Header

Mikaelas Virkning

Nu har mitt garn kommit. Det är så fint och det är skabb leverans. Så nu kan jag göra klart min lilla filt till mitt lilla hjärta i magen! Ska bli så kul och se hur resultatet blir!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

vardag

Ny vecka!! Jag älskar torsdagar för det betyder att det är en vecka närmare bebis!
Jag har nu gått 85.4% av min graviditet. HUR SJUKT? Känns inte som om det var så länge sedan det stod 20%. Det är alltså bara 41(!!!) dagar kvar mer eller mindre. Beroende på när hon vill titta ut. Jag har en känsla av att jag kommer gå över tiden. Att hon väldigt perfekt kommer pricka in sin mammas födelsedag den 11 januari ELLER så kommer hon nätt och jämt pricka in nyårsafton och fylla år den sista dagen på året. Det får vi inte hoppas, det kommer hon hata oss för när hon närmar sig 18 men jag längtar så otroligt mycket! Så mycket att jag inte kan bärga mig. Kollar på bebis kläderna och längtar ihjäl mig.


Hur mår jag?
Jag mår bra, lite halsbränna men det tror jag är en bieffekt på mina järntabletter. Ska ta upp det med barnmorskan för att de gör att jag sover dåligt. Det gör jag i och för sig ändå. Jag kan inte beskriva vilka sjuka drömmar jag har haft dem senaste nätterna och inte nog med det så svettas jag och då menar jag inte lite! Utan jag SVETTAS. Jag är dyngsur. Så blöt att jag för någon natt sedan väckte Rasmus och trodde att mitt vatten hade gått, för att det var så blött i sängen av svett. Kan ju hoppas på att det försvinner sedan när man ska ha en liten bebis sovandes bredvid sig. Jag kissar också femtioelva gånger på en natt. Skit störande när man känner sig om en sköldpadda som råkat hamna på rygg och bara ligger och sprattlar med benen. Jag har helt enkelt börjat rulla ur sängen!

Hur mår bebis?
Hon är 44 cm lång och väger ca 2,38kg i början av veckan och 2,56 i slutet av veckan. Hon är nästan helt färdigutvecklad nu och tar upp nästan ALL plats i livmodern. Hon verkar må bra där inne!

Hur mår pappan?
Han mår bra, han längtar. Han drömde för någon natt sedan att lilla bebis hade kommit ut men när han vaknade och insåg att hon inte var där så blev han jätte besviken. Klappade min mage och sa: nu får du snart komma ut. Jag längtar efter dig. Så det är inte bara jag som är otålig. Han blir lite irriterad när jag ber han ta med hunden till jobbet MEN det är jobbigt att gå upp och ner för våra trappor flera gånger om dagen fullt påklädd, men snart så! Snart så är vi inte tre. Utan snart är vi fyra familje medlemmar. Rasmus hade nog gärna velat vara fem. För han tycker minsann att det är bra läge och skaffa en till hund. Så han satt och kollade blocket igår och visade mig ett X antal hundar han skulle kunna tänka sig och hämta. Jag sa nej. Det går inte om ett år! Ja kanske det är dags för en hund till!

Likes

Comments

Mikaelas Virkning , vardag

Alltså.. vart tog november vägen? Tiden har gått så himla fort. Nu är det bara några dagar kvar. Sedan går vi in i december och räknar ner tills lilla skruttis ska komma ut! Så länge så fördriver jag tiden med att virka och gå ut med hunden. Det börjar bli jävla tungt nu med ryggen MEN det är bara några veckor kvar. Det går fort. Sedan är hon här!

Likes

Comments

Mikaelas Virkning

Jag älskar blackfriday eller black friday week som det verkar som många internetsidor kör med. Har hittat fina julklappar men har även själv unnat mig garn. Jag håller på och virkar en liten filt i en väldigt fint och rolig ruta som heter Victorian Lattice Square. Det ska bli så kul att få se hur resultatet blir men som sagt garnet tog slut och då är det perfekt att Black Friday finns. Har som tur var två andra projekt att göra så länge. Så jag är inte helst tom hänt.

Likes

Comments

Mikaelas Virkning

Det är skit väder idag. Jag gick inte upp ur sängen förräns vid halv ett. Rasmus åkte iväg vid tio/elva. Gjorde lite våffelmys till mig själv MEN dagens lilla pyssel blev en baby mössa/baby turban. Tog mig kanske två timmar ungefär och göra. Inte ens det.
Nu ska jag nog vila mina händer (om jag kan, är sugen på ett par vantar till).

MEN skulle ni vilja virka en sådan här liten söt mössa så hittar ni mönstret HÄR!

Likes

Comments

Mikaelas Virkning

Nu är jag klar med min virkade baby filt. Som jag längtar efter att få stoppa om min lilla dotter i den.

Den är virkad i mormorsränder och kanten runt om är bara fasta maskor.
Bomulls garn från adlibris.

