Nästan 3 år i Japan.. Tiden har gått så himla fort. Jag har lärt mig så himla mycket. Jag har lärt mig ett nytt språk, hur sjukt är inte det? Om man tänker efter hehe. Jag har kommit in på en japansk högskola och studerat med japaner (på japanska).

Innan vi flyttade till Japan så bodde vi ju hemma hos våra föräldrar. Så vi flyttade inte bara utomlands utan hemifrån också. Vi har fått fixa olika försäkringar här själva, betalat räkningar och lärt oss laga helt nya maträtter och handla i mataffärer som man inte kände igen nånting i, och allt annat där emellan.

Nu flyttar vi till Sverige och jag inser att.. jag vet inte riktigt hur man betalar räkningar (även om det inte är svårt att lista ut) och jag vet inte exakt vad som finns i mataffärerna, vad allt kostar.. haha. Så det blir verkligen annorlunda igen, fast ändå mer familjärt på något sätt. Det blir i alla fall absolut inte svårt att lista ut när man kan språket!

Men samtidigt i början som vi var i Japan så förstod vi ingen japanska alls.. Det om något känns sjukt nu. Vi förstod ingenting!! Men det gick bra att få ordning på allt i alla fall! För nu förstår jag i princip allt, inte om det skulle pratas för mycket om politik och religion och svårare saker men.. På ett ungefär så förstår jag i alla fall allt. Och kanji kommer nog alltid vara svårt.

Jag har lärt mig hur mycket min familj betyder för mig. Jag har lärt mig mycket om mig själv och att jag faktiskt klarar det mesta om jag vill. Jag har verkligen vuxit som person och det hade nog aldrig varit på samma sätt om vi inte hade flyttat till Japan. Man har ju verkligen fått vara självständig på en helt ny nivå och fått klara sig själv liksom. Som ett par har vi också blivit mycket starkare. Det är svårt att förklara men om man har bott utomlands så förstår man nog. Skulle aldrig byta ut den här upplevelsen mot någonting!

Jag kommer nog alltid att sakna Japan, men jag kommer ju komma hit så ofta jag kan. Men än så länge ska jag försöka ta vara på dem sista 2 veckorna!

Det är kul att tänka tillbaka på hur vi har haft det här, det har varit upp och ner men jag har verkligen känt mig hemma här.

2 bilder från Harajuku som jag tog en kväll i juni.

Gillar

Kommentarer

Nu var det verkligen längesen jag bloggade! Jag har hunnit vara i Sverige i 5 veckor (+en sväng i Berlin) och åkt tillbaka till Japan! Så har varit i Japan 1 vecka nu och skolan har börjat. Jag har dock fått Njurbäckeninflammation igen!! Det var väl kanske 1 1/2 år sedan jag hade det senast? Men då hade jag ju det typ 4-5 gånger inom 1 år.. Så har i alla fall inte haft det på ett bra tag...

Anledningen till att jag ville blogga var för att jag har vunnit en fototävling här i Japan!! Eller vunnit och vunnit det är flera elevers bilder (denna gång 20) som blir utvalda av en jury. Så jag va ju inte bäst men bland dem 20 bästa av 2000 bidrag i alla fall!! Tävlingen heter Milbon Photo Revolution 2016.
Det finns typ 3 kategorier som frisörer kan vara med i och sen en för elever. Fast antar att man kan säga att man vunnit ändå? För i alla kategorier så är det ju flera som blivit utvalda och vunnit.. Ingen har blivit utnämnd som bäst liksom? Hehe..
Jag är i alla fall väldigt väldigt glad och tänkte att jag verkligen vill ha det skrivet på bloggen :)

Jag har färgat, stylat håret och sminkat! Och kommit på idén själv också såklart.
Min modell heter Yuwa och är världens gulligaste!

Förresten så signerade alla i juryn min bild!! Och varje person i juryn signerar alltså bilderna som dem tycker är bra, och att alla signerade min är ju galet! Jag är stolt.
Det är 21 välkända frisörer i Japan som är med i juryn också :)

Gillar

Kommentarer

Jag kommer nog inte kunna vara så aktiv på bloggen längre. Jag har så mycket att göra hela tiden! I söndags var jag helt ledig och kunde vila för första gången på typ 2-3 veckor. (Har dock blivit sjuk nu, blir ju alltid så om det varit stressigt) När jag pluggade japanska så gick vi bara i skolan 4 timmar om dagen mån-fre och då var det mycket lättare att ta sig tid till att blogga..

Jag kommer att blogga ibland, när jag känner att det är något intressant eller bara vill skriva om något för att komma ihåg det själv. Just nu försöker jag vara aktiv på snapchat varje dag så ni kan ju lägga till mig där: millaaleksandra. Sen har jag ju instagram (: millaaleksandra) också men är inte lika aktiv där.

Hade photoshoot i lördags och färgade min modells hår innan.

Mitt bidrag till en tävling, och sen 2 kompisars bidrag! Temat är årstider. Jag har målat ögonen på dockan själv! Och sminkat och fixat håret såklart. Meningen är att "hon" ska ha solbrillor men är inte säker på att man får ha det så tog bort glaset. Jag är inte så nöjd men har inte alls haft tid, vi hade bara typ 3-4 lektioner på oss att färga och allt.

Glöm inte snapchat: millaaleksandra

Gillar

Kommentarer