Imorse passade jag på med ett ryggpass innan träningsvärken från gårdagens Bootcamp slår in för hårt.

Startade dagen med MARKLYFT
2×20 med stångvikt 20 kg
2×12 40 kg
2×8 50 kg

Mina händer pallar inte mer vikt, stången glider ur liksom. Måste hitta en lösning på det. Dragremmar är för meckigt att trixa m själv tycker jag. har någon ett bra tips på bra redskap, så dela gärna med dig.

T-BAR RODD
2×15 10 kg
2×15 15 kg
fokus på kontakt och trycka ihop skulderbladen ordentligt.

REPDRAG (se bild nedan)
2×15 64 kg
2×15 57 kg

OMVÄNDA FLYES I CABLE (se bild nedan)

2×12 4kg
2×12 2kg

supersettas med

AXELLYFT FRAMÅT I CABLE (samma maskin)

2×12 4 kg
2×12 2 kg

Done med ett mycket bra pass.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hittade ett väldigt intressant blogginlägg om hur man bränner fett effektivast. Och det är genom HIIT intervaller. Typ kuta järnet 12 ggr och vila däremellan. Klart, men förmodligen heeelt död efter. Men det låter ju roligare än att morgonpromenera 40-60 min.

Jag kommer starta med min HIIT intervall träning imorgon redan.

Läs hela inlägget här vett ja!!!

Likes

Comments

Idag testade jag MMA-Bootcamp med Chelsie Bielkheden, tillsammans med 5 av mina kollegor.

CHELSIE BIELKHEDEN är en internationell licenserad personlig tränare,yoga instruktör, registrerad dietist och ”Proffs Fitness Figure” utövare. Hon rankades #1 i Canada Wide 2011 National Figure Championchips. Med flera års erfarenhet inom både hälsa och fitness tar hon med sig sitt nord amerikanska Boot Camp koncept som för första gången lanseras i Sverige.

Det var jätte fräscha lokaler och Chelsie var super gullig, och passet var rena döden. MY GOOOOOOOD vad jobbigt. Det var inte långt ifrån att man kräktes.

Jag rekommenderar ALLA som har möjlighet att testa.

Hemsidan hittar ni här samt se nedan info.

Det finns 2 st varianter att testam vi körde vanlig Bootcamp, altså inte den MMA inspirerade.

Nu laddar jag inför att starta Tisdagen med ett ryggpass direkt på morgonen.

 

 

Likes

Comments

Igår var det tajt i kalendern. Hade bara 35 min tid på mig att träna framsida ben. För att få till ett så bra pass som möjligt så måste det supersettas och ha hög intensivitet.

2 övningar växlades, blandat med tungt och många repetitioner för mjölksyran. Det tunga på det och Voila så får man till det efterlängtade pumpet och den där brännande onda härliga känslan så att man vet att musklerna får sitt.

Benspark och Bulgarian Split (BS)

1.) 15×36 kg som uppvärmning, 15 st BS med 1 ben i taget.
10 s vila
2.) 15×36 kg, 15 st BS 1 ben i taget
10s vila
3.) 12×43 kg, 15 st BS 1 ben i taget
10s vila
4.) 12×43 kg, 15 st BS 1 ben i taget
10s vila
5.) 10×50 kg, 15 st BS 1 ben i taget
20s vila
6.) 10×50 kg, 15 st BS 1 ben i taget
20 s vila, nu svettas jag som en gris och mjölksyran sitter där. Dax att börja träna ordentligt.
7.) droppset 4×77 kg, 6×63 kg, 15×23 kg, 15 st darriga BS 1 ben i taget, lyckas göra alla 15 på varje ben av ren vilja, det känns ordentligt och benen är skakiga. Huvudet säger stopp, kroppen vill ha mer, jag vill ha mer jag måste pressa lite till vill åt den där endorfin kicken, känner att den är nära (eller så är jag mitt inne i ruset just här). Taggar till samlar kraft.
30 s vila
8.) droppset 5×71 kg, 6×57 kg, 15×23 kg, 15 st BS 1 ben i taget.
KLAR, DÖD, NÖJD, PUMP, ONT (bra ont) SKAKIG, YR

HÖG på endorfiner gör att jag kör lite crunches i maskin 3 set x 25 rep

Dags att ge sig hemmåt.

Älskar denna typ av pass. Älskar att man kan köra slut på sig själv på så kort tid. Det kallas effektivitet!!!

