Dotter till en livstidare

" ​Innan jag börjar skriva vill jag säga att jag inte på något sätt står för det min pappa har gjort, och jag avskyr det han gjorde. Däremot…"

Dagboksanteckningar

16:32, skitsnack

" Saknar såna där långa nätter med dåliga filmer och skitsnack. "

Dagboksanteckningar

Det går.

" "Hur går det?" -Det går. Det har gått framåt, och det fortsätter gå. "

Inspiration, Mående, Tankar

Idag är det marknad här i Torshälla, så vi har passat på att sälja lite grejer för 5-10 kronor, mest för att bli av med sakerna, hehe. Mitt i allt får jag ett samtal från "Hemligt nummer", vilket oftast är pappa. Så jag svarade, och det var som jag trodde, men det var inget vanligt samtal. Han ringde för att berätta att han fått igenom 24-timmars permissioner. Det betyder att han kan komma hit. Han kan se mitt rum, han kan träffa mina vänner och han kan få se var jag går i skolan. Han har aldrig varit hemma hos mig, inte här. Jag visste inte hur jag skulle reagera utan började gråta som inåt helvete och det gör jag fortfarande. Det kan verka som en liten sak för andra, eller som något oförståeligt - Hur kan det betyda så mycket när det bara är en dag? Eller hur kan man ens vilja ta hit en person som sitter där han sitter av den anledningen han gör? Det är väl inget att vara stolt över?

Men det är det. Det är något att vara stolt över för det är ett bevis på att han har kommit så långt som vi tycker att han har gjort. Det är en bekräftelse på att andra också tror på honom och vet att han är den person vi vet att han är. Och en dag - det är mer än han varit hos mig på 12 år. Sist vi sov över var ett par år sen i en besökslägenhet på en anstalt, och det var i och för sig alltid väldigt roligt och höjdpunkterna på året, men det här en helt annan sak.
Jag tror att jag fortfarande är i chock.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag inte bloggat på nästan hela sommaren. Jag har haft så fullt upp, som jag berättade lite om i ett tidigare inlägg. Skolan är igång igen, och jag är mer taggad än någonsin! Den här sommaren har verkligen lagts ner på att skapa rutiner, gå upp i tid, sätta på kaffe, koka gröt, duscha, äta, göra sig i ordning. Jag har insett att jag inte behöver stressa ihjäl mig varje morgon för att hinna med allt jag ska, speciellt inte om jag ätit ordentligt dagen innan och sovit så länge jag behöver. Jag har försökt röra på mig lite mer, men det måste jag jobba vidare på, haha.
Vi har fått några småuppgifter i skolan som jag gjort klart så fort jag fått dem. Jag minns inte ens den senaste gången jag låg helt i fas - eller ens gjorde klart en uppgift på skoltid.

Det har varit lite strul med kurserna dock, eftersom jag först gick ett år på en annan linje än den jag går nu ligger jag inte riktigt i fas med klassens kursplan, då jag redan avslutat några kurser och påbörjat vissa i förtid. Just nu håller jag tummarna för att de kan fixa in svenska 3 i mitt schema.
Jag har varit väldigt tydlig med att jag ville ha svenska 3 i tvåan eftersom jag hade svenska 2 i ettan, och jag fick höra att det skulle gå att ordna. Tyvärr verkar de ha glömt bort det, då schemat är klart och mina håltimmar inte klaffar med någon svenska 3-kurs någonstans. Just nu hänger det på om en lärare som undervisar min klass i svenska 2 vill ge mig svenska 3-uppgifter samtidigt.

Något annat som är lite tråkigt är att jag blivit inskriven i en företagande-kurs av misstag. Det är inget fel på kursen - Det verkade jättekul, vi får lära oss hur man öppnar, driver och stänger ner företag samt testa på detta(så kul!!) MEN jag får inte gå den i år eftersom den ingår i mitt schema nästa år. Det är lite synd, hade lite planer in mind och var ganska taggad... Men för att se det på den ljusa sidan får jag sovmorgon på onsdagar!

Trots allt strul är jag ändå rätt nöjd med skolstarten. Det har varit så skönt att kunna gå hem och göra vad man vill med gott samvete, utan att ångesten försöker tränga sig på, och utan de där uppgifterna som väntar på att bli gjorda. Konstigt nog är jag inte alls så stressad över mitt andra gymnasieår som jag trodde att jag skulle vara, jag är mer säker än någonsin på att jag kommer fixa det här. Det har varit en sjukt bra start på terminen, och jag hoppas att det kan fortsätta så här!

Likes

Comments

Har inte bloggat på väldigt länge nu, har haft fullt upp. Har jobbat hos morfar, firat pojkvännens 18-årsdag, varit en vecka i Stockholm (där vi bl.a gick på Gröna Lund & Guns N' Roses), jag har varit en vecka i Graninge som ligger lite utanför Sundsvall, om jag förstått det rätt.

