Header

Jag har varit sjuk i en vecka och sovit 11h de senaste nätterna när jag varit hemma hos mina föräldrar. Idag känner jag mig äntligen piggare igen och jag hoppas på att jag kan kickstarta veckan som frisk imorgon. Dock blir det inte cx och sh'bam som jag brukar gå på, men yogan kanske jag kan klara av om jag har tur. Skulle bli väldigt glad om jag fick yoga och sträcka ut kroppen.

Pappa gjorde en vitamindrink imorse. Känns så bra att äta och dricka saker man vet kroppen blir glad av.
Hoppas ni är friska och krya / M

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av några bilder jag har på telefonen som jag blir glad av. Bilder som får mig att känna mig varm inombords.

Likes

Comments

Det är några saker jag verkligen tar med mig från 2016. Det är saker som jag egentligen vetat innan, men ni vet, det tar tid att ta in saker, förändringar. Vanor.

1. Jag mår så bra av min familj och jag vill värdesätta tid med dem ännu högre

2. Jag tycker inte om alla människor. Förr har jag alltid velat va vän med alla. I år granskar jag människor mer kritiskt. Jag vill inte umgås med vem som helst och framförallt inte lägga ner så mycket energi på relationer jag inte mår bra av. Min tid är värdefull och begränsad så den vill jag dela med de jag älskar.

3. Jag mår inte speciellt bra av alkohol. I så fall en mindre mängd med trevliga människor, ibland.

4. Träning gör min vardag komplett. Det är kvalitetstid för mig

5. Jag behöver tid att bara vara ensam, kolla youtube, serier, läsa mm...


Likes

Comments

Har insett vikten i att ha drömmar, och kämpa för att ha uppnå sina drömmar. En dröm jag haft ett tag är att börja filma mer. Jag skulle vilja filma släktmiddagar, resor, fester och roliga tillställningar. Pappa filmade mycket när vi va ute och reste när jag va yngre, och det är så, så, såå roligt att titta på idag!

Jag vet dock inte vad jag skulle använda för kamera. Det är lite synd att jag mer eller mindre övergav min kamera någonstans för ett par år sen? Jag ville inte ha den så jag lämnade den hemma och sa till mamma att hon kunde slänga den eller ge bort den, sen vet jag inte vad som hände med den. Jag har fortfarande min systemkamera men den är ganska stor att bära runt på och vet inte om det är en optimal filmkamera.. sen är det min Iphone, det är väl inte bästa kvaliteten men fördelen är ju att den alltid är med samt är smidig och liten. Jag har kikat runt lite på kameror så ska se om jag ska testa med någon jag har eller köpa en ny, men filma, det vill jag göra! Bilder är kul, men film säger så mycket mer tycker jag! Man kan få en helt annan känsla av film, och jag älskar själv att titta på det!


Likes

Comments

Hej på er <3

Sitter i soffan hemma i Västra Sund med mamma, pappa och Mirre. Idag har jag jobbat, åkt skridskor på spegelblank is med pappa, ätit mammas fantastiska indiska mat och gått promenad allihopa här ute. Satt precis och läste Fornis blogg (min favorit) och så slogs jag av tanken "varför bloggar jag inte längre?". Det senaste halvåret-året har jag bara slängt upp något inlägg här och där. Jag saknar att blogga. Jag mår bra av det. Det är skönt att rensa tankar, lägga upp bilder, summera dagar, se tillbaka... Så jag tänkte att jag ska se om jag inte kan börja fota lite mer (blivit mest snapchat på sista tiden) och skriva blogginlägg. När jag går igenom mitt kameraalbum inser jag att jag inte alls fotar på samma sätt som förr. Jag skulle även vilja börja fotografera mer med min systemkamera igen. Observera att det här är tankar jag har, saker jag vill, blogga och fota, men det är inte säkert att jag kommer göra det. Det beror på tid då jag redan har ganska mycket i mitt liv och gillar att bara ta det lugnt också. Men vi ser. :)

Här kommer en bild från när jag och pappa lunchade på min favoritrestaurang i torsdags. Så otroligt fräsch sallad, och kaffe latten var den godaste jag någonsin druckit (aldrig druckit kaffe där tidigare). Kvalitetstid.


Likes

Comments

Trygghet. En självklarhet för många men också långt ifrån vad många känner. I Sverige borde vi kunna anse oss vara "tryggare" än i vissa andra länder, men räcker det att vi bara kan vara tryggare än en del andra kan? Är vi ​tillräckligt trygga ? Jag undviker helst att gå hem själv efter en utekväll även om jag bara bor några minuter från bussen och med 20 min gångavstånd från centrum. Jag har flertal gånger gått hem själv, men jag föredrar att ta sällskap med en kompis och om jag går ensam brukar jag prata i telefon. Jag och mina vänner brukar höra av oss till varandra när vi kommit hem och det anser jag vara väldigt viktigt när man bor ensam. Jag brukar tänka: När kommer någon sakna mig? Låt oss säga att det är fredag kväll och jag har varit ute med vänner men har inga planer för resten av helgen. Kommer någon börja undra var jag är före måndag? Visserligen brukar jag ha kontakt med ett flertal personer varje dag, men frågan är när de skulle börja undra varför jag inte svarar (om jag aldrig skulle kommit hem den där fredag natten).

I mitt hem känner jag mig trygg. Dock öppnar jag aldrig dörren om jag inte väntar besök, för jag önskar inte oväntat besök från främmande och vet att mina nära brukar höra av sig. En gång har pappa plingat på dörren spontant utan att jag visste att det var han, så han åkte vidare. Det var ju synd då jag alltid vill ha besök av min pappa. Det är sjukt att vi lever i ett samhälle man faktiskt inte med 100% säkerhet kan öppna sin egen dörr. Ofta skulle det gå bra, men jag är för rädd för att det ska stå någon utanför min dörr som inte vill mig väl. Jag är också medveten om att även om det står någon där utanför som har på sig arbetsuniform kan jag inte lita på hen. Folk klär ut sig för at lura folk, för att komma in i människors hem. Jag tycker det här är fruktansvärt. Man måste ju iallafall få känna sig trygg i sitt eget hem.

Jag anser att det är viktigt att alla i samhället kämpar för att människor ska känna sig trygga både ute på stan olika tider på dygnet, men också i sitt hem. Att inte känna sig trygg begränsar oss mycket. Det är viktigt att vi arbetar tillsammans för ett tryggare samhälle. Hur gör vi det? Prata med varandra, var uppmärksam och framförallt agera om vi ser att någon gör övertramp över en annan persons säkerhet. Ha en person ni alltid hör av er till när ni kommit hem på natten (eller kvällen/dagen). Och om någon inte hör av sig, hör av er en extra gång och kolla av så att hen kommit hem. Tänk inte att den säkert bara glömt smsa, förhoppningsvis har hen det men fråga ändå! Vi har inte råd att chansa. Vi har inte råd att tänka att allt säkert är bra. Vi måste agera tidigt och inte förminska vår oro!


Likes

Comments

Jag är knappast ensam i världen om att sträva efter att vara perfekt. Lagom perfekt. Ja man ska träna lagom mycket, äta lagom nyttigt, umgås lagom mycket med familj och vänner, vara ensam lagom mycket, plugga lagom, jobba lagom, shoppa lagom, vara lagom av allt.

Jag vill vara den där genomgoda vännen som alltid lyssnar på vad hennes nära har på hjärtat, för att sedan springa runt jorden för att lösa deras problem. Jag vill hjälpa min familj och mina vänner med så mycket som möjligt. Jag vill inte bara hjälpa mina vänner, utan också bekanta. Vill alltid vara ett stöd och en trygg axel att luta sig mot. 

Jag vill hinna träna, för det mår jag bra av. Men man ska väl inte träna för mycket för då är man manisk? Eller hur var det? Jag vill ge min kropp bra mat så den får den energin den behöver för att prestera och få ut så mycket som möjligt av dagen och livet. 

Jag vill köpa snygga kläder så jag känner mig fin och utstrålar positivitet och trygghet. Men man ska inte shoppa för mycket för då är man slösig. Man ska spara också men samtidigt inte spara för mycket för då är man snål. Var går gränsen? 

Den här strävan. Strävan efter att vara en perfekt tjej. Jag vet inte om jag vill vara med längre. Jag vill bara vara mig själv och bli accepterad och älskad villkorslöst för den jag är. Inte för vad jag presterar. 

Likes

Comments

Hej kära ni<3 Jag lever, jag existerar. Det var länge sen jag tog mig tid att blogga nu. Jag minns nästan inte vad jag skrev i mitt senaste inlägg men när jag tittar på mitt bildbibliotek vid sidan av här ser jag att jag inte ens har lagt upp en enda bild från nollningen. Jag har haft fullt upp med allt i min hjärna känns det som.. Juridik, relationer, livet, ångest, balans, kontroll.. Oj vad mycket tankar som snurrat omkring. Jag är fortfarande inte helt klar med alla tankar men jag är verkligen på rätt spår. Jag vet vad jag ska göra för att skapa det livet jag vill leva och jag är påväg. Har ni tänkt på det? Att man väljer faktiskt helt själv hur man vill leva sitt liv. Jag tror inte det finns ett rätt spår men vissa spår är bättre och sämre för olika människor och man kan välja det goda och det onda.

Under helgen får jag besök av min tjejkompis Henriette från Oslo. Det ska bli så himla mysigt. När hon kommer till stan ska vi ut och äta på Fontana Di Trevi ikväll. Det är livskvalitet för mig. Äta god mat med människor jag tycker om.

Tidigare idag åt jag en god brunch med en annan vän som betyder väldigt mycket för mig. Jag sov över hos Rosanna inatt och idag har vi bara handlat, myst, gått en liten promenad och kollat kärleksfilmer. Första snön har fallit ner i Karlstad också. Jag känner julen är på väg och jag välkomnar den med öppna armar!


Likes

Comments

På sista tiden har jag känt mycket ångest.

Ibland vet jag varför jag har ångest, ibland har jag ingen aning. Ibland stannar den länge, ibland försvinner den på fem minuter. Jag kan göra vad som helst, när ångesten plötsligt slår till. Det är jobbigt, för det känns som att jag inte kan ha kontroll över mig själv. Jag kan inte styra när ångesten kommer eller går. Den är som en oinbjuden gäst som inte plingar på dörren utan bara stiger in.

Det jag vet att jag kan göra för att pressa bort den, är att promenera eller träna. Lyssna på poddar fungerar också bra. Det kanske inte trycker bort den helt, men det får mig att må bättre.

Just nu ligger jag med supermycket ångest. Jag har pluggat hemifrån idag, ätit bra mat, promenerat och ska snart göra mig i ordning för jobb ikväll. Det är inte likt mig det här. Det känns precis som när man inte vill gå på den där första dejten och ställer in. Jag vill ställa in allt. Jag vill bara ha morgondagen här. Varför känner jag såhär? Varför är jag rädd? Vad är jag rädd för?

Jag vet inte. Det enda jag vet är, att det här kommer jag behöva jag jobba med. Kanske mycket mer än vad jag just nu vet.

Likes

Comments

Idag har jag tittat på nyhetsmorgon, promenerat med Mirre, fikat med Michelle, köpt present till mormor, småshoppat smink och passat bebis. Mysdag <3
Imorgon ska jag ta det lugnt på förmiddagen och sen jobba lite, samt så ska jag på ett möte. Men först väntar lite sömn. Godnatt, puss och kram!

God mat gör livet mer färgglatt!

.. Vänskap gör livet fantastiskt. Undrar var jag skulle vara idag om inte den här tjejen stått vid min sida de senaste åren, 

.. Och kärlek gör livet komplett

Likes

Comments