Det gör väldigt ont i hjärtat...
Jag vet inte hur jag ska förklara det men.. Det känns som att en fantastisk tid i mitt liv tar slut, det känns som att en del av mig typ försvinner när jag åker härifrån. Det känns verkligen som att ett kapitel tar slut.

Jag har varit på min sista DIR EN GREY konsert i Japan idag och det är verkligen nu jag inser att det verkligen tar slut här nu. Det är inte sista konserten i Japan egentligen, för jag kommer att åka hit och se dem igen så fort jag kan men... Jag vet inte när jag kommer kunna se dem i Japan igen och det är en hemsk tanke. Jag vet inte när jag kan gå på en Diru konsert igen heller, man vet ju aldrig när dem kommer till Europa.

Det känns som att när jag kommer till Sverige så börjar verkligheten igen, det känns som att jag har levt i en dröm här. Och jag vill aldrig att drömmen ska ta slut och jag är rädd att jag ska glömma bort allt, för man brukar ju glömma vad man har drömt.. Det är en så konstig känsla. Men min dröm från att jag var 14 år var att åka till Japan, att få se DIR EN GREY live och så ville jag bli en hårstylist här också. Och i princip så har jag ju uppfyllt allt, eller försökt så gott jag har kunnat.

Men nu.. Nu tar det slut och liksom.. Jag har ju självklart andra drömmar men.. Jag vill bara leva kvar i den här ett tag till. Sen hur man alltid lyckas, när man tänker tillbaka på allt, att få allt att kännas så positivt. Vi har ju haft det väldigt kämpigt och jobbigt här också, men på nåt vis så minns jag nästan bara det positiva nu haha...

Det är svårt att förklara hur man känner när man aldrig har känt så förut men det känns som att jag lämnar en del av mitt hjärta här och en del av mitt liv här också.. Så det gör väldigt ont och det känns väldigt tomt.

Jag vet att jag har gjort rätt val, men det är väldigt jobbigt i alla fall. Jag har bara försökt tänka på det positiva med att flytta härifrån, men jag har insett att jag måste sörja lite också. Så nu ska jag låta mig gråta lite i några dagar, sen får jag rycka upp mig. Jag ser fram emot alla nya utmaningar! Jag ser fram emot att jobba, att få komma igång med min "karriär".

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nästan 3 år i Japan.. Tiden har gått så himla fort. Jag har lärt mig så himla mycket. Jag har lärt mig ett nytt språk, hur sjukt är inte det? Om man tänker efter hehe. Jag har kommit in på en japansk högskola och studerat med japaner (på japanska).

Innan vi flyttade till Japan så bodde vi ju hemma hos våra föräldrar. Så vi flyttade inte bara utomlands utan hemifrån också. Vi har fått fixa olika försäkringar här själva, betalat räkningar och lärt oss laga helt nya maträtter och handla i mataffärer som man inte kände igen nånting i, och allt annat där emellan.

Nu flyttar vi till Sverige och jag inser att.. jag vet inte riktigt hur man betalar räkningar (även om det inte är svårt att lista ut) och jag vet inte exakt vad som finns i mataffärerna, vad allt kostar.. haha. Så det blir verkligen annorlunda igen, fast ändå mer familjärt på något sätt. Det blir i alla fall absolut inte svårt att lista ut när man kan språket!

Men samtidigt i början som vi var i Japan så förstod vi ingen japanska alls.. Det om något känns sjukt nu. Vi förstod ingenting!! Men det gick bra att få ordning på allt i alla fall! För nu förstår jag i princip allt, inte om det skulle pratas för mycket om politik och religion och svårare saker men.. På ett ungefär så förstår jag i alla fall allt. Och kanji kommer nog alltid vara svårt.

Jag har lärt mig hur mycket min familj betyder för mig. Jag har lärt mig mycket om mig själv och att jag faktiskt klarar det mesta om jag vill. Jag har verkligen vuxit som person och det hade nog aldrig varit på samma sätt om vi inte hade flyttat till Japan. Man har ju verkligen fått vara självständig på en helt ny nivå och fått klara sig själv liksom. Som ett par har vi också blivit mycket starkare. Det är svårt att förklara men om man har bott utomlands så förstår man nog. Skulle aldrig byta ut den här upplevelsen mot någonting!

Jag kommer nog alltid att sakna Japan, men jag kommer ju komma hit så ofta jag kan. Men än så länge ska jag försöka ta vara på dem sista 2 veckorna!

Det är kul att tänka tillbaka på hur vi har haft det här, det har varit upp och ner men jag har verkligen känt mig hemma här.

2 bilder från Harajuku som jag tog en kväll i juni.

Likes

Comments

Jaa.. Som rubriken lyder så kommer vi att flytta tillbaka till Sverige snart, väldigt snart! Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta men det känns rätt även om det är jobbigt.

Vi har bott i Japan i nästan 3 år och det har varit fantastiskt men också väldigt jobbigt.

