Kära 4åriga Camilla:
Du behöver verkligen inte stå framför spegeln och oroa dig över att du inte är tillräckligt smal. Det behöver du aldrig göra och speciellt inte i såhär ung ålder.
Du kan väl istället bekymra dig över de sega bitarna i din köttbit du äter till middag, för vi båda vet att du tycker fettklumparna på köttbitarna inte smakar något gott.

Kära 6 åriga Camilla:
Oroa dig inte, man sover inte över i skolan. Det är bara du som fått för dig det, jag lovar du kommer att få gå hem i slutet på första dagen i 6-årsvärksamheten. Skolan är jobbig men inte så hemsk.

Kära 8åriga Camilla:
Jag vet att de inte är kul alla gånger folk säger att du är konstig, det kommer att komma folk även nu idag som ibland säger att du är konstig men du kommer att ta det bra.
Det kommer att vara jobbigt i början men nu efteråt kommer du bara känna "jaha och vad vill du säga med det".Kära 13åriga Camilla:
Lyssna inte på dom som säger att din röst är konstig eller irriterande, det kommer en dag när du vågar använda dig av den och då kommer väldigt många att lyssna på vad du har att säga.

Kära 14 åriga Camilla:
Jag vet att det är jobbigt nu efter att din första partner dumpade dig, men du kommer över det. Jag lovar.
Det är absolut inte många, varken i din ålder eller i min ålder nu, som är lika seriösa i sina förhållanden som du var nu i ditt första.
Du är mycket mer mogen än vad du tror.
Med det sagt vill jag säga det här:

Kära 14åriga Camilla:
Du är inte omogen, du är väldigt vuxen i hjärtat även fast du fortfarande kollar på tecknat ibland. För kom igen, Disneys serier var ganska bra. Det tycker jag även nu i efterhand haha.Kära 14åriga Camilla:
Snälla börja aldrig med ditt självskadande beteende, det kommer inte att "hjälpa" för stunden, det kommer att skada dig och många omkring dig i längden.
Det kommer även att komma som ett smygande kliande i fingrarna som vill att du ska börja igen under de dagar som verkligen är tuffa, även nu många år senare.

Kära 14åriga Camilla:
Jag vet att du är arg på världen, livet har inte varit snäll mot dig under denna period, det vet jag.
Men det kommer att bli bra, jag lovar.
Försök att prata om dina känslor istället för att stänga dom inne.

Kära 14åriga Camilla
:
Jag är stolt över dig, du är en fin människa som smyger ner resten av ditt barnbidrag i din mammas plånbok.
Hon kommer att bli jätte glad när hon hittar dom och du kommer att glädjas åt hennes lycka för de sista hundralapparna av ditt barnbidrag.
Du är en fin människa, glöm inte det.Kära 15åriga Camilla:
Jag är stolt över dig, du kom över ditt självskadande beteende. Det trodde du först inte att du skulle klara av, eller hur?
Du kommer att överraska dig själv i framtiden över hur mycket du kan åstadkomma och klara av här i livet bara du vill.

Kära 15åriga Camilla:
Sluta aldrig vara barnslig, det kommer att hjälpa dig i framtiden. Jag menar varför inte skratta åt saken istället för att få panik. Ibland är det faktiskt okej att skratta.

Kära 16åriga Camilla:
Jag är glad att du aldrig lyssnade på din SO-lärare som sa till dig att de inte var nån ide att gå om nian, han sa att du bara skulle skjuta på problemet.
Kommer du ihåg elden tändes i dig när han sa så, en eld som sa "vänta bara, du ska få se".
Det var den inre eld som senare gör att du kommer gå ut gymnasiet med bästa betyg i hela 3an, 3st diplom och en 1a plats i en sminktävling.
Det trodde du aldrig va, speciellt inte när du fick dina betyg med 5st F i nian.
Kära framtida Camilla:
Fortsätt kämpa, glöm inte att det är ditt liv och att det är du som bestämmer över det!
Du är stark, modig och kan åstadkomma precis vad du vill!
Fortsätt så.
Du är inte klar med livet än på långa vägar!


Likes

Comments


Nu efter studenten är det många ungdomar som vill flytta hemifrån, eftersom det både kan vara svårt tidsmässigt och ekonomiskt tänker jag dela med mig några life hacks/spartips jag rekommenderar!1. DIY:s och Secondhand:
Eftersom de flesta av oss är ungdomar och kanske inte har samma ekonomi som många av de äldre vuxna, har vi troligtvis inte råd att köpa nya möbler för kanske 10 000kr styck..
Ett mycket bra knep för att spara pengar är att kolla med släktingar om dom har möbler eller ex tallrikar de kan ge bort, om inte finns det alltid secondhand. Många kanske tycker det är lite "ofräscht" med begagnande möbler men många av de möbler folk säljer är väldigt nya och fräscha.

