Kvinnohat leder till att vi får lägre löner, att vi gör mer obetalt arbete, att sk. ”kvinnoyrken” har lägre status, att vi får sämre vård, att sk kvinnosjukdomar prioriteras lägre och forskas på mindre. Det leder till att kvinnor ses som lite sämre än män och det leder till att vi har mindre frihet, att kvinnor inte får klä sig som de vill, se ut som de vill eller ligga hur mycket de vill. Det leder även till tafs, sexuella trakasserier, våldtäkter, våld, misshandel, hot, stalking och till och med att kvinnor mördas och när allt detta händer så får ofta kvinnan skulden. I andra delar av världen har vi tvångsgifte och könsstympningar som ett resultat av rådande kvinnohat.

Manshat har NOLL konsekvenser. Manshat leder inte till några negativa konsekvenser överhuvudtaget. Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem. Men kvinnohat begränsar hela mitt liv och min vardag. Kvinnohatet genomsyrar hela vårt samhälle och alla kvinnors vardag. Som feminist bör man förstå skillnaden på detta. – Lady Dahmer

Manshatet är helt enkelt en reaktion på kvinnohatet. Kvinnohat föder manshat. Det är helt naturligt att hata sina förtryckare och vad de utsätter en för. Manshatet ter sig på det viset att vi kvinnor ser och är medvetna om allt det jag nyss rabblat upp (m.m, m.m) och säger ifrån för att vi är så himla trötta på det! Manshatet dödar ingen. Manshatet skadar ingen. Manshatet är inget samhällsproblem. Det är en reaktion, ofta verbalt eller i skrift, på det förtryckande kvinnohatet. Eftersom männen växer upp med ständig bekräftelse på att de har makt så blir de ju självklart smått (ibland jätte-) hysteriska när kvinnor ifrågasätter dem, kritiserar dem och går emot dem. Manshatet bottnar med andra ord i kritiken och hatet mot kvinnohatet och de som utför det. Och det är därför vi feminister ofta får stämpeln ”manshatare” – eftersom vi kritiserar männens kvinnohatande agerande och tänkande.
.

Likes

Comments

Varje dag dör en människa pågrund av olika anledningar och en av anledningarna är att både killar och tjejer mår så dåligt att dom tar sitt liv. Min kompis började må dåligt när vi gick i trean och hon började försöka ta livet av sig. Säger min kompis skrev att hon inte mådde så bra på t.ex Facebook,Snapchat och Instagram så drog jag direkt hem till he Ne för att krama om henne och trösta henne. Har ni någon vän som mår dåligt och har självmordstankar så tycker jag att det bästa tipset är att bara finnas där för hon/han och behöver hon/han prata så ska du lyssna för det kan få en människa att må bättre

Likes

Comments

Min vet när du kolla han/hon i ögon och det känns som det bara är ni på jorden, så känns det när jag umgås med. Denna killen, han finns alltid för mig. Han får mig att le och skratta varje dag, jag värdens finaste kille❤️

Likes

Comments

Favorit mat?
Svar: Tacos

Favorit Vs?
Svar: jag har inget favorit

Gillar du skolan?
Svar: jag gjorde men inte längre

Jeans eller klänning?
Svar: Jeans

Mysbyxor eller Jeans?
Svar: Jeans

Cykla eller gå?
Svar: cykla

Favorit lögn?
Svar: hatar att ljuga

Kär?
Svar: nej, inte vad jag vet:)

Favorit nagellack?
Svar: Chanel

Bästa vän: Monia och Sandra

Har du varit kär?
Svar: ja:)

Stjärntecken?
Svar: Tvilling

Är du tillsammans med någon?
Svar: Nej

Gillar du Ariana Grande?
Svar: hon är bra:)

Gillar du Selena Gomez?
Svar: Ja,lite

Gillar du Demi Lovato?
Svar: Sådär

Ögon färg?
Svar: Blå

Favorit klädes affär?
Svar: Vet inte

Har du Instagram?
Svar: ja, "MIKAELAJENDGEZZ" heter jag där:)

Har du Facebook?
Svar: jag men jag blir bara vän med dom jag känner:)

Har du ask?
Svar: ja, "Jendges000" heter jag där:))

Har du varit i USA?
Svar: Nej inte än

Har du varit i Kroatien?
Svar: nej:/

Kött eller fisk?
Svar: kött

Gillar du tomat?
Svar: inte så mycket

Favorit youtube?
Svar: Jockiboi

Gillar du Misslissbell?
Svar: inte så mycket men har inget emot henne:)

