Det er nu lidt tid siden, at jeg sidst har opdateret jer derhjemme. Det er ikke fordi der ikke er noget spændende, at fortælle, tværtimod. Jeg har igennem de sidste 3 uger trænet som en sindssyg, for at blive klar til eksamen til CSIA lvl 1.

Uge 1:

Det er vores første uge på ski, og det hele er nyt og svært. Kravene for at blive ski-instruktør er høje, og man skal have styr på sit skiløb for at blive en instruktør. Det var der ingen af os der havde, selvom vi alle havde mange uger i benene.
Vi blev inddelt i forskellige grupper, og fik tildelt en Level 4 instruktør, som skulle være vores coach gennem uddannelsen.

Jeg, sammen med 5 andre unge, blev tildelt instruktøren Ralph, som er en herlig mand, med en passion for skiløb.2:
Med ham prøvede vi det hele! Vi har været ude at stå på ski mellem træer, med sne til knæene og på dejlige præparerede pister. Derudover er Ralph en fantastisk impro-fotograf. Han har taget de billeder af mig, som i ser nedenunder.

Efter 5 dage på ski, var det tid til weekend. Det blev fejret med en pub-crawl sammen med de andre instruktører.
Lørdag blev brugt på at vaske noget tøj, gøre lidt rent i lejligheden og slappe af!
Søndag tilbragte vi indendørs, hvor vi lærte en masse om kommunikation og forskellige kommunikations modeller.

Uge 2:

Efter den første uge er gået, så er vi alle blevet bedre til at stå på ski. Der er dog lang vej endnu, da man skal stå på ski, på en meget bestemt måde for at køre og ligne en instruktør. I denne uger falder der en masse sne, og vi får noget af det bedste powder-skiing jeg nogensinde har oplevet! Så jeg fik lejlighed til at afprøve mine brede planker, som viser sig at være lige så perfekte som jeg havde håbet på! Weekenden blev brugt på afslapning, fordi det var meget tiltrængt!

Uge 3:

I denne uge, tager det hele fart! Der var nu kun 1 uge til, at vi skulle til eksamen. Derfor blev alt undervisning intensiveret, og vi blev også undervist i, at tilpasse vores undervisning til børn, og hvordan man udreder roden til folks problemer på ski.
Dette er en finere kunst, end man lige skulle tro. Der er rigtig mange ting at holde øje med, bl.a. balancen, fodposition, hældning på din krop og mange andre ting!

Om tirsdagen fik vi en lille overraskelse fra Snowminds og Christoffer (Ejeren af Snowminds), han havde arrangeret at vi skulle ind og se en NHL kamp i Vancouver. Dette var en mega fed oplevelse, hvor der var en meget god stemning. Det var måske fordi hjemmeholdet Vancouver Canucks vandt 3-0, men en fed oplevelse var det ihvertfald.

Om torsdagen skulle vi have en anden træner, som skulle hjælpe os med at blive helt klar. Det bliver dog besluttet på dagen, af forskellige årsager, at eksamen skal rykkes. Først blev det til en 1-dags eksamen om mandagen, men dette blev også rykket, så ligepludselig skulle vi til eksamen om fredagen, dagen efter.

Fredag tager vi eksamen, og selvom det er en meget svær eksamen, hvor man bliver vurderet på rigtig mange ting, så bestod jeg og hele snowmindsholdet. Det var meget nervepirrende, men jeg bestod heldigvis på ALLE punkter, selvom det ikke var nødvendigt, for at bestå kurset samlet.

På grund af den fine beståelsesrate blev Christoffer gavmild, og inviterede os alle ud at spise på hans regning. Det blev til en omgang spareribs med øl på den lokale restaurant Dusty's. Derudover tog vi i byen og fejrede at vi nu alle var instruktører.

Nu er det så søndag, og vi har brugt weekenden på at slappe af og nyde at vi er færdiguddannede.

Her er der lidt billeder, som viser hvad jeg har lavet :)

1 billede siger mere end 1.000 ord

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Der er nu gået nogle dage, siden jeg ankom til Canada. Derfor syntes jeg, at i folk derhjemme fortjente en opdatering på, hvordan det hele går her ovre i det meget smukke (og store) land.

Dagen før afrejse:

Mette og jeg tog til København dagen inden afrejse, for at bruge lidt tid sammen, men også fordi det var meget praktisk.
Der brugte vi en masse timer på, at gå rundt i gågaden og kigge i de mange butikker, hvor der også var ting som fristede.
Derefter tog vi på en meget flot gåtur til Amalienborg, som jeg ikke havde set før. Mette var ihvertfald meget vedholdende omkring, at det skulle jeg ihvertfald se, inden jeg tog afsted til Canada. Så det gjorde jeg. Og det var flot, selvom jeg ikke var meget for at indrømme det, efter den meget lange gåtur.
Om aftenen var vi ude at spise på Flammen, hvilket, som altid, var en kæmpe succes. Derefter tog vi på en lang gåtur, for at finde noget bland selv slik, der kunne lægge en god bund for morgendagens farvel.

Day 1:

Det var nu tid til afrejse. Vi stod op om morgenen og kørte mod lufthavnen. Efter at have sagt farvel, selvom det ikke var nemt, gik vi i samlet flok imod security. Det her hele gik nemt, og snart var vi afsted mod London, hvor vi skulle skifte.
Flyveturen gik super nemt, og vi landede i London uden problemer. Efter at have ventet i 3 timer på det næste fly, så gik turen mod Vancouver. Det var en flyvetur på 9 timer og 45 minutter, er at men den gik rimelig hurtigt, fordi der var en masse film man kunne se på flyveren (Wonder woman, Spiderman Homecoming og Transformers).

