Sitter i bilen på Autobahn med riktning norrut till saknade Sverige. Denna veckan har varit sommarens höjdpunkt. Det sköna med att avsluta med Kroatien är att man längtar så mycket dit. Har varit i pula, rovinj, omiš, baška voda och Makarska på sammanlagt en vecka. Favoritstället måste vara Rovinj! Alltså jag förstår inte hur den gamla stan kan vara så lik Venedig. Så sjukt vackert!! Utöver det har vår lägenhets pool varit min bästa vän de senaste dagarna pga värmen.

Det roliga är ju att min familj är typ den enda som verkligen ligger vid poolen/stranden från morgon till sen eftermiddag fast det är 40 grader varmt. Ja vi får ju poolen för oss själva i princip hela dagen haha.
Och alltså utsikten från poolen var ju bland de finaste jag sett! Man ser hela byn och havet och så har man samt utsikt över Kroatiens största ö. Det har varit flera bränder i Kroatien, vi har haft turen att inte vara med om någon. Man kunde dock se att det brann på den "stora" ön ända från poolen. Men de släcker dem snabbt. Så ja, de var väl i princip min vecka i Kroatien, kortfattat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej uppdateringen blev inte lika bra som jag hade tänkt mig. Men jag har faktiskt något att skylla på. Internet har aldrig varit på min sida under denna resan. Sitter just nu på balkongen med utsikt över havet i vår hyrda lägenhet i Kroatien. Igår eftermiddag så åkte vi från byn som min mamma växt upp i(i Bosnien) till vår sista destination innan vi åker hem igen.

Det var alltså min mormor som vi hälsade på i byn Krivaja. Det var syftet med resan. Hälsa på släkt. Så där har jag varit den senaste veckan. Gissa om man saknar Sverige när det är 40 grader och det varken finns pool eller hav.. Eh ja, hellre regn. Så gissa vem som ska pressa asmycket nu på grund av blekheten. Men de va mysigt ändå. Finns ju ändå fördelar med att vi bor på landet. Djuren gav oss lite sysselsättning.

Likes

Comments

Igår var vi på det finaste stället jag någonsin varit på. Jag överdriver inte ens. Vi tog bilen 1 timme från vår lägenhet i pula, Kroatien. Ner till staden rovnji's hamn för att äta middag. Vi trodde nästan att vi skulle vara tvungna att vända bilen hem igen eftersom att det inte fanns någon parkering alls. Men vi lyckades hitta en tillslut.

Efter en riktigt god middag i hamnen så gick vi en ganska lång promenad in i ett kvarter som sägs se ut som Venedigs gator. Jag fick alltså gåshud av att dessa smala gångvägar, långa byggnader, lyktor och bara allt var så vackert. SÅKLART glömmer jag min systemkamera i bilen:)))

Imorgon åker vi nog från Kroatien till Bosnien för att hälsa på mormor. Kommer tillbaka till Kroatien igen om ungefär 1,5 vecka. Det är dock en annan del av landet(fortfarande vid havet). Längtar redan

Likes

Comments

Vågar man börja blogga igen är frågan?? Ska ju vara iväg i tre hela veckor nu och det kliar ju lite i fingrarna när man ser kameran framför sig och har fin miljö runt sig. Troligtvis dyker de upp fler inlägg.

Varit i storstaden Stuttgart i Tyskland en hel helg nu. Det enda skället till varför vi åkt hit är för att min moster bor här. Har varit riktigt mysigt. Shopping, utekväll och shopping igen. På riktigt allt finns i denna staden. Resan har bara börjat och det svider redan i plånboken. Imorgon, tisdag åker vi vidare till Kroatien. Detta land är favoriten av de tre länder vi ska besöka.

Likes

Comments

En helg kvar sen börjar skolan igen. Man kan inte säga att jag är reda för kommande prov som dyker upp i princip varje vecka, då jag har skjutit upp mitt lovplugg alldeles för mycket. Efter att jag kom hem från en shoppingdag i Kristianstad, så tittar jag nu på gossip girl istället för att ta fram historieboken. När klockan slår 00 nästa timme så ska jag ta tag i mitt liv Haha. Bara 1 avsnitt till..

Likes

Comments

Visst blir man sugen på att åka utomlands när man får se och höra att flera vänner åker till Thailand och är på skidresa just nu. Vissa lov är ju så sjukt dryga. Speciellt på vintern då man inte kan göra något spontant, som att ta tåget till närmsta hav eller bara vara med vännerna en varm utekväll.
Jag och Vicky har funderat mycket idag efter vårt kladdekaksbak, och att åka iväg på höstlovet är ju vår dröm. Jag citerar, dröm.

Likes

Comments

Tack vare lovet, vaknade man med lättnad över att slippa skolan i över en vecka. Denna veckan har varit mindre bra. Sårad, men har bra vänner som fått mig på bättre humör.

Dagens planer: sitter nu i omklädningsrummet i väntan på gymkompis. Tro det eller ej, men efter gymmet ska jag plugga. Trots det är lov så har jag flera prov när jag börjar skolan igen. Bilden ovan visar hur bra jag är på att vara nyttig. Man kan tro att jag gymmar för att kunna unna mig.


Likes

Comments

Det här med att ha en kille på alla hjärtans dag bryr jag mig knappast om. Vänner är ju så mycket bättre.

Vad kommer jag göra på alla hjärtans dag?
Kanske lite sent att svara på nu men min dag har och kommer se ut ungefär såhär: min sovmorgon utnyttjade jag fullt ut. 11 var jag på tåget på väg till mina tre lektioner. Idag delade skolans elevkår ut rosor som eleverna på skolan fått beställa till varandra. När jag kom till skolan så blev det hets om vem jag fick en ros från. Inte svårt att gissa att det var från bästa @isabelkristensson när man läste meddelandet som kom med rosen!<3 Så nu ska jag i stort sett tillbringa resten av dagen med min älskade tyska bok. Pluggstressen är borta fastän jag har prov imorgon.

Likes

Comments

Att vakna upp till god frukost som mamma lagat är inte helt fel. Min första lektion är inställd så jag har fått lite sovmorgon. Idrotten är också inställd, vilket betyder att jag slutar 2 timmar tidigare! Big deal för mig som annars slutar halv 4 på fredagar!? Inga speciella planer denna helgen. Kanske träffa vänner och plugga? Oklart.

Börjat med en ny kategori btw! Jag älskar att läsa texter som man kan relatera till eller bara något med betydelse. Ville därför dela med mig låttexter, citat.. osv, som jag hittat, eller kanskee även skrivit själv. Är inte så bra på att skriva djupa och betydelsefulla texter, men vem vet om det dyker upp någon.

Likes

Comments

text

Hjärtat spränger i bröstet,
jag vill känna tröstet,
som bara du kan ge.
jag vill le,
le in i dina vackra ögon,
och känna din värmande hand
mot min kind,
i en kylig vintervind.

Likes

Comments