Idag skulle det vara fint väder. Men mest kall dimma tycker jag nog. Vi var på Emporia ist. Behövde lite nytt i garderoben. Ja, som vanligt men det är väldigt tråkigt i min just nu. Jag är inget Väla fan heller och på emporia finns det dessutom lite lekplatser här och där. Perfekt. Barnen hade faktiskt roligt och jag hann en ordentlig runda i åtminstone en butik. För jag är ganska långsam av mig. Men det var väldigt skönt.

Emilio klättrade dock lite väl modigt och har ju inte full koll på allt så han gjorde en bakåtvurpa på en av lekplatserna och slog i ögnat. Ett jack precis sidan om. Stackars lillen.

Mateo har ätit som en häst idag och igår vilket är kul att se. Varit lite dåligt på senaste så vi båda tyckt han börjat smalna av och de frågat på förskolan. Men nu verkar aptiten kommit tillbaka ordentligt. Han har ju haft ont i halsen med förut och det behövs ju inte så mycket för att de ska bli klurigt med maten.

Patrik och Mateo köpte hem lite mer påskpyssel. Vi har ju en kille här hemma som fullkomligt ÄLSKAR att pyssla. (Mateo) Skötte all limning gjorde han med. En av figurerna sover nu på hans rum. Det var viktigt att viska när vi var därinne. Värre med E som var VÄLDIGT intresserad av att vara med. Han vill ju göra allting som Mateo och Patrik gjorde. Måla med pensel, doppa i färgen, ta på allt! Det ave svettigt vill jag lova. Mitt i allt fick han bada sm distraktion. Det är ju det han älskar men även efter badet ville han upp så gärna att han för första gången lyckades kravla sig upp själv på bänken med. Note to self. Fortsätt pyssla när E sover som vanligt.

Cyklandet fortsätter med barnen. Dock numer en i taget verkar det som. Vi har ännu inte klurat ut om E inte kan sitta bredvid M längre eller om det bara varit något annat som stört honom. För han ÄLSKAR att åka i cykelvagnen, eller båda två gör det. Men när M hoppade in bredvid honom så bryter han ut. Och det har hänt en gång tidigare. Men han kan sitta där själv på en lång runda konstigt nog. Vi får prova igen helt enkelt.


Likes

Comments

åh.. varför skriver man inte regelbundet varje dag?

Jag har så mycket ögonblick jag ville skriva ner bara för att man glömmer ju så fort. Men jag ska göra mitt bästa så får jag helt enkelt fylla på när det kommer tillbaka igen. Kvällar är ju som de är... inte den bästa tiden för hjärnan att fungera ;) Men vad ska man göra med två småttingar. Det är enda tiden som finns.


E är dessutom fortfarande sjuk. Segaste förkylningen någonsin. (går själv fortfarande med på nässpray och har ont i halsen) Febern har både försvunnit och kommit tillbaka. Näsan rinner konstant och har aldrig slutat. Förkylningsastma på det är inte heller så kul och flera kräkningar eftersom slemmet och snoret måste upp. Det är jobbigt för honom minst sagt. Ingen feber nu på två dar tror jag så hoppas det är på väg bort FÖR GOTT nu. Men trots detta är han ändå full av lek och energi. Vill utforska ALLT.

Känns som första gången jag blir helt galen emellanåt. Blir verkligen arg och frustrerad på honom och det känns ju jättefel efter såklart. Men puh han är envis. Kan inte minnas alls att jag M var såhär. Men han hade väl andra små egenheter såklart. Mkt nu är att E är frustrerad och vill kunna göra allt, klättra upp på allt mm. Han står mycket och gnäller och vill bli uppburen annars lägger han sig platt ner på golvet och skriker. Lyfter jag väl upp honom så hänger han sig fram och klättrar upp på närmsta möbel jag står vid eller hänger sig ut och tar tag i något. Han är gnagas smidig och stark med så det har ju hänt några olyckor här å där. Han drar av blomblad, välter glas med vatten mm. Och efter att hällt på ett tag med att äga nej och lyssna på gråt så blir man lite förslappad med. Man har inte lika mycket tålamod och man blir frustrerad, ja men sitt där då.. och så krash. Bland annat.

Men han är också väledens gosigaste. Vet inte om alla barn är så eller om vi bara är väldigt lyckligt lottade men E kommer och kramas hela tiden. Älskar att sitta och gosa. Och M säger flera gånger om dagen hur mycket han älskar alla. Ända upp till rymden till och med. Och kramas och gosar han med. Det blir man ju bara så glad över.


Idag var vi på Leos lekland. Ja jag vet, andra rikligt fina vårdagen. Men det var lite tvunget. Det är lite småkämpigt hemma med de jag skrev innan så P kunde sätta sig och jobba där och barnen kan få fritt att leka. Jag hinner ju inte heller med M alls lika mycket längre när all tid verkligen går till E. Har därför avsatt hela E's förmiddagslur enbart till M. Men iaf. Leos blev det. Var där när dom öppnade. Perfekt. Barnen var överlyckliga och det var så gott som tomt. M försökte leka med några av barnen där. Så kul att se. Trist ingen var direkt på utan alla var med sina föräldrar mest. Men det gick ingen nöd på honom. Vi var ju självklart mycket med honom också. Var bara ibland jag stannade kvar på miniavdelningen medan han åkte stora rutshikanan sidan om.

Ett roligt ögonblick var när jag och P satt vid fikaborden som är nära både miniavdelningen och en av stora rutschikanorna. M var såklart i stora och E i lilla. Så såg vi inte E. Båda två letade med blicken och vips kom hans huvud fram uppe på rutshikanan HELNÖJD! Såg så roligt ut. Kämpat sig upp där helt själv. =)

Kom hem lagom till lunch och röjde lite i solen på baksidan. Skön kontrast. E somande gott och M lekte nöjt. Blev premiärgrillning med.


Lyckan när man når upp och fått tag på en tallrik med tinade bär på. Mamma upptäckte det lite för sent... Bär överallt...


Härligt när alla lekar går att göra utomhus och allt blir roligare då med!


Stoppar man ett mynt i gungan så åker den åt alla möjliga håll tydligen. =)

Grilla och kvällsmys

Likes

Comments

Idag körde vi lite påskpyssel. Behöver få in lite vårfeeling.

Vi målade lite ägg. Skulle blåsa ut dom men årkade bara ett. Fy så jobbigt!

Sen pysslade bividare och målade tulpaner och kycklingar vilket ledde vidare till att skapa egna kycklingar.

M var helt uppslukad och gjorde fler och fler figurer.

E vakande och fick som vanligt syn på gungan som är precis intill där jag lyfter upp honom. Tjuter och hänger sig ut så han fick gunga lite på direkten. Det var ganska milt ute för en gångs skull så M kom ut med och kunde leka lite i sandlådan vilket han älskar. Vi hade det ganska gött ute så vi tog lunchen där med. Man får lite lite hopp om nästa årstid som är på ingång.

Söt grej, när E ska sova så springer M och hämtar sin baow och säger att han ska ha honom med sig. Gjort flera ggr.

Och såklart deras kramar som sker ca 50 ggr dagligen mellan deras gnäll på varandra såklart. M för E drar i hans tröja eller jagar honom när han kör sin bobby car =) Och E när han inte får ha något M leker med eller inte kan komma upp där M sitter.


Och sist. Deras lek de kom på tidigare idag!? Tydligen jättekul att trycka ansiktet mot nätet. De skrattade konstant åt varandra =)

Likes

Comments

När man har barn som vaknar 20 över 5... Då är kl halv 8 långt in på morgonen och vi är redo för att hitta på saker. Solen "sken" så mkt den kan göra halv 8 på morgonen men det gav mig massor av energi. Ingen vind heller. Så vi gick ut. Rensade bort gamla löv på framsidan och barnen hjälpte mer än gärna till.

Väldigt skönt att rensa men resultatet blir lansek inte jättestor skillnad på vår häckaga framsida.

Emilio sprang runt och gömde sig och Mateo jagade efter. Även när E fick syn på ett par ballonger hos grannen så sprang M och hämtade tillbaka honom. Så bra brorsa!! =)

Sen blev det lite batteribil och cykel. Poppis !!


Och en annan grej. E har blivit väldigt förtjust i att sitta i vagnen inne. Hänt några ggr nu. Praktiskt för då vet man var han är ;)

Likes

Comments

Vädret gjorde oss innelåsta.

Vad hittar man då på. SLIME.

Grön slem slängde vi ihop i köket. Alla skulle först försvinna i den, och som alla lekar oftast slutar med körde bilarna ner i slipet med och sedan fick vi skapa en biltvätt på andra sidan bordet.

Igår hade vi städning. Det syntes INTE efter vill jag lova. Vatten, grönt, majs (som E kastat på hela golvet) tillsammans med andra matrester som alltid hamnar överallt utom i munnen.


Men nu är det upprensat igen. PJUH! och till råga på allt har vi lyckats få hem lite blommor med. =)

Kan ju ha att göra med att morfar mötte upp oss.


Likes

Comments

Hur väderberoende får man bli. Jag verkar verkligen påverkas så sjukt mycket av vädret. Så lång jobbig vinter nu och jag behöver vår som bara den. Det är inte vår ännu... men åtminstone tittade solen fram litegrann innan. Direkt fick jag energi och kände. JA, idag tar vi å köpte lite vårblommor och vårfixar ute lite lite så det ser lite roligare ut än våra vissna vinterblommor. Det har nog gått en halvtimme ungefär och nu är det gråare än gråast. Nästan fuktdimma ute. Och där försvann ju typ all lusten igen.. =( plus nu regnar det med, suck


Likes

Comments

Ni har det gått en vecka sen vi kom hem.

Vi började ju veckan med att både E, M och jag insjuknade med feber och förkylning. Allt vad det innebär så har vi haft att göra på den fronten.

Dock hann vi med en kul grej. P köpte en cykelvagn till cykel och barnen ÄLSKAR den. Det passade väldigt bra med när P var den ända som var frisk och barnen behövde vila vilket de gjorde bättre i cykelvagnen än om de var hemma och sprang runder. Vi tog en gemensam runda till råå med när det var fint väder ute. (Bilden berättar mer när P höll på att koppla på alla 100 grejer på cykeln innan vi kunde bege oss. Barnen något otåliga :) ) 

Sen var det dags för P att resa igen. Wien denna gången. Mån-torsd. Trist. Barnen kramar hejdå och tittade på taxin som stod utanför.

Sen dess har vi skippat förskola denna vecka och kurerat oss massor ist. Försökt hitta på saker i det smått otrevliga vädret. Bakat kanelbullar, tvättat bilar utomhus, fyllt på sandlådan med sand, en tur till väla, mata ankor, hem till mormor och morfar och lekdate med en förskolekompis.


Likes

Comments

Sista natten sov E som en riktig kratta. Jag förstod inte riktigt varför förrän på morgonen. Han var TÄPPT. Vakande och skrek nästan varje timme. Inte förrän precis på morgonen (när vi skulle gå upp) hade han somnat djupt. typiskt.

Skönt att vi förberedda allt kvällen innan. Men det var ju inte lika smidigt att bära ut barnen till bilen som när vi åkte då vi denna gången var på 10 våningen. Patrik sprang ner med väskorna först sen lyfte vi vars ett barn. De sov faktiskt ändå, men vakande i bilen.

Värsta cirkusen på flygplatsen. Kö överallt. Vi fick verkligen skynda oss till gaten och hann inte handla nånting, inte ens frukost :( :(

Väl på planet får vi reda på att Frankrike strejkar, så vi får inte flyga över Frankrike, vilket blir 4 timmar ost för 3. Och vi får inte starta förrän om 2 timmar. Fast på planet, hungriga med två inte så nöjda barn. 6 timmar!! Jag trodde jag skulle dö. M var ju jättehungrig och E jätteförkyld.

Efter en stund fick vi iaf lyfta SOM TUR VAR och de serverade frukost på planet, vilket vi inte trodde. Halleluja.

Men lyftet gjorde ont i Emilios öron och han var supertröst. Ingen bra kombo, Somande tillslut men vakande igen efter baran nån halvtimme pga näsan. (borde sovit MINST 2 timmar). Mateo höll sig med vaken nästan hela resan.

M sonande sista timmen och E var sååå trött att han inte visste var han skulle ta vägen precis innan vi skulle landa. Jag försökte natta honom med välling men isf kaskadskydde han ner hela mig och sig själv. (Han gör alltid det när feber slår till, vilket den hade gjort). Jag satt ordagrant och plaskade i sätet. Riktigt obehagligt. Men vi var påväg ner och E var het utmattad och bara somnade i famnen heta blöta. Sjukt jobbigt att inte vara hemma just då.

P väckte M precis när vi landat och Mateo sa på en sekund "kan jag ta loss bältet nu?". Ganska kul just där å då.

Han har haft full koll på det där bältet och skött det helt själv från att vi satt oss till vi gått av.

Hur som så fick vi gå av planet, bära den sovandes Emilio och leta upp en vagn så fort som möjligt. Lägg honom där och bädda in honom i vad vi hade. Vänta en evighet på väskor.... puh. Men det gick. Vi kom hem.


Även om M grät en stor del av bilvägen att han ville tillbaka till Spanien. Antar det gråa mörka vädret inte hjälpte. =)


Likes

Comments