Hej på er!
Idag vaknade vi halv 9, och kan även skryta med att milas sov i sin säng hela natten! 21-08:30!!!!!! Detta betyder alltså att jag slapp ligga som den krokigaste ostbågen i påsen inatt. Vi har en 160 säng, Douglas tar upp 1 m , milas 50 och där ligger jag på mina 10 cm 😭😂

Idag kickstartade vi dagen med goda äggmackor och en fantastiskt god smoothie! Det behövdes verkligen så man piggnade på sig, med tanke på vilket tråkigt väder vi har ute. En fräsch frukost gör allt för en dag ska bli så bra som möjligt ❤

Jag har inget ordentligt recept på smoothisen, utan jag kör på " jag tar så mycket jag vill ha utav allt".
Så ingredienserna jag använd mig av är,
Grekisk yoghurt
Blåbär
Hallon
Vaniljpulver
Linfrön
Solrosfrön
Banan
Mjölk

Mixa och drick!

Likes

Comments

Även om man har ett perfekt förhållande så finns det vissa bristningar, något som man stör sig på hos sin partner.
Det jag stör mig på är:

🔴Att han aldrig tar bort sina smutsiga kalsonger ur badrummet ( kan tillägga att jag ibland gömmer mina trosor bakom sopkorgen så han inte ska se)😂
🔴När jag pratar och inte får nå svar tillbaka, då brukar jag bli irriterad och skrika HAALÅÅÅÅÅ!!!! ( men förstår honom för jag kan tjata väldigt mycket)😁.
🔴När han tycker att det är städat tycker jag det är ostädat. Jag måste ha rent runt om mig, och jag menar alltså kliniskt, känner mig smutsig och blir skit arg annars haha!
Skulle dra fram dammsugaren här om dagen efter vi ätit, men jag fick inte! Utan jag skulle sätta mig och ta det lugnt för han blir stressande av mitt spring 😂 Fick dammsuga dagen efter istället då han inte var hemma!
🔴Han är super duktig på dra fram saker och ibland inte ta undan, speciellt sin jävla måttstock som han springer runt med hemma haha !
🔴Han lägger alltid sina strumpor för dagen i soffan..

MEN!, Vad älskar jag med min fantastiska partner?
❤Han gör allt för mig och Milas och får oss känna oss älskade.
❤Han ger mig trygghet och närhet.
❤Han har ställt upp för mig och funnits där för mig sen start.
❤Han har hjälpt mig så otroligt mycket och varit ett fantastiskt stöd vid min olycka och rehabiliteringen där efter, även varit en riktigt gentleman under våran graviditet.
❤Han har sådan fantasi och pillar massa hemma och bygger å donar.
❤Jag älskar att han kämpar för det han vill, exempelvis att han äntligen får studera till mäklare efter att ha mejlat varenda svensk fastighetsförmedling affär i stockholm. uppsala och västerås. Tillslut får han en plats på hemmaplan och nu studerande!
❤Han är en fantastisk pappa till våran son!

Det är han och jag, och så kommer det alltid att vara hoppas jag. Det finns så mycket mer jag älskar med honom såklart! Jag älskar ju hela han, min alldeles egna fästman!

Likes

Comments

Snälla backa tiden nu. Jag försöker njuta av bebistiden så gott det går, men helvete den springer ju bara iväg!? 😭
Nu just den här tiden 04:25 idag 25 januari blir min älskade prins 6 månader!
Dessa 6 månader har varit dem mest fantastiska i livet! Vad gjorde jag ens innan han kom till världen?


Likes

Comments

Jag är med i 4 olika mamma grupper på Facebook. Ungefär 7 av 10 statusar är den diskustoner om vad som är rätt och fel. Tillexempel:
1. " herregud hur vågar du ge ditt barn burkmat?"
2. " Du kan inte bara gå över på mat när lillen är så liten, mjölken SKA vara huvudmålet första året".
3. "Du får inte sätta ditt barn framför tvn, ungen kommer få koncentrationsvårigheter och allt där till".
4" Du förstör ditt barn om du sätter hen i hoppgunga och gåstol"

Du ska inte göra det och du gör fel om du gör så, du gör rätt om du gör så här och jag är en PERFEKT mamma. Jo tjena mittbena...

Så svar på tal tjejer.

