Header

Som om inte alla redan visste det?

Jag har haft en helt underbar helg med massa tid till nära och kära samt att jag började denna måndag med jul frukost tillsammans med Sofie. Bolt vilade lördag och igår red jag ett lugnare pass eftersom han hade tandläkaren på besök idag, så han ska vila idag och imorgon så ville inte rida ett hårt pass innan två vilodagar. Såhär ser kommande vecka ut 👇🏻

Måndag: Bolt tandläkare. Föreläsning 9-12.
Tisdag: Bolt vila. Majsan ridas. Föreläsning 9-12.
Onsdag: Bolt joggas. Majsan ridas. 2 träningar. Föreläsning 9-12.
Torsdag: Anki träning. Plugga.
Fredag: Bolt ridas. Majsan ridas. Plugga.
Lördag: Bolt vila. Majsan ridas.
Söndag: Bolt ridas. Jobb 10:15-18:30.

Ha en underbar måndag alla! 🌸

😘 / Mikaela Jakobsson

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tentan är färdigskriven, ca 8 dagar med i princip konstant läsande, tänkande, skrivande och nu 12 sidor senare är den klar! Känslan av att få 3 dagar ledigt utan varken skola eller jobb är obeskrivlig.

Trots nästan 10 timmar i skolan idag hann jag rida Bolt imorse, jag har tragglat en del med byten som övergått från att varit enkla till att han blivit taggad till nu där han faktiskt gör dom vart jag än ber om och på hjälpen. Dock har traven känts sådär några dagar så längtar till Anki träningen bästa vecka. Jag har lagt ner ribban i travarbetet så idag lekte vi över bommar.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Till något känns det som, därav min frånvaro. Det är så otroligt grått och mörkt ute nu vilket gör att allt blir lite grått men snart går vi mot ljusare tider igen, efter jul tycker jag det känns bättre. Då är det nära tävlingssäsongen så det är bara att bita ihop och köra trots det känns lite trögt just nu😃

Något jag personligen mår bra av dessa perioder är träning, det är galet jobbigt att ta sig till gymmet när det är kol svart ute. Men när jag väl är där och efteråt får jag ny energi! Så det ska jag göra strax, köra ett spinningpass följt av benövningar. Hoppas ni mår bra, jag ska uppdatera flitigare här framöver.

Lite saknar jag detta faktiskt, sol och värme 😍

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Som jag skrivit så många gånger tidigare är Bolt en riktig fegis, eller egentligen tror jag han är lite osäker och blir då lite rädd och spänd. Så jag har tänkt ställa fram lite olika grejer i ridhuset varje dag för att få honom tryggare med mig. I några dagar nu har jag ridit med öppen sargdörr och det var inte helt populärt, han går förbi men har sten koll och spänner varje muskel. Idag ställde jag in granris och lite röda koner, tror ni han brydde sig? Nopp. Vilket var väldigt bra, men han har hängt upp sig på att det är obehagligt när dörren är öppen så den får nog förbi öppen ett tag till, iallafall tills han vänjer sig och litar på mig.

Jag ska verkligen lägga fokus på miljöträning nu i vinter.

😘 / Mikaela Jakobsson

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har inte bestämt mig för hjälm än?! Men jag börjar iallafall bestämma mig över en typ av hjälm med mönster osv. Men vet inte exakt, såhär har jag tänkt lite. Vad tycker ni?Antingen en med glitter?

Eller en hel silver, eller den med hel rosé

Eller någon av dessa med rosé kant runt.

Eller denna?

Sååå svårt.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

God morgon är kanske inte helt rätt eftersom jag suttit framför datorn ett tag och skrivit på seminariumet som är i eftermiddag. Lite nervöst som vanligt men oftast går det ju bra.

Idag är min plan att fortsätta plugga under förmiddagen sen efter seminariumet ska jag och rida Majsan, är verkligen roligt hur hon utvecklas. Sen till Bolt och fixa, idag vilar han.

Såhär ser resten av veckan ut

Tisdag : plugga. Rida Bolt lösgörande, hjälpa Sofie med Simsim.

Onsdag: Rida Majsan, träna för Anki. Plugga.

Torsdag: Bolt vila, 1 träning på kvällen. Hemtentan kommer ut så lär bo i böckerna den dagen.

