Så känns det i alla fall ibland. När man kan fixa en god lunch med hembakt pizza och pizzasallad. Nu är det ju verkligen säsong för vitkål och då gör jag mycket vitkålssallad.
Här kommer länkar till recepten.
Pizza
Pizzasallad
Ha en fantastisk dag!

Gillar

Kommentarer

Jag har verkligen fastnat för dessa bröd som jäser i ugnen en enda gång. Då hinner jag både göra dem och diska medan lillen sover och storebror är hos dagmamman.
De blir ju fantastiskt goda också och om de hinner torka lite kan du rosta i brödrosten så blir de så goda igen. Mitt bästa tips är dock att frysa det som inte går åt direkt och ta fram i lagom stora mängder.
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 msk strösocker
1 dl havregryn
4 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Till garnering:
1 uppvispat ägg
Gör så här:
1. Smula jästen i en stor bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37 grader (inte för varmt då dör jästen)
2. Häll mjölken i bunken och rör tills jästen löst sig. Häll i havregrynen och rör om. Häll sedan ner övriga ingredienser och rör till en bra deg. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs, degen ska släppa bunkens kanter.
3. Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda till en slät och fin deg. Dela degen i 2 och gör limpor som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Pensla limporna med uppvispat ägg om du vill.
4. Gör gärna skåror i limporna så de får lite mönster eller så gör du inte det som jag gjorde men då kan de spricka nertill som min gjorde.
5. Ställ in i ugnen i nedre delen av ugnen. Tänk på att den inte ska jäsa innan. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i 30 minuter. Kolla så det inte bränns då får du sänka temperaturen eller lägga bakplåtspapper över eller höja plåten.
6. Låt svalna på galler utan duk.

Gillar

Kommentarer

Idag fyller äldsta sonen 4 år. Han önskade en tårta med marsipan och jordgubbar. Såhär blev resultatet.
Ha en fantastisk dag!

Gillar

Kommentarer