Då har jag också testat att baka fröknäke. Då min mage inte klarar linfrön i större mängd och sedan är det ju inte nyttigt att äta för mycket av så har jag nu hittat en variant som blev jättegod.

Ingredienser:

1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl chiafrö
2 dl majsmjöl
0,5 dl olja tex rapsolja
1,5 dl hett vatten
Flingsalt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda ihop alla ingredienser utom flingsalt i en bunke och låt stå 10-15 minuter.
3. Häll ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med händerna till en tunn platta. Strö flingsalt över brödet och tryck till lite.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.
5. Låt svalna och bryt bitar. Ät de som de är eller med smör och pålägg.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hastbullar är muffinsbullar som smakar ljuvligt. Perfekt när du vill göra något snabbt och gott. Denna variant har vanilj både i degen genom smaksatt filmjölk och vaniljkräm ovanpå, fantastiskt gott.

Ingredienser: 20 bullar

1,5 del strösocker
7,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3,5 dl filmjölk med vaniljsmak

Fyllning
1,5 -2 dl färdigblandad vaniljmarsankräm

Pärlsocker till garnering.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.

3. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp in det i mjölblandningen.

4. Tillsätt filmjölken och blanda till en fin och kladdig deg.

5. Fördela degen i 20 muffinsformar. Tryck till och gör ett hål i mitten av varje muffinsform för vaniljkrämen.

6. Blanda ihop marsankrämen och lägg en liten klick i varje bulle.

7. Garnera degen med pärlsocker. Lägg inte pärlsocker på marsankrämen.

8. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Då ugnar skiljer sig från varandra kolla så de inte blir brända utan får lagom färg både över och under.

9. Frys in de som inte äts upp samma dag då de är godast nybakade.

Likes

Comments

Perfekta småkakor som är underbart goda, sega och i härliga färger.

Jag hittade receptet på Madame Edits hemsida. Jag minskade lite på mängden strössel för lagom sötma.

Ingredienser:

50 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
1 äggula
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk strössel

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda det lite mjuka smöret med strösocker noga. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda ihop till en deg.

3. Dela upp degen i ca 15 bollar som du placerar ut på plåt med bakplåtspapper, tryck till bollarna lätt. De flyter ut lite så lägg inte bollarna för tätt.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 13 min. Låt svalna innan du flyttar på kakorna.

Likes

Comments

Ett fantastiskt gott bröd med havregryn som du gör i långpanna. Saftigt och luftigt precis så som det ska vara.

Ingredienser:

4 dl havregryn
8 dl mjölk
50 gr jäst
50 gr smör
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
Ca 10 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Blanda havregrynen med 5 dl mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta sedan bort från plattan.
2. Häll i resterande 3 dl kall mjölk och smöret i kastrullen och rör tills smöret smält. Låt sedan stå tills gröten är fingervarmt 37 grader. (Får inte vara för varmt)
3. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av gröten och rör tills jästen löst sig häll i resten av gröten och blanda.
4. Blanda ner övriga ingredienser, mjölet ska du ta lite i taget och rör noga. Rör gärna en stund och du har rätt mängd mjöl när degen släpper kanterna på bunken.
5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i 30 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och knåda den ordentligt.
7. Tryck sedan ut degen i en djup långpanneplåt med bakplåtspapper. Den ska bli lika tjock och jämn över hela plåten. Strö mera mjöl över degen så är det lättare. Dela sedan degen i 20 bitar med en pizzaslicer eller degskrapa eller vass kniv.
8. Sätt ugnen på 225 grader Låt degen jäsa på plåten under bakduk i 30 minuter.
9. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ha koll då det varierar mellan ugnar. Men brödet ska ha fått en härlig färg.
10. Låt svalna på plåten.

Likes

Comments

En fantastisk kombination med kexchoklad i en kladdkaka. Krispiga kex i en härligt mjuk kladdkaka, mums. Servera gärna med grädde eller glass.

Ingredienser:​

100 g smör

2,5 dl strösocker

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 dl vetemjöl

2 ägg

Kexchoklad i bitar ca 40 gram

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Smöra och bröa en form ca 24 cm

3. Smält smöret i en ganska stor kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner alla ingredienser utom ägg och Kexchoklad. Blanda noga.

4. Blanda ner äggen i smeten och till sist stick ned bitar av kexchoklad i smeten.

5. Häll över i formen och grädda 25-35 min i mitten av ugnen.

6. Låt gärna stå en stund innan servering och servera med glass eller grädde.

Likes

Comments

Längtar ni också till julbaket. Jag tittade på förra årets recept och måste bara tipsa om denna favorit.
Chokladkola med After Eight, så gott det är med choklad och mint, lägg till kola och få en fantastisk julgodis som i och för sig fungerar året runt.

