Godmorgon allihopa!
Jag säger bara en sak, gud vad skönt det är att få sova ut! Det har jag verkligen längtat efter!
Vaknade kanske vid 8 tiden men låg och chillade ett tag innan jag gick upp. Så skönt och mysigt! Blev även sä sugen på scones så när jag väl gick upp så börjades det bakas. Som ni troligtvis redan vet eller förstod så är det helt veganska scones med vegansk mjölk och smör. Så det blev verkligen en riktig mysmorgon denna morgon!

Idag vet jag inte rikrigt vad som händer förutom att Gabbe drar till sina vänner och jag får väl se vad jag hittar på, funderar stark på att köpa lite sushi även då jag egentligen inte har råd. Vi får se, borde inte göra det men ni vet hur det är när sushi suget smyger fram...

Vad har ni för planer denna höstiga lördag?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon allihopa!
Fredag den 13:e idag och vad passar inte bättre till det än ett ruggigt och blåsigt höstväder?
Sitter just nu på bussen till jobbet, är så trött hörrni men såhär är det. Blev förlängt igår med 2 veckor till på det jobb jag är på nu så det är ju nice. Så att gå upp tidigt på morgonen är bara att vänja sig vid nu.
Idag jobbar jag hyfsat kort då jag börjar 8:00 och slutar 16:00 med en rast på 30min så sammanlagt 7h och 50min jobb idag. Det ända som känns sådär är att jag fick mens i natt och vaknade av sådana jobbiga menskramper, har iallafall packat med mig massa bindor och värktabletter så nu hoppas jag att jag klarar mig!


Ser fram emot en chill helg nu iallafall!
Måste även tipsa om bästa låten för tillfället med Beatrice Eli, alltid jag som är fett efter med sånthär men men haha!

Likes

Comments


Hej Babes!

Ligger just nu i sängen och kollar på nån halvdålig romans komedi medan jag väntar på att Gabbe ska komma hem.
Ledsen förresten hörrni att jag inte skrivit något idag, började på ett inlägg men det kändes inte 100% om ni förstår. Så de får bli nån annan gång.

Idag har jag bara tagit det lungt, sjunkanmälde mig igår för idag då jag inte trodde det skulle vara bättre men det blev de. Så imorgon blir det jobb! Börjar 8:00 och slutar 16:30 så ganska chill ändå, som tur är så kommer jag vara på samma förskola som förra veckan men på en annan avdelning så jag hoppas verkligen det går bra där mer. Ni vet jag blir alltid lite nervös dagen innan.

Så fort Gabbe kommer hem blir det iallafall att sova, försöker verkligen att sova mellan 6-8h (helst 8h) då jag mår bättre av det men ibland blir de inte riktigt så.
Tänkte iallafall säga godnatt nu så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Som kanske många av er som följt mig enda sedan jag började blogga, led jag en tid av panikångest. Det var en väldigt jobbig del av mitt liv vilket jag inte är ensam om att uppleva så jag tänkte dela med mig av min historia till er då jag tror att många kanske kan känna igen sig. Jag vill även varna om att det kan vara jobbigt och deprimerande att läsa, jag skriver detta då det kanske kan hjälpa någon i samma situation och för att jag behöver det för att  bearbeta detta. 
Det som är viktigt att veta är att jag i dagsläget är helt frisk men det betyder inte att jag alltid mår bra.


Det hela började på riktigt på slutet av vårterminen när jag gick om nian 2013-2014. Jag hade haft ett helt år på mig att plugga upp mina betyg från 5st F till så höga jag kunde få. Som ni förstår var pressen hög från min omgivning men framförallt från mig själv.
På vårterminen som sagt, började jag känna mig mer och mer stressad och nästan lite orolig, mitt hjärta började slå ojämna hjärtslag och jag började få en svidande smärta i min mage. Det visade sig att jag hade början av magkatarr och att mitt hjärta slog ojämnt var för att jag andades ojämnt, detta sa dom troligtvis berodde på att jag var stressad då jag inte hade några problem i mina blodprov de tog.
Allt flöt på och så småningom kom sommaren, den värsta sommaren i hela mitt liv. Jag gick från extrem stress om gymnasieval och strävan efter de bästa betygen jag kunde få till att inte göra någonting alls. Det låter nog lite konstigt men det triggade nästan mina problem ännu mer. Jag visste inte längre vad som hände med mig, jag fick tunnelseende, svåra sömnsvårigheter, fortsatt problem med ojämna hjärtslag, svårt att andas, rädsla för otroligt ofarliga saker som solnedgången, panikattacker, frossa och jag började omedvetet gå med höjda axlar och att hålla händerna uppåt ihopvikta i ett oroligt rörelsemönster. Det gick så långt att jag satt i halsen varje gång jag åt något för att jag hetsåt och det blev väldigt svårt och ansträngande att försöka säga minsta lilla ord. Jag kommer ihåg att jag var livrädd att tappa kontrollen över mig själv som om jag skulle styras av någon helt annan. Jag var livrädd för mig själv, speciellt en dag när jag helt ofrivilligt tänkte att om det är såhär mitt liv kommer att vara så vill jag inte leva mer.
Detta försegick under hela sommaren och jag kommer ihåg hur jag längtade efter att sommarn skulle vara över och att jag kanske skulle bli "normal" igen.

