Header

Hejsan!
Nu har det varit ganska tyst här pga. jag har haft gymnasie och provvecka och massor med skoluppgifter så har inte haft tid eller ork att blogga. Gymnasieperioden gick helt okej ok är nöjd med vitsorden som jag fick. Nu är det skönt att vara tillbaka i stallet och stallrutinerna, att sitta 6h på skolbänken är verkligen inte min grej och jag blir så uttråkad och rastlös då jag inte får röra på mig.

Just nu är det flera saker jag väntar på. Till julen skall jag nämligen till Teneriffa 😍🌴 såå skönt att äntligen få komma till värme! Sen har jag några andra saker som jag väntar av 2018, men senare av dom ;)

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - Klicka här

Likes

Comments

Postad i: Det bästa jag vet

Brunch är det bästa med mat , en blandning av lyxig hotelliknande morgonmåls buffe och avslappnad lunch! Efter en mättande morgonmål är det helt okej att börja dagen med att ligga i sängen (i matkoma) och titta på Vampire Diaries. Vi är och kattvaktar min gudfars katt och har haft det super mysigt! Igår kollade vi på film och Paradis Hotellet. Det har varit väldigt avslappnande veckoslut och skönt att koppla av lite före kommande provveckan. Imorgon kommer jag att ha prov i moddan och har läst en hel del men är ändå ganska osäker av hur det kommer att gå.

Gårdagens snacks och film mys <3 Min blogg börjar bli en '' kolla vad jag äter dagligen - blogg'' haha.. ojj nej.

Likes

Comments

Idag vaknade jag tidigt. Hade ledigt från skolan så kom förstås hem till Helsingfors, eftersom hade en hel del saker att göra. 9.00 tog jag mig till stan för att ta foto till körkortet. Sedan hade jag synkontroll hos en Optiker och det kom fram att mina ögon är över ansträngda och jag fick då tid till en ögonläkare, så kommer kanske att få läsglasögon🙄

Senare åkte vi med Lilja och Alina till Borgå för att leka lite turister och ta bilder! :D Borgå är sååååå fin och ljuvlig stad och gamlastaden är utmärkt för fotografering😍

Dagen har varit helt härlig och så fina bilder fick vi😍

Likes

Comments

Igår var det konfirmation för Lekis 3 och här är några bilder från deras fina dag <3

Fina Madde 💗

Likes

Comments

Idag har jag njutit av god mat på Fafa's med några vänner och det var verkligen värt det efter en tung vecka. Igår har jag suttit framför ratten i knappt 3 timmar, eftersom jag var och övningsköra i Åbo. Det var lite spännande i början och jag var sjukt nervös före, men sist och slutligen klarade jag mig helt bra faktist och lärde mig redan ganska bra hur man kör i korsningar! Nu skall jag sova och ladda upp för imorgon gäller det konfirmation, så kiva att äntligen se våra fina konfirmander bli konfirmerade. För ungefär 3 år sen blev jag själv konfirmerad, så länge sen fast det känns som att det var bara för en kort stund sedan!

Batat franskisar och chicken pita, det bästa 😍

Likes

Comments

Hejsan!

En dag med tårar, skratt, glädje, sång, fina människor och kärlek. Idag har vi firat Iva Edith Karlsdotters dop på Sveaborg! En väldigt vacker och stämningsfylld välsignelse i Sveaborgs kyrka och sedan en fin fest i en lokal under kyrkan. Själva dopet var så härligt med fina sånger och tal, det var omöjligt för mig att hålla tårarna.

Hela familjen <3

Lion King, haha!

Iva fick vara i mångas famn under dagen, och väldigt nöjd var hon!

Maten var super god!

Fina Lucas och Solina!

Likes

Comments

Veckans lista:

Vad skall jag göra idag? Idag har jag 3 teorilektioner i bilskolan, så det tar en stor del av min tid ikväll. Tänkte också kolla nyaste episoden av Rick&Morty och Unga Mammor (dom släpper ut en episod varje onsdag).

Vad har varit/kommer att vara bäst i veckan? Hit tills bästa med veckan har nog varit gårdagens träning, hade en intensiv magmuskel träning igår och kan idag ännu känna hur ömma mina magmuskler är. Men veckoslutet kommer nog att vara bäst, vi skall gå och kolla filmen IT med mina vänner på fredagen.

Vad längtar jag efter? Jag längtar till Höstlovet! Har dock inga fasta planer ännu men jag vet att höstlovet kommer att bli kul, och speciellt när jag har en hel vecka lov!

Veckans planer? Bilskola idag och imorgon. Fredag bio. Lördag träffa vänner. Söndag dop. Övriga planer : TRÄNA!


I morse var jag så trött och hade bad hair day, så satt håret bara i en råddig knåka utan att borsta det ens.

Likes

Comments

Hejsan!

