KARRIÄR & BUSINESS

"Jag vill ha!"

Jag stod (bokstavligen) i en lerpöl och släpade stora högtalare i regnet, utan sömn på 35 timmar och 10 koppar kaffe + en chokladboll i magen på samma tid och undrade vad jag gjorde här. Jag hade ju drömmar om att bli VD eller Marknadsförare (eller Rockstjärna - det funkade också). Mitt liv var inte så glamoröst som jag hade tänkt mig, och mina drömmar kändes verkligen avlägsna och ouppnåeliga.

Mitt allra första jobb var verkligen en slitigt jobb. Att extraknäcka som roddare var otroligt tungt (men samtidigt fantastiskt kul) och inte särskilt välbetalt. När jag tillslut tappade det helt och tyckte att jag minsann förtjänade bättre än så här (för att du kan andas, eller vad då? undrar en 10 år äldre Michaela). Då sa min chef något till mig som jag aldrig glömmer och som sedan kom att bli räddningen varje gång jag kände att jag slet och slet men inga drömmar uppfylldes; han sa: "- Du måste lära dig att krypa i lera innan du får bada i glitter".

Vad han menade med det är vad jag ser i så många unga människor idag. Det finns en tro och förhoppning om att man skall nå sina drömmar bara genom att vara; som om man liksom förtjänar det för att man lyckats komma till på denna jord (vilket ju faktiskt var din mammas prestation, och inte din).

Det är ett så in i **** hårt jobb som ska till för att få det man vill ha. Är man inte beredd att ta den fighten, och krypa de där milen i lera, så får man faktiskt inse att man kanske inte kommer att nå dit man vill. Det kommer inte serveras på ett fat när man minst anar det som i en Hollywood-film. Det handlar om att se till att vara rätt person på rätt plats i rätt tid, i kombination med 10 000 tals timmar av hårt slit bakom. Då kanske - om man har tur - får man förmånen att bada i glitter, men inte ens det är en garanti trots leran.

Sensmoralen i hans kloka ord är att du måste inse att det bara är du själv som står i vägen för dina drömmar. Det är en skön fallskärm att skylla på sin omgivning och yttre faktorer för att man inte är där man vill. När du inser att det bara handlar om dig och dina prestationer, och att du är beredd på att svettas, blöda och gråta - då har du möjligheten att gå hur långt som helst.

//M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

KARRIÄR & BUSINESS

VAR BÖRJAR MAN?

FRÅN BÖRJAN...

Min första lärdom i karriären (för exakt nio år sedan) var att sätta mål - jag insåg att du måste ha en Vision! Det kom som en olyckshändelse när jag som kaxig 20-åring på golvet utbrast att jag minsann skall bli VD en dag, men först jobba med Marknadsföring. En då något mindre positiv kollega sa: -"Äsch, det kommer aldrig att hända. Utan utbildning på universitet så kommer du ingenstans i världen, och Marknadsföring är för hård konkurrens för att lyckas med i Sverige"

BARA därför blev mitt mål att bevisa att hen hade fel. Det tog mig nio år, men jag gjorde det!

Första steget i att lyckas är alltså att först sätta ett tydligt mål. Mitt var: "Innan 30 ska jag ha utbildning och arbeta inom Marknadsföring med en lön som minst motsvarar min ålder x 1000"

Tricket är att du också måste inse och aktivt arbeta med följande:

1. Sätt upp några delmål som är kortsiktiga, men ändå stöttar vägen till visionen/målet

2. Inse att du också måste arbeta aktivt. Det är enkel matte, lika hög som målsättningen är måste din egen insats vara i din investerade ansträngning och tid. Det är jobbigt att nå höga mål, och tar tid, men det är jäkligt gött när du väl är där!

3. Lås inte fast dig vid dina delmål/mål. Syftet med dessa är att guida dig fram och skapa framfart. Det är inte skrivet i sten, och kan ändras många gånger på vägen utan att för den sakens skull vara ett "misslyckat mål"

4. Det kommer att skita sig på vägen, bara att inse. Motgångar är ett faktum! Lär dig hantera dessa som lärdomar istället.

