Header

Jag har alltid gillat att träna, men jag har aldrig varit väldigt vältränad. Men mina hjärnspöken och ätstörningar har mitt förhållande till träning heller aldrig varit särskilt hälsosamt. Jag gick fram och tillbaka mellan att inte vilja träna alls till att hets träna flera timmar om dagen. I våras hittade jag en plats annons att det nya gymmet som skulle öppna sökte gruppträningsinstruktörer. Som en kul grej, en ren impuls sökte jag tjänsten. Jag trodde inte äns i min vildaste fantasi att jag skulle få jobbet, jag var urform och hade ingen liknande erfarenhet. Ett och annat deltagande på gruppass kunde möjligen inte ta mig särskilt långt i denna rekryterings process? En telefonintervju och en auditionvideo senare och så kom papperna på posten, där var det. Bokningsbekräftelsen för CXWORKS utbildningen.

Jag har nu jobbat en hel termin och jag kan inte mer än säga att jag älskar mitt jobb! Bara det i sig är ganska komiskt, jag är vanligtvis inte den som gillar att ta plats, styra och ställa över människor som jag inte känner. Men jag älskar träning och älskar konceptet av gruppträning. Stämningen, energin och den gapande instruktören som får en att vilja ge och faktiskt leverera det där lilla extra man inte trodde man hade i sig.

Mitt nya jobb blev min räddning. Misstro mig inte, det har varit tufft, både med- och motgångar har uppkommit under tidens gång. Men framförallt har detta blivit en av mina största motivationskällor. Jag vill inte bara vara en bra instruktör som är bra på att snacka. Jag vill vara en bra instruktör genom att föregå med gott exempel, ta hand om min kropp, både med träning och kost. Jag vill orka mer, prestera på topp och visa en korrekt teknik genom mina pass.

Mitt nya jobb blev min räddning. Jag tror inte att jag hade suttit här idag och ärligt kunna säga att jag är på rätt väg. Jag hade inte kunnat säga att jag har hälsosamma vanor. Jag kan inte undvika att tänka på hur mitt liv, och hur jag, hade sett ut om jag inte hade fått jobbet. Jag tror inte att jag hade tagit tag i mitt liv, jag hade förmodligen fortfarande suttit på min soffa och tröstätit.

Jag vet att alla som finner sig i en liknande situation, i en situation i den mening att det inte är nöjda med vart de befinner sig i livet - oavsett om det gäller jobb, hälsa eller vad som helst - bara kan söka sig en tjänst och allt kommer blir bra. Det är inte så enkelt, och alla förändringar innebär svårigheter. Det gäller bara att påminna sig själv om att det kommer vara värt det i slut änden, förlora aldrig dig själv eller riktningen mot dina mål! Det är vad jag säger till mig själv när jag vill ge upp! När det känns som om jag inte kan, eller någonsin kommer klara mig och nå mina mål!

Mitt jobb blev min räddning, och jag ser fram emot en ny termin efter jul och har äntligen hittat rätt. Jag kanske inte kommer jobba som instruktör hela livet, men det är i denna branschen jag hör hemma. Det är här jag vill vara och dela min glädje och kärlek för träning! För för mig handlat träning om mer än bara form, styrka eller snabbhet! Vad det gör för själen är något jag vill alla ska få en ärlig chans att uppleva!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Söndag, ska jag vara helt ärlig är det bästa med söndagar att det är måndag dagen efter. Söndagar hos mig har bara två lägen, dem är döden eller härligast i världen. Idag, denna lilla söndag, har det varit döden! En riktig upp och ner dag. Jag har fått gjort svaret på min essäfråga från kost vid tränings kursen jag läser så det är väl bra. Jag spenderade nästan 3 timmar på gymmet, öva CX koreografi, beep-test, kombopass av axlar, rygg, armar och bröst (tog igen passet jag skippade igår, yes för att jag tryckte huvudet i en påse naturgodis och marabou) och avslutade med 15 minuter trappa. Jag borde vara nöjd, jag lyckades bättre i beep-testet än någonsin, timingen i koreografin sitter och hade bra kontakt och körde tunga vikter genom hela passet. Ja, jag borde vara nöjd, men hur kan jag?

Jag kan inte sluta tänka på hur jag misskött och inte 100 tagit till vara på tiden med min fantastiska coach. Godis varje vecka, upp 2 kg. Fan! Och hur patetisk är man inte när man inte ens kan gå in i mataffären för att man har slut på bär och knäckebröd, utan att köpa sötsaker?! Att stanna för att titta på godishyllorna tills man övertalat sig själv att det är sista gången, fast man vet att man kommer stå vid samma hylla men samma tanke nästa gång man är i mataffären. Jag vet att jag måste jobba på detta, jag måste skapa självdisciplin och kontroll. Sluta agera efter känslan då och där. Tänka långsiktigt. ”Att inte vara där du vill vara borde vara motivation nog”. Mjo jag försöker intala mig det. Jag kan inte lita på mig själv, det gick för långt idag. Jag fann mig själv i en situation där jag undvek mina vänner för att jag inte kan lita på mig själv. Jag ställde in vårt julbak, super härliga och mysiga julbak. Jag skylde på att jag var tvungen att plugga. Men sanningen? Hm ja jag behövde plugga men med lite planering och engagemang så hade det inte behövt att ta hela dagen. Att ligga kvar i sängen tills mitt på dagen, plugg pauser och annat skit för att få tiden att gå. Sanningen? Jag ställde in för att jag vet att jag inte kan baka utan att äta. Sanningen? Jag ställde in för att jag skäms löner att jag inte kan kontrollera mig själv. Sanningen? Jag skäms över min ångest, jag skäms över att jag känner som jag gör. ”Våra brister gör oss mänskliga” BS om du frågar mig! Inte för att jag vill tycka att det är BS, men för att jag ännu inte lyckas övertyga mig själv om att det är okej att inte vara perfekt.

Mitt första steg i min resa mot att lära mig måtta och kontroll (skam tar vi en annan gång, en sak åt gången, snälla) är att ge mig själv ett löfte. Jag lovar mig själv att börja följa mitt matschema, äta mina matlådor och inget annat. Jag lovar att spendera 3 veckor (att börja med) åt att lära mig kontroll och måtta. Jag lovar mig att inte äta för att jag kan, att inte ära för att jag känner mig nere. Jag lovar mig själv att jag ska må bra, oavsett hur lång tid det kommer ta!

Likes

Comments

När jag skrollar igenom mina gamla inlägg här blir jag förbluffad. Jag skriver som om livet är toppen, men tro mig det är så långt ifrån sanningen som man kan komma. Att man stöter på motgångar ibland det är nog alla bekanta med, även jag. Jag har sett mer än ett barn någonsin skulle behöva se, jag har gått igenom saker jag inte skulle önska på min värsta fiende. Men! Men det är inte därför jag skriver detta inlägget, och det är inte därför jag har valt att öppna mig här och inrikta bloggens nästa framtid till en sanning om mig. Sanningen om kroppsideal, självkänsla och förhållandet till mat och mig själv. Detta är mitt sätt att börja vara ärlig mot mig själv, jag söker ingen ömkan eller medlidande, kan jag få en vilsen själ att känna sig mindre ensam eller inspirerad så är det bara en bonus. Jag tycker att det är så viktigt att vara ärlig mot sig själv, jag är övertygad om att det är nyckeln till lycka och första steget för att älska sig själv. För det är trotts allt bara en person som man måste stå ut med livet ut, sig själv. Så varför inte göra det bästa med den tiden?

