wow, jag har verkligen inte skrivit här på evigheter...

Jag har gått klart introduktionskursen för MBT behandlingen och har även gått en halv termin redan på MBT:n. Det går över förväntan, jag har lärt mig om agendskap och har även smått börjat mentalisera ang andra. Små små myrsteg framåt, men det är ändå i rätt riktning ! Människorna som jag går med i gruppterapin är helt fantastiska, snälla, förstående och rent av godhjärtade. Jag har även börjat praktisera på Torpa hunddagis och stormtrivs ! Jag har fått höra många lovande ord och jag hoppas på en deltidsanställning i Juni.

Shelby har även flyttat in, en sköldpaddstigrérad huskatt på snart 2 år. Hon är helt underbar, hon pratar jämt och ständigt. Det är rätt skönt att ha djur som "hemma terapi" också, visst är det så ? Djur förbättrar allt.

Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva.. Skrev mest för att jag kände mig tvungen, och plus att jag var sjukt uttråkad. Egentligen skulle jag vilja skriva en bok, om allt, men jag tror inte att något bokförlag skulle vilja köpa och trycka den. Well, as someone once said. "either write something worth doing. Or do something worth writing" , så var börjar man någonstans ?

Någon gång ska jag också lyckas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, så låter det... 

Jag ber om ursäkt för mitt fina språk i förväg

Men jag blir fan ledsen när jag ser vad som händer med mänskligheten.
Jag ser fler och fler statusar på FB som säger "ta bort mig som vän om du röstar på det och det partiet"
Folk har kämpat för att få rösträtt, och nu när vi har det ska man bli dumförklarad VAD MAN ÄN RÖSTAR PÅ.
Röstar man på Fi, ja då är man ett pucko för att man använder ordet "feminist" för att beskriva jämnställdhet. Röstar man på M, ja då är man är fitta för att man vill göra de rika rikare och de fattiga fattigare, röstar man på SD så är man en jävla rasist, röstar man på V ja då är man en idiot. Listan kan göras hur lång som helst. Men vad fan är DU för människa som tar politiken före nära och kära ? OCH, om din kollega röstar på M. OCH, om din kusin röstar på SD. OCH !?
Om alla slutar att skrika ut vad de röstar på och varför de tycker att andra människor är dumma i huvudet bara för att dom väljer att rösta på andra partier, så skulle det bli en mer harmonisk stämning.
Att välja bort nära och kära framför politik är fan det dummaste jag hört, förändras personer bara för att man röstar på det dom tror på ? NEJ.
Jag personligen skulle aldrig välja bort min bästa kompis, mina släktningar osv bara för politik. Dom betyder mer för mig än så.
Så låt folk va som dom är, och håll käft.

/ bitterfittan.

Likes

Comments

Det har hänt så mycket.

Så mycket att jag knappt klarar av mig själv.
Gått klart utredningen och de sa att jag var "en poäng ifrån borderline" så jag ska få gå behandlingen ändå. Fick 5 olika personlighetsstörningar på köpet:
Osjälvständig PS
Passiv aggressiv PS
Depressiv PS
Tvångsmässig PS
Paranoid PS

Yep, so that's me. Nu är det bara vänta och vänta tills som skickar mig vidare till en annan utredning..

Arbetar förfullt med att försöka känna mig hemma, vilket jag inte gör. Har sålt soffan, köpt en ny, möblerat om med mina saker. Nej, fortfarande ingen "borta bra men hemma bäst" känsla. Jag vill fly landet och aldrig komma tillbaka. Jag vill ha tillbaka min älskade Melwin. Jag önskar Boss var frisk, ja just det, Boss lider förmodligen av tandröta (endast 1 år och 4 månader gammal Chihuahua), så imorgon ska han till veterinären för en titt...
Aros och jag var på utställning och han vann sin klass, så otroligt stolt över min älskade hund !

Jag har tagit ur dreadsen, klippt mig, gått ner i vikt, men ändå känner jag ingen "framgång" med mig själv..

Undrar hur många som läser min blogg och tänker att "den människan måste vara sjuk i huvudet". Jag bjuder på det, varsågod.

Bild på nya frillan. Osminkad och sådär allmänt tjusig.


Likes

Comments

Jag ber om ursäkt att jag varit otroligt inaktiv. Men jag har förlorat min allra bästa vän, och jag sörjer fortfarande något enormt..

Jag fick låna en ängel för en stund.