5. Sätt upp en handlingsplan - inget avancerat utan bara vad du behöver göra för Top 3 saker detta år för att komma närmare målet.

6. Var öppen och ha modet att anta de möjligheter du ställs inför. Vågar man inte så vinner man inte. Cheesy men sant. Det kommer vara läskigt, jobbigt, stressigt, motigt och alldeles, alldeles underbart!

Så, definitionen av framgång för mig är att man varje dag aktivt gör något som bidrar till att nå sitt mål - det är att vara framgångsrik 

(inte så svårt, eller hur:)).

Och ja, självklart ringde jag upp den personen nio år senare och berättade att hen minsann hade fel. Det var gött!

//M

Likes

Comments

EVERYDAY

​Jag har letat i säkert 99 år och 3 månader efter ett bra läppstift som är matt, håller bra och är i en nyans som passar en hudton i oliv på en rödtott. Så räcker det med 2 min och 15 sekunder på Åhlens med min lillasyster Caroline (som har stenkoll), och så har jag äntligen mitt dröm-läppstift! <3 

I will never let you go!

(Läppstift: NYX Lip Lingerie/Läppenna: NYX Waterproof Plum/Concealer: Above and Beyond CJ 01)

Likes

Comments

EVERYDAY

Och så är äntligen dagen här!

Jag har länge funderat på att starta en blogg för att kunna dela med mig av alla de tankar och idéer kring karriär, och att vara kvinna i moderna tid, som jag har tagit med mig från min resa dit jag är idag (en resa som är långt ifrån över såklart).

Denna blogg är uppdelad i tre kategorier som inriktar sig på lite olika områden. Du kan själv välja att bara läsa den kategori som Du tycker är mest intressant...

KARRIÄR

Att ta sig från golvet utan utbildning till att bli examinerad Marknadsekonom med toppbetyg, och arbeta med Marknadsföring på ett av Sveriges största (och bästa) bolag innan 30, har inte kommit på ett silverfat. Jag gjorde inte min resa enligt boken, men fick ändå ett fantastiskt resultat. Det har bidragit till att jag har lärt mig otroligt mycket på vägen, trots min ålder - och resan är ännu inte slut.

I denna delen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter och lärdomar som gjorde att jag nådde mina mål, och de reflektioner jag har inför den resa som jag står inför.

VARDAG

Vardagliga ting, stora som små, som fyller min dag och som jag vill dela med er. Allt från mode, smink, mat, vardagsproblem och vänner/familj m.m. <3

HEN:NE

Vad betyder ordet feminist idag? Vad beror problemet på, och hur stort ansvar har vi själva i dessa frågor? Här lyfter jag på locket från alla obekväma vinklar i hopp om att bringa någon klarhet i genusfrågan, mycket kopplat till karriär och jämlikhet.

VEM TROR JAG ATT JAG ÄR?

Ja, vem tror jag att jag är?

Hårt arbetande, karriärshungrig, supernörd som inte fyllt 30 år ännu!

Gift med världens mest fantastiska man, Mikael, och bor i Göteborg. Arbetar med Marknadsföring och sjunger i duschen. Är otroligt intresserad av affärer (business och inte butiker:)), mode, skönhet och jämlikhet - men absolut inget proffs. Jag är allergisk mot Jantelagen och människor som stannat upp och är nöjda.

Jag är en rätt vettig person om jag får säga det själv - med höga målsättningar i livet - och vågar tycka att jag är grym!

Min hemliga dröm är att bli Trafikpolis eller Stand-Up komiker.

Men... jag hade aldrig klarat av att starta en blogg själv (trots att jag är under 30). Tack älskade lillasyster Caroline som hjälpte mig att komne igång <3.

Inser att jag nu skriver för...exakt 0 läsare, haha! Men hoppas såklart att ni hittar hit så småningom!

//M

Likes

Comments