Så till sanningen. Jag har aldrig älskat mig själv, uppskattat mig som person eller gillat mitt utseende och kropp. Sedan jag var 14 år har jag "jojobantat", jag pendlade mellan svält, smyg- och småätande och hetsätande, jag har gått upp och ner i vikt och min kropp och huvud har varit i obalans så länge som jag kan minnas. För 4 år sedan tag jag tag i det här, på riktigt trodde jag. Jag började träna 5-6 dagar i veckan och ändrade min kosthållning. Men jag var inte redo och sen dess har mitt pendlande beteende varit värre än någon sin. Men vi hoppar fram lite i tiden, till i somras. Jag hade börjat gå upp i vikt igen, jag kände det, min kropp kändes tyngre och kläderna satt tightare. Sommaren lede mot sitt slut, september kom och mitt nya jobb, en ny skoltermin och mitt sista år i skolan väntade runt hörnet. Jag visste att det skulle bli en intensiv höst, men jag hade ingen aning om hur intensiv. Jag hade ingen aning om att jag skulle stänga in mig i min lägenhet för att gråta eller att det skulle kännas som om hela min värld höll på att rasa. Jag tog mig an mer än jag borde, mer än jag trodde var möjligt att hantera. Men skolan går bra, jobbet är bra och jag börjar komma på fötter igen. Men ett problem återstår och det är förhållandet till mig själv och min kropp. I mitt huvud har jag alltid varit tjock. Tjock för mig har alltid varit ett tecken på misslyckande, brist på kontroll och att man är olycklig. Jag VET att det inte alltid eller/och sällan handlar om det. Men det är så jag klassificerar mig som tjock, även om det i slutänden snarare är ens eget val - jag menar att se ut på ett visst sätt oavsett om det rör kroppsstorlek, eller smink och kläder-. Självklart ska man få se ut som man vill, trivs du med din kropp hur den nu än ser ut - Hatten av till dig, mer kärlek till oss själva! Och är det något som du inte trivs med, så är du den enda som kan ändra det. Lätt att säga?! Ja! Jag har sagt det till mig själv så många gånger - Dör det då, ändra det, Bara gör! Men hej, se på mig nu jag är fortfarande olycklig med mig själv, jag är fortfarande rundare än jag vill.

I höstas bestämde jag mig, jag kontaktade en coach för att bryta mitt självdestruktiva beteende, komma i form och trivas med mig själv. Det har uppenbart varit allt annat än lätt, men vi har haft bra kontakt och min coach har varit ett fantastiskt stöd. Jag mådde bättre och siffrorna på vågen minskade. Det tar emot så mycket men det är dags, jag har aldrig varit ärlig om min vikt men jag har lovat total ärlighet så... Here we go. Min startvikt var 71.5 kg och efter 8 veckor hade jag tappat 5.5 kg, jag var alltså nere på 66 kg. Min motivation kanske borde vara på topp och inget skulle kunna stoppa mig, eller? Jag var inte redo för att släppa strukturen som vardagen nu hade, men jag gjorde det. Ett "höstlov" blev mitt fall och jag kom inte helt kommit tillbaka efter det, inte tillräckligt fort iallafall Jag är idag uppe på 68.5 kg, jag har en vecka kvar med min coach. Kanske jag borde vara nervös, hur ska det gå utan henne? Vi har pratat mycket om det, min coach och jag, och jag känner fantastiskt nog min spände men på ett bra sett. Jag ser fram emot att "ta hand om mig själv" igen. Mitt liv känns inte komplett när jag inte får bära mitt eget ansvar och ta mina egna beslut. Är jag bara självständig eller en ensamvarg ut i fingertopparna..? Lite av båda kanske oavsett jag har bestämt mig, och jag vet vad jag behöver jobba med så denna gången ska det gå. Och inte minst det ska bli hållbart!

Jag vet att jag har många utmaningar framför mig och att förändringar som denna inte sker över en natt. Men är det något jag har lärt mig under mitt 24 år "långa" liv så är det just det: Livet är inte lätt och det går sällan som planerat. Men jag är chefen över mitt liv och den enda ändra det jag inte gillar med mig själv är jag. Det är dags, dags att ta sig i kragen, sluta tycka synd om sig själv och få jobbet gjort. Jag vill det här så mycket och det finns inget jag längtar efter så mycket som jag längtar efter att få vara nöjd och bekväm med mig själv och min kropp. Jag vill känna något jag aldrig känt, frid.