Under hösten i 1an på gymnasiet hjälpte min mamma mig att fixa tid hos en psykolog/kurator, det var även då jag fick veta av mina föräldrar att jag troligtvis hade panikångest. Bara att få veta vad det var jag kände var äkta och att det inte var något fel på mig eller att jag inte hade tappat kontrollen hjälpte jätte mycket. Jag hade bara panikångest, ingenting annat än bara panikångest. Som om det skulle vara världens enklaste grej att bota. Jag kommer också ihåg lite spontant såhär hur jag ofta efter skolan gick till centrumets biblioteks toalett och väntade på tåget, jag satt där på toastolen allt från 10min-1h och väntade på att mitt tåg skulle komma. Konstigt nog var det en av få platser jag kände mig trygg på.
Jag gick iallafall till vad jag känner är världens bästa psykolog/kurator som finns, jag kommer inte ihåg vad hon hette eller så men hon var så mjuk i sig själv och nekade aldrig något jag sa eller kände. jag gick till henne på Södertäljesjukhus en gång i veckan under kanske några månader. Jag kommer också ihåg att jag skämdes så mycket över att behöva gå dit, jag var livrädd att min klass skulle få reda på det. Jag var så rädd att dom skulle tro att deras konstiga klasskompis var psykiskt sjuk och behövde bo på psyk-hem, som om det vore något fel?
Hur som helst blev allt bättre och jag blev friskförklarad, dock var det otroligt läskigt att stå på egna ben efter det sista mötet med min fantastiska psykolog/kurator.

Ett halv år senare fick jag mitt första sommar jobb, det var 2 månade på Kicks. Vart vill jag inte berätta då jag inte vill peka ut någon/några. jag trodde det här var världens chans vilket jag antar att det var men det var också en mardröm. Jag måste dock erkänna att jag inte var redo att jobba där egentligen, jag var 18 år och lagligt ansåg det att jag kunde ta det fulla ansvar som förväntades av mig men det blev för mycket. Personalen var otroligt otrevliga mot mig och de ringde hem till mig nästan varje gång jag var ledig och klagade på mig och vad jag hade gjort under det senaste arbetspasset. Jag kunde verkligen inte förstå nånting, jag som jobbade arslet av mig och verkligen kämpade. Hur kunde allt då gå så otroligt åt skogen? Jo, helt omedvetande var jag då hade jag börjat gå tillbaka till mitt stress, press och ångest tillstånd. Det vet jag nu i efterhand. Det slutade med att jag fick ångestdrabbande tillbaka blickar och mardrömmar under nätterna som handlade om mitt jobb på kicks ett helt år framåt. Jag kunde knappt gå in i en Kicksbutik under hela 2 år efter jag hade jobbat där, utan att bli stressad eller få ångest.