Fredag: Jobba 8-11, plugga. Rida Bolt.

Lördag: Jobba 9-12, Plugga. Rida ut.

Söndag: Bolt vila. Rida Majsan. plugga.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Min fredag kväll i några bilder 📷

Bolt hade en sämre dag på jobbet igår och var otroligt het, han har alltid varit den lite segare hästen men nu börjar det ta fart. Vilket jag uppskattar såklart jag ska bara lära mig tygla den 😉


Vi hade mysigt ändå, ihop med Sofie och Simsim.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Hej alla! Underbara fredag är här och inte vilken fredag som helst utan black friday! Har ni handlat något än? Själv beställde jag en tröja ifrån Lykås ridsport, en Harcour. Jag kan visa er när jag fått hem den

Idag kommer del 2 av Ankiträningen. Jag tänkte dela upp det i två kortare filmklipp med fokus på två olika saker. Om ni tycker detta är ett roligt sätt jag visar er på så kan jag göra det fler gånger och i längre filmklipp?

Iallafall i första delen så jobbar vi på att få en lite mindre trav innan galoppfattningen, han vill göra traven lite för stor, vilket känns som ett relativt lyxigt ”problem”. Så när jag ska fatta galopp så blir det inte helt lätt för honom vilket ni kan se.

https://m.youtube.com/watch?v=aOrHEGEF4-E

I andra delen så vill vi få honom att ta min höger skänkel till vänster tygel, han vill gärna trycka sig lite mot den där högerskänkel så då får jag påminna honom att gå undan för den men samtidigt stanna kvar i vänster tygeln. Man ser tydligt när det blir rätt och tydligt när han tappar det.

https://m.youtube.com/watch?v=1CJTv-MqzJo

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Igår var det dags för Anki träning igen och vi jobbade en hel del på bytena.De krånglade lite igår vilket är fullt normalt i inlärningsprocessen. Men förutom bytena jobbade vi på galoppkvalitén, den är av och på just nu iochmed att vi tränar byten så blir han taggad och lite kort.

Jag tänkte att ni skulle få se och lyssna hur vi går tillväga så jag delar upp det i två delar med två filmer. Idag får ni se hur vi jobbade med höger galoppen efter att vi jobbat med bytena och i nästa del som kommer imorgon får ni se hur vi jobbar honom i traven.

I denna film tränar vi på att få bakbenen mjuka när vi tar tillbaka honom i tempot, vilket han tycker är svårt. Det handlar om styrka, styrka och styrka.

https://youtu.be/b8ezo7kP4io

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Veckans schema. Många hästar som vilar nu så är lite lugnare denna vecka vilket känns skönt då jag kan plugga lite mer.


Måndag:
Bolt vila. Rida Majsan. Skola.
Tisdag: Rida Bolt och Majsan. Skola.
Onsdag: Ankiträning. Ha två träningar. Skola
Torsdag: Bolt skrittas ut. Skola. Ev, träningar i Säffle.
Fredag: Rida Bolt och Majsan. Skola.
Lördag: Bolt vila. Jobb 10:15-18:30.
Söndag: Rida Bolt och Majsan. Jobb 10:15-18:30

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Imorse ringde klockan 05:20, Max åker till Norge på måndagar så då kör jag honom till tåget tidigt och idag hade jag utsläpp så åkte till stallet direkt efter jag skjutsat honom. Är så mysigt att bra i stallet på morgonen trots snö och minusgrader.

Annars då, har ni haft en bra helg? Min har bestått av jobb igår och i Lördags var Elin, Sofie och jag till Skara ridsport, vi alla skulle kolla på hjälm eftersom det är nya regler nästa år. Jag har ju skrivit tidigare om att jag varit sugen på en Kep och jag tror faktiskt det blir en sån. Jag provade och kollade storlekar men vet fortfarande inte vad jag vill ha för någon, så avvaktar med att beställa tills jag bestämt mig. Utöver det köpte jag bara putsmedel till mina stövlar, fanns såklart mycket fint men jag bet ihop 😉 nu ska jag börja plugga, är lagom stressad i skolan just nu så all tid jag har över är pluggtid.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Fick en fråga i mitt inlägg om målen 2018 som jag tänkte försöka besvara i ett eget inlägg.

Hur tänker jag kring träningen inför Falsterbo?