I vilket fall så kommer jag att avbryta min utbildning mitt i.. Varför? För att om jag tänker på min framtid så känns det smartast att göra det. Och sen så är skolan väldigt dyr och det blir väldigt dyrt när man lånar pengar av CSN varje månad. Jag känner även att jag inte lär mig tillräckligt med nya saker i skolan för dem pengarna. Så det känns inte som att jag utnyttjar min tid rätt. Gustav vill också hellre plugga i Sverige, vi har ju kommit fram till detta tillsammans såklart.

Sen så har min kropp inte tyckt om att bo i det här landet, min astma har blivit mycket värre. Min pollenallergi har också blivit värre och sen så har jag ju haft njurbäckeninflammation typ 5-6 gånger och fått värmeutslag på hela kroppen och allt möjligt..

Sen att jag inte har råd att göra något annat än att åka fram och tillbaka till skolan.. så jag kan liksom inte ta vara på min tid här. Jag skulle kunna bo vart som helst utan att märka någon skillnad i princip. Förutom att i Sverige så kan jag ju i alla fall träffa familjen ofta!!

Det är svårt att få ner allt som man vill säga men.. jag vet att det är rätt. Jag kommer att jobba i Sverige och sen förmodligen studera till hår & makeup artist. Och för min karriärs skull så känns det också smartast.

För jag kommer fortsätta kämpa för att bli en "känd" hår och makeup artist. Och Japan finns ju kvar.. Även om jag kommer sakna Japan väldigt mycket.

Jag har flera jobb på G och sen har vi lägenhet fixad i Stockholm också! Så det här kommer nog bli bra!

Kommer sakna mycket och många.. älskade fina Japan som jag ändå hatar att jag älskar.

Likes

Comments

Nu var det verkligen längesen jag bloggade! Jag har hunnit vara i Sverige i 5 veckor (+en sväng i Berlin) och åkt tillbaka till Japan! Så har varit i Japan 1 vecka nu och skolan har börjat. Jag har dock fått Njurbäckeninflammation igen!! Det var väl kanske 1 1/2 år sedan jag hade det senast? Men då hade jag ju det typ 4-5 gånger inom 1 år.. Så har i alla fall inte haft det på ett bra tag...

Anledningen till att jag ville blogga var för att jag har vunnit en fototävling här i Japan!! Eller vunnit och vunnit det är flera elevers bilder (denna gång 20) som blir utvalda av en jury. Så jag va ju inte bäst men bland dem 20 bästa av 2000 bidrag i alla fall!! Tävlingen heter Milbon Photo Revolution 2016.
Det finns typ 3 kategorier som frisörer kan vara med i och sen en för elever. Fast antar att man kan säga att man vunnit ändå? För i alla kategorier så är det ju flera som blivit utvalda och vunnit.. Ingen har blivit utnämnd som bäst liksom? Hehe..
Jag är i alla fall väldigt väldigt glad och tänkte att jag verkligen vill ha det skrivet på bloggen :)

Jag har färgat, stylat håret och sminkat! Och kommit på idén själv också såklart.
Min modell heter Yuwa och är världens gulligaste!

Förresten så signerade alla i juryn min bild!! Och varje person i juryn signerar alltså bilderna som dem tycker är bra, och att alla signerade min är ju galet! Jag är stolt.
Det är 21 välkända frisörer i Japan som är med i juryn också :)

Likes

Comments

Värmeutslagen kliar så jävla mycket att jag inte ens kan sova.. Jag har gjort allt jag kan i år för att inte få värmeutslag och det gick ju bra.. Men det betyder ju i alla fall att jag tar mig tid till att blogga. Var dock beredd på ett väldigt negativt inlägg..

Jag är på riktigt allergisk mot Japan.. Varför är jag ens kvar i det här landet?! 1-2 året så hade jag ju "bara" Njurbäckeninflammation typ 5 gånger? Sen fick jag nåt konstigt utslag på ena ögonlocket flera gånger, sen fick jag värmeutslag på hela kroppen förra sommaren, sen så har min pollenallergi varit helt hemsk i år. Sen så är min astma också mycket värre här! Från att typ aldrig behöva ta astmamedicin i Sverige till att behöva ta det i princip varje dag. Och nu har jag värmeutslag på typ hela kroppen igen!! (Kan ha glömt nånting också) Så kan ni säga mig varför jag fortfarande är kvar här?! Börjar bli så himla less på allt. Hade inte DIR EN GREY funnits hade jag dragit för längesen. Helt ärligt så vet jag inte ens om det är värt att vara här längre, även om det skulle betyda att jag inte får se Diru live på länge. (och då är det illa)

Har egentligen mycket (negativt) jag skulle vilja skriva, för det är mycket som jag är trött på här. Men känns inte som att jag borde göra det riktigt, för mitt eget bästa..

Har i alla fall mycket i skolan i princip hela tiden och igår och i förr går var jag på Diru konsert.

Vill ni se mer av min vardag så lägg till mig på snapchat: millaaleksandra. Sen finns ju instagram också men är inte så aktiv. Har två konton där iaf: millaaleksandra och bymillaaleksandra.

