Underbara småkakor som du gör snabbt och enkelt. Smakar fantastiskt gott.

Passar också bra att baka tillsammans med barn små som större då det snabbt blir kakor och de inte bränner sig om en vuxen sköter ugnen.

Ingredienser:​ ger ca 20 kakor

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 msk kakao

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Se till att smöret är riktigt mjukt. Jag värmde det några sekunder i micron. Blanda ihop alla ingredienser noga till en slät smet. Jag gjorde det för hand men går utmärkt med elvisp.

3. Gör 20 små bollar ca 1 msk stora. Lägg dem med gott om utrymme mellan på plåtar de flyter ut något. Jag fördelade dem på 2 plåtar med bakplåtspapper.

4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna innan du flyttar dem från plåten.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag älskar grillat. Detta är fläskkarré med ett så underbart gott vitlökssmör. Jag tycker att det blir fantastiskt gott att ta en påse dippmix vitlök och blanda med mjukt smör och så in i kylen igen.

Annars gör jag eget med färsk vitlök och lite salt och andra kryddor jag känner för.

Hoppas ni har en bra dag.

Likes

Comments

Mjölkchokladtryffel, så underbart gott som smälter i munnen. Vill du inte servera det som praliner så går det bra att ha på tårtan också.

Ingredienser:​

1 dl grädde

200 g mjölkchoklad

Florsocker och vaniljsocker att rulla dem i.

Gör så här:

​1. Värm grädden så den nästan kokar i en kastrull på spisen.

2. Ta av från plattan och lägg i chokladen i bitar och rör tills de smält. Behöver du värma lite till tänk på att chokladen bränns väldigt lätt så var riktigt försiktig.

3. Ställ i kylskåp gärna över natten.

4. Ta fram och gör bollar och rulla dem i en blandning av florsocker och vaniljsocker. Jag tog 50/50 men välj vad du tycker är gott.

5. Ställ i kylen tills de ska serveras. Annars blir de mjuka.

Likes

Comments

Igår blev det en jättesnabb köttfärssås till middag. Den är en riktig favorit här hemma och till och med lillkillen på knappt två år åt oliverna i den med god aptit.

Detta behövs:

500g nötfärs
1 burk Barilla tomatsås med Oliver
Lite salt

Gör så här:

1. Bryn köttfärsen i en stekpanna.
2. Koka pasta
3. Häll tomatsåsen över den brynta köttfärsen och låt koka en liten stund. Smaka av med salt.

Servera pastan med köttfärssås och gärna lite sallad.

Likes

Comments

Jag hittade lite frysta hallon och blåbär i frysen. Då blev det denna goda kladdkaka.

Ingredienser:

150 g smör

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

2 stora ägg eller 3 st mindre

200 g blåbär och hallon, frysta

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader

2. Smält smöret i en kastrull som minst rymmer 1,5 liter och blanda ner strösocker och vaniljsocker.

3. Blanda i vetemjöl och rör runt, ta sist äggen och blanda till en slät smet. Tänk på att inte röra mer än du behöver då äggets trådar går sönder om du vispar för hårt och kakan blir inte lika bra.

4. Häll smeten i en smörad och bröad form ca 24 cm.

5. Lägg hallon och blåbären i kakan. De kan vara frysta.

6. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter

7. Låt svalna lite och servera med grädde eller vaniljsås.

Likes

Comments

Wrap med kyckling är en enkel och så gott till lunch. Dessa virade jag in i plast och tog med på picknick.

Här använde jag vanliga tortillasbröd så de blev ganska små men jag gjorde många. Jag stekte färdiga chicky sticks och lät dem svalna något. Blandade med sallad och vitlöksdressing eller Rhode Island dressing. Oj så gott och mysigt med picknick.

Hoppas ni har en härlig söndag.

Likes

Comments

Perfekt till buffébordet eller som i Italien en förrätt.
Caprese är en sallad med tomater och mozzarella i tunna skivor är en som gärna får toppas med basilikablad. Jag hade även på italiensk salladskrydda och lite olivolja.

Önskar alla en härlig fredag.

Likes

Comments

Tack snälla @skrivochvarglad och @lillfoppan för alla snälla ord. Jag blev jätteglad. Ni har bett mig att i min tur hylla en blogg.

Jag vill hylla en bloggare som verkar vara en fantastisk mamma och hon har en så positiv ton i det vardagliga. Hon har även fantastiska bilder bl.a. på sin son @Mamma16årJag saknar hennes inlägg om hon inte skriver varje dag. Jag känner igen mig i det som skrivs trots att jag är en mycket äldre mamma. Denna blogg är värd att hyllas.

Jag vill önska alla en fantastisk dag och besök gärna alla tre bloggarna ovan.

Likes

Comments

Frallor som är lika fluffiga som de man köper men ändå inte behöver jäsa så länge. Dessa med både jäst och bakpulver är fantastiskt goda.

Ingredienser: 12 st
4 dl vatten
50 g jäst
4 msk neutral olja t ex rapsolja
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
8-10 dl vetemjöl special
1 ägg kan bytas mot vatten.

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt 37 grader. Är du osäker ta hellre lite kallt än för varmt.

2. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har löst sig. Blanda ner oljan.

3. Ta en annan bunke och blanda 7 dl mjöl med bakpulver och salt.

4. Häll ner mjölet i jästvattnet. Blanda noga och tillsätt mer mjöl tills du har en slät deg som släpper kanterna.

5. Låt degen jäsa i 15 minuter i bunken. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen. Tillsätt mer mjöl om du vill.

7. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt då de jäser ganska mycket. För mig blev det lagom med 6 st på varje plåt.

8. Låt bullarna jäsa i ca 15 minuter. Pensla dem därefter med uppvispat ägg eller vatten.

9. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter tills de fått färg. Vill du ha krispig yta så ställ in en ungssäker form med vatten i ugnen när du sätter in brödet.

10. Låt de svalna på plåten eller på galler utan duk.

Likes

Comments

Frukt och glass det är ju så gott. Gino är så festligt och gott men ändå så enkelt. Här blev det en riktig klassiker med banan, kiwi och jordgubbar.

Gör så här:

Skiva banan, kiwi och jordgubbar. Riv vit choklad ovanpå och in i ugnen 200 grader på övervärme i ca 10 minuter.

Servera med glass eller vaniljsås.

Likes

Comments