Header

Hemgjord glass med smak av mango och Oreo cookies!

Ett naturreservat på Key West-öarna som var så vackert!

Jag och min fina Cyril.

Pojkvän, mamma och syster framför vårt fina hus! Det var ENORMT! Sök på "Marathon, Florida" på Airbnb så borde det här huset poppa upp!

Key West var som sagt fantastiskt! Vi hyrde huset här ovan och en bil, och cruisade runt i Florida. För att hänga på Key West-öarna så behöver man verkligen en bil. Kollektivtrafik är inte så bra här i USA, undantaget är New York där du kan ta dig överallt med tunnelbana, buss och tåg. Men om du ska till Kalifornien, Florida, Nevada eller någon annan stat, hyr bil. Rätta mig om jag har fel.

Min mamma och syster var för första gången i USA, och de älskade också Florida! Mestadels åkte vi till stranden, men vi tog en dag att verkligen promenera runt i hela Key West, en dag i Miami, en dag för att åka till ett naturreservat och en dag firade vi min födelsedag! Men mestadels så drack vi mimosas och hängde på stranden, haha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Spenderade spring break i Key West Florida med Cyril, mamma och syster. Vi hyrde ett enormt hus via Airbnb.com (BÄSTA grejen någonsin!) och bodde där i 8 dagar. Vi åkte bland annat till Miami en dag, vilket var coolt! En enorm stad med mycket liv, och vi vandrade längst den kända stranden Miami Beach. Vi åkte även runt på de olika Key West öarna och tittade. Stränder, naturreservat och mysiga restauranger överallt. Och klarblått vatten som var iskallt att bada i, haha! Men jag hade en kanonbra vecka med mina nära och kära.

Likes

Comments

Är så stolt över min stora hockeyfamilj. Grabbarna åkte till Ohio för att spela om vem som är bäst i USA, OCH de tog hem HELA skiten!!! Dagen innan finalen så satt jag hemma i soffan när en av flickvännerna smsade mig, och frågade om jag ville ta bilen till Ohio och kolla finalen. Sagt och gjort. Klockan 11 på kvällen så satte vi oss i bilen och körde 13 timmar utan några längre stopp. Vi åkte genom 3 eller 4 stater. Vi kom fram klockan 2 nästa dag, bokade ett rum på ett hotell där vi duschade och åkte till rinken där matchen spelades. Pojkarna vart minst sagt förvånade, haha! Men det var SÅÅÅÅÅ värt det, för de VANN och är BÄST I USA! Vilket avslut innan vi åker hem till Europa igen. Efter matchen så firade vi lite, men vi tjejer stannade inte så länge utan åkte tillbaka till hotellet, sov 2 timmar, och sen in i bilen och åka 13 timmar hem igen. Efter en lång resa och många timmar på vägen, så var vi hemma och fick krama om våra pojkvänner ordentligt. Kanske det mest spontana men också det roligaste jag gjort.

Likes

Comments

God morgon från andra sidan atlanten. Något som jag ofta får frågor om, från både vänner och okända, är hur det är att plugga utomlands. SÅ, jag tänkte ta upp några punkter jag anser kan vara viktiga och användbara.

Hur kom jag på att jag ville plugga utomlands?

Svar: Jag har alltid gillat att resa, och jag tänkte att kombinera nytta med nöje är nog inte så pjåkigt. Sedan så var jag BESATT av TV-serierna The Hills och The O.C. så det föll sig ganska naturligt att jag ville till Kalifornien, haha!

Hur gick jag tillväga?

Svar: Så här i efterhand, så kan man göra ansökningen till skolan själv ganska enkelt. MEN, är man osäker och känner att man inte har tid, så kan man gå via en förmedlare av utlandsstudier. Det kostar lite, men jag tyckte att det var värt det för att få hjälp med allt. Jag gick via Blueberry.se och de hjälpte mig med allt från ansökan till skolan till hur jag skaffar visum. Gör din research!

Hur länge stannar jag?

Svar: Min plan var först att stanna 2 år och bara göra en Associate Degree som är två år av studier. Man kan antingen stanna en termin, 2 år eller 4 år. Nu har jag gjort klart 1,5 år men har bestämt mig att jag vill plugga någonstans i Europa istället.

Vad kostar det?

Svar: Det beror helt på skolan. Jag gick då på Santa Monica College och nu på University of Central Oklahoma. UCO är lite dyrare än SMC men det är för att UCO är ett universitet och SMC är ett community college (tror jag). Vad terminskostnaden blir beror på hur många kurser du läser. Denna termin läser jag 15 credits (motsvarar 30 högskolepoäng vilket räknas som heltid) och det kostar ungefär 7000 USD. På SMC kostade det runt 4500 USD. De flesta universitet här är CSN-berättigade så du kan få lån för både levnadskostnader, försäkring och studieavgiften.

Hur hittade jag boende?

Svar: Jag gick med i en massa olika Facebook-forum. "Svenskar i LA" och "Svenskar på SMC" var helt klart användbara. Jag skrev ett inlägg i stil med "jag ska snart flytta till Los Angeles och plugga på SMC, letar boende med andra tjejer blaaabla" och fick en massa privata meddelanden från olika tjejer som ville gå ihop och bo tillsammans. Till slut hittade jag 5 tjejer som jag flyttade in med. Man kan hitta boende på egen hand, men som man säger, "smakar det så kostar det" haha!

