Allmänt

En bild från då jag var hemhemma i vasa och fotade i motljus då solen sken och det inte fanns is på vägarna.

Ughh, vet ni vad som hände idag? Joo, jag gick till skolan som normalt och var antagligen i mina egna tankar. Helt plötsligt halkar jag och faller bums på baken. Det var svart-is som lurade i en liten nerförsbacke, och svart-is + nerförsbacke + platta sneakers är inte en bra kombination. Inte nog med det så var det mycket folk som var ute och gick och långa bilköer längs den stora vägen. Nåja, var på benen rätt snabbt efteråt men fick ett rejält blåmärke. Så till er som brukar gå till skola, jobb eller annars bara är ute och går på morgonen: det kan vara halt, stå stadigt på benen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Foto

Igår på förmiddagen tog jag med mig kameran och gick ut på en promenad vid Arabiastranden. Plötsligt från ingenstans kom en liten gräsand gåendes över vägen. Hann dock bara knäppa ett foto innan den vankade vidare mot vattnet och simmade iväg. Undra vart den hade så bråttom?

Likes

Comments

Allmänt

Igår fick jag finbesök från Karis. Klockan tio på morgonen gick jag och mötte J&H, vi gick hem till min lägis och sedan fixade jag ihop lite frukost till oss. Tre timmar senare tog vi spårvagnen in till centrum för att äta thaimat och gå i butiker. Shoppingcentret Forum hade gjort det så julfint! Runt fyra-tiden åkte vi hem till mig igen och resten av eftermiddagen satt vi och pratade, lyssnade på musik och åt varma smörgåsar och kladdkaka. Jag vinkade hejdå till dem mot kvällssidan. Det var en mysig dag trots vädret inte var det bästa, tack för det!

Likes

Comments

Allmänt

Idag har jag varit i skolan från nio på morgonen till fyra på eftermiddagen. Började med att koda webbsidor i några timmar för att sedan avsluta med mediehistoria. Väl hemma värmde jag upp gårdagens mat, thaisoppa, som för övrigt blev riktigt lyckad! Soppan jag gjorde hette Tom ka gai (bara att googla så hittas recept). Sedan satte jag mig ner och slutförde och lämnade in en inlämningsuppgift.

Två skoldagar kvar och sedan tar jag helg. Denna lördag får jag finbesök från Karis då J&H kommer och hälsar på, mysigt. Hoppas ni får en trevlig fortsättning på veckan!

Throwback Thailand 2016/2017. Riktigt så här fin var inte soppan jag lagade, men inget kan slå äkta, thailändsk mat.

Likes

Comments

Allmänt, Foto

Några flera motljusbilder som jag tog i fredags. Älskar hur solen lyser igenom lövet så alla kärl syns.

Måndag och dags att åka tillbaka till Hfors. Dessa långa helgar är sköna! Lite före fyra rullar mitt tåg iväg från perrongen, före det ska jag äta och packa. Hoppas ni får en bra start på veckan!

Likes

Comments

Foto

Förra gången jag var hemma i Vasa ångrade jag att jag inte tog med kameran. Denna gången tog jag med den och som tur ville solen kika fram! Orkade inte vara ute så länge pga mina händer frös ihjäl i den iskalla vinden men några bilder lyckades jag knäppa.

Likes

Comments

Allmänt

Kodat webbsidor.

Mina fingrar har jobbat x-timmar per dag med att skriva koder. Jag har gjort diverse sidor enligt färdiga mallar och även helt egna sidor! Det är så kul att koda nu när man verkligen förstår hur HTML och CSS funkar. Jag tycker det är som att lösa puzzel, eller mysterium. Man måste ha rätt kod, om man skriver en liten grej fel eller glömmer ett ''>'' så funkar det inte.

Binge watcha säsong 2 av Stranger Things.

Oj oj oj hörni! Jag brukar inte vara en person som binge watchar (kollar allt på en gång), men Stranger Things är ett undantag. Helt klart min favoritserie och om du av någon anledning inte sett eller hört talas om serien råder jag sig att lämna allt du gör och kolla ST istället. Funderar faktiskt på att se det en gång till, bara för att jag är helt obsessed med det. ST theme song har spelats i mitt huvud i flera dagar och jag som aldrig ritar satte mig ner och försökte teckna 011.

Träffat min vän Hanna i ett stängt Helsingfors.

En regnig söndagsmorgon mötte jag upp Hanna som väntade på tåget till Karis. Hon hade ca en och en halv timme tills hennes tåg gick, så jag höll henne sällskap. Dock var det söndag och ingenting var öppet så vi satt i köpcentret Forum och pratade.

Likes

Comments

Allmänt

Sitter just nu i ett kallt tåg och kollar ut på snöflingor som swishar förbi fönstret. Egentligen skulle jag inte hemhem denna helg, men eftersom fredagens program i skolan inte var obligatorisk (och inte intressant för de som inte är intresserad av film) bestämde jag mig i sista minuten att boka en tågbiljett.

Under helgen har jag klagat på hur kallt det är varenda gång jag stigit utanför dörren, varit till mommo&moffas nya lägenhet för att fixa till parkettgolvet i vardagsrummet och bara haft det skönt. När jag kommer till lägis i huvudstaden ska jag laga mat och krypa ner under min varma, rosa filt och kolla tv, mys!

Imorgon börjar en ny period i skolan och webbdesign står på schemat ända fram till jul. Är så exalterad inför kursen och hoppas den lever upp till mina förväntningar.

En bild från förra året vid samma tidpunkt som nu, löven var ännu gula!

Likes

Comments

Allmänt, Tips & Favoriter

Hej på er! Det är över en vecka sedan som jag senast skrev något här, så kan det gå ibland! Jag har nämligen inte gjort något speciellt och har därför inte haft något intressant att skriva om. Motivationen har inte funnits och tycker det då är bättre att ha en liten paus än att försöka tvinga ut ett inlägg.

Tänkte iallafall skriva en kort sammanfattning av vad jag har gjort. Förra veckan skrev jag en bunt med inlämningsuppgifter och har ännu en kvar som borde bli klar innan söndag. I torsdags filmade jag mitt videoporträtt tillsammans med Anna. På fredag mötte jag upp mamma vid tågstationen, förde hennes väska hem till min lilla lägis och sedan tog vi spåran till stan för att besöka Stockmann och hullut päivät. Mamma stannade hela helgen och åkte tillbaka hemhem på måndag.

Boktips! En skopa kärlek av Sophie Kinsella. Som ni ser läser jag på iPad, det går bra när man har vant sig men ''riktiga'' böcker är ju ändå trevligaste.

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er, idag är sista hela dagen hemhemma. Har bokat tågbiljett och åker tillbaka till huvudstaden imorgon på eftermiddagen. Dagens planer är att städa lite och skriva en skoluppgift som ska in om några dagar. Hoppas ni haft en trevlig helg, och har en bra början på nästa vecka!

Likes

Comments