det til pappa. Jeg hater og måtte si ha det. Men de kommer heldigvis å besøker meg i april. Jeg måtte sitte en liten time på Flesland, så den tiden brukte jeg på å ta en liten selfie, som dere kan se under og spise grillpølse, før jeg måtte gå gjennom passkontollen til gaten min. Jeg skulle nemlig mellomlande i London. Flyreisen fra Bergen til London gikk veldig fint, og himmelen var så nydelig, som dere kan se under.

Etter to nye sikkerhetskontroller og passkontroller var jeg kommet meg inn på Gatwick flyplassen, ca klokken 8.00, hvor jeg skulle være de neste 4 timene. Jeg som er så glad i mat, måtte selvfølgelig starte oppholdet meg en engelsk frokost. Noe som var ganske så godt. Etter frokosten tok jeg meg noen runder rundt på flyplassen, før jeg hamstret inn brus og noe godt til flyturen, også var det bare til å komme seg til gaten og en ny passkontroll. Så var det bare 10 timer igjen av reisen. Flyet til San Francisco var stapp fuullt ( jeg reiste med Norwegian). Så jeg satt ganske dårlig, siden jeg hadde fått midtsete, og det var ikke så mye å gjøre siden filmene var de samme som da jeg reiste hjem på juleferie. Men jeg overlevde flyturen og landet i Oakland ca halv 4, hvor jeg måtte igjennom immigration. Denne gangen gikk det heldigvis fort. Så nå sitter jeg i leiligheten igjen og er klar for et nytt semester som starter i kveld :)

Likes

Comments

Nå har jeg snart hatt juleferie i over 4 uker, og skal snart vende snuten min tilbake til San Francisco for et nytt semester. Beklager for at jeg har vært så dårlig å blogge, men skolen har tatt mye av tiden. De siste ukene bestod av innleveringer, midterms og finals. Men jeg fikk gjort et par gøye ting innimellom. Jeg har blant annet vært på Kanye West Konsert i Oakland. Dette var faktisk en av de beste konsertene jeg har vært på. For en mann. Her har dere bilde av antrekket jeg hadde på (veldig Kim K inspirert..hahha, prøvde ihvertfall:)

Jeg tok meg også en tur til San Diego for å besøke en venn av meg. San Diego er en nydelig by. Jeg falt pladask for den byen. Og jeg var så heldig at jeg hadde verdens beste gudie, som viste meg alle de fineste stedene i San Diego, og jeg fikk også en tur på stranden. Jeg fikk også oppleve utelivet i San Diego, noe som var en utrolig gøy, spesiell og annerledes opplevelse.

Jeg var også på Halloween fest, der jeg var utkledd som en cougar. Det var kjempegøy å oppleve Halloween i USA. På thanksgiving jogget jeg blant annet til Golden Gate Bridge, noe som tok ca en time, siden jeg rotet litt med veien. Men det var en deilig tur bort. Jeg og min roomie dro også inn til Berkeley og til Big C, og avsluttet dagen med en pizza hver fra PapaJohns. En perfekt avsluttning av thanksgiving.

Jeg fikk også oppleve blackfriday hvor jeg handlet julegaver, noe som jeg også gjorde siste dagen før jeg dro hjem på juleferie. :) .

Godt nyttår fra meg, og et av målene mine er at jeg skal bli bedre å skrive her :)

Likes

Comments

Da har jeg vært her i akkurat 44 dager. De siste ukene har det gått veldig mye skole. Vi har alt hatt 2 prøver i matte, hvor den ene teller 10 % og den andre teller 20 %, så jeg kan si meg ferdig med 30 % av faget. Vi har også hatt en innlevering, eller ``homework``i faget Money and banking, og holder på med den andre leksen, pluss at jeg leser til en ``midterm``i microøkonomi, som teller 25 %. Så her har man aldri fri og man kan ikke ta skippertak som jeg alltid har vært glad i å gjøre. Det er vanskelig å være masterstudent i økonomi, for nivået er så mye høyere enn det man er vandt med på bachelornivå. Professorene forventer at man skal kunne alt fra før, eller lære oss det selv. Så tiden går for det meste til lesing. MEN jeg og min roomie har vært ute på et lite eventyr eller flere eventyr. Den ene søndagen bestemte vi oss for å leie go-cart eller sånne små gule biler og rett og slett kjøre rundt i San Francisco. Noe som var kjempe gøy. Det var så morsomt, hver gang vi stoppet i lyskryss eller overganger , stoppet folk opp midt i veien for å ta bilder av oss. haha. Følte meg ganske så kul der jeg satt, og nei det var ikke jeg som kjørte. Jeg tok på meg ansvaret for å lese kartet, og det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet. Vi endte med å kjøre helt til twin peaks, pluss at vi besøkte noe steder på veien. Vi fikk opplevd mye og sett mye på 3 timer ish. Det var en herlig dag som jeg kommer til å leve lenge på. Etter dette bestemte vi oss for å dra inn til Berkeley på Frat party, haha. Selv om jeg har vært på frat party før, bli jeg alltid like satt ut. Ja Det er akkurat som man ser på film, kanskje verre. Men gøy var det! Det er egentlig bare dette jeg har gjort de siste uken, eller jeg har også trent en del og er faktisk i min fjerde treningsuke, så er ganske så stolt av meg selv. haha. Pluss at det har blitt litt shopping, selv om jeg lever på budsjett her borte. Neste semester vurderer jeg å jobbe på campus, for som F1 student kan du jobbe 20 timer i uken på campus, noe som egentlig er ganske greit og en god erfaring å ha med seg i ryggsekken. Men det var alt for denne gang, har du noen spørsmål er det bare til å spørre :)

Likes

Comments