Under hösten sedan när jag gick i 2an fick jag överta rollen som elevrådsordförande på min skola, en roll jag nu i efterhand känner att jag inte var redo att ta då och speciellt inte efter att nyligen ha jobbat på Kicks. Jag tyckte att jag gjorde mitt bästa men på något sätt gick det inte bra, varken i skolan i allmänhet, i mitt privatliv eller med elevrådet. Tyvärr återgick jag även då till mitt stress och press tillstånd vilket gjorde saken bara värre. Mina lärare började fråga mig om hur jag mådde men jag sa bara att det var lite mycket då, jag var så upptagen av att hålla kvar min självsäkra och duktiga mask jag "bar" på att jag inte ville visa någon hur dåligt jag mådde. Jag ljög till och med för mig själv om hur jag mådde.
En kväll tänkte jag även för mig själv när min mamma och jag såg cancergalan på tv:n att jag nästan önskade att jag fick cancer, då kanske jag skulle bli tvungen att slappna av. En otroligt hemsk tanke men då kändes den ganska logisk på något sätt.
Tyvärr insåg jag inte helt hur dålig situationen var för än jag en dag var så otroligt stressad över att komma i tid till skolan att jag gick över vägen utan att se mig för. Som tur var hann jag snabbt slänga en blick åt vänster när jag gick på vägen, där kom en bil i full fart otroligt nära mig. Jag hann som tur var hoppa snabbt tillbaka och slapp bli påkörd. Den situationen blev så tydligt för mig att det var ett tecken. Jag behövde slappna av, att komma i tid till skolan var inte värd att utsätta mitt liv för.
Det var inte för än då jag insåg att det här inte alls var bra. Jag behövde ta det lugnt igen. Så jag började tacka nej till saker och ting och försökte lyssna på min kropp istället och så småningom blev det bättre igen.

3an i gymnasiet har var så mycket bättre, det är klart att jag var stressa för liksom jag en tar oftast studenten då men det var inte alls sådär ångest laddat som de tidigare åren var. Det enda som fortfarande är lite av ett problem är att jag fortfarande blir livrädd när det ringer i min telefon, speciellt när det är ett nummer jag inte känner igen, jag tror för nån sekund att det mitt jobb som ringer och vill skälla ut mig för något jag har gjort fel. Typ så som Kicks gjorde. Dock har det blivit mycket bättre! 

Det sista jag vill säga är att hälsan går alltid först, känner du eller misstänker du att du börjar bli stressad är det super viktigt att slappna av! Tro mig när jag säger det att betyg, andras åsikter eller jobb är inte lika viktiga som din egen hälsa!
Vårt samhälle ger oss ofta bilden av att en ska stressa och ha press på sig men det är bara fel. Att känna stress är normalt men det får inte bli en del av din vardag!
Sen är det aldrig fel att söka hjälp. En är inte mindre värd för att en mår dåligt och kanske behöver lite hjälp!


Likes

Comments


Godmorgon mina vänner!
Som ni redan sett i rubriken så har jag blivit sjuk, har fått den klassiska höstsjukan eller kraftig förkylning som en också kan kalla det. Jag har inte feber eller så men ibland känns de lite så tyvärr, började märka det på riktigt när jag jobbade i fredags och nös kanske 1 gång i halvtimmen och började även frysa trots att de var ganska varmt.
Tycker bara det är så typiskt då jag trivdes väldigt bra på den förskolan och att jag ska jobba där nu denna vecka, tyvärr kanske det inte blir så med tanke på min förkylning och den stora smittorisken. Super tråkigt faktiskt!

Igår tog vi det väldigt lugnt då jag inte vill bli sjukare men vi gick även på Timbuktu eller Jason Diakite's föreställning En Droppe Midnatt, det är ju klart att vi inte missar den!
Vi hade ju redan betalat och allt men mest för att vi redan innan visste att den skulle vara otroligt värd att se!
Den var otroligt bra, lärorik och verkligen Eye Opening! jag tycker alla bör gå och se den. Det är så viktigta ämnen han pratar om!
Den får verkligen 100/10!

Likes

Comments


För bara någon timme sedan satt jag och kollade på Tv4s morgonprogram när de börjar prata om ett framtida preventivmedel för de som är kukbärare. Tanken är otroligt bra då det inte bara ska vara vagina-bärare som förväntas ta ansvar för att hindra en oönskad graviditet. Preventivmedlet som Dr Mikael pratar om är otroligt mycket smidigare än de preventivmedel som finns för vagina bärare då en bara behöver ta en spruta sedan smörja in axlarna med en gel varje dag. Det som gör mig så otroligt irriterad och arg är det Dr Mikael gör och säger kring de biverkningar som kan uppstå.
Han förklarar för programledarna Tilde och Peter, att detta är ett preventivmedel som inte är klart än utan att det fortfarande forskas på då det kan ge biverkningar som huvudvärk, humörsvängningar så som ilska, depression och ect.. Låt mig bara förtydliga att dessa biverkningar är dom som vagina bärare oftast får av de preventivmedel de tar (som ex p-piller). Skillnaden är då att vagina-bärare oftast får höra att det är bara så det är medan de nu forskas på att hämma dessa identiska biverkningar så att kuk-bärare ska slippa få dem.. Varför forskas det inte på att hämma biverkningar till vagina-bärares preventivmedel då?

