Header

Postad i: Vardag

Hejsan!

Nu sitter jag i bussen påväg till Kimito efter en lång helg i Helsingfors. Jag har haft ett längre veckosslut pga självständighetsdagen fick vi ett extra lovdag. Under veckosslute hade jag en hjälpisweekend i Åbo, där vi fick bekanta oss med Åbo som studiestad. Åbo är en väldigt vacker stad och skulle bra kunna tänka mig att flytta dit nån dag, ifall jag tänker flytta bort från Helsingfors. Vi besökte också Åbo domkyrkan.

Igår hade vi en myskväll. Vi såg en stund på slottsbalen, själv tyckte jag att årets klänningar var inte så snygga. Vi har också bakat pepparkakor, lagat caesarsallad och kollat på Game of Thrones. Jag har länge trott att Game of Thrones är inte en serie för mig, men ville ändå ge en chans för den. Serien är kanske lite för våldsam och rå i min smak, men överlag är serien helt okej.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Jag

Hej på dig!

Det var en tid sen jag senast bloggat, och orsaken varför jag inte bloggar mera lika aktivt är att jag helt enkelt har inte tillräckligt med fritid. Just nu har jag gymnasie period i skolan och det kräver förståss mera ansträngning och jobb + mindre fritid. På veckossluterna då jag är i Helsingfors är jag väldigt upptagen med att träffa vänner och har väldigt tajt tidtabell. På söndag kvällarna när jag sitter i bussen påväg till Kimito känns det som att jag just hade suttit i bussen påväg hem till Helsingfors. Veckossluterna går så snabbt att jag ofta får ångest på söndagskvällarna, av att har hunnit vara så liten tid i Helsingfors och inte hunnit spendera tillräckligt tid med alla dom närmaste, och med vissa personer känns det som att tiden är aldrig tillräcklig. Som tur förlöper veckorna väldigt fort och man hinner inte ens märka hur snabbt dagarna har gått och sen är det fredag igen.

Just nu känner jag mig väldigt lycklig. Jag är nöjd med det jag har nu och hur mitt liv ser ut. Jag har väldigt fina personer runt mig och är tacksam av varje sekund med alla fina personer som har fått mig att känna viktig och värdefull. Det känns som att jag har hittat det jag länge har längtat efter, fast jag inte har sökt efter det. Om man bestämmer sig för att vara lycklig, så är det inte mycket du måste göra för att uppnå lyckan.
Kram <3

  • Jag

Likes

Comments

Postad i: New in


Mamma köpte denna fina klocka från galnadagar förra veckan för mig som tidig födelsedagspresent, så nöjd och priset var inte heller så illa :-)

Likes

Comments

Hej fina du!

Hösten har börjat super bra för mig och har längre höstlov än vanligt, eftersom i början av denna vecka så måste jag komma till Helsignfors lite tidigare för att jag hade tandläkare idag och blev av med visdomstanden, och pga. av det så fick jag 2 dagar sjukledigt. Men det stör ju inte mig utan bara skönt att få njuta en hel vecka i Helsingfors och träffa vänner osv! Imorgon börjar visst galna dagarna och dit skall jag då! Har kollat några plagg jag vill ha därifrån, hoppas bara att tandvärken är inte så illa imorgon... men veckan för mig har annors börjat super bra och igår var jag och äta sushi! Ah det var så länge sen sist.... Andra planer för höstlovet har jag också, på fredag skall jag på fest och det blir så kul, eftersom får träffa så många kompisar från gamla skolan och andra också som jag inte har sätt på en tid! Hoppas ni alla har en super rolig höstlov, fast vet inte när ni har höstlov :')
Kram, Milana.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på dig!

Denna fina veckan är över snart och på fredag skall jag tillbaka till Helsingfors igen! Veckorna i Kimito går verkligen super snabbt, och det är varje gång lika kul att fara hem till Helsingfors. I helg så skall jag se kompisar och har faktist planerat att fara till Sealife med en. Det kommer att bli super kul!

