Header

Vad är mobbning för någonting?
Mobbning innebär att samma person blir kränkt flera gånger av en eller flera personer. Det kan exempel vara så att någon kallas för taskiga saker, blir utsatt för rasistiska påhopp, homofobi eller att man blir hånad och förolämpad på olika sätt. Det kan vara att man blir utsatt för hot, övergrepp, trakasserier eller att man blir utsatt för våld eller hot om våld. Mobbning sker i alla typer av grupper, det kan ske i skolan, på en arbetsplats eller till exempel i en idrottsförening. Det är viktigt att förstå att den som upplever sig mobbad har rätt att bli tagen på allvar.

Mobbing är en fråga om makt.
Att bli kränkt en enda gång är inte okej och att vara med om ett bråk kan vara väldigt jobbigt, men det är inte samma sak som mobbning. Mobbning är när samma person utsätts för kränkningar om och om igen. Mobbning är en fråga om makt. Den som mobbar har mer makt och högre status än den som blir mobbad. Det kan vara därför som andra som ser mobbningen inte vågar säga ifrån. Man vill inte säga ifrån till den som är tuffast och som man tror att alla tycker om. Ofta kan det se ut som att mobbaren har många vänner och är väldigt omtyckt, men det är sällan sant. Det är vanligare att mobbare har människor omkring sig som ställer upp av rädsla snarare än av vänskap.

Internetmobbing.
E-mobbning är den typ av mobbning som sker på Internet eller via mobiltelefon. Det kan handla om att någon skickar hotfulla sms eller mms, att någon hotar och trakasserar, skickar hotfulla bilder, sprider falska rykten via e-mail eller via inlägg på bloggar, chattforum, hemsidor eller sidor där man lagt upp en presentation av sig själv till exempel Facebook.


Med detta sagt så vill jag bara påminna dig om att alla är lika mycket värda oavsett vad och alla är fina precis som dom är! Utrota mobbningen i samhället!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Har du sovit gott? Det har jag!
Idag är det den 2 December och du vet vad det betyder! Precis , nu är det dags för fråga två!

Idag lyder frågan : Hiss och diss med julen?

Hiss: Det som är en hiss för julen är såklart julklappar. Men även den mysiga känslan , du vet det är jättekallt ute och jul men man väljer att sitta inne med en kopp varmchoklad och bara mysa! Det är det bästa som finns. Sen finns det ju julmaten , gillar inte allt men jag gillar mycket! Och så får jag inte glömma att det är jättemysigt att bara vara med sina föräldrar när det är jul , har som sagt inte firat jul hemma på ca 2-3 år , så nu är det dags!

Diss: Det jag ogillar med julen är att det oftast brukar vara snö ute , jag har alltid ogillar snö och kommer alltid göra! Och att typ inga affärer är öppna på jul stör mig.. Tänk om min Pepsi tar slut?! Och något jag dissar något så in i ******* är barn/ungdomar som inte blir nöjda med det dom får , dom får vara glada att dom får något överhuvudtaget! Man ska inte vara så oförskämd! Man ska vara tacksam! Sen sist men inte minst så vet ju ni alla vid detta laget att jag är nykterist och därför gillar jag inte när folk dricker en massa alkohol på julafton?


Har du någon speciell hiss och diss just när det gäller julafton? Kommentera gärna!

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag är det som sagt 1 December och det betyder att det är 23 dagar kvar till jul! Tills den 30 December kommer jag svara utförligt på en fråga gällande julen.

Först frågan lyder : Vilken är den bästa julkalendern?
Hm , den bästa julkalendern? Det blir svårt att svara på den så det har varit så himla många. Jag tycker att det finns många bra så jag skriver upp dom som jag tycker är bra. Jag gillar ju serier , filmer och julkalendrar som är lite mysterier i , vilket det är i alla dessa tre!
1: Tjuvarnas Jul
2: Lassemajas detektivbyrå
3: Mysteriet på Greveholm

Det är dom tre julkalendrarna jag tycker om mest! Finns det någon du gillar mer? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Likes

Comments

Godkväll du fina! Hur har din dag varit? Min dag har varit väldigt upp och ner idag.. Va förövrigt med om en rolig sak idag , men äcklig haha! Jag gick över till kusinen och hennes dotter på 4 månader nu i December , skulle byta blöja på henne och det gick jättebra! Ända tills jag skulle in till vardagsrummet med lillen , jag kände att hon började spy över hela min hand haha. Jag med min spyfobi gav lillen till min mor och sprang in på toaletten och spydde själv.. Haha , rätt roligt ändå så här i efter hand!

Annars idag så hörde en gammal vän av sig och ville ses. Vi träffades vid coop och köpte mat , det blev hamburgare och det va otroligt gott! Sen så smakade vi på hans vin han köpte tills imorgon. Som du kanske vet så är inte jag så mycket för alkohol men detta vinet va jättegott att smutta på!
Nu sitter jag i soffan med sambon och kungatronen väntar , sängen alltså haha. Ska lägga mig och kolla på syrror!

Du får sova så gott så kanske vi hörs imorgon! Kram

Likes

Comments