​Såhääääär glad är jag för att jag, för precis en vecka sedan, tog jag körkort! Can I hear some praise and shout?! Hela körkorts processen har ju varit ganska bökig. Jag började övningsköra förra året i november och började i typ februari att köra med en körskola som heter Brommarondellens Trafikskola. Väl där bytte jag körlärare vilket betyder att jag med båda två hade två lektioner som bara var för att kolla vad jag kunde, hejdå 2000kr lixom. Den lärare jag bytte till hade en pedagogik som inte alls passade mig och eftersom detta var under studenttiden var tiden jag kunde lägga på detta begränsad vilket gjorde att jag inte bokade så många lektioner. När sommaren sedan var igång tog jag en paus. 

I augusti bytte jag körskola och körde jag fem dubbellektioner med Nockebys Trafikskola. Min kompis hade gjort samma sak och på henne förstod jag det som att man i lutet av den intensivkursen körde upp, att det helt enkelt ingick, men ICKE! Ni kanske förstår att jag blev stressad när jag två veckor innan jag trodde att jag rent teoretiskt skulle kunna få körkortet får reda på att det inte ens fanns något prov inbokad!? 
Jag fick reda på att den tidigaste tiden var i mitten av oktober och just då kändes det väldigt långt bort. Körskolan ville även att jag skulle boka in ytterligare 8 lektioner med dem. SUCK!! Jag gjorde som de föreslog och när jag 5 dagar innan teoriprovet gjorde en så kallad Utbildningskontroll sa mannen som stod för kontrollen bokstavligt talat "Ja du får ju rycka upp dig en jävla massa om du ska klara det här på 6 lektioner". Allt kändes så långt bort och jag var riktigt nedstämd av hans kommentar. Alla mina förhoppningar dök till lägsta nivå och jag vågade helt enkelt inte hoppas att jag skulle klara det. Det som var svårast att ta var att jag kände mig tillräckligt säker i min körning och att jag hade kontroll över de absolut flesta momenten. Jag förstod inte varför jag behövde betala ännu mer till körskolan och lägga ner ännu mer tid på körningen och pluggandet. 

MEN jag klarade teoriprovet och uppkörningen och nu sitter jag här med körkortet och är SÅ lättad. Jag är glad att jag övningskörde så mycket som jag gjorde, framförallt med min snälla mamma som har suttit med mig i bilen i jag vet inte hur många timmar, och att jag valde att köra upp med körskolans bil. Nu kan jag slappna av lite och veta att jag förhoppningsvis aldrig behöver gå igenom den här processen igen! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallådär! Nu kickar vi igång veckan.

Måndag: Jobba

Tisdag: Övningsköra + Jobba

Onsdag: Åka till Borås för att jobba

Torsdag: Sånglektion + Eventuellt jobba + Vara med en vän

Fredag: Föreläsning o sen åka iväg med Hillsong för en övernattning

Lördag: Komma hem och sedan kanske vara med vänner

Söndag: Jobba

Ja, som ni ser är det mkt jobbrelaterat på schemat, men det känns kul att vara engagerad och igång. Nu har det ju gått ca en månad av min anställning o jag trivs verkligen!! Har TOPPENKOLLEGOR och att få jobba med gospel är verkligen lyxigt. Dock söker jag mer jobb :/ so hit me up om du vet ngt butiksrelaterat (aaallra helst i klädväg) i sthlm!

Likes

Comments

Hejdå Lund o Hej Stockholm. Nu sitter hela familjen på tåget påväg hem efter en helg nere i Lund. Vi har firat min faster som fyllde år samt varit på min kusins dop. Direkt när vi gick ur stationen och jag såg alla cyklar och studenter fick jag ett litet sug i magen. Tänk om det är där man ska plugga?? Har varit lite anti Lund förut för att jag inte trivs i "hetsfest" miljöer men jag tror ändå att det skulle va suuuperkul att plugga i en stad där typ hälften (eller mer???!) är studenter.

Så nu sitter jag här på tåget med massa god mat och fika i magen, och glad i hjärtat av både mys med mina fina kusiner och längtan att veta att livets resa precis börjat.