I 4,5 år har jag försökt att träna bort rädslor och ångest hos Melwin som suttit så ingrott i hans psyke att jag inte lyckats. I 4,5 år har jag anpassat mitt liv efter hans behov. Jag satte han alltid först. För han är och var viktigast i mitt liv. För ungefär ett år sen såg jag hur hans beteende började förändras, han blev mer tillbaka dragen, han var stel, och förlorade glimten i ögonen. Det är nog bara ägaren till sin hund som kan se när livslusten och smärtan tar över. Och det gjorde den. I slutet fick han kämpa upp för trapporna, han flämtade häftigt vid 10 minuters promenader, och han hade gråstarr som skulle orsaka blindhet tillslut. Så jag beslutade mig för att låta honom somna in. Jag var med honom hela tiden, och det var väldigt fint. Veterinärerna var lugna och förstående, och jag bestämde mig för att vara stark för oss båda en sista gång. Jag grät inte under tiden han somnade. Jag höll hans huvud i mina händer och viskade "until the end" . Precis dom orden som jag viskade dagen då jag fick honom... Och till slutet blev det. Han var min bästa vän i 4,5 år och jag har aldrig älskat någon så mycket. klockan 19.30 den 20e Maj så somnade min bästa vän, 6,5 år gammal, stillsamt in bredvid mig med huvudet i mina armar. Jag älskar dig föralltid, min underbara hund💔❤

Till er som förlorat sin fyrbenta bästa vän --> Klicka härOrd kan inte beskriva hur ont det gör. Hur ont det gör att ha ett tomt hål i hjärtat, som aldrig någonsin kommer gå att fylla igen. En del av mig vill somna in föralltid, så jag får vara med honom igen. Ibland, innan jag ska sova, så känner jag hans doft, den doften när man borrar in sin näsa i hans mjuka päls. Saknad är ett ord som inte räcker till för mig, jag kan inte beskriva känslan.Men en dag så får jag träffa honom igen, på regnbågsbron, tills dess, så springer vi tillsammans över ängar i mina drömmar😢🌈

Vila i frid.


 

Likes

Comments


Varför blir jag jämt filosofisk när det regnar ? Tankarna snurrar och jag hinner säkert tänka på mer än 50 grejer inom en minut.

Jag väntar fortfarande på svar från PBH. Jag är inte galen, jag är inte galen, jag är inte galen.

Jag är en helt vanlig människa, men det känns som jag lever utan hud och därför är jag extra känslig. Jag känner känslor mycket tydligare än andra, ett typsikt vad jag läste, "borderline" drag. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det, men det stämmer.
Ett typsikt drag för diagnosen är också "I hate you, don't leave me". Vilket har varit ett av mina största problem sen jag var 11-12 år gammal. Alltid, när jag har haft ett förhållande och det blir tjaffs/bråk så är jag oerhört ful i mun, men jag menar det aldrig, för jag älskar ju människan som den är ? Varför måste jag då säga sådana saker ? Är det för att jag är så rädd för att bli lämnad själv att jag omedvetet försöker ta avstånd ? Vill jag ha uppmärksamhet ? Är jag beroende av den känslan som orden jag säger, ger mig ?

Jag vet faktiskt inte, jag vet nästan ingenting. Jag är otroligt förvirrad.

Nu ska min ena granne flytta, självklart. Varenda person jag lärt känna har flyttat ifrån mig, och det är ingen slump heller ! Varenda en. Det är vad jag kallar extrem oflyt. När ska min extrema otur med vänner, nära och kära, ta slut ?
När ska jag få börja nästa kapitel av mitt liv ? När ska jag få vända blad ?

Min blogg har varit väldigt negativ sista tiden, men jag kan inte hjälpa det. Jag vill inte att någon som läser detta ska bli ledsen, deprimerad eller överhuvudtaget känna samhörighet. Jag vill att ni som läser ska vara glada, glada att ni inte går igenom det jag gör och har gjort varenda dag. Ni ska vara glada över att ni mår bra, och kan leva en normal vardag. Jag vill att ni läser detta och tänker "Shit, jag har det faktiskt ganska bra". Jag hoppas ni gör det. Ni är bra.

Ha det gott, alla fina läsare som vill ta del av min historia, och mitt liv. 💓


Likes

Comments

Hej alla läsare !

Det skulle betyda oerhört mycket om ni ville hjälpa mig att rösta på mina hundar i denna tävlingen ! Röstar gör du genom att klicka i 5 stjärnor.  De förtjänar allt gott i världen !

All kärlek till er !

http://www.zoozoo.com/sv/photos/53391a580bb421563aea5d8e#sveriges-gulligaste-djur-del2

http://www.zoozoo.com/sv/photos/533919bb0bb4212634f8c31b#sveriges-gulligaste-djur-del2

http://www.zoozoo.com/sv/photos/533919090bb4216c3ae56d27#sveriges-gulligaste-djur-del2

Likes

Comments

Igår gjorde jag mitt första besök på psykbehhandlings enheten.

Jag fick inte veta just varför dom skickade mig dit, men jag kom iallafall in i ett stort rum med minst 15 stolar som stod i en ring, 2 personer skulle "förhöra" mig. "Ta vilken stol du vill"  sa kvinnan. Jag provade mig att sätta mig på 3 olika stolar innan jag kom fram till vilken som kändes bäst. Ja, alla såg ju likadana ut, men jag tror jag trevade efter den där känslan "Här kan jag sitta och ha koll på läget".

De började förhöra mig, de pratade lugnt och lågt och frågade mig hur det kändes att vara där. Jag pillade på nagellacket på naglarna och sa att jag var nervös. De frågade också om jag visste varför de hade skickat mig hit , jag svarade "jag tror det är någon utredning jag ska börja?" kvinnan svarade medans mannen antecknade "nej, detta är ditt första möte, vi vill gärna veta mer om dig och ditt beteende, sen eventuellt, efter möte med vår chef så ska du få gå en utredning". Jag pillade sönder nagellacket och ljudet från pennan som mannen skrev med blev högre. Vad antecknade han ? .. Kvinnan frågade om mina intressen, varav jag svarade mina hundar, musik , rita och fotografera. "Vilken musik gillar du?" , Jag pillade loss en stor bit av nagellacket och tittade ner i knäet, "ptja, jag är uppväxt med 80-tals hårdrock, så det är en stor favorit, sen gillar jag mycket ny musik också, typ Rihanna" sa jag. Kvinnan sken upp som en sol "80-tals hårdrock ! Det är rätta takter det !", jag blev glad och gav ifrån mig ett leende innan jag tittade åter ned i knäet.

De frågade mig massor om min uppväxt, mina föräldrar, mina relationer med vänner och min sambo. De tyckte att jag bjöd på mig själv och svarade direkt, men jag tyckte att jag var väääldigt sparsam med informationen jag gav. De sa också "Vilken diagnos tror du att du själv har? Har du någon fundering kring det ? " , jag svarade "Från början, när jag hade kontakt med gamlestans psyk så trodde jag att jag hade drag av aspberger syndrom, men nu vet jag inte längre, de sa att det liknade mer Borderline" , hon sa "Ja, det är sant, du är hit skickad för eventuell utredning av Borderline"

Jag kände mig galen, inte som en riktig människa på något sätt.. Mannen antecknade, kollade på mig, och började anteckna åter igen. Borderline, vad ÄR det egentligen ? Jag hade ju nästan inte läst någonting om det. De avrundade mötet efter ca 70 minuter, då tyckte de att de var färdiga. "Vad händer nu ? " sa jag. "Jo, vi ska ha ett möte med vår chef, och sen eventuellt ger han dig besked om han tycker att du ska få gå vår utredning och behandling. Vi två tycker absolut att vår utredning hade varit bra för dig, och vi vill att du börjar här" sa hon med ett leende.

När jag var påväg hem med spårvagnen startade jag mp3 och slumpade fram en låt. Helloween - Who's mr. Madman. Texten går såhär :

My head is constantly spinning
And my world is going down
All alone I'm staring through the window
Cause the white men took my crown

Hold on, what's going on?
Am I alive or dead, what's reality?
Come on, what's right or wrong?
Am I talking like E.T. or is it just a stupid dream?

I'm so lost, no
I'm not fine
I'm close to borderline
Because I'm sick yeah
They call me Mr. Madman
Hey you, listen
I can sing
Those evil white men
Got me in
When they left here
They called me Mr. Madman
I'm done with my tricks
Cause yeah the straightjacket fits
When I'm out, you will get who's Mr. Madman!

Har inte alls tänkt så mycket på texten tidigare, men jag fick rysningar när jag hörde texten, kände jag samhörighet ? Jag tror det, men jag är väl inte galen ?