Ett annat tips är även att göra mycket DIY:s, allt från snygga ljushållare till tygpåsar som både är sparsamt och bra för miljön, för ska vi vara ärliga är inte plastpåsarna från Ica varken miljövänliga eller speciellt billiga.
På så sätt kommer de du själv designar betyda mer för dig och spara dig otroligt mycket pengar du kan lägga på en lyxig middag eller kanske en semester längre fram!2. Less is more:

Många av oss älskar att kolla på små detaljer eller mer eller mindre onödiga dekorationer, tro mig jag är en av dem, även fast de ofta slutar med att de hamnar i nått skåp eller låda någonstans.
Tänk praktiskt skulle jag säga, vad tjänar jag på att köpa de där stenarna som ska ligga på nån tallrik på vardagsrumsbordet? Dom blir ju bara dammiga och är otroligt jobbiga att göra rent om jag får säga det själv.
Istället för att köpa mycket av allt du ser skulle jag säga köp bara det du vet att du verkligen vill ha och behöver.
3. Satsa på billig men BRA mat:
Istället för att köpa frysta Billys-pizzor som absolut är billiga skulle jag satsa på att köpa mycket bönor, frön och rotfrukter.
Man kan göra så mycket av bara ex potatis eller olika sorters av fröer, man kan göra potatismos, grönsaks soppa, eget knäckebröd (sparsamt som bara den) och mycket mer + att du i slutändan kommer att hålla dig mätt längre än vad du kommer att göra av Billys-pizzan.
Glöm inte matlådor, man sparat otroligt mycket på att äta matlådor istället för att äta ute varje dag.

Har du en stressig vardag däremot och kanske inte har tid att förbereda matlåda till nästa dag, då skulle jag göra ett storkok en gång i veckan där jag gör tillräckligt mycket av en maträtt att jag får matlådor som räcker till luncher resten av veckan.
4 Planera din ekonomi:
Sätt dig ner och börja skriva upp alla dina fasta utgifter, lösa utgifter och vad du tjänar varje månad.
Ex på fasta utgifter:
-Hyra
-El
-Försäkrningar
Ex på lösa utgifter:
-Nöje
-Kläder

Försök att planera hur mycket du kan lägga på lösa utgifter, troligtvis behöver du inte alls lägga så mycket som du gjort tidigare på ex kläder. Lägg undan pengarna istället till något roligare längre fram.

Ett stort spartips är att inte lägga så mycket pengar på fester, ex om man är ute på krogen kanske man istället bör köpa en drink och snåla på den istället för att halsa 5st samtidigt.
Eller inte gå ut alls, de sparar man ännu mer på.I slutet av dagen kommer alla att hitta sina egna life hacks när man bor själv men jag hoppas ni kan ta del eller inspireras av mina!


Likes

Comments

Herre gud hurrni.


Nu är det otroligt mycket på gång, allt i från planeringar om studenten till planeringar till efter studenten.
Det är så mycket att jag nästan bara sätter mig ner hemma och gör ingenting istället, ni vet hur det är ibland.
Samtidigt som jag känner att jag bara vill sälja allt jag äger, ta katterna och flytta in i en omgjord buss för att resa runt hela världen.
Jag känner mig så splittrad.

Jag har alltid drömt om att leva ett "fritt" liv med spontana aktiviteter och oändligt med möjligheter, en dröm jag tror jag ärvt från min mamma. Dessvärre känns det inte som att samhället, eller egentligen hela samhällets syn av hur ett liv ska vara, delar samma dröm som jag.
Man ska studera, studera lite mera, jobba, åka på semester 1-2 gånger om året, skaffa familj, spara till pensionen, gå i pension, bli äldre och så småning om dö. Nånstans där emellan ska man också vara något originell, bli framgångsrik och följa sin dröm. Vad nu än sin dröm är.
Jag vet inte, jag kanske bara är lite smått förvirrad, men nånstans tror jag att det kommer att lösa sig.
Nånstans tror jag att min inre hippie personlighet, som jag även där också ärvt från min mamma, en dag kommer att få leva sin dröm fullt ut.
Vad nu än den drömmen egentligen specifikt är.

Det är mycket på gång nu mina vänner.
Och det är det jag älskar med livet.
Planerna tar aldrig slut när man lever.


Likes

Comments

Tjena gänget!
Sitter just nu på balkongen och käkar rädisor. Så gott alltså!

Var och jobbade igår så slutade tidigt på morgonen idag, eftersom jag jobbade 24h pass.
Åkte sedan med mamma och Gabbe för att månads handla på Willys. Blev ganska dyrt hela ca 770kr faktiskt, men eftersom vi delar kostnaden det på 2, jag och Gabbe, så blir de inte så farligt.

Pappa och lillbrorsan Oscar kommer snart över på fika. Det ska bli super mysigt, ska även passa på att visa vad jag gjort om och så.
Tyvärr blir de inge fika på balkongen då vi bara typ får plats med 2st stolar haha!
Men men, jag är så glad att sommaren äntligen är här!

Likes

Comments

Blev precis klar med tvätten och all städning för idag även då lite av tvätten fortfarande hänger ute på gården för att de ska bli torra.

Sitter just nu och försöker bli klar med min engelska läxa vilket också är vår sista uppgift innan studenten. Det känns så konstigt att de är så nära nu, är lite pirrig i magen faktiskt!
Vi ska göra en analys på någonting, det kan vara vad som helst som exen låt eller en film, jag valde att göra en analys på Fantomen på operan då Gabbe och jag var och såg på den på Cirkus för nån vecka sedan. Tänker att jag ska jämföra den med filmen också för att kanske få högre betyg, man vet ju aldrig kan ju vara värt ett försök.


Blir nog en ganska lugn kväll för mig eftersom jag kommer att vara på salongen imorgon.
Likes

Comments