Da vi ankommer til Vancouver er klokken 19.40 (canadisk tid), hvilket betyder, at klokken var 04:40 dansk tid.
Herefter skal vi igennem vores visum process og alle de ting, som gør, at vi må arbejde i landet i 7 måneder.
Det tog en hel del tid, primært fordi de var SUPER langsomme. Men vi kom igennem det alligevel.
Derefter tog vi i samlet flok ud og overnattede på et hostel i byen Squamish, hvor vi morgenen efter skulle have oprettet vores SIN-numre (det canadiske CPR nummer).

Day 2:

Efter en tiltrængt omgang søvn, vågner vi klokken 07:00 om morgenen. Herefter skal vi alle i samlet flok op for, at oprette vores SIN-numre. Det hele går strygende, og vi bliver registreret i det canadiske system.
Til morgenmad valgte jeg at prøve en canadisk klassiker. Pandekager med ahornsirup. Pandekagerne var super gode, men jeg må indrømme at jeg ikke er super glad for ahornsirup.

Klokken bliver 12:00, og vi skal nu med bussen mod Whistler, hvor vi skal indlogeres i de lejligheder, hvor vi skal bo resten af året. Vi er 4 drenge fra Snowminds (Alexander, Mikkel, Asker og mig), som bliver placeret i Westside staff housing.
Det er nogle store lejligheder, men ligger desværre lidt ude for byen, så vi skal tage bussen i 20-30 minutter hver vej.
Om aftenen mødes vi med de andre fra Snowminds, og får en rundtur i byen, og ser OL-ringene fra dengang hvor, at Whistler afholdte vinter-OL.

Day 3:

Dag 3 skulle vi have oprettet vores bankkontoer, så det gjorde vi klokken 09:30 om morgenen. Derefter brugte vi dagen på at slappe af, lave noget mad og hygge med hinanden i lejligheden. Om aftenen var vi ude at spise med de andre folk fra Snowminds.

Day 4:

Vi vågner klokken 07:00 om morgenen, og himlen er FYLDT med sne. Det vælter ned, og ligner nok noget man i Danmark vil kalde en sne-storm. Den eneste forskel på en dansk og canadisk snestorm er, at i Canada stopper den ikke..
Dag 4 var også den dag, hvor vores kursus skulle introduceres. Vi mødtes klokken 14:00, og skulle møde vores instruktører.
Jeg skal undervises af en rar mand, som hedder Ralph. Derudover fik vi uddelt vores liftkort.
Mødet med vores instruktører slutter klokken 15:30, og vi vil gerne til at hjemad. Det viste sig dog, at blive en længere tur.

Klokken 16:00 tager vi bussen imod Westside. Klokken 16:45 er vi kommet 100 meter ud af byen, pga kæmpe kødannelse, som er blevet skabt af flere uheld omkring Whistler. Klokken 17:15 ankommer vi til Creekside byen, som ligger 3 kilometer væk fra Whistler. Her vælger vi at stå af bussen, handle ind til aftensmad og frokost, og derefter går vi 1,2 kilometer hjem til vores lejlighed. Alt i alt var dette måske, en god øvelse i tålmodighed, eftersom jeg skal undervise børn senere.

Nu har vi lavet aftensmad, og sidder og lader op til, at vi imorgen (mandag) skal på ski for første gang.
Det bliver helt fantastisk, og jeg kan slet ikke vente til imorgen.

Her er der vedhæftet billeder af lejligheden, flyveturen og nogle af de andre begivenheder.

Ps. De 2 sidste billeder er blevet taget ud af det samme vindue med 1 dags mellemrum. Så kan man se, hvor meget det egentlig kan sne, og det sner stadigvæk.


Likes

Comments

Nu er der kun 18 dage indtil jeg drager mod vest, hvor jeg skal tilbringe 7 måneder med ski og sne.

Inden jeg tager afsted, ville jeg gerne have lidt varme, så destinationen blev min mormors lejlighed i Marbella.

Hernede har jeg fået shoppet, hvilket normalt ikke ligner mig, men jeg er blevet hjulpet godt på vej af en anden, som har et kæmpe stort shoppegen.

Varmen var velkommen, og jeg har tænkt mig at nyde dagene indtil jeg skal hjem igen, hvor de sidste dage i LEGOLAND venter.

Likes

Comments

Det er idag den 27 september, og der er i skrivende stund præcis 1 måned, 19 dage og 15 timer til dagen, hvor jeg tager afsted mod Canada. Det ved jeg, fordi jeg har haft en nedtælling igang i 6 månededer.

Det bliver sværere og sværere at vente, men vi kommer tættere på dagen hvor jeg tager afsted.

Inden jeg tager afsted, så er der en masse ting man skal have styr på. Forsikringer, baggage, har jeg nu for meget med? Har jeg for lidt med? Alt dette, er svært at få styr på. Jeg har jo ikke prøvet, at rejse i 7 måneder før. Jeg har faktisk aldrig været så langt vest før. Det hele bliver meget spændende, og jeg kan slet ikke vente længere!

Likes

Comments