Gino är en så god efterrätt eller till fikat kanske. Serverat med vaniljsås eller vaniljglass, oj så gott. Det blev en riktig klassiker med banan, kiwi och jordgubbar.

Gör så här:

Skiva banan, kiwi och jordgubbar. Riv vit choklad ovanpå och in i ugnen 200 grader på övervärme mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Detta är en fantastiskt god kladdkaka. Jag älskar kombinationen av kladdkaka och mintchoklad.

Ingredienser:

150 g smör

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

2 ägg

5 bitar After Eight

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader

2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösocker och vaniljsocker.

3. Blanda i vetemjöl och rör runt, ta sist äggen och blanda till en slät smet. Tänk på att inte röra mer än du behöver då äggets trådar går sönder om du vispar för hårt och kakan blir inte lika bra.

4. Häll smeten i en smörad och bröad form ca 24 cm.

5. Bryt After Eight bitarna i fyra som du placerar ut jämt över kakan.

6. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter

7. Låt svalna vill du inte ha den så kladdig så låt den stå en stund i kylskåp innan servering. Servera gärna med grädde.

Likes

Comments

Dessa fantastiska tekakor som blir extra saftiga av havregryn måste du testa.
Havregryn innehåller mer protein än vanligt vetemjöl så jag gillar att blanda ner det i bröddegen.

Ingredienser:

5 dl mjölk

3 dl havregryn

50 g smör

50 g jäst

0,5 dl rapsolja

1,5 tsk salt

2 msk strösocker

Ca 8 dl vetemjöl

Gör så här:​

1. Koka upp mjölken, rör så den inte bränns vid. Ta av från plattan och blanda i havregrynen.

2. Lägg i smöret i mjölk/ havregrynen och blanda tills smöret smält. Ställ åt sidan tills det är ca 37 grader

3. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen (när den nått rätt temperatur) lite i taget och var noga att jästen löses upp.

4. Blanda i rapsolja, socker och salt och blanda noga. Tillsätt sedan mjölet, spar lite till utbakningen. Arbeta degen tills den släpper bunken fint.

5. Låt degen jäsa 45 minuter under duk.

6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela sedan degen i 15-20 bitar beroende på hur stora du vill ha kakorna.

7. Platta ut degbitarna till runda kakor och nagga dem noga med nagg eller gaffel. Låt de sedan jäsa på bakplåtsklädda plåtar 25 minuter.

8. Sätt ugnen på 225 grader.

9. Grädda tekakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter och låt dem svalna på galler.

Likes

Comments

Släta bullar blir saftigare än vanliga bullar. Dessa gillar jag så har jag lite pärlsocker på. Mums!

Ingredienser: 24 st

150 g smör

50 g jäst för söta degar

5 dl mjölk

1 tsk salt

1 tsk kardemumma

1 dl strösocker

10-12 dl mjöl

Till pensling

1 ägg

Pärlsocker

Gör så här:​

1. Smält smöret i en kastrull. Häll sedan på mjölken och värm till 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölk och smör blandningen i bunken och och blanda tills jästen löst sig.

3. Blanda i salt, socker, kardemumma och nästan allt mjölet. Bearbeta degen och tillsätt mjöl tills degen släpper bunken.

4. Låt jäsa 30 minuter under duk.

5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite. Dela upp degen i 24 bitar och gör runda bollar av bitarna. Lägg bullarna på plåtar med formar eller bakplåtspapper på.

6. Låt bullarna jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader

7. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på pärlsocker. In i ugnen i ca 8 - 10 minuter.

Låt bullarna svalna på galler.

Likes

Comments

Här har vi dagen till ära ätit våfflor. Det blev klassiska våfflor sådana som blir en klump i magen men som är så gott att äta ibland.

Ha en härlig våffeldag!

Likes

Comments

Småkakor med bitar av mintchoklad, toppengott. Detta recept har jag gjort några gånger och de är försvinnande goda.

Ingredienser:

150 g smör

3,75 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

3 msk kakao

3 msk ljus sirap

1,5 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

10 st After Eight bitar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Dela After Eight bitarna i tre.

3. Blanda ihop alla ingredienser utom After Eight bitarna till en smidig deg.

4. Gör två rullar av degen och lägg på bakplåtspapper på en plåt.

5. Tryck ner After Eight bitar två och två läng med degrullarna så det blir en rad av After Eight mitt i rullarna. (Frida har jättebra bild).

6. Grädda sedan i 10-12 minuter mitt i ugnen.

7. Låt dem svalna något innan du skär dem i bitar.

Likes

Comments

Igår bakade jag och sonen tårta då min mamma fyllde år.
Vi fuskade med färdig botten men tänk det gick så bra att ha med sonen 1,5 år. Han hjälpte till att vispa och slicka ur skålarna efteråt. I och för sig fick jag städa köket efteråt men det var kul att vi kunde fixa det tillsammans.

Tårtan är vanlig sockerkaksbotten som fick hallongrädde och marsankräm. Till sist Malteserskulor som garnering. Kanske inte det bästa jag gjort men.

Likes

Comments

Vilka underbart goda kakor jag snabbt bakade idag. Dessa måste ni testa för de är härligt krispiga utanpå och lika härligt sega inuti.

Ingredienser: (18st)

60 g smör eller margarin
6 marshmallows stora eller 36 små
0,75 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Knappt 0,5 tsk salt
0,5 dl farinsocker
1 dl strösocker + ½ dl att rulla kakorna i
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Har du stora marshmallows klipp dem i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen. Annars lägger du de små i frysen.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Ha rumstempererat smör eller värm det några sekunder i micron. Blanda smör, farinsocker och socker till en jämn massa.

4. Tillsätt ägg och vaniljsocker. Blanda väl.

5. Blanda i vetemjöl, bakpulver, salt och kakao lite åt gången.

6. Rulla 18 bollar av degen ta en bit marshmallow och tryck in i degen så att den inte syns rulla bollen lätt rund igen. Rulla bollen i strösocker och lägg den sedan på en bakplåt med bakplåtspapper. Har du små marshmallows så gör på liknande sätt men lägg 2 marshmallow i varje boll.

7. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 4-5 minuter.

Ha en härlig dag!

Likes

Comments

Vill du ha nybakat bröd på morgonen då är det perfekt att ta fram en plåt ur kylskåpet och ställa in i ugnen så får du nybakade frallor till frukosten.

Få ingredienser och härlig smak och nybakat direkt på morgonen, jag tror det är svårt att slå det.

Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
2,5 tsk salt
Ca 1,3 liter vetemjöl

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och häll på det kalla vattnet. Rör tills jästen har löst sig.
2. Blanda ner övriga ingredienser och rör, knåda degen noga.
3. Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda lite dela degen i 20 bitar.
4. Forma delarna till runda bullar och lägg dem på två bakplåtar med ett bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten.
5. Ta fram plåtarna med bullarna medan ugnen värms till 275 grader och pensla dem med vatten eller äggula och strö över vallmofrön.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.

Likes

Comments

Igår gjorde jag muffins. Dessa med frosting, inte jättefina men gott.

Jag gjorde först vanliga muffins med chokladknappar i degen. Sedan frosting av florsocker och vatten toppade med strössel.

Ha en härlig dag!

Likes

Comments