Som jag skrev så är vårt största mål 2018 Falsterbo. Det är en lång väg dit där mycket spelar in såsom träningsupplägg, blir vi redo i tid, tar han träningen på rätt sätt, vilka tävlingar man ska välja att åka på, hur många tävlingar ska man åka på men framförallt hållbarheten. Att Bolt tycker det är roligt, får varierat arbete, tillräckligt med återhämtning och håller sig frisk är det allra viktigaste för mig och det finns alltid i bakhuvudet när jag planerat både kortsiktigt och långsiktigt.

Men om vi återgår till träningen inför Falsterbo så har vi jobbat på basicnivå nu, alltså enbart fått honom att förstå vad vi menar med skolorna och bytena. Detta har vi jobbat på i ca 1 månad och han har tagit det väldigt bra så nu har vi tagit ett kliv till genom att lägga bytena på linjerna och kommer så småningom lägga de lite överallt. Skolorna har vi lagt på medellinjen, på spåren men också från spåren till medellinjen. I december ska han få lite vila igen, jag har tänkt 1 vecka. Han får ofta micro pauser på 3 dagar emellan åt för återhämtning utöver denna vilan. Därefter så beroende på hur han känns och hur långt kommen han är så är det dags att träna program, försöka befästa de svårare grejerna ännu mer.

När jag känner att vi är säkra eller om man kan kalla det säkert med en 6 åring som allt fortfarande är nytt på så är det dags att tävla någon gång februari-mars. Tävlingarna tycker jag är svårast att planera, jag vill helst inte tävla för mycket men samtidigt är han en häst som behöver ut och se sig omkring så jag har tänkt ta de lite som de kommer. Alltså ha ett par tävlingar planerade sen känna efter hur det känns i januari/februari.

När tävlingssäsongen börjat så ska vi fortsätta befästa de nya grejerna, få mer kvalité i dem för att kunna ha någon chans att kvala till Falsterbo. Det krävs rätt höga procent dit och hästar är individer, vissa har lättare än andra och för endel tar det längre tid. Bolt känns som en häst som har lätt för sig men behöver bli mentalt redo för en sådan stor tävling så jag tror det är där vi måste lägga fokus när tävlingssäsongen är igång. Mellan alla träningar och tävlingar finns såklart en heldel utomhusritter, bomträningar och annat roligt.

Det kändes som en svår fråga att svara på, men ändå så lätt om ni förstår hur jag menar? Jag vet hur jag ska planera och rida men det är inte alltid det går enligt planen och då gäller det att planera om.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Hanna från http://www.hannas-sadelbod.com var hos mig idag för att kolla Bolts sadel. Han har inte varit helt lätt med sadel då han gärna skjuter bak sadlarna och eftersom han har kort rygg så hamnar den alldeles för långt bak. Jag har haft en Devoucoux nu ett tag och verkligen älskat den, dessutom har den passat Bolt bra. Men han ändras väldigt mycket nu så tyvärr har den börjat glida bak så Hanna hade med två andra sadlar, en Bruno och en Antarés som vi la på och testade. Jag säger bara omg vad underbar Antarés sadeln var! Som en dröm att rida i och den låg bra! Jag ska ha den ett tag för att testa och se om den fortsätter ligga bra. Hon hade även med benskydd samt padd från Equifit som jag ska få testa.

Sadelpadden formar sig efter konturen av hästens rygg, vilket gör en säker och anpassad passform. Ett flerdimensionellt luftnät gör att det blir ett bra luftflöde och hjälper cirkulationen samt att den är andningsbar.

Skydden är slitstarka, lätta och ska tåla det mesta samt att de formar sig väldigt bra. Jag brukar ju aldrig använda benskydd men tänkte pröva dessa och se. Vore skönt att slippa linda vissa dagar.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Jisses vad trött jag var när klockan ringde 05:15 imorse, jag visste knappt var jag var. Men det var bara att upp o hoppa för att byta om till ridkläder och äta frukost. Dessa tidiga morgnar uppskattar jag dieselvärmare i bilen, startar den med en app sen när jag kommer ner till bilen är den varm så inga rutor behövdes skrapas tack o lov.

Klockan 8:30 befann jag mig hos Anki på Segersta för träning. Idag var han mjuk och fin från början så fokuset blev skolor och bytena. Med risk för tjat nu men jag måste ju bara få säga hur stolt jag blir över honom gällande bytena. Vi la dom så som dom ligger i msvb:2, halv diagonal från M till E med byte-halv cirkel från E till B-halv diagonal från B till H med byte. Det kändes så lätt! Även om de inte är perfekta så känns det som han förstår vad jag menar. Traven var också fin, skolorna är lite svårare men har inte lagt super fokus på dem eftersom bytena fått vara prio 1.

Ska försöka få till en film hur våran form är nu i dagarna så håll utkik.

😘 / Mikaela Jakobsson

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag älskar att ha struktur och ordning i mitt liv och detta gör jag genom att skriva i min almanacka. Jag hade en men när vi var i Norge så glömde jag den där och när jag skulle köpa en ny var det svårt att hitta en som det inte stod 2018 på, jag behövde en november och december. Leta runt på nätet och hittade sidan personlig almanacka där kunde man välja i princip hur man ville och jag kunde göra en egen med start november istället för januari.

299 :- kostade denna. Jag valde att lägga till en ruta med "dagens träning" där jag skriver Bolts träning och även "veckans att göra". Som sagt man kan välja hur den ska se ut på både utsidan och insidan.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

I fredags skrev jag att jag skulle återkomma i ett inlägg om hur träningsupplägget kommer se ut i vinter och tävlingsplaneringen/mål 2018.


Vinterträningen har jag skrivit lite om tidigare, han ska få tränas på nu tills bytena känns bra och att vi kan lägga dom på olika linjer, öppnorna och slutorna ska också kännas lite befästa. Jag ska kunna rida rörelserna som de är i ett program. Sen ska han få vila någon vecka förhoppningsvis blir det över jul men kan bli tidigare/senare beroende på hur han känns. Sen ska vi träna vidare inför tävlingssäsongen och befästa allt ytterligare.

Jag kommer gå ut ganska tidigt för att starta honom eftersom han är lite tittig och så på tävling behöver han ett par tävlingar på sig för att komma i "tävlingsmode". Men vem vet, han kanske har mognat efter breeders och vinterträningen. Förhoppningsvis kommer vi starta på Strömsholms vårdressyr men innan dess gjort någon start på mindre tävling. Mitt största mål 2018 blir Falsterbo, jag kommer rida kvalklasser och se hur vi ligger till men vore roligt att få rida där nästa år. Jag tror inte det är omöjligt om han bara blir tryggare på tävlingsbanan. Sen breeders, det går senare så kvalar han inte Falsterbo för att han är för "grön" kommer han troligtvis bli klar till Breeders om allt går bra och han tycker det är roligt samt håller sig frisk.

Nästa år kommer bli väldigt roligt, fler meetings och roligare klasser.

Bytena kommer bli bra 👇🏻

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Underbart med fredag trots att det är jobbhelg för min del så är alltid fredagskänslan en härlig känsla. Jag tänkte skriva lite om träningen för Anki i onsdags och enbart skriva om travarbetet denna gång.

Han var en riktig energibomb fast på ett bra sätt, det kändes som han var väldigt glad och väntade på att få göra mer. Han var känslig för mina hjälper så när jag la på benen travade han väldigt mycket mer, större och tog riktigt i. När jag satte mig tillbaka och gjorde halvhalter så gick han ner i en passageliknande trav och det är ju så jag vill ha det men grejen i onsdag här var att det blev lite ojämt. Han var så känslig för mina hjälper att det nästan blev svårt att få honom riktigt ärlig i det läget, svårt att förklara men när jag gör sådana skillnader i traven vill jag behålla ett flyt och känna att han är stark men istället travade han som Anki sa för en 9 i ca 2-4 steg sen tappade han det förlorade takt och sen till normal trav om ni förstår hur jag menar 😅.

Vi löste det här genom att rida på framåt ganska mycket, ta en mjuk liten halvhalt hitta lite lugnare trav men inte ta tillbaka så mycket att han inte behåller samma trav och sen fram igen. Jag känner att det finns mycket i honom och han har fler växlar som kommer komma när tiden är rätt. Jag har jobbat lite med tempoväxlingar för att stärka traven och eftersom han är ganska lättlärd så kändes det som han visste vad jag ville och ville för mycket, mer än han klarar av så då får man backa bandet lite och hitta flyt igen.

Jag och Anki pratade även om upplägg i vinter och tävlingsplaner/mål nästa år som kommer i ett inlägg under helgen.


😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Även om det är galet segt att gå upp tidigt så är det så underbart att vara i stallet på morgonen, speciellt en morgon som denna när det var frost ute och en mysig färg på himlen. Jag red i ridhuset och tänkte mest checka av lösgjordheten och träna lite byten men han var inte riktigt där jag vill ha honom så fick rida lite längre än tänkt, han gick lugnare igår så gjorde inget att det blev lite längre idag. Jag planerar ridpassen ca en vecka i förväg men det är inte hugget i sten utan händer ganska ofta att jag får planera om utifrån hur han känns. Imorgon äntligen dags för Ankiträning igen.


Här är en film hur bytena är i dagsläge, ska bli väldigt roligt att se hur de är om några månader. Än är det viktigaste att få honom att förstå byteshjälpen.

https://instagram.com/p/BbKcXjJjPEc/

Följ mig gärna på instagram, uppdaterar en del på Mystories.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Känslan när man kan lägga en vecka bakom sig och påbörja en ny är faktiskt ganska skön. Speciellt om tidigare vecka inte varit fantastisk så ska jag göra denna bättre. 💪🏻

Jag började dagen med att träna Majsan som utvecklas för varje gång jag rider, underbar individ att arbeta ihop med. Nu sitter jag i skolan för att fortsätta skriva omtentan, imorgon börjar nya kursen så vore skönt att komma så långt som möjligt idag. Bolt har en inplanerad jogging dag idag så ska göra det innan jag ska hjälpa Ninnie med hennes Diamant ikväll.

Såhär ser denna veckan ut

Tisdag: Skola 8-17. Bolt lösgörande arbete.
Onsdag: Skola 8-14. Träning för Anki. Hjälpa Ninnie.
Torsdag: Seminarium. Bolt vila. Träningar i Säffle.
Fredag: Skola 9-14, tentan ska in. Rida Majsan och Bolt.
Lördag: Jobb 10:30-18:30. Bolt ridas ut.
Söndag: Jobb 10:30-18:30. Bolt vila. Rida Zafira.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Dagarna går i ett just nu och jag har väldigt mycket att göra. Framförallt i skolan eftersom jag inte klarade en tenta så blir det väldigt intensivt en period nu med tenta efter tenta tills jag är ikapp. Utöver detta är det ridning av flertal hästar, träningar och jobb men jag vet att om några veckor är det förmodligen lugnare igen. Men mitt uppe i stressen och pressen är det så skönt att få komma till stallet, att bara mocka kan vara rätt rogivande för då vet jag att jag enbart är där och kan släppa det runt om. Hur gör alla människor som inte har något liknande i sina liv? 😅

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Ursäkta mitt ständiga tjat men Bolt är en dröm att rida just nu men man får passa på att njuta för man vet aldrig när man är i en sämre period. Idag gjorde han flera byten fint, Inte perfekta men rena och det viktiga är att förstår vad jag vill. Sen jobbade jag med traven där jag försöker få mer register. Han var väldig mjuk och lösgjord från början idag så jag jobbade mycket tempoväxlingar fast bara små sådana. Rida framåt tre steg, tillbaka och tänka lite passage trav för att sen fram igen osv, flertal halvhalter. Han var väldigt roligt o rida!

Nu sitter jag och Max hemma, köpt hämtmat och ser på film. En perfa fredagkväll, bäst att passa på att njuta för imorgon är det tentaplugg igen

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags för Anki träning efter 1 (!) månads lugnare period, som visserligen gjort honom gott såklart. Han kändes pigg, fräsch och glad. Vi började checka av lösgjordheten och vänstersida är hans svåra sida så vi jobbade en del på den. Sen gick vi på bytena och Anki ville att jag först skulle visa hur jag gjort och komma med kommentarer utifrån det. Från vänster galopp har han väldigt lätt för sig och byter rent i princip alla gånger så där tyckte hon jag gjorde rätt men vi provade ändra linje så jag red förvänd vänster galopp på kvartslinjen flyttade därefter ut honom för höger skänkel ställde över lite till höger sen gav bytes hjälpen och det funkade finfint, han börjar förstå vad han ska göra så han börjar bli lite i fasen där "jag kan själv" och "jag byter hur jag vill". Men ändå nästan alla gånger rätt.

