Idag blev vår prins hela två veckor gammal! Känns som de var igår han föddes. Förstår nu vad folk menar när de säger att man skall passa på att njuta för de går så fort. Å de kan jag hålla med om, tiden har bara sprungit iväg. Vår lilla prins💙

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter vår förlossning så bodde vi på BB hotellet, det var tänkt att vi skulle stanna där i två dagar och sen åka hem. Men så blev det inte..

När lilleman var en dag gammal så larmande jag på personal på morgonen som skulle hjälpa mig med amningen. Det kom in en tjej som hjälpt oss tidigare och hon tyckte att vår lille prins andades så fort. Hon ringde och frågade en läkare som då ville att vi skulle komma till neonatal och kolla upp det.

Vi fick ganska snabbt ta på oss och gå bort till neo, jag blev väldigt rädd och nervös då allt gick så fort!

Väl där så kopplades lilleman upp på maskiner som skulle kolla puls, syresättning osv. De tog även en massa prover på honom.
Efter en stund fick vi provsvar som visade att han hade någon infektion i kroppen och de ville ha kvar honom på neo. Vi fick först till oss att han skulle få antibiotika och att vi kanske skulle bli kvar i ca 10 dagar. Lillen var även lite gul och skulle få sola någon dag.

Personalen gav oss ett rum på neonatal så jag och Mattias fick packa in oss där istället. Och de första dygnet så fick inte vår lilla bebis sova med oss. Utan han sov i ett rum där han övervakades. Jag blev väckt var tredje timma för att amma honom. Det gjorde så ont i mamma hjärtat att se honom med massa sladdar och nål i armen.

Vi blev kvar på neonatal från torsdagen den 8/12 till söndagen den 11/12. Vi fick då beskedet att lillemans crp hade gått ner och han behövde inte sola mer. Så vi fick permission där vi skulle ge antibiotika hemma i munnen på honom. Innan hade han fått det intravenöst.

Torsdagen den 15/12 skulle vi tillbaka till neonatal för att kolla om proverna såg bra ut samt göra hörseltest.
Alla prover såg bra ut och lilleman var frisk! Infektionen var borta. Läkaren sa till oss att det var inte säkert att de var någon infektion ens utan att man fick ta de säkra före de osäkra när hans crp var förhöjt.

Tiden på neo var jobbig tycker jag, all nervositet och alla känslor man hade. Mådde inte alls bra där. Men en stor eloge till personalen där. Dem var så sjukt duktiga och hjälpsamma, vi kunde inte haft de bättre! Dem var riktigt snälla och jag kände att vi var verkligen i trygga händer där.

Likes

Comments

Natten till tisdagen den 6/12 vid kl 2 så gick jag på toaletten och såg då att min slempropp blandat med blod kom. Sen ca 30 min efter detta så började jag få ont, till en början som mensvärk men de eskalerade till värkar som dock var oregelbundna.

Hela natten låg jag vaken och vände å vred på mig då de gjorde så ont. Sen på morgonen provade jag ta värktabletter och tog en varm dusch. Vid 11 tiden så somnade jag fram tills kl 14. Sen vaknade jag av att värkarna hade kommit allt mer.

Åkte hem till mamma och pappa under eftermiddagen/kvällen sen. När klockan var 21 så kom värkarna med ca 6 min mellanrum, jag och Mattias bestämde oss då för att åka hem å packa in oss i bilen.

Vi var i Borås ca 23, fick komma in på något rum där jag blev undersökt och var då öppen 3 cm. Blev uppkopplad för att kolla bebis hjärtljud samt mina värkar. Så gick runt i de rummet i 30 min, sen kollade vi igen om jag öppnat mig mer men de hade jag inte. Barnmorskan ville lägga in oss på patient hotellet och gick iväg för att fixa ett rum dit. Men under tiden hon gick iväg så blev värkarna så starka att jag bara grät. När hon kom tillbaka och såg detta så sa hon att det inte var någon idé att lägga in oss på hotellet utan vi fick ett rum på förlossningen.

Fick en sovdos för att kunna vila upp mig lite. Men nej, Mattias somnade direkt och jag låg vaken nästintill hela natten.
Vid kl 6 på morgonen sa jag till Mattias att de gjorde så ont att jag inte kunde vara still. Ringde på klockan och barnmorskan kom och skulle undersöka mig igen. Var då öppen 6 cm. Så vi packade ihop våra saker och så fick vi ett förlossningsrum.

Väl där så kopplades jag först upp på maskinen igen så man såg bebisens hjärta och mina värkar. Barnmorskan visade även hur lustgasen fungerade så provade den en liten stund. Nu var det även mitt uppe i skiftbyte och när den nya personalen kom så tappade dem upp ett bad åt mig. Skulle precis lägga mig ner i badkaret då jag började må jätte illa och så började jag spy.

Låg i badet ca en timma till värkarna gjorde så ont att jag inte kunde hantera dem. Lustgasen vågade jag inte röra då jag spydde innan.

Larmade på barnmorskan och gick upp från badet. Blev undersökt och var då öppen 9 cm! Sa till henne att jag ville ha eda direkt. Så efter en stund kom någon och skulle sätta den på mig, tre försök senare fick han ringa efter någon annan som fick prova. På fjärde försöket så lyckades dem sätta den och det var så skönt! Kände inte alls värkarna på samma sätt. Fick tid att andas och vila lite mellan värkarna nu. 

Efter edan blev lustgasen min bästa vän, lärde mig tekniken och jag minns faktiskt inte så mycket efter detta. Jag låg och blundade samt tog lustgas hela tiden haha. Men vid 9.50 ungefär så kom krystvärkarna, trodde jag skulle dö nästan! Barnmorskan berättade hur hon ville att jag skulle göra. I ca 40 min hade jag krystvärkar och jag minns att vid slutet så skrek jag att de går inte. Han kommer inte ut. Men vid 10.29 så kom världens mest perfekta kille ut. Han var 51 cm lång och vägde 3916. Så underbar.

Sen skulle man krysta ut moderkakan, men det var ju ingenting och gick jätte fort. Fick även sy ett stygn men de kände jag inte ens. Vi var så uppe i vår fina lilla kille.

Förlossningen i sig tyckte jag gick snabbt och smidigt. Är jätte nöjd och vi kunde inte heller haft en bättre barnmorska! Hon var så sjukt bra. Även Mattias gjorde ett jätte bra jobb och stöttade mig igenom detta. Så vi hade en väldigt positiv upplevelse!

Likes

Comments

Detta kan ju gärna tomten få komma med i år 🙈 älskar verkligen märket Lily and Rose, så himla fina smycken! Som både passar till vardags å lite finare tillfällen.

Likes

Comments

Ligger just nu inlagd på BB och skall egentligen försöka sova.. men de går ju sådär!
Igår natt vid 2 tiden så lossnade slemproppen med lite blod i omgångar och då började även värkarna. De va dock väldigt oregelbundna och jag kunde ta alvedon som hjälpte en stund. Sov inget på hela den natten och sen vid 11 på förmiddagen så lyckades jag somna tills klockan var 14. Efter de började jag få mer smärtsamma värkar. Och vid nio tiden på kvällen så kom dem med ca fem min mellanrum. Så vi packade ihop oss hemma och åkte till Borås. När jag kom in var jag öppen tre centimeter. Och så kollade vi bebis hjärtljud samt mina värkar.
Efter att barnmorskan sen för andra gången hade kollat hur öppen jag var så fick jag sådana extrema värkar så jag bara grät typ. Så hon gav oss ett rum på förlossningen, jag fick morfin och lite tabletter mot sömn och mina värkar så var tanken att jag skulle sova. Men de har inte gått så bra, får rediga värkar till och från nu med men jag måste få lite sömn!

Så vi får se vad som händer under resten av natten/morgonen. Hoppas jag öppnat mig mer så vi kan få ut lilleman under dagen!

Likes

Comments

Åh vad jag älskar julen! Tycker det är så himla mysigt, alla tända ljus, julgran, ljusstakar osv. Det är så himla mysigt tycker jag.

Idag har vart en lugn dag, inte gjort mycket alls. Slagit in lite julklappar och även hämtat ut paket samt
Köpt en julklapp. Känner jag mig själv rätt så kommer jag ändå vara ute dagen innan julafton och köpa färdigt alla klappar haha.
Inga tecken än på att bebis vill komma ut, har bara ett sånt fruktansvärt tryck nedåt och det är riktigt obehagligt! Känns som man ska kissa ner sig hela tiden för de blir ett såg tryck mot blåsan! Men men, vi går hoppas att van känner sig redo snart :)

Likes

Comments

Nu har jag gått 4 dagar över tiden och fortfarande ingen bebis.. Nu får han ta och komma! Vi är så nyfikna på hur vår lilla son ser ut och vem han är!
Dock har jag inga direkta känningar på att han är på gång. Har lite molande mensvärk till och från dagligen men inte mycket mer än så. Men han kommer väl när han känner sig redo haha!

Likes

Comments

1 december idag, det är dagen du är beräknad. Tror dock inte du kommer ut riktigt än. Men du är mer än välkommen!

Nu börjar jag bli lite less på att vara gravid, vaknar en gång i timmen varje natt och måste gå på toaletten. Kroppen är tung och ingenting känns bekvämt längre. Samt att jag fått världens halsbränna de sista dagarna och det är typ de värsta jag vet! Så nu hoppas jag att denna graviditet lider mot sitt slut!

Likes

Comments

Nu är vi inne i v 38! Känns helt sjukt att snart är bebis här. Nu bara vi väntar och han är välkommen redan nu känner jag!
Vi har även fixat de sista nu, babyskydd som vi skall sätta in i bilen, sängen är bäddad och klar å även vagnen.
Nu känner jag mig bara nervös inför förlossningen, har inte tänkt så mycket på den innan men nu när man räknar dagarna så känner jag mig lite lätt nervös och stressad. Men de ska nog gå bra!

Likes

Comments

Hej! Det var väldigt längesedan jag bloggade. Man kan verkligen säga att jag har haft fullt upp. Jag hade uppkörning och teori förra veckan, klarade båda! Men de tog mycket av min tid kan man lugnt säga! Blev plugg varje dag, körlektioner osv. Känner mig sjukt stolt över att jag klarade av att ta kortet, var dessutom sjuk och är höggravid haha! Men nu är de gjort och jag kan koppla av innan lilleman kommer! 😃

Likes

Comments