Ja varför skulle vi behöva matlådor? Svaret är enkelt, på måndag börjar kneget! Vi ska befinna oss på Rookwood cemetery kl 06:30, innan dess har vi en timmes färd med lokaltrafik. Spännande minsta sagt!

Dagen idag har till största delen spenderats på våra commuter scooters! Vi följde den slingrande kustlinjen i ett par timmar och sen fikade vi utmed vattnet. På bilden ser vi Daniel som slukar en frestande korv med bröd.

Slumpmässig bild som togs 200m sydväst om Sydney harbour bridge.

Efter att ha storhandlat på K-mart och Aldi så kunde matlåde-frenzin börja. Totalt producerade vi 14 stora portioner spagetti och köttfärssås som vi ska hiva i oss under veckan. Strålande!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hm... idag var vi på arbetsintervju, fast jag är inte säker på att man kan kalla det så. Vi fick fylla i lite uppgifter, göra ett litet test baserat på en film som spelades upp, och nu (kanske) har vi fått jobb. Tydligen ska vi få ett sms kvällen innan vi potentiellt har fått arbete, och då ska vi infinna oss på arbetsplatsen morgonen därpå. Det är inte säkert att du får arbete varje dag, utan du får vänta och se. Vi är förvirrade.

Likes

Comments

Fot-mot-strand är en gammal klassiker som självklart ska användas när man är på Bondi Beach.

Här har vi Daniel också, han hjulade, stojade och körde ned huvudet i sanden.

Likes

Comments

Efter att ha ägnat en lugn timme eller två i en park begav vi oss mot ett första steg mot bättre boende.

Jag fick kontakt med en kvinna vid namn Penelope via easyroomate.com som hade en lägenhet ganska centralt och som var villig att dela sitt boende. Vi fick en liten rundtur, fick se gymmet, fick se hissen, fick se heltäckningsmattan som hade fel färg. Påväg därifrån kom vi överens om att första bästa inte är det vi ska gå på denna gång.

Efter detta gick vi till en jazzklubb, tog ett glas vin och lyssnad till en jamsession på 505, som klubben hette.

PS. Bilden har inte så mycket dagen att göra förutom att jag experimenterade lite med kameran när vi befann oss i parken. Fin Kia dock.

Likes

Comments

Mja, från Toby's kommer kaffet, maten kom från ett annat ställe och det var löjligt gott. Bara småsaker som görs idag. Äta gott, dricka kaffe och skaffa bankkort. Sådana saker.
Förresten, vem påstod att Australien är dyrt? Hittills har allting varit åtminstone halva priset jämfört med i Sverige, vi förstår inte var folk hämtar påståendet. Aja, vinst för oss! Heja!

Likes

Comments

Dagen ägnades åt att utnyttja gratis public transportation, som det är på söndagar. Vi checkade ut från Nate's place på Williams ST och tog bussen mot newtown där vårt nuvarande hostel ligger. Här kommer en bild på Nate's.

Därför tog vi bussen till circular quay och sedan Ferry 1 mot manly beach där vi spenderade eftermiddagen och sköt lite coola bilder samt åt KFC.

Likes

Comments

Idag träffa vi en bakant till Daniel, Emelie som första visade oss ett mycket intressant ställe, nämligen Grounds Of Alexandria. I princip ett mysigt område med flera restauranger och andra små coola saker. Fett ställe helt enkelt. 5 av 5.

Nummer två på listan av saker Emelie tyckte vi skulle uppleva var TimTam.

Det går till på följande sätt:

1. Köp produkten TimTam i valfri affär. (liknar kexchoklad)

2. Skaffa fram en kopp kaffe eller annan varm dryck

3. Bit av ändarna på kexet

4. Sätt ena änden i kaffet och den andra mellan dina läppar, sug på kexet till kaffet kommer igenom och ät sedan upp hela kexet på en gång.

Det gjordes även på ett mycket trevligt fik vid namn Motown Coffee

Dagen avslutades vid operahuset i solnedgången och lite avslappnande häng. Mycket trevlig dag!

Övrig fakta 16/9-17:

Gångdistans: 23km
Steg: 23 000
Våningar klättrade: 25

Likes

Comments

Operahuset från nära håll var ett måste.

Vi gick på en liten upptäcksfärd till Newtown som ligger en bit västerut från vårt hostel. Såg ett universitet. En massa vackra byggandet och gator. 15km senare sitter vi nu på taket till Nate's Place, över de andra, om ni förstår.

Och lite street photography på det!

Förövrigt har vi fixat OZ-telefonnummer med surf, konstant letat jobb vilket vi har goda förhoppningar till att slutföra, letat bostad, planerat övrig framtid. Good Times!

Likes

Comments

Stället vi bor på, Nate's Place Backpackers 141 William ST Darlinghurst NSW 2010, har visat sig vara ett... härligt... hak... de två första nätterna har inneburit dyngfulla ungdomar som flyger in och ut ur rummet, bråkar, skriker, och så vidare, och. Så. Vidare.

Efter ett slag i ansiktet till introduktion av backpackerlivet har vi nu bokat nytt boende till
Nästa vecka. Beläget lite längre in i stan, i de lugnare kvarteren, där ställen som Nate's Place inte existerar. Det är vi nöjda med.

Likes

Comments

Flygresan var lång men gick bra. Flygplatsen i Doha var något livlös, troligtvis pga sanktionerna från grannländerna, men fräsch.

Väl framme gick vi och tog en titt på juvelen i kronan, Sidney Opera House. Hostlet vi bor på ligger bara 20min gång därifrån så vi bor lagom centralt för tillfället.

Likes

Comments