Just nu sitter jag på ett tåg till Malmö där jag ska träffa familjen. Imorgon är det permis och då ska vi även träffa farbröder och kusiner, vilket jag ser fram emot väldigt mycket då det var längesen vi alla träffades bara för att umgås med varandra. Vi ska även fira min lillebror som just fyllt 10 år. Helt sjukt att han redan är 10. Den andra är ännu värre, han blir 14 i höst. Det var inte länge sen jag var 14 år, liksom.

Ska vara i Malmö runt 12, så för tillfället avnjuter jag en helt okej Sj-frukost i första klass på en ensam fönsterplats och lyssnar på Cœur de Pirate. Livet leker

Likes

Comments

SItter i min nybäddade säng och lyssnar på svensk sommarmusik. Allt från Norlie & KKV till Håkan Hellström och Lisa Ekdahl. Har fastnat för henne jättemycket den sista tiden, hennes musik är väldigt skön och lätt att koppla av till. Mina favoriter är nog Amelia & Heavenly Shower.

På tisdag blir det att åka till Strängnäs och Stallarholmen för på onsdag bär det av till Stockholm. På torsdag ska jag nämligen se Guns N' Roses. Hur coolt är inte det?
Kanske inte lika coolt som för några år sen, men dem är ju lika stora för det. Är så sjukt taggad!

Haft en helt underbar helg med Victor, vi var hos hans bror och grillade igår. Det var jättegott, jag fick lax istället för kött eftersom jag är så petig med maten, hehe...
Hur som helst var det jätteroligt att träffa småtjejerna. Kändes som att vi invigde sommaren på riktigt när de drog fram vattenpistolerna och startade ett vattenkrig, speciellt eftersom det enda jag gjort hittills har varit att ligga i sängen och kolla på serier.

Nu ska jag iallafall försöka sova lite, så jag är pigg imorgon när vi ska fortsätta ute hos morfar med bygget! Förhoppningsvis hinner jag plugga lite imorgon på kvällen efter att jag har packat klart. Vägrar låta det gå till att jag sitter veckan innan skolan börjar och har panik.

Kram!


Likes

Comments

Igår var det midsommmar, även om vädret inte verkade veta om det.
Det firades med mamma, mormor och god mat. Idag är jag med älskling som precis kommit tillbaks från en vecka i italien.

Som det ser ut nu kommer vi förmodligen grilla hos hans bror lite senare, vilket ska bli jättekul då jag inte träffat dem och brorsdöttrarna på jättelänge💕

Likes

Comments

Contains affiliate links

För 3 timmar sa jag att jag skulle sova, och här ligger jag nu i mörkret och undrar varför det alltid blir så här. Antingen kan jag inte sova för att jag tänker för mycket, eller så kan jag bara inte sova hur trött jag än är. Eller så är jag trött i huvudet men pigg i kroppen och ögonen bara vägrar slappna av.

Hur som helst har jag letat runt efter lite snygga kläder att uppdatera garderoben med då jag alltid hoppar mellan samma 5 tröjor och alltid känner att jag inte har något att ha på mig. Dock behöver jag tjäna ihop lite pengar eftersom jag bara har 800 på kontot just nu och en stor del av det kommer gå till pojkvännens 18-årsdag.

Jag hade gärna sagt vad han ska få, men risken finns att han läser detta, och då blir det ju inte så kul för honom när han väl fyller.

Nu ska jag iallafall försöka sova. Eventuellt att jag gör den där sommar-spellistan på Spotify som jag planerade att göra för länge sen. Eller så sover jag, som jag planerade att göra för några timmar sen...

God natt!

Likes

Comments

Hej bloggisen! Eftersom jag inte har sommarjobb i år så har morfar erbjudit sig att låta mig komma och hjälpa till att bygga om lite. De bor i ett jättefint hus med två gäststugor varav en ska byggas om så den har både badrum och kök.

Jag var där igår, vi isolerade väggar o satte upp gipsskivor samt drog lite elledningar.
Idag ska vi fortsätta. Han kommer och hämtar mig vid 9, om 20 minuter.

Jag brukar gå upp två timmar innan jag ska gå så att jag kan ta det lugnt, sminka mig och äta frukost i ro. Dock var jag så trött idag att jag inte gick upp förrän klockan 8.

Ändå har jag hunnit duscha, sätta i en hårinpackning, sminkat mig, ätit frukost och tabbat mig med kaffemaskinen, och nu sitter jag här och har inte direkt något att göra.

Nu ska jag bara kolla så katterna fått mat och att det är släckt överallt!

Kram!

Likes

Comments

Nu har lilla Bosse åkt hem, så kollar på serier och gosar lite med Nyx. Förhoppningsvis kan jag få mig själv till att plugga lite senare, så jag slipper stressa sönder två dagar innan skolan börjar.

Tyvärr har jag ingen självdisciplin alls, men jag har inte så mycket till val!

Likes

Comments