Vet ni, ibland drömmer jag om att nästan sälja allt jag äger, köpa ett Tiny House on weels och bara åka och se världen.
Just nu är det nog en av mina drömmar!
Kanske inte all sälja allt men typ att hyra ut lägenheten medans man är borta och bara ta några månader eller så för att åka. Typ så, komma tillbaka hem ett tag sen åka igen. Ja, det hade ju varit något!

Likes

Comments


För ca en månad sedan var jag och köpte ett nytt shampoo och balsam, de var då inget jag hade provat tidigare så jag såg fram emot att prova dem.

Nu har jag då använt dem varje gång jag tvättat håret, vilket jag gör ca 2-3 gånger i veckan, och aa jag är absolut nöjd.
​Både shampot och balsamet är otroligt dryga, så dom lär ju hålla väldigt länge, vilket jag tycker är super då mitt förra tog slut jätte fort. Dock, om man ska jämföra dom med de jag användande innan tycker jag att man kunde se en mer markant skillnad på tonen i håret efter att ha använt de tidigare märket. De här känns inte lika stark och får inte bort de gula tonerna lika "hårt" som de tidigare märket men de kanske är bra, de är ju bättre ämnen i de från Lush så kan ju ha med det att göra. Jag märker också att de inte sliter lika hårt på håret nu med Lush produkterna som de gjorde innan med de andra jag använde, håret känns mer mjukt och naturligt än tidigare vilket jag såklart älskar!!
  ​Sen mer till balsamet så älskar jag verkligen hur smidig den är både ur miljöperspektiv och om man ex reser och då vill ta med dem, eftersom de är en balsamkaka så finns de ingen plastförpackning till den vilken är ett stort plus för miljö, man får istället en metallburk att kunna förvara den i. Den är så smidig att ta med sig med tanke på hur liten den är och då konsistensen inte är i flytande form, eftersom den lilla storleken var jag till en början lite orolig att den snabbt skulle ta slut men den är verkligen så dryg och sparsam. I love it! 
Som sagt är jag väldigt nöjd med både shampot och balsamet, dom luktar otroligt gott, är väldigt sparsamma och bra för miljön! Jag skulle absolut rekommendera dom till de flesta då dom är så värt pengarna och verkligen rekommendera till er där ute som vill värna mer om både djuren och naturen!  Är man dock mer intresserad av att markant och snabbt bli av med gula toner i håret (ex efter att nyligen blekt håret eller så) skulle jag nog rekommendera ett annat märke som typ Maria Nila eller så. 

Så om man ska ge typ poäng för dem skulle jag ge dom 9 av 10, 1- från 10 av 10 då de inte ljusar upp/tar bort de gula tonerna lika mycket som många andra märken.


Likes

Comments

Jag brukar försöka att inte skriva så mycket om deppiga eller negativa saker men nu känner jag att jag verkligen måste få skriva av mig lite. Det är en sak jag har tänkt på väldigt länge, en sak som har kommit upp i mina vardags tankar mer nu den senaste tiden.

Det bästa sättet att kort beskriva mig är nog att jag är Sveriges tråkigaste 20-åring, jag menar verkligen det när jag säger det för de är exakt så jag känner. Som många av er redan vet så går jag inte ofta på fester och är mer eller mindre en nykterist, det är 2st mindre uppskattade egenskaper enligt många när man är i min ålder. Utöver det är jag en väldigt seriös person i allmänhet vilket inte heller är en så charmig egenskap när man är ung. Dessa egenskaper jag har har gjort att inte så många anser att jag en är rolig person att umgås med, iallafall inte under en fredagskväll att festa med.
Jag har bara varit bjuden på nån fest 2 gånger i mitt liv än så länge, de gångerna var då av mer eller mindre okända killar som endast bjöd mig på grund av det kön jag är född med. Som ni förstår är ju inte det något att hurra för direkt.

Jag brukar jämföra mig med en gammal pensionär då jag har mer gemensamt med en pensionär än vad jag egentligen har med en ungdom. Gemensamheter som att jag gillar att sy, plantera blommor och gå långa promenader. Det låter ju mer som Agda 89 än en 20åring, iallafall om du frågar majoriteten av ungdommarna.

Det har lätt till att jag känner mig väldigt ensam många gånger, bland annat under de kvällar man sitter hemma och undrar vad man egentligen gör med sitt liv.
Det finns gånger då jag försöker vara folk till lags genom att försöka dricka alkohol och vara rolig, även fast jag absolut inte gillar smaken och trots att under de flesta av de få gångerna jag känt mig något påverkad har jag även känt mig väldigt arg och irriterad utan anledning. De känns inte värt det när man måste låssas vara nån annan eller när man behöver vara rädd att vara sig själv för mycket då de kan skrämma iväg folk. Samtidigt försöker jag att vara den där starka personen som säger "Fuck That jag är perfekt precis som jag är" men vissa gånger är det verkligen svårt.
Det är inte lätt att vara den där tråkiga kompisen, speciellt inte när man själv är medveten om det.

Nån dag kanske jag passar in, kanske när vi alla är 60+ och inte orkar hålla igång mer. Då kanske jag är rolig.
Men idag är det inte lätt.
Det är inte lätt att vara en gammal 20åring Agda 89år, den tråkiga vännen.


Likes

Comments

Korv

När jag säger korv så menar jag ju såklart köttkorvar och inte ex soyakorvar.
Tidigare tyckte jag väl om korv men jag har alltid tyckt att det är en sån tråkig maträtt, inga grönsaker eller nyttigt bröd till.
Sen är de värsta jag vet när man äter korv eller någonting med kött i och man råkar tugga på en broskbit, alltså ush det förstör verkligen allt! Mår så illa av nån anledning och får verkligen svårt att fortsätta.