Från höger galopp har han lite svårare och det grundläggande "problemet" är att vänster bogen måste mer åt höger utan att han smiter undan med att sätta höger bakben före bogarna. Om ni hänger med? Detta har jag känt själv så har ställt över till vänster flyttat bogarn till höger och passat höger bakben men han har svårare där så inte riktigt fått till det lila bra som i andra bytet. Så Anki gav mig tipset att från höger förvänd galopp också rida på kvartslinjen. Flytta ut bogarna till väggen åt höger för vänster skänkel som jag la lite längre fram samtidigt passa högerbak för att sen mjukna i vänstertygel, hålla kvar i höger tygeln och därefter ge bytes hjälpen. Och det gick ju super.

Alltså har jag tänkt och gjort rätt som hon sa men att jag ska mjukna i vänster tygeln och hålla i höger tygeln istället. Att en sån "liten" sak kan göra att jag påverkar honom på ett bättre sätt är fascinerande, och det är det som gör Anki till en grym tränare - att hon ser den lilla detaljen som gör helheten.

Men! Påtal om något annat, hur underbart är inte Bolts nya täcke? Jag älskar älskar det! Så snyggt och mysigt.

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments

Om det är något den 👇🏻 där hästen ger mig så är det ren j*kla glädje. Jag tror faktiskt inte det finns ett enda träningspass (hos tränare och hemma) som jag känt mig riktigt ledsen, besviken eller dålig under eller efter. Det har funnits tävlingar där jag varit besviken men aldrig att jag känt att det inte går att lösa.

Med min förra häst hände det ganska ofta att när jag ridit klart och hoppat av, att jag kände mig hopplöst dålig och ledsen. Han var en otroligt svår häst mentalt. Som unghäst var han mer uppe i luften, på bakbenen än på alla fyra ben. Men jag vägrade ge upp, jag hade väldigt bra hjälp av AnnSofie som jag jobbade hos då. Hon visade aldrig rädsla och pushade mig in i det sista trots att jag typ ville gråta, var rädd och ville hoppa av. Jag hoppade aldrig av honom utan bet ihop och red. Utan hennes hjälp från marken hade jag ärligt inte fixat det. Jag minns så tydligt när han var 5 år på våren och vi skulle tävla i Lund, det var ett unghäst program. Han hade vid det laget tävlat ganska många gånger. Det var en jätte stor paddock där tävlingsbanan var på ena halvan och framridningen på andra. Det var en häst inne på banan och sen skulle jag in så jag skrittade runt vid ingången. Han fick något ryck och bara reste sig och sen helt plötsligt hade han rest sig och vänt sig i luften och hamnat inne på tävlingsbanan. Hahaha jag höll på att dö, som tur var hade ryttaren precis ridit klart så det påverkade inte henne. Detta är en grej av alla grejer som hände med den hästen. Jag tror att de åren jag hade honom så lärde jag mig otroligt mycket och jag blev skickligare som ryttare att lösa problem, snabbt dessutom. De två sista åren jag hade honom var han en otroligt snäll tävlingshäst. Vi åkte på tävlingar själva och han älskade det.

Det jag tror att jag vill komma fram till är att allt man gör som ryttare ger erfarenhet oavsett om det känns katastrof eller bra just då. Genom åren med honom lärde jag mig massor. Allt ifrån att hantera otroligt jobba situationer, lösa problem till att få rida lite svårare rörelser. Detta gör att allt jag gör med Bolt känns enklare. Dels för att han är en otroligt skön individ med positiv inställning men också för att jag gjort resan en gång tidigare och den gången var den betydligt svårare. Idag gjorde Bolt 4 rena fina byten och vi har precis börjat med det. Jag vet mer hur jag ska rida, vad jag ska göra och hur jag ska göra om det uppstår problem. Med min förra häst tog det väldigt lång tid att ens få till ett rent byte och det har att göra med att han var en skarpare individ och jag hade mindre erfarenhet.

Oj vad långt inlägget blev. Jag brukar inte skriva så långa inlägg så bra jobbat om ni läste hela.

Kärlek till denna häst ❤️

😘 / Mikaela Jakobsson

Likes

Comments