Jag som älskar matlagning så har också tänkt att jag skulle testa på någon helt ny recept hemma. Eftersom jag äter i skolan 3 gånger i dagen här i Kimito så behöver jag inte laga själv mat här. Så är verkligen super taggad av att få laga något super gott där hemma! Skall kanske blogga om det sen efteråt, men kan säga åtminståne att det kommer att vara något veganskt ;)

Ni skall alla njuta av veckosslutet och av hösten! Kan verkligen säga att hösten är här redan och är glad eftersom hösten är typ en av mina favorit årstider haha :D

Några bilder från förra veckosslutets kräftskiva

Likes

Comments

Postad i: New in

Denna ljuvliga Victoria's Secret doften köpte jag igår! Im in love <3

Likes

Comments

Postad i: Jag, Skola

Hej på dig!

Nu är det dags att blogga igen efter en lång paus. Skolan har börjat och jag har inte helt enkelt haft tid/ork för att blogga, men skall försöka hitta motivationen och blogga regelbundet igen eftersom jag verkligen älskar att skriva hit till bloggen.

Som många redan vet så har jag börjat studera på Axxell Brusaby i Kimito på hästskötarlinjen. Jag får också dagligen mycket frågor av mina vänner och andra, att hur jag har haft det här, har jag trivits och vad allt har vi fått göra här redan?

Så i det här inlägget tänkte jag bara berätta om livet här på Brusaby och svara på några frågor...


Hur ser en vanlig dag ut för mig?

Första lektionen börjar klockan 8.30 så jag vaknar ca. 7.45 och går äta morgonmål (vi har 3 gratis måltider här) och maten är super god här kan jag säga.
Våra lektioner är antingen i stallet och då är vi med hästar, antingen rider/kör eller går igenom något praktiskt och sköter hästar. Sen har vi också timmar inomhus och då går vi igenom teori. Sen har vi också idrottslektioner här, men dom är nog inte helt som vanligt i Gymnasie eller grundskola, utan det kan vara tex. Att vi är i skogen och gör någon typ av idrott där...
Oftast så slutar skoldagen 16.


Hur jag har trivits här? Ångrar jag?

Denna frågan hör jag ofta. Kimito är ju helt annorlunda än Helsingfors och här finns just och just några matbutiker och hälsoscentral, men utbudet är väldigt litet och det finns faktist inte så mycket att göra här. Man kan ju tänka sig att jag som har bott hela livet i Helsingfors har svårt att passa in här och att jag inte trivs här. Ändringen är ju stor att bo här men jag visste ju det redan före jag flytta hit att det kommer vara väldigt annorlunda. Det måste man bara leva med, och jag vet att detta är rätta valet för mig och rätta stället. Jag har trivits super bra här hittills. Förståss saknar jag Helsingfors och gamla skolan och vännerna, men jag har klarat mig bra nog. Så nej jag ångrar nog inte alls att jag kommit hit! Alltså 4 år kommer jag att studera sammanlagt här eftersom jag tar dubbelexamen och blir student med samma. Men tiden kommer att gå snabbt och alla fyra år kommer att vara super givande för mig och jag kommer nog att njuta av varenda dag här.


Hoppas ni alla har haft en bra start på skolåret och hittat motivationen att studera flitigt! Ni får gärna fråga vad som hällst angående mina studier, skolan eller överlag hur det har varit att bo på Kimito, jag svarar på allt!

Kram.

Likes

Comments

Postad i: Jag

Hejjsan!

Sommaren börjar redan nå sitt slut och hela sommarn har verkligen gått super snabbt! Jag har inte hunnit göra så mycket något speciellt eftersom jag har haft mycket jobb och för lite tid. Speciellt har jag inte hunnit träffa mina vänner nästan alls, vilket är super tråkigt eftersom jag flyttar ju om drygt en vecka :(((

Men under sommaren har det hänt många olika ändringar hos mig och nu tänkte lista upp några! Då kommer jag också att tänka mer på det hur mycket jag verkligen har ändrats, och inte bara under sommaren utan efter högstadiet!


- Jag har fått nya vänner

- Ändrat hårfärg

- Blivit mycket flitigare och orkat jobba mer

- Har lärt känna bättre mina gamla vänner

- Fått många nya upplevelser och erfarenheter

- Har saknat mer mina nära, än förrut

- Blivit mentalt mycket äldre?

- Har ändrat mitt tankesätt gällande många olika saker

- Blivit tacksammare

- Har blivit mycket mer öppen för nya människor och är inte lika blyg som förr

- Har inte festat typ alls haha :D

- Har blivit lyckligare!

- Har lärt mig att stå för mina åsikter

- Lyssnat mer på mitt hjärta och följt mina drömmar absolut!

Likes

Comments