Lång eller kort armad?
Svar: Långärmad

Jeans eller shorts?
Svar: jeans:)


Likes

Comments

Om lite mer än en vecka så ska jagform mamma och min bror flytta lite närmsta centralen i Göteborg och jag är så glad över det och jag kommer att börja på kålltorpsskolan för att ha närmare till skolan och hem❤️

Likes

Comments

Hej bloggen. Har ni oxå fått känslan av att du bara vill slippa skolan för alltid och aldrig gå till skolan mer? Jag har den känslan mer och mer nu senaste tiden och det jag var en sådan tjej som har tyckt om skolan men nu har jag stor ångest. Kan inte sova,äta lika bra och kan knappt prata med mina vänner om saker längre! Om ni har några idéer om att minska sin skol ångest så kommentera❤️

Likes

Comments

Varför ska alltid det finnas folk som ska förstöra andras själv förtroende? Jag har massa åsikter och jag står för mina åsikter och då kan inte ni komma och säga " Men Mikaela det där kan du inte säga" fast jo jag och alla andra ska kunna få ha sina EGNA åsikter utan att andra klankar ner dig. Så om någon försöker att ändra på dina åsikter så måste du stå upp för dig själv❤️

Likes

Comments

Nageltips 1 – Håll naglarna rena. Det är förstås det första steget mot vackrare naglar. Du gör rent dem regelbundet. Om du låter smuts och infektioner ta plats inne i naglarna förlorar du chansen att reparera dem och ge dem lystern tillbaka. Och finns det något äckligare än naglar fulla av smuts. Ge dina naglar tid och uppmärksamhet så blir de fina.

Nageltips 2 – Misshandla inte dina naglar. Det är lika viktigt som att hålla dem rena. Att bita, peta med dem eller dra i saker med naglarna är som att bjuda in skador i naglarna.

Nageltips 3 – Fila naglarna regelbundet. Det håller dem i form och får dem att se snygga ut. När du filar naglarna försvinner också smuts och andra skadliga partiklar tillsammans med döda hudceller bort. När dina gamla hudceller är borta ersätts dem med ny fin hud som får dina naglar att se ännu bättre ut.

Nageltips 4 – Låt någon ge dig professionell manikyr och pedikyr. Att låta ett proffs jobba med dina naglar gör de starkare och finare direkt.

Nageltips 5 - Ta hand om nagelbanden. Många kvinnor undviker att bita på naglarna men det slutar med att de biter på nagelbanden istället. Att bita på nagelbanden förstör nageltillväxten. Att ta hand om nagelbanden är en av de viktigaste sakerna att göra eftersom nagelbanden skyddar dina naglar från infektioner. Det enda du behöver göra är att massera dem med nagelbandskräm/olja ibland. På det sättet bibehåller du en bra blodcirkulation som hjälper till att få naglarna att växa bättre.

Nageltips 6 - Undvik aceton. Ja, du hörde rätt. Aceton är som gift för dina naglar. Det torkar upp naglarna men tar också bort naglarnas naturliga lyster. När dina naglar förlorat sin lyster kan inte ens den bästa nagellack rädda dem.

Nageltips 7 - Smörj in naglarna. Det bästa sättet att ta hand om naglarna är att hålla dem insmorda. Det finns ingen särskild regel för vilken fuktighetskräm du använder men använd en av bra kvalitet. Du kan använda samma kräm som du använder till händerna.

Nageltips 8 – Använd ett bra underlack till naglarna.Underlacket fungerar inte bara som ett lager mellan nageln och lacken utan skyddar också lacken från sprickor. Låt grundlacken/underlacken torka ordentligt så håller sig nagellacken längre på naglarna.

Nageltips 9 – Ha rätt skor. Att ha rätt skor är också viktigt för att behålla perfekta naglar. Dina tånaglar ska ha det bekvämt i skorna och inte “känna sig” kvävda eller hindras från att växa.

Nageltips 10 - Ät bra. Allt som vi skrivit här är bra metoder för att ta hand om dina naglar men det är lika viktigt vad du äter. Fullkorn, färska grönsaker och frukt, proteinrik seafood och fibrer gör stor skillnad. Att dricka mycket vatten ger också naglarna mer lyster och spänst till dina naglar.

Likes

Comments

Idag har jag varit i skolan. Efter skolan när jag kommer hem så hade mamma fixat choklad och dricka till mig. Hur snällt är inte det?❤️

love me like you do

Likes

Comments