Likes

Comments

Hakuna Matata beachbar

Bild från favostranden Hakuna Matata i Kavos, kolla in här: Hakuna Matata Beach Bar

Efter två helt underbara veckor i Agios Georgios (Evia, Grekland) är jag sedan igår hemkommen till vårt avlånga land igen. Det har blivit massor av sol, bad, god mat och dryck.. vin (finns det något bättre än grekiskt vin?!) och återföreningar med gamla vänner. Så många äventyr på så kort tid, så förutom det ovan nämnda har vi hunnit med en roadtrip till Thessaloniki för shopping och hälsa på en vän som inte hade möjlighet att ta sig till byn under dessa veckorna och så har vi testat nattlivet i Edipsos och åkt fiskebåt och mycket mer.

Och en sak kom vi fram till under dessa veckorna, är att 4 år är en alldeles för lång tid och vi kommer aldrig låta det gå så lång tid igen, vi lämnade vår lilla paradisby och våra närakära med löftet om att vi ses nästa år! Förhoppningsvis har vi möjlighet att stanna lite längre då.

Men nu är jag/vi som sagt åter hemma igen och det är dags att gå tillbaka till verkligheten. Själv har jag massor av sommarplugg att ta igen, träning och förberedelse inför cx-utbildningen att fixa med de kommande veckorna.
Lägger in länkar till några av ställena vi brukar hänga på så kolla gärna in dem, ni hittar länkarna under bilderna.

Το ουζερί του Παντελή (länk till tavernans fb.sida)

Njuter av stunden på en av våra favorit tavernas, god mat och dryck, inte minst är kocken en nära vän!

Kolla in tavernan här: Το ουζερί του Παντελή

Blev även en kvällstur i denna grekiska fiskebåt som ägs av en nära vän från byn med god mat och vin.

utsikten från balkongen på hotellet.

Hakuna Matata beach bar

Bild från favostranden Hakuna Matata i Kavos, kolla in här: Hakuna Matata Beach Bar

Hakuna Matata Beach Bar

Bild från favostranden Hakuna Matata i Kavos, kolla in här: Hakuna Matata Beach Bar

Το ουζερί του Παντελή

Njuter av stunden på en av våra favorit tavernas, god mat och dryck, inte minst är kocken en nära vän!

Kolla in tavernan här: Το ουζερί του Παντελή

Hakuna Matata beach bar

Bild från favostranden Hakuna Matata i Kavos, kolla in här: Hakuna Matata Beach Bar

Panorama Hotell n' private beach

Bild från ett andra favoställe i byn, strand, bar och hotell. Kolla in här: Panorama

Panorama Hotell n' private beach

Bild från ett andra favoställe i byn, strand, bar och hotell. Kolla in här: Panorama

Bild från färjan till fastlandet mot flyget hem igen.

Likes

Comments

God morgon! Vad som skulle blivit en lugn helg med massa mys och skoj med familjen har blivit.. ja inte riktigt så kan man säga. I torsdags hämtade jag upp systersonen som skulle följa med på utflykt igår. Vi åkte till Halmstad och lät inte regnet stoppa oss, vi hade en superhärlig dag! Men svårt är det att sätta alla tankar och kaos åt sidan. Jag tänker inte berätta vad som hänt, för det är inte min historia att berätta. Men några käras värld har vänts upp och ner, skakats om rejält. När ens egen eller några käras verklighet rasar är det aldrig lätt. Men är det något jag lärt mig under mitt ändå länge inte så långa men intensiva liv och vardag är det 'we are never defeated unless we give up'. Jag vet att jag och de andra berörda kommer gå ur detta en erfarenhet rikare och starkare än någonsin, det må ta tid, det må ta kraft, och det må kännas svårt om än omöjligt MEN det ska gå! Vi har varandra och det är vår styrka!

Så med det här inlägget vill jag passa på att göra en shoutout till alla er som kämpar för att hålla livet på rätsida eller kämpar för att vända rätt på er värld! Oavset om du har någon som puschar dig hemma, en vän eller familjemedlem eller känner dig mer ensam än någonsin. Du är stark, du är värdefull och ge inte upp, för du kommer att lyckas! Jag hejar på dig och skänker dig styrkekramar och kärlek!

Kärlek till er och ta väl hand om er och varandra !

Likes

Comments

Träning & hälsa

Sitter i skrivande stund i soffan redo för filmkväll med syrras son, imorgon ska vi på utflykt, testa åka tåg och äta glass i stora lass!
Igår arbetade jag mitt sista pass som sommarvikarie på personlig assistansen. Det har sannerligen varit en såväl spännande, givande som stressig period. Jag har lärt mig mycket om mig själv och bemötande. Minst sagt en ödmjukande erfarenhet och så har jag fått lära känna så fantastiska människor.
Men jag kan inte sticka under stolen med att det ska bli skönt med semester. Det blir utflykter, dop och Greklandsresa!

Idag, min första lediga dag, har jag inte gjort många knop. Blev iallafall ett riktgt skönt pass på gymmet, cardio, rygg och baksida ben.

30 min löpband: lutning 10, hastighet 7

Pull-over (cable) 5 set
Latsdrag i cable 5 set
En arms rodd i cable 3 set
Breda rodd m. skivstång ss smala rodd m. Skivstång 3x3 set

Good mornings 6 set
Stela zumomark 4 set
Hamstring curls 4 set

30 min stepmaster nivå 7

Likes

Comments

Träning & hälsa

Nu sitter man här, måndag igen..! Hoppas ni allla har haft en superbra helg, det har ialla fall jag (även om jag jobbat torsdag till söndag). Nu är ganska nyligen hemkommen från ett pass på gymmet. Passade på att njuta av solen och tog cykeln dit och körde sen 1 timmes cardio och ett magpass (scrolla ner för fullständigt pass). Riktigt skönt, men jag borde verkligen satsat liiiiiite mer på mag/bål träning än vad jag faktiskt gjort. Känner hur stressen börjar krypa fram inför instruktör utbildningen i augusti. Men skam den som ger sig, jag har ju några veckor kvar, så lite mer uthållighet ska jag väl kunna jobba fram?!

För övrigt är jag ledig från jobb idag, välbehövligt! Mitt pluggande har fått hamna lite åt sidan de senaste veckorna på grund av.. ja allt egentligen, har haft full upp. Så de resterande veckorna kommer att bestå av råplugg och hårdträning för min del! Wish me luck! hah

Är också igång och experimenterar med mitt hår.. igen! Vart sugen på en ny hårfär, men mer än så tänker jag inte säg, men kommer ett inlägg när det är klart.. aka. när jag är nöjd. Håller på att avfärga håret men vilken/vilka färger det kommer bli sen får vi se... min plan är inte helt genomtänkt, men vad fan YOLO! haha

Till nästa gång, tjingeling! Ta hand om er! 😘

________________________________________________________________________________________

Abs n' Cardio

30 min löpband 10⬆x7➡

intervaller: 45 sek aktivitet x 15 sek vila x 3 rundor
övn 1: benlyft
övn 2: knee touches
övn 3: dynamisk planka
övn 4: planka (dippa knäna mot golvet, ett knä åt gången)
övn 5: jackknife med viktplatta
övn 6: jackknife med 2 puls med viktplatta

cable crunch 5 set
v-situp 4 set

30 minuter stairmaster


Likes

Comments

Lunch & Middag

Ofta sitter jag och kollar runt efter nya spännande idéer för köket, häromdagen hittade jag ett recept med kyckling och rabarber som jag bara var tvungen att testa! Jag var inte helt övertygad om rabarber i maten skulle vara en bra idé men schi fick jag för fy vad gott det blev!
(Scrolla ner för recept)

Krämig pasta med kyckling och rabarber
(3-4 portioner)

