Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lumenè longwere blur foundation - Denna foundation passar alla hudtyper, (det står normalhy om man läser på internet) har faktiskt den själv hemma bland mitt smink. Min hy är ganska torr, och har lätt att se fet ut efter några timmar när jag har smink på. Men med denna foundation gör den faktiskt inte det! Den täcker bra, men inte sådär himla mycket så att man verkligen ser att man har smink. Den jämnar ut huden, på ett naturligt sätt. Den har även solskyddsfaktor 15, och inte några parfymer i sig, så den passar även känslig hy. Om du vill ha ännu mer täckning, rekommenderar jag att applicera ett till lager. Finns att köpa på massa olika sidor, samt affärer, min är köpt på Kicks.

E.L.F High definition Powder Sheer - Detta är ett transparent puder, och jag har även denna använt själv. Hittar ingen speciell information om vilka hudtyper den passar på internet, men min hy är torr och jag älskade denna. Efter några timmar när min hy började bli fet, så fixade jag enkelt till den med detta puder, och det funkade galant. Den minskar brister, och fina linjer. Kan starkt rekommendera, den har även ett väldigt bra pris! Köpte min på Pinkrom, men denna finns också på väldigt många ställen.


Likes

Comments

Hejsan! Denna gång var det faktiskt inte jätte länge sedan vi hördes av, och jag är ganska nöjd med att jag hållit mina tidsramar relativt bra. Hoppas i vanlig ordning att allt är bra med er, och att eran helg varit grym. Min var rolig i alla fall, utgång i fredags med mina fina vänner. Ibland blir man så glad av att veta vilka man har i sitt liv, borde vi inte vara mer tacksamma egentligen? Hur som helst, nu till ämnet. Dagens inlägg får bli ett ''tips-inlägg''. Tänkte alltså skriva ett hudvårds tips och ett hår tips. Många av er kanske känner igen dessa och anser dem som vanliga, andra inte. Om inte annat, är det inte skönt med en liten påminnelse ibland? Sådant som brukar få mig att köra igång med något!

Hudvårds tips- Som alla vet är det viktigt att hålla rent huden, detta kan du göra men en rengöring/scrub eller liknande, anpassa din hudvård efter din hud. Det är faktiskt väldigt noga! Kom ihåg att alltid återfukta med något efteråt, men var noga med vad. Finns en anledning att alla lotions har olika namn, så som body lotion och så vidare. En bodylotion innehåller exempelvis oftast mer parfym än andra lotions, medan en ansiktskräm är mer finare/lättare och anpassad efter huden i ansiktet. Spelar mycket mer roll än vad ni tror! Jag brukar faktiskt smörja in min hud med kokosolja ibland, och det enligt mig har en väldigt bra effekt. Den gör huden mjuk, och är bra när du har torr hud. Även denna funkar till hår, och i princip allt. På internet finns det massvis med tips, men ni får gärna kommentera om ni vill att jag ska skriva ett inlägg om vad man kan göra med kokosolja!

Hår tips - Det många inte tänker på är att ditt inre mående spelar roll för håret, en bra kost är en chans till att håret växer bättre. Så tänk på kostcirkeln tjejer/killar, och ät ifrån varje del utav den! Det finns inga piller som får ditt hår att växa snabbare, eller i mirakelfart. Men det finns piller som är bra för vitaminerna i kroppen, vilket inte är något dåligt för håret direkt. Som en hjälp på traven! Multivitamin håller då uppe en bra balans av de nödvändiga vitaminerna som finns i din kropp, multivitamin gör så att ditt hår får den näring det mår bra utav. Ett till tips är sojaprotein kapslar, detta hjälper att bygga upp keratinet! ​För er som inte vet vad keratin är, då kan jag berätta att det är protein som tillhör en grupp som kallas för fibrösa proteiner. Dessa proteiner utgör grunden för hår, men även naglar. 

​Kramar

Likes

Comments

​Hejsan! Ännu ett kvälls inlägg, men det blir lätt så då det oftast är denna tid som jag har tid att sitta ner och ork till att skriva. Praktiserar fram till klockan 17/18 om dagarna, alltså sju timmar ungefär. När man praktiserar inom detta yrke, utför praktiska handlingar och möter människor, blir man ganska trött ibland. Så när jag kommer hem tar jag oftast hand om mina djur, äter något, och sover. Men jag är glad att jag i alla fall får iväg ett inlägg oftast dom dagarna jag lovat! 

Som rubriken lyder har jag en rabattkod åt er, på en sida som är ingen mindre än MADLADY! Ange koden MADMAR så får ni 10% rabatt på en hel beställning, ​hur nice? ​Hoppas ni tycker om det och att den kommer till användning för några i alla fall! Här ovan ser ni tre saker som utan tvekan ligger på min wish list, alltså detta militär set.. Så sjukligt snyggt?! Det puder-rosa setet, hur mysigt ser inte det ut? För att inte tala om färgen på liquid lipsticket från Gerard Cosmetics! Jag känner att det kan nog bli en beställning ikväll ändå, ​haha. ​Är ju smink-galen, så ett och annat matte liquid lipstick kommer att slinka ner i varukorgen!

​Kramar

Likes

Comments

Hejsan fina ni! Hoppas som vanligt att allt är bra med er, att ni haft en bra start på veckan. Själv har jag haft det, en helt okej start ändå, förutom att jag är så sjukt trött. Jobbade i helgen, och så har jag precis inlett sista veckan på praktikplatsen jag är på nu. Nästa vecka (sista praktik veckan) ska jag vara på en annan salong, som jag varit på förut. Det blir kul med lite byte så jag inte är på samma ställe tre veckor i rad, sån är jag!

Praktikdagarna består av att jag får vara hennes "högra hand", det vill säga hjälpa henne med det hon behöver hjälp med. Så som att schamponera hår, föna, styla, städa och liknande saker. Har berättat om detta i ett inlägg längre ner, om ni vill läsa det! Idag har dagen faktiskt mest bestått av att jag övat på dockan, på olika frisyrer/uppsättningar. På bilderna ovan ser ni några av dom! Tänkte att det är roligare med bilder, än att jag ska skriva en beskrivning efter varje bild hur jag gjorde. Istället får ni mer än gärna slänga in en kommentar om ni vill ha en beskrivning, eller om de är någon uppsättning ni vill att jag ska göra och lägga upp här!

Trivs väldigt bra på salong, har varit på butik och enligt mig blir det ganska enformigt. Absolut är det intressant ibland, men salong passar mig bättre. Ibland är det enformigt där med, men ändå olika. Vissa har olika hår, olika som personer alltså olika konversationer, jag får sälja produkter, ta dit egna kunder och så vidare. Så är ni som mig och gillar att göra olika saker/ha saker att göra, och snart ska ut på praktik, så rekommenderar jag verkligen att vara på en salong!

Kramar

Likes

Comments

Hejsan, fina ni! Hoppas som vanligt allt är bra med er, blir ett sent inlägg idag, ber om ursäkt för det. Men det passar väl ändå lite, då relativt många har sportlov och jag antar att det finns många nattugglor här ute som mig, haha. Dagens inlägg får bli lite tips på balklänningar, hur passande är inte det? Många som går ut nionde klass, och även många som tar studenten. För det gör nämligen jag, och ni som gjort det kan säkert förstå hur taggad jag är till den dagen, men även balen. Att få fixa sig fin, med både hår, smink och naglar är ju det bästa.

Nummer ett - Denna klänning är från Nelly,com, det är även dem andra också, just för att de hade så bra pris och jag vill att priserna ska passa de flesta. Denna klänning är i en mörkblå färg, nattblå skulle jag säga. Underbar för dom som vill framhäva sina former, då den går efter kroppens linjer. Den täcker axlarna lite, och det är bra om man vill ta fokus från dom. Men alla får såklart använda vilka klänningar dom vill, jag ger endast tips! Denna passar egentligen alla, då alla har precis lika fina kroppar. Denna är ganska enkel, likt dem andra. Men just pågrund av att den är öppen där fram, kan man enkelt piffa upp den med ett lite större halsband! Detta är något som jag kollar efter faktiskt, jag vill dock ha en ljus färg.

​Nummer två - ​Även denna är då enkel, men i en ljus färg och täcker mer där framme. Alla är olika, vissa vill visa mindre och då är denna perfekt!! Det som är svårt är att den är relativt hög i kragen, och blir då svårt att hitta ett halsband som passar till, denna klänning är enligt mig lättare/mer passande att piffa upp med armband samt ringar och liknande ting. Har du en sådan här klänning kan du även satsa på håret, och/eller sminket.

​Nummer tre - ​Denna klänning är också ljus, men i en mer gammelrosa färg, denna kan jag faktiskt se mig själv i med en fin soldusch till. Väldigt enkel också, men denna går faktiskt att piffa upp med ett halsband. Choker är väldigt fint till denna, ungefär så som tjejen på bilden har. Denna kan man också satsa lite mer på håret exempelvis, skulle jag ha denna skulle jag ha en fin uppsättning. Lite öppen där fram, men ändå inte jätte mycket. Perfekt för den som har lite svårare att bestämma sig, eller vill ha något mellanting.

Kom ihåg att alla får ha vad dem vill, jag ger endast tips och råd! Ni är fina som ni är, lova att aldrig glömma det.

​Alla klänningar är länkade! Kram

Likes

Comments