View tracker

Igår öppnade ett nytt lekland i Gävle. Eller rättare sagt i Valbo. Idag när vi hämtat Samuel från skolan tog vi oss dit för att kolla in det. Det var ett så otroligt mysigt och fint lekland de gjort! Charlie lekte massor och hade riktigt roligt och Samuel sprang runt och klättrade i alla klätterställningar. Vi blev kvar lite kortare än 2 timmar då vi behövde komma hem och fixa med middag. Men det kommer absolut bli fler vändor dit.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ända sen det var klart att jag skulle bli själv med att ta hand om Charlie har jag önskat att han ska få ett tätt syskon. Nu efter han passerat året börjar jag känna att det är dags för en till. Då jag gjorde mitt andra kejsarsnitt när Charlies föddes har jag ansett att livmodern behöver få läka i lugn och ro. Men nu är jag redo. Jag har bestämt mig för att göra en heninsemination med köpt sperma från en klinik i Danmark som kallas cryos. I fredags kom donationen och nu inväntar jag en ä ägglosning. Jag för förstår att många har olika känslor kring möjligheten att skaffa barn på egen hand. Men jag får då vara ego, men jag vill väldigt gärna ha minst 3 barn och då det redan är 9 år mellan första och andra, vill jag gärna ha tätt mellan andra och tredje. Nu vet jag ännu inte om inseminationerna kommer lyckas. Men r tänkt har tänkt dela med mig om min resa till en eventuella 3a

Likes

Comments

View tracker

I fredags ville vi testa på något annorlunda att äta till middag. Så först gjorde jag vanlig tacofärs. Sen skalade och skivade jag potatis. I en ugnsfast form la jag först ett lager potatis och sedan på med tacofärs och sen ett lager till med potatis. På det kryddade jag med vitlök, salt och peppar. Sedan hällde jag på samma mängd grädde (i mitt fall havregrädde) som när jag gör en vanlig potatisgratäng. Grädda i ugn på 200 grader till potatisen är mjuk jag tror det tog ca 1 timme här.

Tyvärr har jag inga mer exakta mått på hur jag gjorde det hela. Men bra blev det. Ska med fördel serveras med en god sallad.

Likes

Comments

Idag till middag gör jag en pastasås på korv och broccoli.


400 gram falukorv

250 gram broccoli

3 dl grädde

Sweet chilisås

Curry och salt

Skär korven i stavar och stek mes broccoli. Häll på övriga ingredienser och låt koka en stund. Servera med pasta


Denna måltid kostade ca 35kr och räcker till 3-4 portioner. Alltså ca 9-12kr per portion.

Likes

Comments

Idag har Charlie inte varit på sitt bästa humör. Han har varit riktigt ängslig och har mest velat sitta i mammas famn hela dagen. Jag som hade tänkt städa här hemma fick tänka om. Övervåningen hann jag som tur var med. På eftermiddagen fick vi lämna iväg Samuel som skulle hem till sin pappa i helgen. Vi får se om vi hinner träffa honom i morgon när han har bandymatch. Vi hoppas att kunna gå på den även om det är under en väldigt dum tid. Nämligen i 17 tiden och Charlies brukar vilja sova 18. Efter vi lämnat Samuel åkte vi hem till T på middag, så Charlie fick leka lite med hennes son S. När vi tog bussen hem sen tvärdeckade Charlie. Aldrig har han varit så lätt att flytta över till sängen.


Hoppas ni andra också fått en bra start på helgen 😊

Likes

Comments

Efter jag varit duktig och jobbat idag och kommit hem för att ha myskväll med Samuel tycker jag gott jag skulle få unna mig att testa på nya marabour polka. Lite testade vi den även gör Samuel älskar polkagrisar och han ville prova. Smaken är ungefär som fazers marriane. Med andra ord ingen superny smak men ändå gott. Choklad och mint är trots allt alltid en à kom kombination.

Idag fick min äldre syster C och hennes sambo P vara barnvakt till Charlie för första gången. Det gick superbra. Det är nog helt enkelt den här mamman som lider mest av att jobba extra. Jag är verkligen inte redo än att vara ifrån honom hela dagarna så det är tur att det ingen är förskoledags ännu. Även om det såklart går att jobba med. Men det kan bero på att jag idag satt vak på jobbet. Dagen går lite långsammare då helt enkelt. Efter jobbet åkte vi alla på kalas hos min kusin som fyllt 30 år. Efter det har det blivit myskväll hemma och titta på Ace Ventura med Samuel. Han tyckte de filmerna var väldigt roliga.

Likes

Comments

I år har jag varit lite seg med att komma igång och köpa vinterskor. Men då snön nyligen kommit och Samuel började dagen med att säga att han ville ut och leka i snön blev det fart. Så efter frukost tog vi en promenad och köpte vinterskor. När vi kom hem sen hade vi lite att fixa då min syster och hennes sambo skulle komma hit på eftermiddagen och sova kvar till i morgon för att först vara barnvakt åt mina små prinsar och sen för att åka på 30 års firande hos vår kusin. Så nu laddar jag för fullt för en dag på jobbet. Och det innebär att jag ska försöka få lite sömn innan det är dags att kliva upp. Så god natt till er alla! 💕

De svarta är till Samuel och de blå till Charlie.

Likes

Comments

Idag är en stor dag för min stora fina kille! Samuel fick åka tåg själv för allra första gången. Han har inatt varit och sovit över hemma hos en kompis som bor 8-9 mil bort. Han var inte det minsta nervös för att åka tåget själv heller, utan tyckte nog mest det var skönt. Jag själv tyckte det var viktigt att han fick göra det själv då han får känna att han är stor och får ta lite ansvar så. Glad och nöjd var han när han kom fram och en stolt mamma hade han. Han är 10,5 år så jag tycker det är nu alldeles lagom ålder att få åka tåg själv i.

Likes

Comments

Då jag ännu inte fått något erbjudande om förskola till januari som jag sökt, ringde jag idag kommunen. Nej det blir ingen förskola här i området. Utan man blir erbjuden en plats på en tillfällig förskola i ett sämre område. Just bara att det är en tillfällig lösning gör att det verkligen är något jag drar mig för. Jag vill att Charlie ska få börja på en förskola och få gå kvar där. Inte att det ska hattas runt. Sen förutsätter platsen att man har bil. Då jag inte vågar lita på att min håller framåt då den snart ska besiktigas (och alla vet vi hur nervöst det är med en gammal bil) så vet jag inte ens om vi kan ta oss till förskolan. Då bussen isåfall går före 5 på morgonen och Samuel då ska klara sig helt själv på morgonen.


En med andra ord väldigt frustrerad situation. Nu måste jag verkligen ligga i och jobba extra så det finns lite föräldradagar kvar till i vår och sommar och bara hoppas att allt på något mirakulöst sätt löser sig.

Likes

Comments

Då det är höstlov nu behöver vi komma på aktiviteter att göra. Idag har det varit en dag där man får prova på lite olika sporter. Superbra initiativ tycker jag. Samuel har också tyckt att det varit roligt när vi varit iväg på sånt tidigare. Idag hade han med sin gamla bästa kompis från förskoletiden med, vilket gjorde agent ännu bättre. Charlie barn istället väldigt trött, men lyckades inte somna före sista timmen. Efter åkte vi till T och drack kaffe, så Samuel fick leka med L och Charlie med S. Efter hade Samuel bandyträning. Så som vanligt blev det full fart.

Likes

Comments