Väntar nu på svar från chefen, vilket kan ta några veckor.. Det var lite om gårdagen, ha det gott, gott folk !

Likes

Comments

Alla gamla känslor bubblar upp när man tittar på foton från förr. Samtidigt som magen vänder sig ut och in, jag vill kräkas, jag vill le, jag vill gråta.. Jag vill allt på en gång. Jag saknar allt, såsom det var.. Jag vill hem.. Men var är hem ? Vart är det någonstans ? Hela mitt liv har jag pendlat mellan olika hem. mamma - pappa - pojkvän - pappa- mamma - kompisar - internatet - mamma - utkastad- internatet - pojkvän . Var ___ hör jag hemma ? Jag vill inte mer. Samtidigt som jag varit/bott här i över 2 år nu så känns det hopplöst, jag vill inte behöva flytta igen.. Men jag vill flytta här ifrån..

Det var lite om mina känslor.

Förövrigt var jag på en photoshoot/photosession*stavning* i söndags. Första gången i mitt liv som jag fått känna mig vacker på riktigt, om så bara för en stund. Fotografen Jenny fångade alla bra vinklar på bild, det krävs mycket bra samarbete mellan fotograf och modell, det var nog det som gjorde att bilderna blev så bra. Hon tog nog 400 bilder på mig, 300 blev as bra, 90 blev "njäe" och 10 blev ett rakt av nej.. Det är INTE ofta det händer !

Så jag slänger in några bilder :)Likes

Comments

Jag upplyser bara världen om att man faktiskt kan ha svarta kläder utan att skära sig i armarna.Att man inte behöver suicidal bara för att man vägrar gå runt och le och vara tillags hela tiden. Att de borde tänka igenom hur de själva hanterar sin ångest innan som börjar kasta feta stenar i glashus.För inte fan har jag märkt att dom är mästare på att verbalisera den precis.


Här vart det positivt ! Ibland får man ha sina dagar, men jag känner mig faktiskt riktigt stark idag, den texten gör mig stark. Igår tränade jag både Boss(Chihuahuan) och Aros (Schäfern) med framgång ! Boss är ju en utmärkt bergsklättrare och gav allt när jag beordrade honom om vad han skulle göra, samma sak med Aros, fast klumpigare, min lilla kalv <3
Undrar om jag faktiskt ska börja träna lydnad på ett seriöst vis med Aros ? Han är ju arbetsvillig. Det får tänkas på. Förövrigt ska han ställas ut i sommar !!!! Det ska bli såååå spännande, självklart i Vita Schäferhundklubbens egna utställning, som är inofficiell men ändå !

Umgåtts med en ny granne väldigt ofta nu, och för första gången kan jag faktiskt prata med någon som vill dela med sig av sig själv, som faktiskt går och prata med utan att behöva skämmas eller tänka på hur man säger saker. Helt underbart !
Kom ihåg: Vänner kommer och går men  ... Folk lämnar ditt liv av en endaste orsak. För att göra plats för nya underbara människor som är där för att stanna 💗

Likes

CommentsHej alla läsare !

Då jag märkt under en tid att Melwin blivit stel i leder så åkte jag in till veterinären. En seniorkontroll gjordes, de snodde lite blod och urin från honom. Fick reda på att han har kassa leder.... KUL , nu får alla planer på träning och tävling läggas på hyllan..
De hittade även en inflammation i kroppen som förmodligen också satt sig på lederna, han går nu på antibiotika och vi får se om det hjälper. Det positiva är att han har bra lever och njurvärden. Just det, början till gråstarr har han också, och kommer bli blind så småning om ju äldre han blir.... 😢 Men hans störs inte av det just nu ... Nu är han ju bara 6 år, så han har många år kvar, men det är inte kul när ens djur blir sjuka.


Igår köpte jag lite akryl så jag kan fortsätta måla på tavlor ! Spännande. Det kommer förmodligen resultat bilder när jag blivit nöjd med något ! Haha.

Aros blir bara bättre och bättre och lugnare och lugnare. Är såååååå stolt över honom !


Dagens tips: Trött på udda glas ? Dessa glasburkar från Slotts senap har inga jängor (gängor?) Och passar utmärkt som dricksglas när burken är slut ! Min vän har samlat huuuur många som helst och använder dessa som dricksglas, tunt glas och perfekt storlek och form !

Likes

Comments