Likes

Comments

Jag använder mig av Pinterest för att spara alla bra inspirationsbilder, och motivations bilder, pepp talks, visdoms ord m.m

Pinterest är en digital anslagstavla, där man”bokmärker” de bilder, sajter m.m som man gillar online. Sen istället för att leta fram dem bland bokmärken. Som oftast är väldigt krångligt, och man har ingen koll eller struktur på vad man lägger in.Så kan man istället få en otroligt bra och tydlig översikt via Pinterest.

Ibland kan man behöva lite inspiration och motivation och då hittar jag det via min pinterest sida. Ni är välkomna att följa min ”mapp” med träningsinspiration här om ni vill.

Ja jag har hittat massor av användningsområden för hur Pinterest hjälper mig att hålla ordning på saker och ting. Men framförallt är det motivationen jag är ute efter =)

Nedan ett utdrag på sådant som jag ”mappat” där eller Pinnat som det heter.

www.pinterest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likes

Comments

Jag älskar fredagar!
På fredagar så har vi en liten tradition, som jag har berättat om tidigare,
CHARK KNARK!!!
Det är vårt eget uttryck för när vi väljer ut det bästa från delikatess disken från olika affärer, som Östermalmshallen, Erssons i Sickla, Sabis på Värmdö eller Fine Food i Hammarby sjöstad.

Och alltid färska blommor och 2 glas champagne till. Det är så enkelt att lyxa till det i vardagen och så oerhört viktigt.
Ja ni vet att det är viktigt för mig, men jag vill kunna njuta av mitt liv till fullo.

20120415-203315.jpg

20120415-203328.jpg

20120415-203342.jpg

Likes

Comments

Idag hade jag en träningskompis på gymmet, Grymma Paola. Hon tränar stenhårt och ska precis påbörja sommar deffen. Perfekt tränings sällskap är hon. Vi var taggade till tusan och körde ett bröst och axel pass.
Hon pushade mig till att maxa i bänkpress. Det har jag faktiskt, tro det eller ej, gjort tidigare. Så med Paola som vakt började vi lassa på. 5 kg ökning set för set. Landade till sist på 52 kg (min vikt 59) känner mig rätt nöjd med det och tror att om jag förbereder mig mentalt till nästa gång så får jag nog upp 7 kg till, så att jag tar min egen vikt iallafall.

Vi avslutade hela passet med dips i maskinen. Jag valde 23 kg som hjälpvikt, men höjd upp mig själv snabbare än plattan som skulle hjälpa till. Paola uppmanade till att köra utan hjälp. Så jag testade, och jajjemen det gick hur bra som helst.
3 st set klarade jag
-1a, 10 st
-2a, 5 st
-3e, nästan 5 st (4,5 st)

As grymt pass och en jäkla träningsvärk på g, gött!!!

Likes

Comments

Åter tillbax efter påsk frosseriet.

Jag hade 3 träningsfria dagar och också 3 dagar då jag unnade mig allt jag normalt inte äter som BRÖD, choklad, potatisgratäng, vin. Ja det var väl det =)

Men herregud vilket begär jag skapade för både bröd och choklad. Antar att kroppen behövde lite påfyllning av både dåliga kolhydrater och fett.

Sen har jag såklart drabbats av träningsångest under dessa 3 dagar. Jag har mått dåligt för att jag frossat i mat och inte tränat. Men jag har verkligen försökt att inte få denna ångest då jag inte tror att den är sund. Men just också för att jag fått denna ångest så kände jag att det var extra viktigt att ta ett break från min träning och allt vad det innebär. Det är ju lustigt att jag tycker att 3 dagar är ett ordentligt break. Men det var faktiskt alldeles lagom. Grejen är den att jag är starkt beroende av tränings endorfinerna. Jag har ingen energi i mig om jag inte får ett tillskott av dessa träningsendorfiner.

Ex jag var på middag i måndags, då det verkligen påpekades att jag var lite off. Lite tom helt enkelt.

Så idag var det dags igen, och jag var så laddad, hade en sådan längtan till att få köra skiten ut mig själv. Rygg och axlar stod på schemat. Att verkligen köra skiten ur axlarna (och benen) är mitt bästa träningspass. det skapar en sådan där skön Ont känsla. Den där brännande känslan som gör så att man känner att man lever.

Och vilken power jag hade, jag hade ju fyllt på med energi i kroppen. Vad händer då?

-Jo man sväller mycket, plötsligt såg jag stor ut, ha ha. Och vilket pump jag fick till, ådrorna syntes längs underarmarna.

