​Julen for mig er en dejlig helligdag. Familien, stemningen, maden og så er gaverne selvfølgelig lige et plus :)

Julen er forskelig i alle hjem. Hver eneste familie holder, på deres egen måde, en fantastisk jul, hvis de altså holder jul. Jul er for alle, men det er stadig ikke alle der holder jul eller tror på grundende til at vi holder den. Jul er til for Jesus Kristus, Guds søn, en del af Kristendommen. Men der er også mange religioner og mange mennesker i verden er ateister. Jeg kender mange der ikke er kristne men stadig holder jul. Det er også okay. Måske vil de også opleve den hyggelige stemning, eller måske vil de også opleve hvordan det er. Den specielle højtid. Men hvad med den specielle danske jul? Vi har traditioner som ikke er i andre lande, som f.eks. vi danser rundt om juletræet, vi prøver at finde mandlen i en risalamande for at få en lille ekstra gave, vi spiser vores typiske sovs og kartofler, med and til, og selvfølgelig så holder vi den om aftenen den. 24 december. I andre lande som f.eks. England og USA, osv. der åbner de gaver og kalder det jul om morgenen den. 25 december, men holder deres fest den 24 ligesom os. Det er kun en af de mange grunde til at julen er forskellig så mange forskellige steder. Hvad synes i om julen? Jeg elsker den. Den fantastiske stemning på gaden når folk køber julegaver og spiser brændte mandler med en kop varm kakao og går op og ned af strøget. Når man prøver på at pakke en julegave ind selvom man godt ved hvor svært det kan være at de bliver helt perfekte. Når man står i køkkenet og bager julesmåkager til hele familien imens man hører Last Christmas igen og igen, eller når man tager ind for at se de flotte juledekorationer i tivoli, eller når man går over med et par stykker til sin nabo, eller når du ser glæden i andres ansigt når de får en gave de har ønsket sig. Det er den glæde der kendetegner julen for mig. Og en rigtig kliché er at sige at julen ikke handler om gaverne, men om stemningen og glæden, og det passer også, uanset hvad andre siger. Så god jul, og godt nytår herfra :)

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Hej alle sammen. Jeg hedder Mille Frandsen. Jeg er 14 år gammel og har fødselsdag den 5. November. Jeg bor i Valby og har boet her hele mit liv. Min bedste veninde og nabo hedder Rosalina. Jeg går i 8. klasse og jeg har en rigtig god klasse. De fleste har jeg gået i børnehave med lige omkring skolen. Jeg går til trampolin i min fritid, på Frederiksberg og arbejder der også. som træner.

Jeg bor sammen med min familie, (min mor, far, lillebror og kanin) i et villakvarter. Jeg elsker engelsk og har meget familie i USA. Jeg elsker julen og nytårsaften mest på året. Jeg elsker alt om fashion og mode, og min yndlings butik er Abercrombie & Fitch.

Her på min blog har jeg tænkt mig at lave oplæg omkring fashion og mode. Hvad jeg godt kan lide, hvad der er in lige nu, osv. Så nyd min blog og tjek mine links ud.

Likes

Comments