Det värsta är att det inte slutar där, Tilde är otroligt snabb med att säga att dessa biverkningar är identiska med vagina-bärarnas biverkningar av preventivmedel, men blir där helt ignorerad av Dr Mikael som fortsätter på sin diskussion om de "manliga preventivmedlet". Dr Mikael mansplainar alltså Tilde, hur tydligt som helst! (För er som kanske inte vet vad mansplaining är så är det när en kuk-bärare avbryter, tar onödit mycket plats eller ignorerar det en vagina-bärare sagt/säger. Alltså en härskarteknik som förminskar vagina-bäraren.)

Jag blev så otroligt arg när jag såg detta.
Först blev jag arg på grund av att kuk-bärarna kommer kanske då att få en gel för att smörja axlarna med medan vagina-bärare får tabletter, plåster, stavar och kopparspiraler och etc... vilket är så mycket mer omständigt. Ursäkta min svenska men va fan ska en med kuk få det lättare och bättre än en med vagina? Jag tycker det är så fel. Sedan blev ju inte saken bättre av att Dr Mikael mansplainar Tilde. Nae, det är bara så tråkigt. Jag tycker att Dr Mikael borde skämmas och be Tilde om ursäkt för det här men också faktiskt att programledaren Peter borde skämmas lite, Peter sa inget och det är just de som är problemet. Han hörde tydligt vad Tilde sa och att Dr Mikael inte svarade på det men Peter lät det bara gå. Enigt mig så bidrog han alltså till mansplainandet.
Som så många troligtvis redan vet så är de här problemen inte bara något som berör vagina-bärare utan även kuk-bärare och intersex personer. Det berör oss alla och därför är det så viktigt att sådana situationer som dessa som hände idag måste bli mer omtalat! Sen måste också de personer som står och ser det här, precis som Peter i det här fallet gjorde, ta lite ansvar och påpeka det som just hänt.

Det här är något som är jätte tråkigt och det måste bli mer omtalat.
#tv4 #nyhetsmorgon #tv4play #tv #nymo #idag #bittersomfan #bitteridag
#feministjavisst #ventileramera #inteokej #krossapatriarkatet #argtjej #samhället #beomursäkt

Likes

Comments

Godmorgon mina vänner!
Sitter just nu i soffan och äter lite godis från gårdagen iklädd i min favorit oversize tröja.
Idag är jag verkligen så trött, det blev en sen kväll igår då Gabbe var och filmade en Hockey match igen.
Nu som sagt sitter jag iallafall här och väntar på att mitt jobb eventuellt kommer att ringa mig, min plånbok vill att jag ska jobba men idag vill jag mest bara gå tillbaka till sängen igen haha. Ni vet hur det är bland.

Gårdagen gick iallafall väldigt bra och jag kom inte hem allt för sent, så skönt. Nu är inte det nått som händer mig så ofta men jag hatar att komma hem sent och vakna tidigt nästa morgon. Tycker verkligen synd om de som har det så!

Vi får se senare hur det blir idag, vädret verkar iallafall bli helt ok!

Likes

Comments


Alla gör vi ju bort oss ibland men ni vet den där kompisen som alltid typ klantar till det, hen som alltid lyckas med det ena eller det andra och det bara går åt skogen på de mest typiska och komiska sätten som möjligt.
Den kompisen är jag. Jag gör ständigt bort mig oavsett vad jag än gör och det ska alltid vara i dom mest konstiga situationerna också. Tänkte dela med mig av en av de stunder då jag verkligen gjorde bort mig rejält och vad passar inte bättre till denna pinsamma story som en äldre sminkning? (Bild från min snapchat)