På fredag slutade jag skolan en lektion tidigare än de andra och tog en tidigare buss till Helsingfors från Kimito. Klockan 17.40 tog vi färjan från Degerö till Lekholmen för ett veckoslutsläger, sista gången till Lekholmen för i år. Vi var ett ganska stort gäng från vår församling och olika skribaläger så det var någorlunda fullt med människor på Lekholmen. Det var så kul att träffa alla underbara människor igen som man såg senast på sommarlovet. Vi hade fullt upp med program så det blev rätt så livfullt veckoslut. I går testade vi på ett nytt spel, vi hade en egen version av ''Hunger Games'' och det var sååååå roligt och spännande, även om några fick lite små skador... Spelet gick ut på att man skulle spränga andras ballonger med hjälp av en tandpetare och andra ''vapen''. Det fanns också olika faror i spelet och ett begränsat område för spelet, som minskade hela tiden. Spelet avgjordes med en vinnare som hade lyckats bli kvar med en hel ballong i slutet av spelet. Under veckoslutet hade vi också massor med andra aktiviteter som bl.a. film och lekar.

Lördagkvällen avslutade vi med en fin och stämningsfull ljusandakt på stranden.

På kvällen fick vi också njuta av en underbar solnedgång som speglade mot vattnet. Det var verkligen ett oförglömligt veckoslut med mycket skratt och många fina minnen. Längtar nu redan till nästa sommar och Lekis säsongen! tack till alla som var med och gjorde ett härligt skribaweekend <3

Likes

Comments

Postad i: Livet

Hej på dig!

Hösten börjar närma sig och tänkte göra ett inlägg om mina höstplaner. Denna höst kommer ju bli lite speciell för mig eftersom jag fyller 18! wohoo äntligen... Som jag säkert har nämnt nån gång så är jag väldigt höst människa! Jag tycker om att mysa på hösten under täcke och dricka te. På hösten får man också fina bilder utomhus i fina höstfärger. På hösten packar jag ner sommarkläder och förbereder mig till kallare väder. Till mina favorit outfits hör också mysiga ylletröjor och överstora schalar.

I höst har jag som mål:

Skaffa körkort .Jag har kommit redan ganska långt med teoritimmarna men har en hel del av körning kvar. Jag gör mitt bästa för att få kortet inom november!

Satsa på hälsa. Förstås är det viktigt at ta hand om sig själv året runt, men eftersom levnadsvanorna (för mig åtminstone) brukar ofta spåra ur lite på sommaren när man heltiden är på gång, ute och äta med kompisar, vakar sent... Så nu när dygnsrytmen har blivit normal igen och jag är tillbaka i skolan, är det lätt att komma tillbaka i hälsosamma rutiner.

Njuta av helger. På veckoslutarna tänker jag satsa mycket på att umgås med mina vänner och göra olika saker tillsammans, gå på bio, kaffe... alltmöjligt! Det är viktigt att man slappnar av efter en tung skolvecka och dessutom när jag har möjlighet att träffa mina vänner i Helsingfors bara på veckoslutarna så är varje timme och minut betydelsefull.

Blogga mycket! Nu när jag har kommit igång med min kamera och har börjat fotografera allt mera, så har jag fått mera intresse för blogging också när man får lägga upp bilder mer bra kvalitet!


Hur håller man sig pigg på hösten?

Frukost&sömn. Nu när dagarna blir kortare och det blir mörkare, är det viktigt att man får en tillräcklig mängd av sömn. För mig blir det lätt att jag har suttit flera timmar framför datorn eller gjort läxor och märker plötsligt att klockan är super mycket. Också en viktig del för mig att min dag skall bli lyckad är förstås morgonmål! Jag äter varje morgon så mycket att jag klarar mig till lunchen och inte blir trött pga jag inte ätit något. Det är också viktigt att man kommer ihåg att äta regelbundet! Kom ihåg också att ladda med vitaminer även!

Motionera. Kom ihåg och ta vara på den ljusa tiden och vistas mycket ute, som tex powerwalks eller springturer!

Spendera tid för dig själv. Speciellt då man är långa dagar i skolan omringad med människor, är det viktigt att koppla av också bara för sig själv, titta på netflix, läsa eller träna som exempel. Försök också att minska på stressen och lämna inte deadlines till sista minuten, speciellt när vi är bara i början av skolåret.

Planera höstlovet. Höstlovet är säkert det man väntar på mest efter att skolan har börjat. Ifall du inte ännu har planer till höstlovet eller om du inte skall på resa då, planera det nu! Det är skönt ifall man har något extra kul som man väntar på. Man kan ännu hitta billiga resor till höstlovet eller varför inte fa på en kryssning? Du kan också samla en kompisgrupp och planera något extra kul tillsammans!

Hoppas du fick något ut av denna inlägg och har en mysig höst!

Likes

Comments

Sunrise Avenues nya sång är sååå bra! Har allt varit typ secret fan av dom (ända sen lågstadiet) och svårt att tro att dom är från Finland! Men ifall du inte lyssnat än så gå och lyssna! Så glad och peppande sång!

Martin Jensen!!

Så lugn och skön sång + fina ord!

Miriam Bryant är så ljuvlig! hon går även sjungit denna på engelska och tycker väldigt mycket om båda.


Denna sång av Niall är sååååå skön, både denna och originella versionen.

Den här sången är redan från förra året men den är bara sjukt bra!

Kanske ni fick någon sång till er playlist?

Likes

Comments