Sen om det här inlägget är konstigt så är det för att jag är trött. Hann sova typ 2-3 timmar innan jag vaknade av att värmeutslagen kliade.. Och har nu varit vaken i typ 2 timmar.

Likes

Comments

Jag kommer nog inte kunna vara så aktiv på bloggen längre. Jag har så mycket att göra hela tiden! I söndags var jag helt ledig och kunde vila för första gången på typ 2-3 veckor. (Har dock blivit sjuk nu, blir ju alltid så om det varit stressigt) När jag pluggade japanska så gick vi bara i skolan 4 timmar om dagen mån-fre och då var det mycket lättare att ta sig tid till att blogga..

Jag kommer att blogga ibland, när jag känner att det är något intressant eller bara vill skriva om något för att komma ihåg det själv. Just nu försöker jag vara aktiv på snapchat varje dag så ni kan ju lägga till mig där: millaaleksandra. Sen har jag ju instagram (: millaaleksandra) också men är inte lika aktiv där.

Hade photoshoot i lördags och färgade min modells hår innan.

Mitt bidrag till en tävling, och sen 2 kompisars bidrag! Temat är årstider. Jag har målat ögonen på dockan själv! Och sminkat och fixat håret såklart. Meningen är att "hon" ska ha solbrillor men är inte säker på att man får ha det så tog bort glaset. Jag är inte så nöjd men har inte alls haft tid, vi hade bara typ 3-4 lektioner på oss att färga och allt.

Glöm inte snapchat: millaaleksandra

Likes

Comments

Skulle publicerat det här inlägget för typ 2 veckor sen men glömde tydligen bort det? Haha..

Jag har så mycket att göra hela tiden så jag har inte tid med bloggen! Sen har jag många olika photoshoots hela tiden, men eftersom att bilderna ska skickas in till tävlingar så får jag inte lägga upp dem.

Igår efter skolan så hade jag äntligen lite tid att göra något roligt. Alltså jag tycker ju att allt i skolan är roligt, men det är ju stressigt.

Jag fikade i alla fall med Emelie och sen så gick vi runt i Harajuku!

Likes

Comments

Hade fullt upp hela förra veckan, men nu kan jag inte komma ihåg vad jag har gjort haha? Förutom att jag och min Gustav hade vår årsdag i onsdags. Vi har varit tillsammans i hela 8 år nu! Vart har tiden tagit vägen? Men är så glad över att vi "fortfarande" älskar varandra och han är verkligen min bästa vän ❤️

I onsdags så hade vi dock inte så mycket tid till att göra något speciellt, så det blev bara lite extra god mat + godis och filmkväll. Jag fick dock en Disney Sea biljett av honom present så i lördags efter skolan så åkte vi till Disney Sea! Jag älskar att vara på Disney Sea så det var perfekt.

Sen har väl det varit mycket hockey på schemat också vilket har gjort att jag varit trött ibland, speciellt idag då jag såklart va tvungen att kolla på finalen i natt.. Tyvärr så slutade det inte som jag ville men Finland har ju verkligen spelat bra!!

Bilden är ju inte från finalen då men det borde ni fatta ;)

Likes

Comments

Har haft fullt upp den här veckan! Men med väldigt roliga saker. Vinetta var så snäll och ställde upp som min modell i fredags till en "fototävling". På både onsdag och torsdag kväll så färgade jag och klippte hennes hår, jag fick göra i princip vad jag ville!!! Så glad. Sen är det ju hockey vm också men matcherna går ju inte så bra tider här..

Och igår så hjälpte jag Alexandra med bilder till sitt portfolio! Jag fick äran att fixa hår och makeup! Alexandra designar och syr kläder, (går även på samma skola som mig men fashion då) och hon är så himla duktig!! Ni borde kolla in hennes hemsida: alexandrakustvall.com

Likes

Comments

Vi har förresten bokat flyg till Sverige i sommar! Det var dyrt och ett tag trodde jag inte att vi skulle kunna åka hem i sommar, men det löste sig som tur är!! Vi är i Sverige från 22 juli till 28 augusti! Ska bli så skönt att slippa den japanska sommaren i 5 veckor i alla fall. Sen ser jag verkligen fram emot att träffa familjen såklart :)

Sen jag skrev senast så har jag fått paket från Sverige med bland annat Real Techniques sminkborstar som mamma köpt till mig! Så glad!! Och hittills så känns dem riktigt bra.
Sen har jag även gjort lite läxor, som bland annat är att rulla permanent.. Men nu håller vi på och lär oss design? Permanent rullning (Heter デザインワインディング på japanska iaf). Så det känns väl lite roligt igen, men krångligare än att rulla vanligt. Man måste tänka lite extra.. Fast har ju bara rullat ett helt huvud för andra gången nu så lär ju bli lättare sen.

Det ska ju typ vara lite mellanrum mellan rullarna.. Men inte så mycket mellanrum direkt.. Aja, helt okej för att vara andra gången! Man ska kunna rulla ett helt huvud på 20 minuter sen.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw