Header

Nu börjar det roliga! Att lära Bolt lite svårare saker såsom öppnor, slutor och byten. Öppnor har vi använt oss utav en hel del under hösten för lösgörande hjälp och få honom riktigt för innerskänkel till yttertygel. Slutor är jag värdelös på haha. Nä men som ryttare är det min svaga punkt. Jag vet hur jag ska rida och hur en sluta ska se ut men när jag går in på linjen vill jag mest ha det överstökat. Så ska bli väldigt roligt att se hur Anki hjälper mig ur denna svaghet/fobi/ångestfyllda grej 😅

Byten är nog det mest kluriga att lära in, jag tror inte Bolt kommer ha svårt för byten om han bara fattar grejen. Det gäller att låta det ta tid, ha tålamod och vara kreativ. Jag har haft två lättare pass nu där jag börjat lite smått. Först provade jag bara vända snett igenom och la på bytes hjälpen i hörnet och hans första reaktion var att springa fort, men vi fick till något rent byte åt ett håll och då gav jag mig. Igår red jag halvt igenom, så kom jag i vänster galopp vände jag halvt igenom från A till E och i höger galopp från A till B. Mellan där la jag först enkla byten så han skulle förstå att jag vill byta galopp vid en viss punkt. Efter jag gjort det några gånger provade jag byta och han kastade sig iväg lite men fick till något byte så gav mig då jag enbart red ett lugnt pass och vill introducera lugnt. Det är inte helt lätt men de kommer med tiden.

😘 / Mikaela Jakobsson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att klippa är bland det tråkigaste jag vet, det är hår överallt och tar tid men när det är klart är det så skönt och då undrar jag vad som var så jobbigt med det, eller ja efter en dusch iaf haha. Allt blir betydligt lättare när de är klippta. När jag jobbade i stall klippte vi i snitt 1 häst per dag hela vinterhalvåret och då helklippte vi, så man lärde sig att vara snabb.

Jag helklippte Bolt.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Jag gick in på tidningen ridsports hemsida för att bläddra igenom och ser "Dansk beridare får böter för våld mot häst". Det är en dansk beridare som år 2015 var hårdhänt mot en häst när de tränade piaff, det står att personen slog hästen med spö över nosryggen flertal gånger så att hästen blev svullen där. Brottet är användande av våld mot djur och personen fick böter på 5000 danska kronor.
http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Varlden/2017/10/Dansk-beridare-far-boter-for-vald-mot-hast1/

Det är egentligen inte enbart denna text som får mig upprörd utan det är nog generellt. Ja det är ett stort tungt djur vi har att göra med så jag anser att man självklart ska vara konsekvent både på marken och på ryggen, ibland behöver man vara tydlig med vad man vill, det är individer vi jobbar med och alla är olika ex. försiktiga eller lite tuffare i huvudet osv. Jag är inte så mycket för horsemanship och sånt där men jag vet att hästen behöver känna att den har en ledare annars kan det kanske i vissa fall bli farligt. Men det jag funderar över är att ska vi inte arbeta tillsammans med våra hästar och få dem att vilja göra sakerna vi ber dom om utan att behöva använda oss utav våld? Hästar är otroliga djur som är kloka och det är en riktigt häftig känsla när man får dem att göra saker man ber om med små hjälper uppe på ryggen. Sen tänker jag att allt stämmer inte som står i tidningar osv, det finns oftast två eller fler sidor av en berättelse men att det existerar där ute det tror jag absolut.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Nu har jag äntligen packat upp allt sen breeders samt städat ur sadelskåpet och fått ordning vid mina hyllor. Jag älskar våran sadelkammare, det är så lätt att hålla ordning på saker och ting. Där jag stod innan hade man ett skåp och ovanför var en sadelhängare vilket innebär att det var ett väldigt litet skåp. I det skåpet skulle allt få plats, vilket typ var omöjligt. Det slutade alltid med att jag kastade in grejerna och stängde skåpet fort så det inte skulle åka ut 😅

Såhär ser det ut nu bland mina grejer.