Det sköna med att ha denna pump är att jag för ett ökat fokus tycker jag, jag ger liksom ännu lite mer.

Det som hände idag förutom att jag var så stark, var att jag for runt mellan 2 maskiner samtidigt (jag supersettade med högt tempo) och vid 2 st tillfällen så var det 2 män (gubbar) som frågade lite försiktigt om de fick köra emellan, och klart de fick. Men när de sedan var färdiga så ställde de tillbaka vikten snällt åt mig. Jag kände liksom att de båda hade oerhörd respekt för mig (eller så inbillade jag mig bara) Men det som var det coola var att jag körde på mer vikter än dem båda en övning var latsdrag och den andra var stående repdrag (också för latsen) De båda var betydligt mycket större än mig, och jag kände verkligen hur de studerade mig NOGA när jag tränade. Och ja jag kör super strikt när jag kör. Jag vill alltid ha kontakten och jag supersettar oftast för att få ett lite högre tempo och bättre pump, men framförallt så mixar jag mellan dropset med tunga vikter och lättar av och lägger in lite högreppare med låga vikter. Vilket har gett mig riktigt bra muskelkondis och bättre uthållighet samtidigt som det gett mig styrkan.

Men jag kände mig iallafall som värsta Power Girlen där på gymmet. Jag kände att jag helt enkelt ägde i gymmet, och jag älskar den känslan.

 

Summa summarum, så var det bra att få tillföra lite vila och kolhydrater (energi) till kroppen och den svarar jätte bra nu. Så det är bara att öka och foka ön mer.

Nu Köööööör vi =)

Likes

Comments

Jag läste ett helt fantastiskt bra skriver blogginlägg nyss, skrivet av Em Eriksson. Det var så bra skrivet så jag kopierar det rakt av. Så spot on på hur jag också känner för träning.
Ett urdrag ur Em Erikssons blogginlägg…
Träningen är njutning. Kärlek. Närhet till mig själv. Ett sätt att lära känna mig själv. Jag är en upptäcksresande på gymmet som testar gränser och utmanar mig själv. Jag tror på att såväl kroppen som sinnet (kanske framförallt sinnet?!) mår bra av att sättas på prov. Jag tror på utveckling genom utmaning. Jag tror att vi alla är kapabla till så mycket mer än vi själva tror, ser eller förstår. Och om vi inte letar efter gränsen och tar den som en motståndare så vet vi heller inte vilka ronder vi äger och vilka matcher vi kan vinna. Men smärtan är en allierad. Mjölksyran, kontakten, trycket, pumpet. Det är en vän jag söker reda på och tampas med. Gång på gång. Det är inte en fiende att besegra utan en vän att strida tillsammans med. Så jag tror det finns en positiv smärta. En god smärta. Den är då självvald och den är kontrollerad. Den tar inte över, den är inte ångestladdad, den skrämmer mig inte och den får mig inte att ta till själv- skadligt beteende. Men för att uppnå något stort måste vi möta något stort. Något större än oss själv för att kunna växa.  Så. Jag tror det finns en god smärta.
Men jag fortsätter återkomma till det kärleksfulla i träningen. För det är det. Jag är hård mot min kropp. Behandlar den ofta som ett barn. Ett litet barn som inte alltid behöver så mycket pedagogiska förklaringar och det är inte alltid lönt att argumentera utan ibland är det bara ett ”därför” som gäller. En fast och styrande hand, fortfarande vänlig, men absolut den handen som har kontrollen och som är överordnar och bestämmer.
Läs vidare hela inlägget här

Likes

Comments

Å här är min plats just nu. Min stol mitt i solen och en härlig café latte till det. Bra musik spelas (just i detta nu är det Aha som sjunger ”take on me”) fåglarna kvittrar fritt och högt, tror att det sitter en fågel i typ alla träd och att de faktiskt kvittrar med i låten. Solen gassar å värmer. Jag hoppas att det ploppar upp lite nya vår fräknar i ansiktet.
Asså det är hur najsigt som helst faktiskt. Och Det är livskvalitet.

Om 1 timme ska jag ner och kolla när Melvin (sonen) ska spela fotbollscup. Efter det blir det ett baksida lår pass och vader på gymmet. Jag vill även ta en kort liten löpar runda innan det blir mörkt. Få se om jag hinner eller om det blir bandet.

Its a lovely day!!!

20120405-141401.jpg

Likes

Comments