Hur bestämde jag mig för en Major?

Svar: Jag ville ha något brett och användbart, som kan användas internationellt, och bestämde mig för Business Administration. Dock så har jag ändrat den till Economics. Tänk efter NOGA vad du vill göra efter, ska du tillbaka till Sverige? Ska du stanna? Ska du flytta till något helt annat land? Återigen, gör din research.

Är skolan i USA svår?

Svar: Ärligt talat, det beror helt på vad man anser svårt och hur bra man är på engelska. Det är väldigt lätt att få höga betyg här om man lägger manken till. Multiple choice-prov och True/False-prov är väldigt vanligt här.

Borde jag spara egna pengar eller klarar jag mig på CSN?

Svar: Det här är en väldigt individuell fråga. Eftersom att det är olagligt för internationella studenter att jobba utanför campus (man får dock jobba på campus, men alla slåss om dessa jobb) så är din enda inkomst CSN. I Los Angeles så kan man leva på CSN, men då kan du inte göra så mycket annat än att betala hyra, kanske ta en fika eller unna dig något då och då. LA är en utav världens dyraste städer att bo i, så ALLT kostar mycket. Mat, boende, bensin, gymkort, you name it. Dock så klarar jag mig mycket bra på CSN här i Oklahoma, och kan till och med spara undan pengar. Dessutom fick jag ett jobb på campus, så jag jobbar 15 timmar i veckan.

Det bästa med att studera utomlands?

Svar: Alla nya människor man möter, man lär sig språket mycket bättre, alla platser man ser och att man växer så mycket som person. Det må låta klyschigt, men att flytta så långt ifrån mitt hem och landet där jag växte upp, är både det häftigaste och det läskigaste jag har gjort. 

Det sämsta med att studera utomlands?

Svar: Jag saknar min familj, varje dag. Det är SÅ jobbigt att inte bara kunna hoppa på ett tåg till min syster eller min mamma och lillebror. Jag och pappa bodde i samma stad, så vi sågs flera gånger i veckan. Jag saknar mina bästa vänner Linn, Jessica och Johanna. Att man känner sig väldigt rädd och ensam till en början. MEN låt inte det skrämma dig för man kommer över det. 

Overall så ångrar jag inte en enda sekund av att jag åkte hit och började studera. I maj så är mitt äventyr i staterna över, men det är en en tid i mitt liv som jag aldrig kommer glömma. Om någon undrar över något annat, fråga så ska jag försöka svara så bra jag kan. Men om du funderar på att studera utomlands, gör det! Du kommer inte ångra dig!

Likes

Comments

Jag och min pojkvän firade, som tidigare nämnt, jul på Jamaica! Ett galet vackert land. Vi hamnade uppe i bergen i en mysig liten stuga som vi hittade via AirBnb. Utsikten var det bästa jag upplevt. Vi vaknade upp varje morgon med utsikt över havet och blev serverade lokalt odlade, färska frukter. Vi stannade i 12 dagar, varav 8 dagar i bergen och resterande dagar mer centralt. Vi hade en egen chaufför som körde oss överallt, vilket var väldigt praktiskt. Vi hikade, kollade vattenfall, solade, badade, läste och åt en massa god mat. Saker som man oftast gör på sin semester. En fantastiskt jul med min fantastiska pojkvän med andra ord.

Likes

Comments

Är på riktigt BESATT av fina saker som gör vardagen roligare. Planners, fluffiga nyckelringar och roseguld-färgade vattenflaskor är min grej. Ovan är mitt senaste inköp från hemsidan Etsy.com. Jag fullkomligt ÄLSKAR DEN!

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag mina vänner! Jag firar min dag med plugg och med min älskade pojkvän, såklart! Precis som jag firar varje dag just nu. 😉 Hur firar ni idag?

Likes

Comments

I September 2016 så kom ju min bästa vän Jessica och hälsade på mig i Kalifornien! Jag ville visa henne ALLT, så vi klämde in allt roligt på en vecka, så varje dag var fullspäckad. Vi shoppade(läs: Jessica shoppade, jag är student haha), hängde på stranden, åt en massa god mat, åkte till Malibu, festade, hike-ade, cyklade längs Venice och sist men absolut inte minst, åkte till Universal Studios. Jag är århundradets TÖNT när det gäller Harry Potter och åk-attraktioner, så jag blir som ett barn igen när jag hamnar på sådana ställen. För att göra en lång vecka kort, så hade jag så kul och är så glad att min bästa vän fick smaka lite på det jag gjort i 6 månader. Vi fick uppleva vår första resa tillsammans, OCH jag fick vara först med att presentera henne för USA! Kanske åker vi till New York nästa gång?

Likes

Comments

Åh, är det något land som mitt hjärta dunkar lite extra för(förutom Sverige, såklart!), så är det Schweiz. Jag ÄLSKAR Schweiz och bestämde mig i somras för att jag vill bo där. Jag besökte min pojkvän, som råkar vara schweizare, och han visade mig i princip hela landet. Visst, det tar bara några få timmar att att åka från gräns till gräns, men varenda plats i landet var förtrollande. Jag älskar dessutom att hänga i vacker natur, så som att vandra, paddla eller åka skidor, och då är Schweiz den perfekta platsen att bo på.

Likes

Comments