I södra Sverige är det fortfarande vår/höstväder, plusgrader och inte en snöflinga syns till. Vi har haft några minus och lite frost - vilket jag var nöjd med, det kändes ändå lite juligt ute men icke. Sorgligt, men här hoppas vi fortfarande på lite snöfall på julafton i alla fall.

Nästan alla julklappar är inslagna, färdiga och ska få sin plats under granen snart. Jag har nog slagit rekord i hemmagjorda presenter i år. Pannband, vantar, korgar och bokmärken virkas så jag får kramp i fingrarna. Det blir fint och jag önskar att jag börjat tidigare med alla projekt - det finns så mycket man vill göra men förmodligen inte kommer hinna med. 6 dagar kvar till julafton! What?!


Ta hand om er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kände att jag var i stort behov av en korg att trycka ner garnet till mitt 'pixel square' projekt i. Det är första korgen jag gör - så den känns godkänd, även om färgen inte var den bästa att virka i när man sitter i kvällssoffan.

Garn: Drops Paris [Navy Blue, 3 trådar]
Virknål: 7.00 mm
Mönster: Frihandsvirkat efter diverse bilder.

Likes

Comments

Häromdagen var det helt perfekt väder ute för att ta fram kameran en stund. Lillasyster fick agera modell och stå ut med solen i ögonen under vissa poser. Vi valde att köra utan heavy makeup den här gången och det funkade uppenbarligen, för vi blev båda mycket nöjda med slutresultatet. Visst är hon vacker?

Mössan hon har på sig är virkad av mig, mönstret finns på Ravelry och heter 'spider web hat'. 

Likes

Comments

​I helgen har jag suttit i soffan om kvällarna och virkat på en Cocoon Cardigan - dvs. en stor mormorsruta som man sedan syr ihop för att använda som en luftig kofta. Det är det första klädesplagget jag gjort och döm av min förvåning när jag insåg att jag precis hade virkat den sista ärmen och bara hade trådarna kvar att fästa. Visst, det finns lite skavanker här och där men jag är mer än nöjd.

Garn: Yarn Tradition & Helen
Virknål: 4.00 mm

Likes

Comments

Sådär, nu är min nya nyckelring färdig! Den blev så liten att jag valde att limma dit ögon, näbb och vingar istället för att sy dit dem - det hade blivit så knöligt. Resultatet blev inte helt perfekt då det ser ut som om kroppen är lite avlång, haha! Nästa uggla får nog lite större ögon annars är jag rätt nöjd - faktiskt. Det är lätt att vara självkritisk.

Stort tack till Mitt Kakfat som snällt delat med sig av mönstret på sin blogg!

Likes

Comments

När jag sätter mig i soffan med virkningen om kvällarna, så fryser jag i princip jämt. Eftersom jag är alldeles för lat för att ge mig på och virka en stor filt att rulla in mig själv i - så är en stor sjal perfekt. Garnet är mjukt, lättarbetat och luftigt - ljuvlig kombination för mig som ogillar garner som sticks och 'rivs'. Ett bra garn ska vara mjukt och lätt mot huden - oavsett om det är en kofta, sockor eller vantar. På bilderna har jag använt nästan 100 gram garn och det kommer förmodligen gå åt det tredubbla innan jag är nöjd med storleken.

  • Garn: Yarn Tradition
  • Virknål: 3.00 mm (min absoluta favorit!)
  • Mönster: Drops sjal Rainbow med stolpgrupper & luftmaskor (lätt virkning för nybörjaren!)

Likes

Comments

I helgen har jag gjort en duk från Bautawitchs mönster. Jag kommer sy dit lite pärlor och pressa den försiktigt innan den får sin plats på bordet i vardagsrummet. Och visst, jag skippade visserligen lite småsaker i mönstret men blev skapligt nöjd ändå och färgen är en klar favorit! Min duk blev 25 cm i diameter =)

Garn: Hjerte Blend
Virknål: 3.00 mm

Likes

Comments

Igår passade jag på att spänna upp en oblockad sjal jag gjort i mohair - perfekt väder när det varit sol och blåst. Jag fixade även fransar som jag satte dit och sen hängde jag lite extra tyngder i spetsarna för att få fram mönstret och sträcka ut garnet ordentligt. Jag är relativt nöjd - även om bilderna inte gör färgen rättvisa!

Dessutom är det svårt att få till sjalen så det ser bra ut när man ska knäppa en eller två bilder - fast vad gör väl det (?)​ - den kommer fylla sin funktion när hösten väl är här! =) 

Likes

Comments