😘 / Mikaela Jakobsson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mycket har hänt på sociala medier de senaste åren och jag tycker det är väldigt roligt att få följa inspirerande ryttare i deras vardag och hur de tänker kring saker och ting. För många år sen så var man jätte taggad på att få åka till globen, Falsterbo, breeders, bruksprov osvosv för att få se bra ridning och fina hästar. Nu kan man följa många genom sociala medier, fortfarande alltid lika roligt att åka på de stora tävlingarna men nu kan man bli inspirerad även på hemmaplan - genom skärmen. Det finns vissa bloggar jag läser varje dag och ibland flera gånger på en dag, sen finns det bloggar jag läser lite då och då.

Dessa läser jag varje dag 👇

http://finest.se/liinadolk/
http://nouw.com/systrarnajacobs
http://ingridskoog.se/
https://isikost.se/bloggar/ninasrader
http://nouw.com/sofieheinered

Och dessa läser jag sporadiskt 👇

https://nouw.com/ebbadressage
http://linnolsson.se/

På instagram följer man en del med dessa tycker jag är bra, roliga och/eller väldigt inspirerande 👇

https://www.instagram.com/emilienyrerod/
https://www.instagram.com/hedincarl/
https://www.instagram.com/malinnilsson1988/
https://www.instagram.com/deniiseljungkvist/

Finns såklart fler inspirerande ryttare men dessa är de jag har just nu som favoriter och som uppdaterar en hel del både i bilder, text och videos.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Jag förundras verkligen hur snäll Bolt är för att vara 5 år, han kan vara taggad, spänd younameit när man tränar och tävlar men efter 1 vecka i hagen kan man skritta ut på långa tyglar och han bokstavligen känns lycklig. Skrittar på, öronen spetsade och frustar. För 1 år sen kom jag knappt utanför gårdsplanen för att han höll på att skita ner sig för ett löv typ, en riktig fjant. Nu börjar han bli världsvan. Idag var första dagen på hans rygg igen efter en veckas vila och nu ska vi bara ha kul några dagar, tänkte rida på stubbåkern imorgon och rida bommar på fredag.

Eftersom han vilat nu har jag haft tid att hålla i fler träningar. Jag tycker det är roligt att hjälpa andra, både rida och stå på marken så jag har kollat upp när nästa C-tränar utbildning ligger och jag kan söka i September 2018 sen är den 2019. Det gynnar både mig själv och mina elever att ha en sådan utbildning bakom mig så det tänker jag nog absolut satsa på. Nu ska jag fixa lite mat innan jag tänkte börja skriva på nästa hemtenta.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Igår sände de fölauktionen från ClipMyHorse och det var verkligen spännande, idag sänder de finalerna så jag tänker sitta och titta på dem fram till eftermiddagen. 😍

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Hade velat köpa ett nytt träns. Mitt börjar redan bli slitet.. jag vill gärna ha ett med vitt foder eftersom Bolt är såkallad "tråkbrun", inte vitt någonstans förutom på ett bakben. Men nu när jag kollat runt hittar jag riktig snygga hel svarta också. Helst vill jag att spännena ska sitta uppe i nacken då han har ett litet huvud och jag tycker det ser ut som tränset tar upp hela huvudet med spännena på sidan. Men jag vet inte..

De här är ifrån xtremehorsemakeover, tänk dessa med vitt foder i. 😍 👇🏻 eller kanske är snyggt med hel svart???

Detta är ifrån Hogsta ridsport 👇🏻såklart med ett annat pannband.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Just i skrivande stund ligger jag och tittar på sändningarna från flyinge, jag köpte medlemskap från equisport eftersom jag körde hem igår så kunde jag inte se varken 6 eller 7 åringarna samt att jag missade ganska många 5 åringar när jag själv tävlade, kollar på dem nu istället. Rekommenderar verkligen att köp medlemskap där, det kostar 69 kr (runt där minns inte riktigt) för en månad utan uppsägningstid eller bindningstid. Då kan man se hela breeders veckan när det passar att sätta sig ner och titta. Jag hade ju verkligen verkligen verkligen velat åka ner fredag-lördag men tyvärr har jag ingen möjlighet till det och då är jag glad att jag kan se hemifrån.

Utöver att jag nördar unghästar så har jag landat hemma igen, funderat och analyserat. Jag är verkligen nöjd med Bolt han var en klippa som skötte sig när han verkligen behövde sköta sig. Men tävlingsmänniska som jag är så har jag såklart känt att vi hade mer att visa och han har mer kvalitéer än vad jag fick fram på banan. Därför är jag redan taggad inför nästa år. Han ska få en kortare viloperiod nu på 1-1,5 vecka för återhämtning sen ska vi ha lite kul med uteritter, hoppning och bommar jag ska även börja leka med bytena.

Därefter ska han få gå en period som vi jobbar på alla nya grejer inför nästa år, tänkte träna en heldel sen ska han få en "microvila" igen när jag känner att han börjar lära sig. Denna bör förhoppningsvis ligga i december för efter den vilan är det sista spurten innan tävlingssäsongen startar igen 😃😍

Denna häst ger mig så otroligt mycket glädje och kärlek, jag vet att han kommer bli en väldigt rolig tävlingshäst med lite mer rutin och tid, jag tror även att han kommer kunna leverera mer när det inte är gångartsbedömning ❤️

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Tänkte bara uppdatera snabbt här innan jag slocknar. Jag är nöjd med dagen och Bolt var väldigt lugnt inne på banan idag. Nästan lite trött faktiskt men hellre det än spänd, han gick över förväntan. Jag vet han har mer i sig och jag längtar efter framtiden med honom han är så vänlig. Det som är lite surt är att om jag fattat det hela rätt så är 16 i final istället för 12 pga det måste vara ett visst antal swb hästar med i final och det var utländska hingstar som låg i toppen så då utökar de finalplatserna. Jag blev delad 17e plats. Men ärligt så gör det inget, vi hade ändå inte tillräckligt mycket hösilage med 😅 och jag är glad över hans prestation ❤️

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Dagen har gått fort. Det har varit rätt dött på tävlingsplatsen fram till eftermiddagen då fler transporter/lastbilar började rulla in. Vi kollade på några hästar som tränades på banan innan jag gjorde iordning för att själv rida. Det är många fina hästar här och framförallt duktiga ryttare, väldigt inspirerande att sitta och titta på.

Bolt skötte sig fint både på framridningsbanan och inne på tävlingsbanan, man fick 20 minuter på sig där. Jag har en fin känsla för morgondagen. Han spände sig först men sen lugnande han sig och var med mig. Tyvärr ingen film från idag men lite bilder från våra promenader och en suddig bild från ridpasset.

Gång från framridningen till banan 👆🏻

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Det tog alldeles för lång tid ner idag, blev 9 timmar. Jag som räknat med 7,5 kanske 8. Det var olyckor och bilköer som gjorde att det tog lång tid. Men nu är vi äntligen framme, eller ja för ett par timmar sen. Jag har hunnit packa upp, skrittat uppsuttet uppe vid utebanan och nu sitter vi och väntar på pizza. Vi yrade runt i Lund ett tag innan vi äntligen hittade något som var öppet. Jag och mamma som åkt ner och det är alltid lite spännande att vara iväg tillsammans exempel så frågade mamma mig nu om jag kan programmet och så sa jag att jag skulle rida St g. Och hon trodde mig 🤣 vad tror hon, att jag åker ner utan att kunna programmet haha. Nej detta blir roliga dagar 😅 nu dags för mat sen sova.

Mamma tyckte det var roligare att ta kort på storkarna....

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Nu är äntligen allt inne i bil och transport, har säkert glömt något som vanligt men den viktigaste att packa med är ju ändå Bolt 😉

Badade honom igår i schampoo som ska passa hans färg så nu glänser han trots han är lite hårig och inte klippt än 😅

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Dagen har gått i ett och jag har varit i stallet hela dagen, älskar heldagar i stallet. 08:30 var jag på Segerstad för Ankiträning. Den gick väldigt bra, vi fokuserade på att få honom loss och mjuk sen la vi i en växel till det allra sista och han var väldigt fin mellan mina hjälper. Jag har ett bra upplägg hur jag ska rida dagarna där nere. Efter det tillbaka till stallet för att fixa sen till stan för att slänga in en tvätt hemma, handla lite små saker osv. Sen köpte jag och Sofie med oss lunch från Oliven för att skaffa mig energi till att börja ta tag i packningen. Så hela eftermiddagen packade jag förutom en liten paus för att ha träning med Ninnie. Nu är allt klart även här hemma och jag ligger i soffan och kollar serier, jag passar på att titta på mina favoritserier när Max är bortrest med jobbet 😌 ska lägga mig tidigt ikväll så jag orkar köra hela vägen ner imorgon.

😘 / Mikaela Jakobsson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gårdagens träning var lite blandad, Bolt var lite spänd redan från början så jag kände aldrig riktigt att han mjuknade men jag fick hjälp med det jag ville, få han lite mer igång. Jag red igenom programmet, inte det bästa vi gjort men jeanna tyckte det såg bra ut och det är skönt att även om han är lite spänd så syns det inte riktigt. Idag får han en vilodag och imorgon åker vi för sista träningen hos Anki innan avfärd. Nu ska jag mot Säffle för träningar hela kvällen.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Idag är det dags för träning igen, denna gång för Jeanna. Var ett tag sen nu och det har hänt en heldel sen sist tack vare Ankis hjälp. Om han känns mjuk och fin hoppas jag hon kan hjälpa mig att få lite mer tryck i honom, jeanna är grym på att få hästarna riktigt fram för skänkeln och sätta gången i dem. Anki kommer vara där och kolla vilket är väldigt roligt! Vi får se om någon jag känner är där och tittar som kan filma lite. Uppdaterar senare igen 🤗

Har börjat små packa lite inför breeders, dessa lådor från Ikea med hjul är jätte bra att kunna ställa bredvid sadelskåpet när man är på meeting. Där i får lindor, skydd, paddar, schabrak, lite tunnare täcken som fleecetäcken plats i. Sen har jag ullaredspåse för tjockare täcken om tävlingarna är på hösten eller tidig vår. Sen får det mesta plats i sadelskåpet som är litet med praktiskt, alla små grejer samt sadel,träns, stövlar får plats där i. Så mycket mer behöver man inte packa i. 👌🏻

Enkelt men smidigt sadelskåp som hängt med mig i ca 6 år nu.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Efter många om och men så har jag bestämt mig för att åka ner och rida på breeders. Jag har funderat fram och tillbaka, pratat med Anki osv osv. Och vi bestämde att jag åker ner och tävlar för framtiden men även för att skaffa rutin, jag hoppas vi kan få till en bra känsla på banan så vi har kul där inne! Allt runt omkring såsom resan ner, sova borta och se massa nytt är bara bra för honom.

Så nu håller jag på att tvätta saker som ska med, fixar foder så jag har och på lördagmorgon styr jag och mamma ner mot Skåne. Jag kommer försöka blogga en del där nere, det tråkiga är att jag startar på måndagen alltså första klassen som går sen åker vi hem på tisdagen igen så jag kommer enbart få se 5 åringarna och eventuellt några 6 åringar på tisdagen beroende på vilken tid de startar. Jag hade verkligen velat gå på fölauktionen som är på fredagen och även se finalerna på lördagen men det blir en hel vecka borta och Bolt ska köras hem emellan. Tråkigt men sant. Men det kommer fler år! Nu ska jag sova och ladda om för en ny dag imorgon 🍂

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Hela ritten i videoversion och ni får se allt ifrån att han är tittig, våra missar till de bra delarna. Vi har mycket att jobba på men vad vore det roliga om allt hade vart perfekt? ✨

https://youtu.be/OihrPZSNi80

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Jag är så glad, idag när vi red in på banan så kände jag verkligen hur Bolt ville visa upp sig istället för att krypa in i ett "Skalman skal". Han tappade takt och vi fick lite missar men jag känner att det inte gör någonting utan jag kunde rida inne på banan och vi hade så kul! 😃😍 sen att vi vann på 69,8 % är ett plus!

inga roliga bilder, men finns lite filmer på min instagram. Ni hittar den längst ner på sidan här. Jag uppdaterar med filmer här imorgon.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

God morgon!

Äntligen fredag och jag ser framemot denna helg! Ikväll ska jag och Max till min syster m. familj för mat och mys. Imorgon ska jag ha en riktig hästdag, eftersom jag startar efter 16 så kan jag förbereda allt inför tävlingen under dagen såsom bada honom, putsa, packa och finfixa. På söndag ska jag plugga lite men utöver det vara ledig. Men innan dess så ska jag sitta en heldag med hemtentan för att försöka traggla igenom den så mycket som möjligt..

Men imorgon då? Jag är laddad, som vanligt. Är skönt att få starta inomhus igen och jag känner att nu jäklar ska jag rida. Oavsett om han stänger in sig i sig själv så ska jag rida varje steg och inte tänka så mycket på hur det ser ut, han måste lära sig att gå på banan. Jag hoppas han kan vara avspänd och med mig där inne men man vet aldrig med dessa unghästar 😉

Igår bytte jag till halm faktiskt, jag har haft spånpellets ett tag nu och har varit nöjd men det går rätt många i veckan tyvärr och då kostar det en heldel så jag bestämde mig att köra på halm och kommer då mer än halvera strökostnaderna, vilket är guld nu när jag studerar. Dessutom ser det ju så mysigt ut 😍👇🏻

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Eftersom jag jobbar idag och har två träningar ikväll så sker det inte så mycket på ridfronten för mig så jag tänkte visa er programmen vi rider just nu och programmen vi ska träna mot i vinter.

I helgen tävlar vi La:3, och detta program är det jag tävlat mest under året 👇🏻

Detta program är det jag ska rida på breeders om jag bestämmer mig för att åka dit, enklare vägmässigt men eftersom de tittar på gångarter så är det viktigt att verkligen kunna sätta tryck och visa upp alla kvaliter man har. Alltså inte alltid så lätt👇🏻

Detta ska vi träna mot i vinter, öppnor, slutor och byten. Ska bli så kul att börja med lite svårare saker. 👇🏻

Även detta, som är unghäst program 👇🏻

Alla bilder är från: http://www.stallbacken.com

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Det finns nog ingen som längtar så mycket som jag gör efter en egen liten hästgård. Det är väldigt långt bort just nu men jag kan sitta och kolla bilder från olika stallar, inredning i stallar, på hus bara för att drömma mig dit. Här nedan är några bilder som jag dreglar över just nu. Alla från printerst.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Jobbhelgerna går så otroligt fort! Klockan ringer 06:15,stallet, jobba 10-18:30, sen hemma efter 19 , äter och däckar i sängen vid 21. Igår hade jag även en träning för Ninnie efter jobb. Men nu är det måndag igen och tillbaka till skolrutinerna, eller ja jag var i stallet hela fömiddagen först då jag hade ankiträning. Men nu sitter jag bänkad framför datorn och tar tag i hemtentan igen.

Såhär ser veckan ut 👇🏻

Måndag: Ankiträning. Skriva på hemtenta.
Tisdag: Bolt ridas. Seminarium 9-16. 1 träning
Onsdag: Bolt vila. Jobba 10,25-18:30. 2 träningar.
Torsdag: Ankiträning. Skriva hemtenta. 5-6 Träningar i Säffle.
Fredag: Bolt ridas lätt. Skriva hemtenta. Ev, 1 träning.
Lördag: Tävling.
Söndag: Bolt vila. Skriva hemtenta. Sen vara ledig resten av dagen.

Ha en finfin måndag ✌🏻😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments