Header

Eftersom jag som kanske många andra gillar svartvitt så kommer det ett inlägg om svartvitt inredning igen!

Likes

Comments

Hej! Hur mår du? Jag mår som jag förtjänar som jag brukar säga.. I detta inlägget kommer jag skriva om mitt liv , hur det är att leva mitt liv och hur det livet suger musten ur mig. Jag vore evigt tacksam om tonen hålls på en schysst nivå för det jag ska berätta för er vet knappt mina vänner om.


Jag har i mitt liv , sedan jag började skolan mått väldigt dåligt. Jag har vart med om en hel del saker som jag inte ens önskar min värsta fiende. B.la övergrepp , psykisk misshandel , fysisk misshandel och många i min omgivning har dött. Både självmord och dödsfall pga sjukdom. Detta har såklart satt sina spår. Jag vågar inte gå ut ensam och speciellt inte när det är mörkt ute , jag är rädd för okända män , jag är rädd för att ta in någon ny i mitt liv helt enkelt.
Jag har ändå kunnat kontrollerat mig själv när jag mått dåligt , men inte nu längre.

Jag och min sambo har vart tillsammans i 3 år och han märkte en skillnad på mitt beteende sen vinter 2016. Allt började med att jag tog fel på dag när vi skulle börja skolan igen. Jag fick såklart en chock men den la sig snart. Efter chocken så hände något , jag började gråta av okända anledningar , började få grov separationsångest , trodde att alla i min närhet skulle dö pga sjukdom eller självmord. Jag kan även vara elak och såra människor , men det är verkligen inte jag. Jag vill inte vara elak emot någon eller såra någon , jag är mån om mina medmänniskor och skulle aldrig medvetet vara elak eller såra någon.
Jag är medveten om att jag inte är mig själv emellanåt , men när jag inte är mig själv så vet jag inte om det. Men det är efteråt när jag blivit mig själv igen som jag är medveten om att jag va inte mig själv när jag sa det där , eller jag va inte mig själv när jag sårade den där personen. Efteråt när jag blir medveten om att jag vart elak eller sårat någon så får jag sån grov ångest , jag kan gråta floder eller bara sitta och stirra in i tomma intet.
Att vara medveten om att om 5 minuter kanske jag inte är mig själv , att vänta tills man inte är sig själv för att sen bli sig själv igen och säga förlåt om man gjort någon illa på något sätt , det är så jag lever mitt liv. Jag går ständigt och väntar på att jag ska bli den jag inte är , går runt med en klump i magen och tankarna bara flyger omkring i mitt huvud. Hur ska jag göra för att undvika dessa perioder? Hur ska jag kunna berätta för mina vänner att jag kan lida av borderline och bipolär? Hur ska jag ta svaret från vuxenpsyk om jag har borderline och bipolär? Ska jag gråta? Skratta? Jag vet faktiskt inte , det jag vet är att jag vill få bort det! Jag vill vara mig själv , jag vill vara den där glada , spralliga och lyckliga tjejen som jag va för ca 1,5 år sedan. Kan jag bli hon igen?
Det finns många frågor jag vill ha svar på , men jag vågar inte fråga. Där har du läst en liten del av min vardag , ett helvete.

Likes

Comments

Först och främst vill jag bara be om ursäkt för att det inte kom ut några inlägg igår , men den enkla anledningen är att jag mådde inte bra igår överhuvudtaget. Så nu vet du det.

Vintern kan vara brutal för både huden, håret och inte minst läpparna. Stackarna är särskilt utsatta och oskyddade i minusgraderna och det är lätt att dra på sig ett läppsyl-beroende. Hemligheten för mjuka och återfuktade läppar stavas exfoliering + fukt.


Gör din egen läppskrubb med bara tre ingredienser som tar bort död hud och lämnar dina läppar mjukare än någonsin!


Läppskrubb

Du behöver:

1 tsk kokosolja

0,5 tsk flytande honung

1 tsk strösocker

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål eller kopp. Massera skrubben på läpparna i några minuter, skölj bort och torka av överflödig olja med en handduk. Om du får läppskrubb över: täck över med plastfolie eller för över i en burk med lock och förvara i kylen.


Likes

Comments

Det verkade som om ni gillade mitt inlägg om dom hemmagjorda ansiktsmaskerna. Därför tänker jag fortsätta med recept på hemmagjord hudvård. Hudvård utan en massa onödiga kemikalier och alkohol. För vem som helst vet att kemikalier är inte bra för något och alkohol torkar ut huden.
Dom allra flesta hudvårdsprodukterna innehåller både kemikalier och alkohol , för mig är det ett stort big no no!

Här kommer nu 8 olika ansiktsmasker som är helt naturliga.

Ansiktsmask för fet hy med pormaskar (lugnande och renande)
- Mixa 1 dl havregryn med lite vatten.
- Smörj in och låt torka i ca 10-15 minuter.

Havregryn innehåller zink som har en läkande effekt , de absorberar överflödig olja och ger en lätt exfolierande effekt.


Ansiktsmask för normal och torr hy (lugnande och renande)
- Mixa 1 dl havregryn med lite vatten.
- Tillsätt ett par matskedar naturell yoghurt och 1 tesked honung till de mixade havregrynen
- Smörj in och låt torka under 10–15 minuter


Ansiktsmask för torr hy (lugnande och renande)
- Mixa 1 dl havregryn med lite vatten.
- Blanda i 1/2 mogen banan och 1 msk honung med de mixade havregrynen.
- Smörj in och låt torka under 10–15 minuter.


Exfolierande ansiktsmask med honung

En lätt exfolierande mask gör du med till exempel:
-En matsked honung och ett par mycket fint krossade mandlar.
- Blanda och applicera med små cirkelrörelser
- Låt sitta 15 minuter
- Skölj sedan av med ljummet vatten.


Fuktgivande ansiktsmask med avokado mot torr hy

En avokadomask ger fukt och fett till ett torrt, trött vinteransikte.
- Mosa 1/2 mogen avokado, blanda eventuellt med 1 tesked olivolja.
- Applicera på ansiktet och låt sitta 10 minuter.
- Tvätta försiktigt bort med ljummet vatten


Svalkande ansiktsmask för ”dagen efter”

Att lägga gurkskivor under ögonen för att motverka mörka skuggor och påsar är en klassiker. Men du kan också göra en gurkmask för hela ansiktet:
- Mosa en skalad gurka och bred ut över ansiktet.
- Låt ligga i 15 minuter, skölj av med kallt vatten


Mjukgörande och bakteriedödande ansiktsmask
- Smörj in huden med ”ren” kokosolja.
- Låt sitta 15 minuter och torka sedan av överflödigt fett.
- Verkar bakteriedödande och huden känns mjukare.


Egen ansiktsmask mot rynkor och fina linjer
Känner du dig plufsig och rynkig? Testa en klassisk äggvitemask. Gör huden fastare och mer åtstramad, kan ha effekt på små rynkor.
- Blanda en äggvita med 1 tesked mandelolja och smörj in ansiktet.
- Låt sitta 10–15 minuter, skölj av med ljummet vatten.


Likes

Comments