Ingredienser:

50 g smör

1 dl strösocker

0,5 dl vetemjöl

2 msk kakao

0,5 dl ljus sirap

Ca 10 st bitar After Eight

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser utom After Eight i en stor microsäker form. Smöret behöver inte smältas först.

2. Ställ in i micron kör 20 sekunder och rör om noga.

3. Kör sedan 4 minuter i micron 700W.

4. Häll ut den heta kolan på bakplåtspapper i en form med kanter. Platta till önskad tjocklek.

5. Lägg After Eight bitarna ovanpå den varma kolan så de täcker kolan. Vänta tills den smält och bred ut med en kniv så det blir plant.

6. Ställ in i kylen en stund. Ta sedan ut och skär i bitar.

Likes

Comments

Smördeg, fyllning med oboy och pärlsocker ovanpå. Mums!

Dessa underbara snurror såg jag på @nazimasmatochhem och bara var tvungen att testa själv. Du får inte missa dessa. Jag gjorde en mindre sats av dessa godingar, blir 8 snurror.

Ingredienser:

4 frysta smördegsplattor
30 g smör, rumsvarmt
0,75 dl O'boy pulver
1 litet ägg
Någon matsked pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tina smördegsplattorna.
3. Ta det rumsvarma smöret och blanda med o'boypulvret i en bunke till ett fantastiskt chokladsmör.
4. Lägg 2 smördegsplattor på en bakplåt med bakplåtspapper. Bred chokladsmöret på plattorna. Lägg de andra över smördegsplattorna med chokladen.
Skär sedan drygt 1 cm breda längder och snurra dem, se till att nypa ihop ändarna. Lägg dem sedan på bakplåtspappret igen.
5. Vispa snabbt upp ägget och pensla snurrorna. Strö sedan pärlsocker över dem.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 8-12 minuter. Tänk på att de lätt blir brända så ha koll att de blir genomgräddade utan att bli brända under.

Likes

Comments

Underbara små sega och krispiga godis. På bara 2 ingredienser så fixar du detta godis.

Ingredienser:

100 g marshmallows

60 g choco popsflingor.

Ev . Florsocker till formen.

Gör så här:

1. Ta en mikrosäker form och lägg marshmallows i den. In i micron kör ca 1,5 minut men kolla efter 1 minut.

2. När marshmallowssmeten är mjuk och klibbig blanda i choco pops och rör runt.

3. Häll upp smeten i en form. Ha gärna lite florsocker eller smör i botten av formen så klibbar det inte fast lika mycket.

4. In i kylen en stund ta ut och dela i bitar.

Likes

Comments

Här kommer ännu ett tips på en enkel paj/tårta som är perfekt till fars dag som är på söndag. Fantastiskt god är den och du behöver ingen ugn och så är den så lätt att fixa.


Ingredienser till botten:

300 g Digestivekex

150 g smör

Ingredienser till fyllning:
1 burk karamelliserad mjölk

3 dl grädde

Lite choklad till garnering

Gör så här:

1. Smula Digestivekexen ganska noga.

2. Smält smöret och blanda i de smulade kexen. Bred ut kaksmulet i en form ca 24 cm i omkrets. Ställ in i kylen så det stelnar. Ca 1timme.

3. När botten stelnat så öppna en burk Karamelliserad mjölk och bred ut den kolasåssmakande mjölken över botten.

4. Vispa grädde och bred ut över. Toppa med krossad/ riven choklad.

Likes

Comments

Mördegshjärtan en favorit i repris. Hjärtan av härlig mördeg som smälter i munnen. Lite strössel ovanpå som pricken över i:et.

Ingredienser:​

​200 g s​mör

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4,5 dl vetemjöl

Ev 2 msk kakao

Strössel av valfri sort som garnering

Gör så här:

​1. Ha smöret rumstempererat eller värm det några sekunder i micron.

2. Nyp samman alla ingredienser och knåda ihop till en deg. Jag tycker det går bäst med händerna men degkrokar går också utmärkt.

3. Ställ in degen i kylskåpet ca 20 minuter och sätt ugnen på 175 grader.

4. Ta fram degen och dela på två om du vill ha en del med kakao annars delar du inte degen.

5. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och kavla ut degen på bakplåtspappret. Använd pepparkaksformar och stansa ut hjärtan ur degen och lägg dem på plåtarna.

6. Häll strössel på kakorna och tryck till lätt så att strösslet fastnar på kakan.

7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, de ska inte ha fått färg men ska inte vara degiga inuti, blivit lite lätta.

8. Låt dem svalna på plåten så de blir hårda.

Likes

Comments