Header

vardag, mat

Idag jobbar jag inte så då passar jag på att sova längre. Jag hade tänkt gå upp 8 för att hinna med så mycket som möjligt under dagen men det slutade med att jag gick upp 10. Va skönt eftersom att jag var så himla trött. Behövde verkligen sova ut kände jag. Men min morgon har ändå varit effektiv!
- Ätit en jätte god frukost bestående av 2 mackor med 2 ägg. Älskar att göra denna frukost de dagarna jag är ledig.
- Filmat min London haul till min youtube! Det gick rätt fort så det var bra.
- Fått städat bort det sista från London.

Nu ska jag ta mig till gymmet och sen senare ska jag och killen äta pizza, DRÖM!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

vardag, livet

Tänkte beskriva hur en vanlig jobb dag ser ut för mig när jag jobbar 11.45-21 då det är den tiden jag brukar jobba

Kl 06.15:
Jag går upp! Ibland ställer jag om larmet till 06.30, är alltid så lat på morgonen. Kan ligga lite med mobilen innan jag går upp för att äta frukost. Brukar sitta lite och kolla på youtube samtidigt om jag inte har kommit upp senare än tänkt. Brukar packa min väska dagen innan samt matlådor osv så jag slipper stressa med det på morgonen.

Kl 07.30:
Då går jag till gymmet. Ibland kan det bli lite senare men brukar vilja gå 07.30.

Kl 08.00:
Nu är jag redo för att gymma. Då har jag redan bytt om osv. Brukar räkna med ca 30 min från det att jag gått hemifrån till jag kan börja gymma. Då jag går till gymmet så brukar det få bli min uppvärmning.

Kl 09.30:
Då är jag färdig med mitt gympass och går för att duscha och fixa mig.

Kl 9.55:
Då går jag till bussen som åker 10.10 från resecentrum till Göteborg. Efter gymmet äter jag alltid en fullkorn dubbelmacka med 1 eller 2 ägg (beror på vad mer jag äter under dagen) och 1 bar.

Kl 11.20:
Nu är jag framme på jobbet. Ibland kan det bli tidigare och ibland senare, beroende på vilken buss jag hinner med.

Kl 11.45:
Då börjar jag jobba

Ca kl 14.00: Nu har jag min första rast, 30 min. Kan variera när jag får den men brukar vara ungefär vid kl 14. Då äter jag min matlåda som brukar innehålla 250-275 g jasminris, 150 g kött och ibland någon sås t.ex BBQ-sås ca 50 g. Ibland innehåller den någon form av grönsak också.

Ca kl 18.00:
Ungefär vid denna tiden har jag min andra rast, 15 min. Denna rasten går så fort så hinner inte äta så mycket. Brukar ha med mig kvarg 200 g och flingor 40-50 g. Har i pumpafrön eller kokosflingor ibland ifall jag behöver ha mer fett.

Kl 21.00:
Då slutar jag jobbet. Jag fixar mig fort för att ta buss från jobbet vid 21.15. Jag brukar äta ett paket med belvita kex eller några riskakor på vägen hem.

Kl 23.00:
Då är jag hemma och ska äta innan jag lägger mig. Denna måltiden varierar. Ibland kan det vara mycket mat och ibland lite. Men på ett ungefär så kan det vara ca 200 g ris och 100-150 g kött. Sen så packar jag ordning väska och annat inför morgondagen ifall jag ska jobba igen. Är jag ledig gör jag ju inte detta. Matlåda fixas också.

Kl 00.00:
Jag brukar säga att jag ska somna senast 00.00 men ibland blir det senare... Är ju så stressigt för mig när jag kommer hem 23 så jag hinner knappt chilla innan jag ska sova. Är inte alltid att jag bryr mig, jag orkar inte stressa mig i säng.

Jag har väldigt lite tid under såna här dagar men med planering så går det!

Likes

Comments

mat

Ceasarsallad med dressing och en medium pommes. Salt och peppar.
Makros: 605 kalorier: protein: 32 g | kolhydrayer: 60 g | fett: 28 g

Detta är dock utan dressingen. Minns inte exakt vad den innehåller men är inte jätte mycket. Så räknar med att mitt fett är lite högre än vad det står här. Och makrosen är på en ungefär. Är inte alltid att det stämmer i appen jag räknar i.

Idag fick det bli lunch på jobbet då jag inte hade tid för att fixa mat hemma igår. Det funkar men det är mest optimalt att ta med egen mat då det är bättre makros.
Detta är dock väldigt gott! Smakar precis som en kycklingtallrik fast med en twist!
Värt att testa om man vill äta något gott och annorlunda på mc donald’s!

Likes

Comments

träning och kost, vardag

Ny vecka med nya möjligheter!
Jag börjar den på bästa sättet - med ett grymt ryggpass

Jag kan äntligen säga att jag är tillbaka!
Att ta beslutet i morse att gå upp 6 och gå till gymmet var det bästa jag har gjort på länge! Jag har saknat denna känslan av att börja dagen med ett grymt gym pass, bästa verkligen! Denna veckan känner jag mig lite starkare än förra och min kondition känns inte lika dålig. Min förkylning har nästan lagt sig helt så det är jätte skönt.
Nu ska jag allt hålla igång denna veckan för att kunna komma så långt som möjligt de kommande!
Äta, sova och gymma - that’s how I roll!

Hoppas ni har en lika bra start på er nya vecka som jag har.
Massa kramar
❤️

Likes

Comments

träning och kost

Jag har bulkat i en period nu så man kan ju tro att min kropp har börjat vänja sig vid att äta mycket men ibland så känns det inte så...

Speciellt nu de senaste dagarna så har jag inte alls känt mig hungrig. Det känns istället som att jag måste tvinga i mig maten (vill ju inte äta alldeles för lite heller). Jag tror att mycket har att göra med att jag inte har gymmat nu på 2 veckor och har varit sjuk. Jag gör inte av med lika mycket kalorier och jag har inte ätit precis som jag ska dessa 2 veckorna.
Alltså, jag har rätt lätt för att bli hungrig annars. Det är som sagt bara nu när jag inte gymmar som jag känner av det så starkt. Det känns ju jobbigt att känna att man behöver trycka i sig maten. Jag äter inte ens lika mycket kalorier nu som jag brukar göra annars när jag tränar ens men det är ändå mycket för min kropp...
Jag föredrar dock att känna såhär istället för att gå runt och vara hungrig konstant. Det är ju ändå rätt bra att min kropp känner sig nöjd dygnet runt och inte går hungrig. Det är så otroligt hur kroppen fungerar ändå. Att jag kan märka sån stor skillnad på om jag hade gymmat och ätit såhär eller inte gymmat!
All denna mat får inte vara förgäves så jag hoppas verkligen att jag kan vara tillbaka på gymmet snart!! Jag måste kunna bli hungrig snart igen!

Likes

Comments

träning och kost

Det gäller att ha den där balansen som får en att kunna variera i sin vardag och kost
Jag har hittat min balans men hur hittade jag den?