Likes

Comments

Hallådär ni som kikar in på bloggen. Man kan ju inte precis påstå att jag varit så aktiv här de senaste månaderna, har haft noll inspo plus att hela studentvevan va så intensiv och sommaren för bra för att sitta o tänka på hur jag skulle göra med bloggen. Precis som många andra ska jag försöka ändra på detta. Önskan är att jag ska få utrymme för tankar och känslor. Inte allt för privata men ändå så att jag för någon slags dagbok här. Tror att jag behöver få ur mig ideer och rensa tankar samtidigt jag vill kunna se tillbaka om några år o ba "Just det". Ni fattar.

Jag var hursomhelst och klippte mig idag. Blev bara topparna, surprise surprise, men gjorde liiiite lugg också för att rama in ansikten lite mer. Dock blir det så himla tydligt att mitt hår trivs bättre när det är lockigt då det torra i mitt hår blir så tydligt när jag har det rakt.

Likes

Comments

Hemkommen och glad sitter jag här med 13 Reasons Why i utesoffan och njuter av den ljusaste kvällen på året! Vet att det är många med mig som tycker att ordspråket "borta bra med hemma bäst" sätter ord på hur man känner när man kommer hem. Nu är det midsommar och några dagar kvar innan jag börjar jobba.

Likes

Comments

Sista dagen på Rhodos spenderas, som de andra dagarna, på en strand vid ett oändligt blått hav. Vattnet är sådär klart att det känns som att du simmar runt i världens största infinitypool. Mitt lockiga hår blir om möjligt ännu lockigare av alla dopp och det rikligt saltet vattnet. Jag trivs här i värmen, att ha några meter till ljumma vågor och min bror som frågar "Vill du bada?" med lysande ögon. Vet att det inte bara är jag som också trivs med att äntligen ha lite färg i ansiktet. Eftersom jag bara kommer åt WiFi på hotellet plöjer jag en hel del Alex&Sigge podavsnitt och åt att tänka lite. Önskar jag kunde säga att jag redan kommit igenom boken jag hade med mig men det vore att ljuga ;)

I morgon efter frukost beger vi oss till flygplatsen och landar i Sverige runt 15. Planen då är att repa med en kör jag är med i på kvällen vilket förhoppningsvis följs av att Ellen kommer över. Vet att det kanske låter fånigt men jag kan riktigt längta till vår utesoffa. Att få sitta där med en kopp te, filt och en bra serie är otroligt lockande.

Likes

Comments

Även om vi knappt gör något i skolan nu när alla prov är klara är det skönt med långledigt. Långhelgen började med häng i rålis med några från klassen och i morse åkte jag hem till Hanne o käkade en sen frukost, sååå mysigt. Idag har jag legat o solat och chillat för det mesta. Trodde jag skulle hjälpa till ock fixa här hemma men vi har inte gjort någonting... skönt på ett sätt men hade gärna velat träffa en kompis och det visar sig att morgondagen är dagen då hela huset ska fixas.

Likes

Comments

Hej kära läsare!! Mitt liv har bestått av så mycket plugg och skolrelaterade saker de senaste veckorna. Allt från konserter till kursprov till inlämningar till presentationer, vad som för bara 4 veckor sedan var 16 utmaningar som var en rejäl uppförsbacke. Samtidigt som skolan överöst mig med måsten har livet hänt och många känslor fått ta plats. Nu är det bara 2 veckor kvar till studenten och trots allas varningar hade jag aldrig kunnat tro att de sista månaderna kunde gå såhär snabbt! Men nu har jag bara ett (!!) prov kvar och jag är så stolt över att jag, och alla mina klasskompisar, tagit oss igenom detta! Nu ska jag göra mig iordning för en ny vecka och fortsätta ha roligt samtidigt som jag kämpar.

Likes

Comments

Kära nån hörrni! Ännu en vecka och det är bara att hugga i. Vi har hur mycket som helst nu, tänkte skriva ett inlägg om allt senare, när alla lärare stressar ihjäl. Just nu sitter jag o äter äppelbitar med kanel och socker och ska snart ta tag i lite körkortsteori följt av matte. Suck, och så ska man försöka njuta av våren också. Wish me luck

Likes

Comments

NYA FAVVOBRALLORNA!!! Köpte dem i London men har väntat med att använda dem tills det blivit lite varmare, så när det vankades sol och vår kom de fram!

Likes

Comments