Likes

Comments

​Sist jag uppdaterade var jag gravid i vecka 27. Det är jag inte längre. Jag är nu gravid i vecka 34. Vi har varit hos barnmorskan ganska nyligen och mätt lilla magen. Min barnmorska konstaterade att det sannerligen inte är någon stor bebis i min mage. Det tror jag inte heller för Rasmus var en liten skit på 2.7 kg och 49cm lång och jag var en liten skit på 3,1kg och 50 lång. Allting annat ser bra ut. Vad vi tror så ligger hon med huvudet neråt. Redo att komma ut kanske? Nä.. hon får hålla sig där inne några veckor till tycker mamma och pappa. Även fast mamman längtar ihjäl sig och vill egentligen bara ha lilla bebis här NU men 6-7 veckor går väl ganska fort? Eller? 

Jag har alltså gått 83.2% av graviditeten. Det är 47 dagar kvar.

Barnet:

Hon är nu cirka 42 cm lång och väger 2.18kg. Utrymmet minskar och det börjar bli trångt. Jo tack det märker jag när hon sparkar på mina stackars revben. 

Mamman:

Jag mår bra. Jag tycker det börjar bli tungt så jag sitter ner i duschen och gör helst inte för ansträngande saker men det är ganska svårt att komma undan när man har en hund som ska ut flera gånger om dagen och en lägenhet som behöver städas för att hunden både fäller och drar med sig mycket skit in.
Jag har börjat samla på ganska mycket vätska så jag ser ut som ett svullo. Fötterna ser ut som hobbit fötter och det kliar något så hemskt! Vaknade i natt av det kliade och jag kunde inte somna om! Jag måste kissa mitt i natten (det minsta problemet). Annars så mår jag bra. Det kunde varit värre. 

Pappan: 

Han jobbar på som vanligt. Kommer hem på kvällarna och vill nästan bums direkt lägga sig i sängen och kolla på något avsnitt av jordskott, trafikpoliserna eller vägenshjältar. ​​​​​Gärna med lite chips eller godis också. Han vill gärna mysa till det ALLA dagar i veckan. 
Han längtar så klart också MEN han är nervös över förlossningen. Det är jag med dock. Så han är inte ensam!​

Likes

Comments

Jag har ibland svårt att förstå. Förstå att jag är ihop och lever med en underbar kille. Svårt att förstå att vi byggt upp ett liv tillsammans. Svårt att förstå att vi har en liten hund tillsammans. Svårt att förstå att vi för lite mer än ett år sedan började prata om barn. Att det inte gick som vi trodde. Jag har svårt att förstå att vi sitter här idag. Vi väntar vårt första barn. En liten tjej. Det har jag svårt att förstå. Det känns så himla overkligt men jag är så himla glad att vi ska bilda en liten familj.
Jag längtar så efter vår lilla flicka och jag älskar dig! Rasmus!

Likes

Comments

Igår gick jag in i vecka 27, vilket innebär att det bara är 3 veckor kvar till vecka 30 och när jag är i vecka 30 så innebär det att det bara är 10 veckor kvar till BF. Helt knäppt att man egentligen tänker men det känns på något sätt som att tiden går snabbare om man tänker så.

Vecka 27 alltså.. hur känns det?
Jo men det känns bra faktiskt. Jag mår bra, det verkar som om hon mår bra där inne också. Hon rör sig så himla mycket så det går inte att gå miste om att det ligger en liten bebis där inne. Hon sparkar och buffar flera gånger om dagen. Framförallt på kvällarna när jag ska sova, då brukar hon röra sig som mest. Livet flyter på mer eller mindre. Jag vill börja boa in mig i bebisgrejerna. Fixa iordning hennes rum. Sätta upp spjälsängen. Tvätta alla kläder osv.. Vissa säger att jag stressar i onödan men det tycker inte jag. Jag ville vara färdig i GOD tid innan hon kommer. Det faktiskt BARA 96 dagar kvar. Vadå? 96 dagar går väl ganska fort? Eller?

Bebisen
Hon är nu 32 cm lång och väger ca 950 gram. Snart väger hon ett kilo. Helt galet.

Mamman
Jag mår bra som sagt.. lite halsbränna ibland men inget som är störande. Konstant hunger. Mycket finnar. Annars mår jag prima ballerina. Längtar ihjäl mig dock, jobbig känsla det där när man längtar efter något så mycket och jag kan inte påverka tiden på något sätt..

Pappan
Illamående, kräks, halsbränna och svullna fötter. Nu har hans gravidsymptom verkligen kommit med en storm. Skämtåsido.
Rasmus mår bra, inte lika stressad som jag över att vi inte köpt allting än. Han är cool. Han vill flytta. Jag med. Jag vill ha botten våning. Jag blir andfådd efter att ha gått halva. Hur ska det gå att gå upp med bebis och allt? Får nog träna min kondition om vi hittar något på bottenplan snart. Bottenplan. Drömmen. Jag är avundsjuk på alla som bor på bottenplan. Njut ni. Det är inte alla som har det så bra om er!Likes

Comments

Nya inlägg

Tack!

" Nu har mitt garn kommit. Det är så fint och det är skabb leverans. Så nu kan jag göra klart min lilla filt till mitt lilla hjärta i magen!…"

vecka 35 (34+0)

" Ny vecka!! Jag älskar torsdagar för det betyder att det är en vecka närmare bebis! Jag har nu gått 85.4% av min graviditet. HUR SJUKT? Kän…"

Snart jul

" Alltså.. vart tog november vägen? Tiden har gått så himla fort. Nu är det bara några dagar kvar. Sedan går vi in i december och räknar ner…"