Eftersom det inte blir något Falsterbo för mig och Bolt iår så ändrar jag om upplägget. Nu får han gå som vanligt fram till Falsterbo. Sen ställer jag ner honom helt i 1,5-2 veckor. Då får han bara gå i hagen och äta mat. Sen kör vi igång igen. Jag tycker det är viktigt med vila men lite kortare och oftare. Bolt fick en längre vila i höstas (september) på 10 dagar. Sen gick han som vanligt, sen fick han 7 dagar över jul. Sen har han gått lite hårdare under våren så då förtjänar han längre vila i sommar på 1,5-2 veckor. Emellan åt ger jag honom 3 dagars vila för återhämtning när han gått hårdare än vanligt. Varför jag hellre ger fler kortare viloperioder än ex 1 månad 2 gånger om året är för han helt enkelt inte gillar att vila för mycket. Efter 1.5 vecka i hagen ser man att det kryper i honom då mår han bättre av detta upplägget än att härja i hagen och kanske skada sig istället. Finns säkert för och nackdelar med båda uppläggen, alla hästar är olika och jag tror det gäller att hitta sätt som passar individen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I helgen jobbar jag på SM och får se fina ponnysar så medan jag jobbar äter B gräs 😅 gött för han de. Här får ni en till film från Jeannaträningen 👇🏻 han orkar inte riktigt hela vägen i ena travökningen och jag måste vara snabbare att stötta upp innan han faller in i galopp.

Likes

Comments

Igår var jag och tränade för Jeanna på Hammarö. Bolt kändes otroligt mjuk från start och inte alls trött. Han har verkligen byggt upp styrka och kondition på ett bra sätt, om några veckor ska han få en välförtjänt vila. Men till ska till träningen, jeanna tyckte han såg väldigt mjuk och lätt ut i handen vilket han var. Hon ville dock att jag skulle sätta lite mer samling i galoppen för att få den ännu starkare så vi gick in på en liten mindre volt för att få ihop den och sen klapp, beröm på stor galopp ur det. Hans ökade galopp är väldigt bra, det är som det växer raketer under hovarna 🤣 det känns mer än vad det syns. I traven tyckte Jeanna han behövde trava på mer framåt och till handen och det kände jag också. Jag fick inte riktigt den där fina reaktionen för benen som jag vill ha. Så vi la upp han i tempo och tryckte på sen tillbaka fast utan att tappa den där energin. Lite loj var han men i slutet tog han det bra. Det är så roligt att höra först Emilie dagen innan att han tycker han ser ut som en rolig häst och rida, sen Jeanna som tycker han är en redo 5 åring som hon tycker skulle platsat på Falsterbo om han inte var så tittig fortfarande ;)

Likes

Comments

Igår var jag och tränade för Emilie nyreröd, eftersom Bolt bara gått en dag sen Vansbro hade jag inte större förväntningar på att han skulle dansa fram helt lösgjort. Och det är den där extra biten i lösgjordhet vi behöver hjälp med så jag kände inte att det gjorde så mycket. Emilie är så grym på att få hennes egna hästar riktigt igenom, mjuka fast med en fin spänst och jag hoppas hon kan lära mig hur man gör ;) jag fick med mig en heldel tips hur vi ska tänka i alla gångarter. Galoppen var dagens +, han har en så mjuk och härlig galopp speciellt när han är igenom.

Det ska bli kul att ta med det här tänket in i Jeanna träningen idag. ✨

Likes

Comments

Igår kändes Bolt super fin i galoppen på framridningen men tappade kändes lite matt och trött i traven vilket är fullt förståeligt när det är sista dagen på ett meeting. På banan spände han till direkt och fick scenskräck igen men jag kunde styra runt honom på ett någorlunda sätt iaf. Trots han hoppade iväg i ena galoppökningen och jag knappt kunde visa någon skritt för kunde inte rida vägen ordentligt 😅 vi fick 66,någonting %. Vilket är långt ifrån vad vi ligger på när han är avslappnad. Nu får han gå i hagen idag och skrittas lätt imorgon ✨

Likes

Comments

Jag börjar med att säga dessa unghästar. Bolt kändes mycket bättre på framridningen än han kändes igår. Men när vi kom in på banan fick han scenskräck. Han började titta lite sen blev det mer och mer och tillslut fick jag knappt ut honom till staketet. Han är en herre som har sina "känslor" på utsidan. Är han rädd eller osäker så visar han det utåt istället för att kanske bli seg eller tryckig. Jag valde att utgå då jag kände att jag inte kunde slutföra programmet ordentligt (eller knappt alls). Det var fler unghästar som spände till och hade svårt inne på banan. Jag startar imorgon och väljer att inte lämna in Falsterbo pappret då jag känner att han inte är psykiskt redo för den arenan ännu. Jag satsar på breeders och ser denna sommar som en rutinsommar. 😃

Det känns såklart surt men jag får se framtiden och min dröm är ju att kunna starta större klasser med honom. ❤️

Likes

Comments

Vi kom fram till Vansbro vid 18, då lastade vi ur, packade upp och fixade iordning. Man blev väldigt välkomnad här med en påse som hängde på boxen med dryck lite godis till både ryttare och häst. Bolt är verkligen världens snällaste att hantera på nya platser. Helt tomt i stallet och han kliver in i boxen lugnt och börjar mumsa på sin mat. Står lugnt när man gör iordning och skrittar lugnt men framåt till banan. Sen fick vi inte till vårt bästa pass idag, kanske snarare ett av de sämre vi haft. Han var lite opåverkbar och ofokuserad. Efter ett tag släppte det men kände att jag hade behövt lite mer tid. Vi får väl se imorgon hur han känns. Oavsett så är han värd alla ⭐️ som finns i uppförande.

Likes

Comments

Älskar att packa för att åka och tävla eller träna. Denna gång meeting, mitt och Bolts första meeting, ser verkligen framemot det! Idag ska vi bara skritta lite lugnt hemma för att rida på banan i Vansbro imorgon. Han kändes väldigt fin igår. Vilken skillnad sen jag var hos tandläkaren, det är underbart att man lär känna sin häst såväl på ändå ganska kort tid. Vi håller på att lära känna varandra fortfarande men direkt efter starten i Björkliden kände jag att nått var tokigt. Han var igenom och kändes mjuk ändå så tappade han kontakten eller bet tag i bettet. Jag ser framemot många år tillsammans 😍

Jag har så fina saker ifrån Hannas sadelbod . Är verkligen glad att dom tror på oss. ❤️

Sen har min mamma och Alexandra sagt flera gånger att jag borde ha en tävlingsväska för det är jobbigt att vara hästskötare utan så mamma köpte en till mig 🤣

Likes

Comments

Idag pluggade jag till 13-14 ungefär sen åkte jag till stallet och var inte hemma förrän 20:30. Behöver jag säga att jag älskar att tillbringa tid i nya stallet? Är så mysigt och bra stämning så tiden springer iväg. Inget gör mig lyckligare än att se Bolt glad när han går i sin stora hage några timmar på eftermiddagen.

Likes

Comments