Energidrycker

När jag var 14-15 år var det jätte vanligt att man drack massor med energidrycker, jag precis som många andra drack massor med energidrycker men fick då skakningar i händerna. Något år/några år senare märkte jag att mitt hjärta kunde slå ojämnt vissa gånger, DISCLAIMER , det hade med min andning att göra men efter det och allt man hört om hur energidrickan kan påverka hjärtat så dricker jag aldrig mer energidricka!!
Sen innehåller de ju såååå mycket socker! Såklart måste jag erkänna att jag inte är speciellt nyttig och käkar mängder med choklad, så ne jag vill ju inte göra det ännu värre med energidricka!

Läsk


Läsk är ju otroligt gott men jag försöker verkligen att inte få i mig så mycket av det, dels på grund av att jag har väldigt gul emalj naturligt på mina tänder så varken läsk eller energidricka gör saken bättre men också på grund av de stora mängder socker de innehåller.
Sen även på grund av kolsyran, ett ex är att när jag äter mat och dricker läsk till så äter jag inte lika mycket då all kolsyra tar upp onödigt mycket plats i magen.

Lösviktisgodis

Ush det här är någonting jag absolut inte tycker är gott, de är typ gott de 3 första tuggorna sen börjar min mage kännas tung och obekväm.
Sen äter jag det inte heller på grund av att de innehåller gelatin vilket kommer från djur och det är jag starkt emot, sen tycker jag att de verkligen smakar kemikalier och de vill ja inte heller få i mig!


Finns det något ni absolut hatar att äta? Kommentera gärna det här nedanför!


Likes

Comments

Morrn babes..

Den här dagen gick verkligen åt skogen, var på en arbetsintervju och satt sedan på tåget i tårar.
De var inget fel med självaste intervjun utan problemet var jag. Jag satt fär och skämdes verkligen över mig själv, jag har ingen erfarenhet eller kunskap om det jag sökte, de närmaste är väl att jag brukar ta hand om min lillebror.
Så jag är ganska så fucked.

Det är så svårt att skaffa jobb idag. Jag försöker verkligen.

Jag ska inte ge upp än men hag trodde verkligen jag hade en chans. Tyvärr ser de inte sp ljust ut...

Likes

Comments


Jag tänker börja det här inlägget med att säga att min stil verkligen har varierat genom åren, åh herregud vad man såg ut vissa gånger men det jag menar är att man alltid kommer att variera och prova nya grejer. Dock tror jag att man har en grund stil som alltid passar en och att den grundstilen kommer återkomma mellan variationerna.

När jag gick första året i gymnasiet fick vi påbörja en kurs som heter Personal Shopping vilket då handlade om att ta fram en persons grundstil, ideal färger, storlek och klädtyp (material som vad för typ av tyg och etc..)
När vi gjorde en färganalys på mig fick jag veta att jag var ljus, klar och varm vilket man brukar säga är vår färger som ex en klar nästan himmelsblå och mer varma toner som lila och sånt.
Jag håller helt klart med om att de är färger som passar mig väldigt bra men som ni ser på färgpaletterna här ovanför trivs jag även väldigt bra i mer dämpade nästan mer höstiga och vintriga toner. Men det är ju en smaksak som sagt.
Så när jag letar eller kollar kläder är dessa de färger jag brukar hålla mig omkring. Ja det är ju klart att jag ibland drar mig till mina mer ideala vår färger men de blir oftast mer mot våren och sommarn.


När det gäller stilanalysen kunde man någon av stilarna Dramatisk, Romantisk, Tuff, Klassisk och Naturlig. Dessa var då förkortningar på varje stil och en enkel förklaring är då att ex romantisk är en person som trivs i kjolar, klänningar, blommor och volanger.
Hur det gick till då var att vår lärare ställde olika typer av frågor och gav oss sedan en skala med bland annat ord som feminint och maskulint, där hade hon även skrivit i hur vi hade svarat och sedan fick vi veta vår slutgiltiga stil. Det är inte bara så att man kan ha en stil utan man kan ha fler och så fick jag, jag fick då 70% Tuff och 30% Naturlig.
Några av sammanfattningarna av hur en person med Tuff stil är så passar oftast hen väldigt bra i hatt och har gärna stövlar eller boots. En enklare förkortning på hur en person med Naturlig stil är så trivs hen i kläder som är bekväma ocha bsolut inte hårda/kliande eller obekväma, hen vill ofta ha simpla, praktiska och sköna kläder.
Jag tycker det är en ganska bra förklaring på vad för stil jag har då jag alltid gillat en mer tuff/rockig stil men också bara att gå hemma i mina mjukisbyxor, haha!

Så hur jag gillar att kombinera dessa är att jag använder mig av mer mörka toner som svart, grå och mörka färger som lila eller blå. 9 av 10 dagar går jag oftast runt med lite simplare och lite androgyna plagg som T-shirt och ett par ripped jeans med ett par kängor eller sneakers till, vill jag vara något "finare" dock och sprecielt nu på sommarn gilar jag att blanda bohemisk stil med rockigt. Älskar resultatet!

Fransiga tröjor med ett klassiskt rockavtryck på med en lång kjol/ett par shorts och stora örhängen is to die for!


​De butikerna jag oftast går och köper kläder på är Beyond Retero, H&M och även ibland Shook eller men mer punkig/rockig affär. 
Sen är ett av mina största tips att inte bara gå på ena sektionen utan pendla mellan herr och dam avdelningen för om jag får säga det själv har inte kläder någon riktig könsinriktning. Kläder är till för att uttrycka sig och inte för att skilja eller utesluta någon.  


Likes

Comments