Ingredienser:
Valfri pasta
2 st kycklingfiléer
2 st stjälkar rabarber
4 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tärning grönsaksbuljong
2 st vitlöksklyftor
1 msk honung
salt och peppar
matfett att steka kycklingen i

Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 g (c), och dela kycklingen samt rabarbern i mindre bitar
2. Stek kycklingen i matfett tills den fått en gyllene färg
3. Tillsätt créme fraichen, vitlöken, sambal oelek, grönsaksbuljong samt salt och peppar i stekpannan där du stekt kycklingen
4. När buljongen smält tillsätter du honungen och rabarbern, smaka av och justera kryddningen om det behövs
5. Om din stekpanna är ugnssäker ställ in den i ugnen, annars häll över röran i en ugnssäker form och gräddas i ugnen till rabarbern börjat mjukna, tar ca 15 minuter
6. Under tiden (5) kan du koka pastan. När pastan är klar och rabarbern mjuknat något är det redo att serveras!

Likes

Comments

Lunch & Middag

Efter två dagars ledighet är jag tillbaka på jobb. Jag har hunnit med både det ena och det andra, jag har tränat, varit en sväng i Halmstad, en utekväll i Hbg, ett besök hos optikern, tack det var inte jag som höll på att bli blind, det var min ena lins som hade blivit i fel styrka😂 och igår lagade jag denna härliga grytan på fläskytterfilé, quinoa och grönsaker. Den satt perfekt såväl efter en lång dag igår som idag i min lunchlåda.

Köttgryta med ugnsrostade grönsaker
(Ca 3 portioner)
Ingredienser:
Grytan:
1-2 Vitlöksklyftor
500g Fläskytterfilé
2 dl Créme fraiche
2,5 dl Matlagningsgrädde
1 tärning Grönsaksbuljong
1/2 tärning Köttbuljong
1/2-1 tsk Sambal oelek, en skvätt soja för färg Och Salt och peppar

Grönsaker:
Broccoli
Blomkål
Champinjoner
(Eller använd dem du gillar bäst)
3 portioner (enligt förpackningen) Quinoa
Salt och peppar
1/2 tärning Grönsaksbuljong

Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 g (C) och förbered en ugnssäker form med de grönsaker du vill ha, ringla lite olja över och krydda med salt och peppar
2. Rosta grönsakerna tills de är klara, gärna så de fått lite färg
3. Under tiden som grönsakerna är i ugnen kan du strimla köttet och koka quinoan (gärna i grönsaksbuljong)
4. Till grytan, häll olja eller smör i en kastrull och fräs vitlöken och tillsätt sedan köttet och fräs.
5. Tillsätt de övriga ingredienserna som ska vara i grytan och låt puttra 5-10 min och smaka av
6. När grönsakerna är klara, blanda ner quinoan med dem så att det blir en form av varm 'quinoasallad'
Tadaa! Så har du en super enkel, fyllig, nyttig och god måltid ✌️

Likes

Comments

Träning & hälsa

Hoppas ni alla har haft en jättehärlig sommar än så länge! Som jag skrivit tidigare har i alla fall min sommar varit full späckad med saker att göra. Men nu börjar det dra mot sitt slut.. eller ja uppehåll aka. semester är det ju bara. Jag har 6 arbeta pass kvar och en vecka av plugg innan jag får två veckor av härlig värme och sol vid Medelhavet! Den 25e åker jag och några vänner till fantastiska Grekland men innan dess blir det jobb, plugg, hårdträning och diet åtstramning. Hejdå socker 😪

Men idag är jag ledig och har hunnit med att dra ett tungt benpass på gymmet. Så jäkla skönt. Har också ökat på cardion igen, jag har nog saknat den lite!

Dagens framsida ben (quads):
30 minuter Pw (uppför) på löpband

Squats 5 set
Paus Squats 4 set
Liggande benpress i Smith maskinen 5 set
Leg Extensions 4 set + 3 set/ben

20 min trappa

Likes

Comments