Jag har länge sökt efter den perfekta produktserien av organiska och ekologiska skönhetsprodukter. Jag vill använda rena och naturliga produkter, inte en massa plast eller konstiga tillsatser.

Då huden är vårt största organ och det är huden som visar mycket hur kroppen mår. Har vi dålig hy så är det kroppens sätt att visa att allt inte står bra till. Huden andas och transporterar ut slaggprodukter, gifter m.m genom svettning och ”äter” det vi stryker på den. Upp till 60 % av det vi smörjer in på vår hud, tas upp i vår kropp och kommer ut i vårt blodomlopp! Med detta i åtanke kanske det inte är så konstigt att tänka att det vi smörjer på huden bör vi även kunna stoppa i munnen…

-Ja, faktiskt så rena bör produkterna vara som du smörjer in dig med.

OCH jag har hittat dem, jag har verkligen hittat dem. Så suveränt fantastiska produkter.

Essential Care och Skin Blossom.

”Alla våra hygienvaror är ekologiskt granskade och godkända av brittiska Soil Association, en av de organisationer som har de högsta kraven i världen för att certifiera ekologiska hygienvaror. Inom det segmentet kan vi erbjuda ekologisk hud- och kroppsvård i olika prisklasser från Skin Blossom och Essential Care, hud och kroppsvårdsprodukter till ett moderat pris.  Essential Care tillverkar sina varor för hand av, i största möjliga mån, av kallpressade ekologiska oljor för att behålla högsta möjliga halt av näringsämnen i de färdiga produkterna, och tillhör ett av de absolut renaste märkena i genren. ”

Jag har använt Skin Blossoms Gentle Cleansing Milk, och Nourishing Face moisturiser. Men kanske min absoluta favvo är Essential Cares läppbalsam. FANTASTISKA produkter!! Och så prisvärda.

Det roliga i det här är att jag efter ett regelbundet användande bestämde mig för att börja sälja dem själv i min Webb Butik.  Jag håller på att bygga upp en Webb Butik med VÄL utvalda produkter som man kan använda för att må bra.

ALLA produkter är organiska och ekologiska, men även helt fritt från giftiga tillsatser. Rena bra produkter.

Kolla in butiken då och då. Det kommer under ett tag framöver att växa med nya varor :)

 

 

 

20140325-145347.jpg

20140325-145404.jpg

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag gått på diet i snart 3 månader.

Man blir ju blind, och ser ju inte riktigt vad som händer med kroppen. Men jag ska visa för och efter bilder den 2/4. Men här är en lägesrapport nu.

16/3
Vikt: 55,8 kg
Midjemått: 75 cm
Rumpa: 93 cm
Lår (breda delen): 56 cm

3/1

Vikt 58 kg
Axlar 96 cm
Bröst 92 cm
Midja 80 cm
Rumpa 97 cm
Lår 57 cm
Arm 32

 

Det är ju 4-5 cm som försvunnit från både mage och midja. Fast bara 2 kg, det är ju kanon. Målet här nu är ju inte att tappa i vikt. Jag vill fortfarande bygga muskler, och samtidigt ta bort lite fettmassa.

Jag har ju en kropp som trivs med sin fettmassa, ha ha det vägrar släppa liksom, men jag tror att den släpper i omgångar och inte liksom hela tiden.

Nu är jag lite småförkyld och cardion blir lidande. Känner såklart en ångest för det, men försöker att inte hetsa upp mig, utan bara lita på att kroppen behöver tid för återhämtning. Imorgon ska jag ut och promenera igen tänkte jag. Ikväll blir det ben, få se hur hårt jag vågar köra. Måste känna efter i kroppen ordentligt.

 

Jag känner att jag börjar komma in i en fettprocent snart som tillåter min konturer att visa sig ordentligt. Visst börjar man se lite rutor här på magen :) Snart snart. Kanske om 1 månad borde de synas ordentligt.

20140325-101423.jpg

20140325-101443.jpg

Likes

Comments

I fredags när jag kom hem så kände jag bara att all ork försvann, det bara rann ur mig. Charlie (min dotter) har varit sjuk nu typ i 3 månader i sträck, 3 olika förkylningar och hon har precis blivit pigg och kry däremellan i typ någon dag sen har nästa sjukdom/förkylning krokat i. Stackarn! Men detta betyder då att i perioder där hon är som mest sjuk så hostar hon till förbannelse, hon hostar tills hon kräks och dessutom hela nätterna. Så natten till i torsdags och fredags så sov jag max 40 min i sträck.

