View tracker

Nu i höst har Bolt tappat lite "fyllnad" i kroppen så jag letade upp ett bra foder som skulle hjälpa honom att lägga på sig igen men jag skojar inte när jag säger att det knappt gått rida honom för han varit crazy, hoppat studsat, kastat sig iväg i släng trav eller galopp och varit ofokuserad så jag valde att plocka bort fodret och på bara några dagar blev han sig själv igen. Så nu har jag lagt till vanlig lucern istället så får se hur hans kropp reagerar av det. Så idag fick jag till ett grymt bra pass! Han är så rolig att jobba med dagar som dessa ❤️

Snygg är han dessutom, från alla vinklar 😍

Likes

Comments

Igår spenderade jag och Elin hela kvällen i stallet, kan vara det bästa som finns. Att bara få borsta och fixa i lugn och ro. Ett stort + var ju att vi fick hela ridhuset för oss själva ;)

Likes

Comments

Uppe med tuppen idag och red B innan jobbet. Joggade lite lätt i ridhuset och skrittade ut efter. Första gången jag red ut sen jag flyttade. Velat att han skulle bli trygg i stall, hage och ridhus först men det gick bra! Han blir lite osäker först och tvekar men bara man övertygar honom att det går bra blir han modigare! 😊

Ikväll är det lastträning igen så hoppas han är modig där också 😅

Likes

Comments

Gårdagen bestod av plugg och stallhäng. B hade vila så istället kollade jag på Elin när hon red sin Lilleman!

Passade på att tvätta Bolts svans, försöker göra det då och då. Nu när det är så lerigt i hagarna har jag faktiskt klippt den ganska kort för att det ska slita mindre när jag borstar den. Man vill ju ha en tjock fin svans ju ;)

Älskar vårt ridhus 😍

Likes

Comments

Dagens outfit + lindor bak. På bilden står han med vibrations skydden på 😀

Likes

Comments

Idag stod transport träning på schemat och han var verkligen super duktig! Det finns många sätt att få hästar att gå in i transporten och hästar reagerar olika. Jag är ingen expert på lastning men jag vet att Bolt stänger av/blockerar sig och nästintill fryser fast med frambenen på lämmen. Vi har provat linor och liknande men jag vill verkligen han ska gå in självmant. Så idag bytte vi taktik. Vi gjorde iordning en smarrig hink men müsli, morötter, äpplen och hällde melass över. Han fick smaka lite inne i boxen innan vi gick ut. Mamma stod inne i transporten men hinken och jag promenerade runt transporten och varje gång han tittade in på mamma
Med hinken vände jag bort honom. Sen gick jag på transporten och han följde med men inte längre än vad han gjort innan, med frambenen på lämmen. Han fick smaka lite på maten sen backade jag ur honom igen. Så fortsatte vi göra och sista gånger i princip sprang han på transporten. Jag är förvånad! Hade förväntat mig 2 timmars lastträning men blev ist ca 20 minuter. Hoppashoppas denna metod håller i sig.

Hann även med ett pass i ridhuset och en skritt tur för hand efter. 👇🏻

Ingen fotomodell direkt 😂👆🏻

Likes

Comments

Som jag skrev innan så kom hovslagaren idag, och eftersom jag var i skolan hela dagen så var mamma världens gulligaste som åkte från säffle till karlstad för att ta in honom, spola benen och vara med när han skoddes! Guld värt ✨ han hade skött sig men hon tyckte han var lite lång bak så fick ta ganska mycket där. Ändå skos han var 6e vecka redan! Hans hovar växer väldigt fort. Inte bra för plånkan de 🙄 men allt för han ska må så bra som möjligt ☺️ kvällen bestod bara av ryktning och mys.

Han ser lite skeptisk ut 😅

Elin och fina lilleman ☺️👇🏻

Likes

Comments

Igår var Bolt en bomb och idag var han betydligt lugnare! Känns som han börjar bli varm i kroppen igen efter den kortare vilan :) imorgon ska han skos, iochmed flytten fick jag leta efter en ny hovslagare, vilket inte är det lättaste. Många bitar som ska stämma men Elin min kompis som står i samma stall nu tipsade om en tjej som ska vara duktig! :)

Idag är det tisdag vilket innebär träningar i Säffle, idag är det 4 st som ska vara med. Alltid lika kul ☺️

Dagens outfit 😂👆🏻 idag blev han trött stackarn 😅

Likes

Comments

Igår var lilla Bolt som en bomb i galoppen 😅 kändes som det var häst överallt! Men fin emellanåt. Det är tur han är söt iaf 👇🏻😍

Likes

Comments

Den här helgen jobbar jag 10:30-18:00 både lördag och söndag sen 18:15 ska jag rida Zafira så inte hemma i karlstad förrän runt 20:00. Så jag ställde klockan på 06:30 och åkte till stallet för att mocka och rida Bolt ☺️ han var väldigt pigg idag också men mycket bättre än igår. Red många övergångar för att han skulle börja lyssna lite bättre på mina halvhalter, han vill gärna springa på ;)

Likes

Comments