1. Burkmat är dyrt men funkar ASBRA, jag sa innan jag fått min lilla prins att jag skulle försöka göra egen mat. INTE för att jag anser att det är bättre, utan för att jag ÄLSKAR stå i köket, laga mat är typ min passion? .. Men nu när han är här och är 6 mån, hur bekvämt är det inte att dra in på ica och köpa färdiga burkar?😂 Jag är väldigt mån om Milas och jag älskar honom över någonting annat på denna jord. Han mår varken sämre eller bättre av burkmat. Vi burkmats-mammor är exakt lika bra som laga egen mat- mammor!

2. Jag vet flera som äter mer fastare föda än mjölk. Barnet bestämmer själv! Jag kan tycka att det kanske bara är bra att barn äter mer fast föda? Min bvc har även rekommenderat mig att vid 6 mån behöver barnet iallafall byta ut ett mål om dagen. Men det är så himla individuellt. Vissa barn äter mer och vissa vill bara ha mjölk, det kan inte vi mammor sitta och bestämma för våra barn. Nu är milas ett riktigt mjölkbarn, gillar inte gröt, välling eller mat, däremot ÄLSKAR han alla puréer haha! - Lika där, det kommer med tiden! Men jag kan tillägga att vid 5 mån var han riktigt förkyld och då fick han bara i sig gröt morgon och kväll, det ända som gick ner då han var så täppt i näsan, och vatten såklart. Så mata på ni som matar och mjölka på ni som mjölkar!

3. Hur skulle man tillexempel inte klara sig utan babblarna!? Det är typ det bästa som hänt i världshistorien inom bebisvärlden. Jag satt mycket framför tv:n när jag var liten och jag är normal och lider inte av några större koncentrationssvårigheter! Tv:n underlättar så mycket ibland, när man måste laga mat tillexempel, gå på toa?, kanske fixa någonting som inte riktigt kan vänta? Tv:n är absolut en barnvakt på sätt och vis. Vi är väl inte mer än människor hörni? ibland måste vi få andas 5 min! och det betyder inte att vi leker mindre med våra barn! Länge tv-barnvakten!
Kan även tillägga att det kommer ny forskning ang ALLT hela tiden, ALLT är farligt idag- glöm inte det!. Men i måttliga mängder funkar allt!

4. Jag kan säga att jag hade race med min gåsstol när jag var bebis, det har både mamma och farmor bekräftat. Så länge barnet når ner helt med fötterna i backen så är det ju lugnt! Barn säger även till när det börjar bli jobbigt att sitta/ stå. Det som kanske är negativt är att dem börjar gå lite senare, men det är väl ingen brådska med det?
Och en sak förstår jag verkligen inte, vissa säger att ryggen/ ryggraden belastas så mycket när barnet sitter i hoppgunga. Men gör ryggen inte det när barnet bara sitter också? Vilket fall, kanske inte så bra om barnet sitter timmar i gåstol/hoppgunga, men en stund? 30 min? tycker dem att det är kul och inte verkar obekväma så kör på !
Måttliga mängder som sagt!
Så himla mycket som är tabu idag, men jag säger, kör på! DU känner ditt barn bäst, lyssna inte på andra som inte känner eller vet!

Sen vill jag bara säga, att vi är inte perfekta för varandra, men vi är perfekta för våra barn!
Jag känner mitt barn bäst, och du ditt barn bäst. Vi vet vad som funkat för våra barn. Vi behöver inte bevisa något, vi gör ju allt vi kan för att beskydda, trösta och älska våra barn!
Låt ALDRIG någon säga att du är en dålig mamma eller tyck heller inte det om dig själv. För du är den BÄSTA mamman för ditt barn.

Likes

Comments

Milas tyckte att det var morgon kl 6 i morse, och visst har han rätt i det!😃
Idag startade jag dagen med en riktig halvfräsch frukost!
Fiberrikt knäckebröd med smör, sallad, avokado och gurka. Avokado var verkligen super på detta knäckebröd!
Och liten skål med vaniljyoughurt och flingor!

Detta rekomenderar jag starkt! Jag brukar oftast äta vitt bröd till frukost och det blir ju sådan mättnadskänsla av det, nästan så det blir jobbigt?...
men inte utav detta och det känns så himla skönt!

Nu ska jag passa på att vila nu när milas somnat om! Hörs sedan !
Kram

Likes

Comments