-Jo visst är min underbare man uppe och hjälper till, men vi måste turas om och jag brukar ta helgerna medans han tar veckorna. Då jag jobbar i veckorna och han är hemma. Men nu så höll hon oss båda vakna i torsdags och jag tog fredags natten. My goood vad trött man kan bli, och när jag väl släpper efter och verkligen känner in tröttheten då typ stupar jag. Jag hade så lite ork att jag knappt orkade gå ens. Jag var liksom helt utmattad.

Inte så konstigt då jag tränar så mycket och hårt som jag gör och dessutom med lite kaloriunderskott, då blir kroppen känslig. Min man Jocke säger ju att jag är träningsnarkoman, och när jag lägger av att träna 1 dag så pajjar kroppen ihop, ha ha. Jag tror ju mer på sömnbrist. Men jag lyssnade på kroppen och tog 1 vilodag. Ingen idé att pressa den hela vägen in i kaklet och veta att den kan pajja där och göra så att jag måste vila en längre period. Det är viktigt att lyssna och känna sin kropp. Återhämtning är extremt viktigt för att hålla kroppen i form.

Söndagen blev lika dan, kände mig matt, yr, orkeslös och bara totalt utmattad. Så det blev en vilodag där med.

Natten till idag så kände jag att en förkylning var på g, men en mild variant, ingen allvarlig. Jag hade bokat ett lunchpass på lunchen idag. Performance Hi -Intensity på Sats. Det är ett sånt grymt bra pass. Man tränar uthållighet, kondition och jobbar upp sin totala uthållighet.

”Prformance™ Hi-Intensity är en högintensiv klass där vi arbetar mycket med förflyttning av kroppen (och ibland utrustning), en längre sträcka på kortast möjliga tid, för att uppnå både förbättrad hjärt-/lungkapacitet och uthållighet. Läs mer här 

Idag bestod passet av:

Team Challange – Man jobbar 2 och 2 och så mycket som möjligt på 25 min.

2000 m rodd. Man ror 500 m, sen byter man. Så totalt 1000 m rodd.

100 wallballs till varandra

100 Russian twist

100 armhävningar

100 Utfall

100 Burpees

 

Efter rodden så kände jag att mina lungor hade förstorats så enormt mycket. Jag kände av förkylningen i kroppen och var darrig och skakig. Nästintill svimfärdig, men det var bara köra på Ha ha. Har för mycket vinnarskalle för att ge upp.

Man kan typ säga att jag var på gränsen till att svimma efteråt.

Ok kanske inte det smartaste passet att starta med, men jag kände mig bra och energifull i kroppen INNAN jag startade.

Nu  1 timme och 30 min efteråt så känner jag mig helt återställd.

Så förbannat bra pass, och du kör verkligen skiten ur dig själv :)

roddmaskin655 utmattad

Likes

Comments

Jag är inne i ett sånt flow nu. Så inne i det så att jag är alldeles hög på livet!
Jag utvecklas enormt mycket styrkemässigt och kroppen börjar äntligen att svara på träningen. Å maten det bara flyter på utan problem.

Vissa människor har bra gener och har lättare att bygga muskler än andra. Självklart tar det tid och krävs enormt mycket tålamod för att bygga muskler, men vissa får snabbare gensvar än andra. Jag har då tyvärr fel gener och för mig är det svårt att bygga massa, enormt svårt. Men alla kan man måste bara orka fortsätta.

Men just nu börjar jag få kroppen dit jag vill och styrkemässigt utvecklas jag enormt mycket just nu.
Vid sista ryggpasset körde jag på 73kg en serie på 8,8,6,5,4 reps. Fantastiskt jue!

Vikten går sakta sakta nedåt vilket är bra då det enbart är fettet jag vill tappa. Måtten kring midjan fortsätter att minska och snart är rutorna framme.

Maten, ja jag lagar matlådor för flera dagar, så att det snabbt finns rätt mat tillgängligt. För det måste planeras, det går inte bara att äta det man är sugen på eller dra ihop en snabb pasta.
Jag är inne i en fas där jag bygger muskler men samtidigt minskar på fettet. Vilket innebär en kost på väldigt mycket proteiner och lite kolhydrater och ännu mindre fett. Detta är en konstplan som min Coach har satt ihop och jag litar fullt på henne.
Har här i flera veckor ätit strikt utan att falla dit i matfällorna inte ett enda snedsteg har jag tagit.

Jag börjar på att se ljuset i tunneln och börjar känna att jag faktiskt kommer att stå på scen i november i min absoluta toppform!

Jag kör på med poseringsträning och inser verkligen hur sjukt osmidig jag är. Men träna träna träna!

Skor, jag drömmer om ett par superfina skor med hög klack och röd sula. Om jag ska stå där på scen så klart att jag vill ha dessa skor på mig. Hittade en modell som jag nu ska försöka att jaga rätt på stl 35. Mannen höll på att trilla av stolen när jag berättade vad de kostade ha ha!

Men kolla på dem är de inte underbara?
Say Hello to Christian Louboutin modell Gwynitta Glitter

20140320-083244.jpg

20140320-083254.jpg

20140320-083326.jpg

Likes

Comments

PROTEIN NÖTCHOKLADKAKA!
Perfekt som mitt kvällsprotein. Har bara använt fantasin och får i mig mitt kasein på ett roligare sätt än bara kasein och vatten.
RECEPT

2 skopor kasein protein choklad (60g)
2 tsk kakao (10g)
2 stora msk jordnötssmör (40g)
3 stora msk kesella (60g)
Lite himalaysalt
6 msk vatten. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Ställ in i frysen i 30 min. Toppa med lite hallon. Gott!

20140317-214456.jpg

Likes

Comments

Allt flyter på bra nu. Jag har bra rutiner, har bra fokus och bra resultat i gymmet, vikten går sakta sakta nedåt. Min motivation är på topp och jag älskar livet just nu.

Vart ska vi börja…
I veckan träffade jag min coach. Inga större ändringar på kost och träning. Det flyter på bra men då jag tappat 2 kg så sänkte vi kaloriintaget lite och samtidigt så ska jag gå 3 morgonpromenader till i veckan (totalt 5 st nu)
Jag var ute och sprang i torsdags och det fick fantastiskt bra, bra tryck i benen, bra flås, bra känsla. Jag som hatar att konditionsträna jämt annars. Men nu har jag hittat den rätta känslan där.
Jag sprang i mörkret med bara skenet av min pannlampa medans hög house musik spelades i hörlurarna. Snacka om bra tillfälle till mental träning :)

I lördags var jag på Fitness Workshop och poseringstränade för första gången. Herreguuuu vad svårt. Men jag blev så taggad och inser vad jäkla cool denna satsning är. Det är inte bara att bygga lite muskler i gymmet som gäller. Jag älskar det, jag är så glad att jag gör detta och får denna utveckling som kommer arr komma framåt.

Jag älskar känslan av att se hur fettet från min kropp försvinner och musklernas konturer träder fram.

I fredags körde jag även en BodPod mätning. Delar med mig av resultaten imorgon.

20140316-213405.jpg

20140316-213442.jpg

20140316-213506.jpg

Likes

Comments

Mental träning är minst lika viktigt som gymträning eller vilken sorts träning man nu ägnar sig åt. Eller mental träning är ALLTID viktigt oavsett om man tränar eller inte. :)

Men vad är då mental träning?

Enligt Wikipedia detta

Mental träning är ett begrepp inom psykologin och används främst inom idrottsvärlden men har under senare tid blivit allt mer populärt använt av ledare. Mental träning kan definieras som den kognitiva repetitionen av en uppgift inför en viss prestation. Begreppet innehåller en samling tekniker vars syfte är att utöka, förstärka och identifiera önskade tankar och beteenden.

Mental träning kan innehålla en samling tekniker som innefattar visualiseringsträning, målbildsträning, koncentrationsträning, anspänningsträning, motivationsträning och självförtroendeträning.

Den mentala föreställningen kan delas upp i två olika perspektiv, den interna respresentationen och den externa respresentationen.

 

För mig är mental träning detta:

-Att påminna sig om sina styrkor.

-Att sätta upp mål som man besegrar.

-Att bara finnas i nuet, släppa alla tankar om imorgon, igår eller framåt och bara se och upppleva just denna stund här och nu. Ta in alla intryck, ta in alla dofter, smaker, känslor, känn efter hur känns det här och nu.

-Att visualisera hur man uppnår sitt mål. För mig handlar det om att jag visualiserar hur det ser ut, hur det känns när jag står där på Body Fitness scenen.

-Att utmana sig själv och göra något utanför sin comfortzone.

-Att känna stolthet eller tacksamhet över något man gjort.

-Att gå igenom steg för steg hur målbilden ser ut, är det rimligt, vad krävs för att uppnå sitt mål, vad exakt behöver jag göra, vad är jag beredd att satsa, vad startar jag med.

Jag tror ju på att man väljer sina tankar, att man väljer hur man ska må. Om man hela tiden ser hinder och bekymmer så kommer livet att erbjuda hinder och problem. Allt blir vad man gör det till och tankens kraft är oerhört kraftfull. Så se till att väl dina tankar till det positiva.

Jag ska ta ett exempel på hur jag gör för att träna mig själv till att se det positiva, till att välja mina positiva tankar och se glädjen istället för att fokusera på det dåliga.

Ex morgontrafiken i morse.

Jag åker varje dag bil till jobbet och vissa dagar är det STOPP i trafiken. I morse var det STOPP i trafiken. Södra länken nedfarten var avstängd så jag var tvungen att ta en annan väg till jobbet. detta STOPP medför också en oerhört stor ansamling bilar som skall trängas ihop och hitta alternativa vägar. Ok, ni som kör eller har kört bil i Stockholm på morgonen vet hur frustrationen stiger och hur stressen växer inom en när detta sker. Men jag har under en längre tid faktiskt tränat mig till att inse att det finns liksom ingenting man kan göra i dessa situationer och det är bara så onödigt att stressa upp sig för något man ändå inte kan påverka. Så slappna av och njut av den extra stund du får för dig själv istället. Jag ägnade mig åt lite mental träning genom att:

Jag kunde lyssna lite mer på Radion, jag njöt av solen och den blåa himlen, njöt av att känna att våren är på ingång. Jag passade på att berömma mig själv för att jag var ute och Powerwalkade i morse 1 timme. Jag fokuserade på hur kvällens rygg och biceps pass skall vara hur det skall kännas. Jag passade också på att tacka för att det finns så mycket glädje i mitt liv, jag tackade för att jag är i en sån harmoni just nu, jag tackade för att min familj har en bra hälsa och att vi är lyckliga.

Det finns en enorm kraft i att tacka för saker och ting, det får en att känna tacksamhet och man uppskattar det lilla i livet.

När jag sitter där och försöker att ta mig in i en annan fil, så ligger det en bil bakom som bara vägrar att släppa in mig.

-Ok, jag kände att jag blev lite förbannad ett tag, för inte är det så att han kommer fram snabbare för att han inte släpper in mig. Utan istället orsakade han bara mer kaos, eftersom jag i min tur blockade hela filen där jag stod och och trafiken stannade till desto mer. Till sist trängde jag mig in. Ca 2 min efteråt så står jag mitt i en rondell i denna enorma kö, och det står 2 små bilar som vill köra igenom kön (inte in i kön utan igenom) och självklart är det ingen som släpper igenom dem. Jag stannar, ler och vinkar åt dem. De hejjar glatt med handen och säger Tack!

Så glad jag blev av att få ett tack tillbaka. Vad mycket det gör om man gör en god gärning med ett leende på läpparna.

 

Det fina med mental träning är att man kan göra det precis vartsomhelst, det finns inget rätt eller fel. Utan rikta tanken in mot dig själv, tänk det som att du samtalar med dig själv, att du fokuserar på dina mål, eller ett mål, att du tackar för stort som smått, att du känner glädje och lycka. Det tar ett tag innan man får det att fungera, det är jätte svårt till en början, men man måste starta någonstans, så starta nu.

 

För grejen är såhär att du kommer liksom aldrig att uppnå dina mål och drömmar om du bara ser hinder på vägen, du måste både se och känna att du kan besegra dessa hinder och når dina mål. När du väl börjar nå dina mål så kommer du också komma närmre dina drömmar.

Det krävs träning som sagt och att träna den mentala delen är oerhört viktigt.

hämta 20121110-085540 images kan-allt-tant

 

 

Likes

Comments

Jag får ofta frågor om hur jag hinner med allt?

Eller hur jag orkar?

Eller ”Har inte du familj” Har ni barnflicka som hjälper till eller städerska som städar?

För mig är det ju i och för sig ganska enkla svar på allt ovan, men jag tänkte tänka till lite grann och reflektera över just detta med hur jag faktiskt får det hela att gå runt!

1. Hur jag hinner med allt.

-Kan det vara så att jag har mer tid än alla andra? Nej, såklart inte, men jag har ett mål som driver mig, ett mål att fokusera på. Ett mål som jag med 100 % ärlighet vill uppnå. Detta mål kräver att jag satsar som en elitidrottare. En elitidrottares liv är inte enkel, det krävs enormt mycket, enormt mycket viljestyrka. Därför är målet viktigt och att det är ett mål som jag verkligen verkligen vill uppnå. Har man ett mål som man inte vill uppnå så kommer man aldrig att jobba tillräckligt hårt för att uppnå det.

Ex Många vill förändra sin kropp på ett eller annat sätt, och många vill förändra den genom att träna sig till den. Men som vi alla vet så tar det tid och långsiktighet för att skapa en förändringen i kroppen. Och det finns många hinder på vägen. Vill man inte helhjärtat ha just den förändringen så kommer man att falla framför hindren. Vill man tillräckligt mycket så biter man ihop och ser till att ta sig antingen över eller förbi hindren. Viljan att komma i mål är starkare och ger en kraft att fokusera på hur man besegrar hindren.

Så den stora frågan är egentligen inte ”Hur jag hinner” utan hur mycket jag vill det. Man måste vilja tillräckligt mycket. Vill man tillräckligt mycket så måste man vara beredd på att ”offra” saker och ting för att ta sig till målet, så är det bara.

2. Hur orkar jag?

Kan det vara så att jag har begåvats med mer ork än andra människor? Nej såklart inte. Återigen så handlar det om viljan att ta mig i mål, viljan driver mig i rätt riktning. Det är självklart att jag har många stunder då jag verkligen inte pallar att gå upp tidigt på morgonen för att ex hinna med ett träningspass innan jobbet för att ge mig mer tid med familjen hemma på kvällen. Men om jag skulle lyssna på orken och det min hjärna säger  många morgnar  som är ”Jag orkar inte, jag vill ligga kvar här i den varma gosiga sängen och fortsätta att snusa på min underbara 1 åring och vara nära min älskade man.” När dessa tankar kommer så är det för mig inget alternativ att ställa om klockan 1 timme framåt och tänka, ”Äsch vad gör väl det om jag missar ett träningspass” Utan det jag gör är bara att koppla bort hjärnan och tänker att för att ta mig hela vägen fram till mitt mål så måste, så vill jag gå upp och köra detta träningspass. För jag vet att efter passet så ångrar jag det inte. Det finns väl inte många som har ångrat ett träningspass som de har gjort? Oftast ångrar man just de träningspass man aldrig gjorde, eller hur?

3. Hur hinner jag med familjen? 

Tänk om jag hade det så bra så att jag hade både en barnflicka och en städare som kunde hjälpa till med hemmet, men det har jag inte (för det kostar sjukt mycket pengar, vilket man inte har när ena föräldern jobbar och den andre föräldern är hemma med barn) Jag har väl lika mycket tid med min familj som många andra har egentligen. Jag tror att jag spenderar lika mycket tid med dem som alla ni andra. Men jag går upp medans de sover ett par gånger i veckan, jag åker och tränar 1 timme medans dottern sover, mannen tittar på TV och sonen spelar dataspel eller annat datajox. Vad gör väl det då om jag tränar istället för att sitta ex framför datorn hemma. För det är ju så att inte sitter vi ju och umgås hela tiden när vi är tillsammans. Jag tränar även på luncher och ”offrar” här 1 timmes fritid. På helgerna då tar jag med antingen hela familjen eller bara dottern el sonen med ut på promenad och på så sätt förenar nytta med nöje. Jag kan faktiskt även ta en joggingrunda tillsammans med min man medans sonen passar dottern. Städa och fixar i hemmet gör jag efter att jag har tränat, jag städar och fixar istället för att sitta framför datorn och TVn helt enkelt.

Så summan av det hela är hur pass mycket man vill och hur ärligt man vill uppnå sitt mål!

Så sluta att skylla på tidsbrist, orkesbrist eller motivationsbrist. Fokusera istället på att hitta ett ärligt och rimligt mål för dig själv. Bestäm dig för att det är just detta du vill och följ viljestyrkan till att uppnå det. På så vis så kommer det att lösa sig på ett magiskt och fantastiskt sätt. Om det är ett ärligt mål som du VERKLIGEN helhjärtat vill uppnå, då kommer det heller inte vara ett problem att veta hur du tar dig förbi hindren längst vägen.

 

DONT THINK JUST DO!

MAKE IT HAPPEN!!!

actions_speak_louder_than_words-dont_think_just_do-pekxposter-korinek_photographykeep-calm-and-just-do-it-11keep-calm-and-make-it-happen20140213-190425.jpg

 

Likes

Comments