​Hallå! 

I tisdags på ridlektion hade jag Kasper på Cavaletti och  onsdags hade jag en ponny som jag tror heter Preston, kan blanda ihop han med någon annan också, på hopplektion. Båda lektionerna gick bra, höll på åka av Kasper i en oxer pga för lite drivning men satt kvar. Har  2 korta filmer från den lektionen på min youtube, (stoppet bla)

www.youtube.com/mikkigronlund 

Idag red jag iaf Shogun ute runt slingern med Jasse och Glimma, så himla isigt och dörmed hårt så det blev bara skritt.  Sedan red jag lite i trav och galopp på plan eftersom den var bättre, Shogun var mjuk och superfin verkligen! Den långa uppvärmningen gjorde honom nog susen.  När jag varklar med honom så spontan satte jag mig på Glimma och red lite skritt och trav, superfin och trevlig liten dam!  Den filmen  finns också på  youtube.

Till veckan har jag hoppning på ridskolan på tisdag, dressyr på onsdag och Shogun har jag torsdag och lördag.   På tisdag hänger min kompis med och fotar/filmar så jag förhoppningsvis har nå kul att lägga upp här! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hej!

Idag hade jag dressyrlektion på ridskolan, där jag red Lester. En ponny på 146 cm i mkh.

Vi red en övning med volter runt koner i alla gångarter och med skänkelvikningar på långsidan. Rolig enkel basicövning. 

Lester var och är väldigt seg, dvs utan framåtbjudning och det gör det väldigt svårt tycker jag, eftersom övningarna blir svårare när hästen inte tuffar på utav egen maskin utan att man som ryttare måste hjälpa till vid varje steg utan att bli för på. Då hamnar fokuset mest på framåtbjudningen och resten blir lidande. I vilket fall hade jag ett dressyrspö som hjälp (sporrar också men eftersom ponnyn är liten så kommer de inte till mycke användning). Men det hjälpte inget, när jag stog i lätt sits i galoppen kom han igång lite men bara för stunden, vid avsaktning försvann det. Det jag kan tycka var att spöt hälpte till vid skänkelvikningarna, för att visa  rumpan var den ska vara. 

Eftersom bjudningen inte funkade, funkade inte heller böjen i halsen. Jag fick alltså honom inte i form.  Och för att det inte funkade blev det svårare med ställningen i volterna. Det kan ha att göra med att han är stel eller så också, men jag brukar oftast tycka att om hästen går i form så brukar allt annat bli mycket enklare. 

Skänkelvikningarna gick bra tycker jag, bättre skulle det gått om bjudningen fanns. Men, jag tycker jag fick honom rak i huvudet och böjd i halsen och när vi red åt det håll som spegeln fanns på så var det mycket enklare att korrigera med spöt i ytterhanden. 

Det jag nu i efterhand kan tycka är att jag inte skulle varit för "på" med skänkeln, jag skulle gett honom lite andrum eller vad man ska kalla det för, imellan drivningarna.

Men annars tycker jag ändå att det gick bra, inte katastrof var det iallfall!


Nya  tag imorgon, för  jag har nämligen ridlektioner på onsdagar också numera! (med skolan)

Likes

Comments

Halloj!

Idag hade jag Shogun och tanken var igentligen att vi skulle rida ut, men ingen var sugen på att följa med så vart ett pass på plan istället. (Jag rider inte ut själv sen olyckan)

Eftersom ridplan var supergeggig så värmde jag bara upp i skritt och trav för att sen galoppera uppför stallbacken ett par gånger i varje galopp. Både Shogun och jag uppskattade det till max, skönt med lite fart haha. Men jobbigt var det också! Efter galopperna travade jag av honom på 8-volter i båda varv med fokus på ordentlig ställnig, att sidorna var med och han fick då längre tyglar för att kunna söka sig nedåt vilket han gjorde. Jag är supernöjd med dagens pass, Shogun var mjuk i sidor och mun och vi kom till arbete.

Satt även upp på en annan häst i stallet en snabbis, ett jättefint varmblod som kallas för Farfar. Jättetrevlig verkligen! Skrattade åt mig själv när jag skulle ta en galopp och eftersom travare inte är född för att galoppera så är det ju självklart svårt, men shit vad jag hade lite kroppskontroll där. Flög verkligen runt haha. Men annars tycker jag att det gick jättebra och det var superkul att rida ridtravare igen! :) (får mig att sakna Hawk sååååå mycket.. )

Likes

Comments

Hallåå!

Vad vill ni läsa om?


Likes

Comments

Funderar på att ta upp bloggandet igen då jag vet att till hösten och även nu kommer det hända roliga saker på hästfronten och sen är jag väldigt sugen på att dela med mig av detta. Så vad tycker ni? :)

Likes

Comments

Hallå, har shogun över helgen då Marran är i fjälls.
Idag var han naken i hagen då det är väldigt varmt här och det resulterar i en superlerig häst och jag med borsten i högsta hugg i typ 5 år.Sen ridningen. Jag red på lägdan idag. Han var inte som vanligt alls idag.Han var som en tickande bomb, kastade sig och betedde sig bara helt annorlunda. Han tog inte bettet alls, och var inte ett dugg påverkbar. Alltid när han stissar till sig eller blir rädd går det alltid att göra nåt åt, men inte idag.
Ser slutade med att jag satt av på lägdan för jag inte orkade bråka. Då började han kuta runt och fortsatte bara. Så jag nöjde mig där..


Menmen, det är ju fredag den trettonde så vi skyller väl på det haha.

Likes

CommentsIdag är det 4 månader sen Hawk fick somna in. Hoppas du har det bra där uppe kompis ❤️

Likes

Comments