När jag fortfarande gick på Nykvarns Praktiska hade vi mycket problem med att eleverna skräpade ner på vägen till skolan, något både vi elever och de som bodde i området till skolvägen störde oss på väldigt mycket. Precis som många andra skolor hade vi även problem med dålig attityd mellan eleverna vilket såklart inte gjorde saken bättre.
En dag var jag och min dåvarande klasskompis Emmy på väg från skolan till vår praktikplats, då vi hade fyllt på lite gel och annat material, framför oss går då ett par väldigt jobbiga personer som då gick i 1an. Utan att vara sån så märkte man tydligt på vilka som gick i 1an jämfört med de som gick i 2an eller 3an, då det verkade som om 1orna kände att de behövde bevisa sig själva för varandra genom att vara kaxiga och allmänt störande. Vi går en bit och går förbi ett gäng med förskolelever och lärare som varit i skogen i närheten, dom går då ett par meter bakom oss. Vi har alltså dom störiga 1orna ett par meter framför oss och förskolebarnen ett par meter bakom oss varpå jag upptäcker att barnen går och plockat upp skräp och lägger de i en soppåse deras lärare bär på. Såklart tyckte jag så synd om barnen som fick plocka upp skräp efter oss omogna elever som gick på skolan, nu var såklart inte det syftet utan syftet var troligtvis att lära barnen om hur viktigt det är att inte kasta soppor i naturen.
Efter att vi gått ett tag på grusvägen från skolan så stannar dom där jobbiga 1orna upp och pratar eller något så Emmy och jag går förbi dom. Sedan hör vi hur det smäller högt, en av 1orna har då stampat på sin typ tetraförpackade juice/saft så där av smällen.
När jag tittar bak ser jag att de går därifrån utan att plocka upp dem så att de små barnen från förskolan skulle få göra det istället. Då brinner det i mig och jag går hastigt tillbaka till dem och såhär lät de:

Jag: Seriöst, ska ni bara lämna den där?!
Dom svarar lite kaxigt: Äh ja?
Jag: Asså på rikigt? Ska ni låta de stakars dagisbarnen få plocka upp efter er??
Dom fnissar väl lite eller nått och svarar: Ja?
Jag blir skit arg och tänker på alla möjliga svordomar jag vill kalla dem men inser att de små barnen ser och hör oss så jag skriker följande...
"SKÄMS PÅ ER! ASSÅ VÄX UPP! NI BORDE SKÄMMAS! SKÄMS PÅ ER!!"
..som värsta tanten... Tror ni det hjälpte direkt... nä precis de bara garvade och gick iväg.
Det slutade i alla fall med at jag fortsatte skrika på dem och plockade upp efter dem.

Så, ja, även fast att jag menade så väl så blev det så fel haha!
Emmy och jag skrattade mest åt det när jag väl insåg vad jag hade sagt.
Lite pinsamt sådär haha!

Likes

Comments

Gomorrn allihopa!
Ställde klockan på 6:30 så idag blev det lite sovmorgon, så skönt verkligen!
Idag börjar jag jobbet kl 13:00 och slutar 17:30 så de är bara 4h jobb och 30min rast, en väldigt kort dag alltså vilket även är så skönt. Min buss går 11:25 så fram tills dess ska jag väl försöka städa lite, förbereda för jobbet och käka lite lunch, det hinner jag.


Jag måste även berätta för er, jag känner mig så kluven när det gäller jobb och sånt. Jag vet liksom inte riktigt vad jag vill jobba med, jag vill jobba med makeup men jag känner även att jag inte bidrar med något viktigt liksom. Världen behöver inte fler makeupartister utan mer folk som engagerar sig i allt från miljön och samhället till världsfrågorna.
Jag tror att jag kanske bara har svårt att hitta min del här i världen och att det är de som spökar för mig.
Nu säger jag inte att det är fel att vara makeupartist, det är de verkligen inte, jag älskar att jobba med smink men ni förstår vad jag menar.

Det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli deeptalk nu men men, ibland blir det så haha!
Känner ni er osäkra på vad ni vill jobba med?

Likes

Comments

Ligger nu i sängen och myser lite med en kopp apelsin te framför Tim Burtons Corpse Bride, en av mina absoluta favorit filmer.
Gabriel är med sin skola och filmar nån hockey match så tyvärr kommer han hem sent idag, så idag har jag verkligen haft lite egentid med kissarna.
  Snacka om urk väder idag förresten, inte alls sådär drömshöstigt väder man ser på pintrest direkt haha.
Dagen idag blev ganska enformig, jag satt mest bara hemma och fixade med disken och gick med sopporna. Morgon dagen blir lite mer intressant då jag jobbar, dock måste jag erkänna att jag är lite nervös men det är jag alltid inför vikariejobb då jag ofta är på olika ställen. Jag hoppas att dom gillar mig iallafall!

Kommer lägga mig snart när han kommit hem så säger gonatt nu så ses vi mer imorgon!
Sov gott hörrni!

Likes

Comments