Jag tycker det är viktigt att ha en balans i sitt träningsliv. Du kan ju t.ex inte bara äta onyttigt eller nyttigt (klart man kan men kanske blir jobbigt i längden). Jag tror vi alla behöver något onyttigt ibland, spelar ingen roll vad det är. Har du den där balansen så kan du unna dig lite gott ibland även fast du lever en nyttig livsstil.
Jag har alltid tänkt att jag har ungefär 1 dag varje vecka där jag äter onyttigt. Brukar vara på antingen lördag eller söndag. Nu idag äter jag ibland onyttigt 2 gånger i veckan men det är för att min balans är såpass bra att det går bra. Jag kan känna om det blir för mycket. Jag lyssnar alltid på min kropp så ifall den skriker på socker så får den det, det ingår i min balans.
Detta med att äta nyttigt och träna är något som kommer naturligt för mig nu förtiden. När jag började tränade var det svårare och jag visste inte alltid vad jag skulle äta. Jag kunde vara rädd för att äta för mycket onyttigt men idag skulle jag aldrig vara det. Jag brukar tänka så att äter jag mer onyttigt än tänkt så kan jag kompensera det genom att gymma extra hårt på gymmet.
Och med balans kommer också annat såsom extra vilodagar. Jag brukar försöka hålla mig till 1 vilodag i veckan men ibland blir det mer. Jag vet att min styrka kommer vara kvar och om det är något som kommer vara starkare så är det just min styrka. Jag kommer tillbaka ännu starkare och mer utvilad.
Som sagt, i början av ens träning kan det vara bättre att hålla igång mer för det kan vara lättare att tappa sin styrka men jag har märkt att det blir lättare ju mer man har tränat. Allt verkar bli lättare ju mer man har tränat faktiskt!
Så ja, det blir bättre med tiden som man brukar säga!
Det är inte svårt att hitta sin balans. Det är bara att lyssna på kroppen för att hitta dens bästa välmående! Alla kroppar funkar olika så alla har olika balanser.

Likes

Comments

skönhet och vård

Jag har aldrig gillat fake naglar. Jag gillar när man tar hand om sina egna naglar och kan måla dem istället. Jag försöker att inte ha dem för långa då dem lätt går av då på mitt jobb. Men målar jag dem inte alls så går de garanterat av...
Jag bara älskar denna baby rosa färgen!

Likes

Comments

mat

Fläskytterfilé 150 g | Jasminris 250 g | BBQ-sås 50 g

Likes

Comments

träning och kost

Jag känner mig så svag. Jag kan inte pusha mig lika mycket och mina lungor säger emot så fort det börjar bli jobbigt... Detta är för att jag inte har gymmat på 2 veckor och varit sjuk.
Jag är fortfarande lite dålig så jag försöker ta det lugnt. Då min kropp inte är van just nu med det den var innan uppehållet så vill jag verkligen inte gå på för hårt. Jag måste vänja min kropp långsamt, speciellt eftersom att jag har varit sjuk en längre period med.
Jag kan ju såklart inte ta tillbaka de 2 veckorna jag varit borta från gymmet eftersom att jag varit sjuk och bortrest. Det kan lätt bli såhär när man är borta en längre period och jag vill inte att detta ska hända många gånger igen för det suger... Det tar så lång tid att komma tillbaka och hitta tillbaka till sin gamla styrka. Därför jag jämnt säger att det gäller att hålla igång om man vill bli starkare. Mina muskler har ju inte precis blivit mindre men de blir ändå svagare när man inte håller igång.
Idag kände jag mig trött och lite dålig efter bara 5 h sömn så jag sov längre istället och skippade gymmet. Endast fått in 2 gym pass denna veckan men det är okej. Jag får ta nya tag nästa vecka och hoppas att jag mår bättre då!
Jag ska allt komma tillbaka, starkare och ännu bättre denna gången!

Likes

Comments

träning och kost

Jag har inte räknat kalorier på ca 2 veckor. Slutade precis innan jag åkte till London då jag blev sjuk så då äter jag ändå inte så mycket. Sen då jag skulle åka iväg blir det svårt att räkna allt, semester är ju semester eller hur? Jag har faktiskt perioder där jag inte räknar så seriöst, om inte alls.
Jag tycker alltid att man uppnår som mest resultat om man räknar kalorier men ibland tycker jag det kan vara bra att låta bli också.
Jag menar jag själv kommer inte räkna kalorier hela livet så jag vill lära mig hur jag ska äta om jag inte räknar. Det har i inte gjort min kropp ont att inte räkna i 2 veckor, jag märker faktiskt ingen skillnad. Jag har dock börjat räkna nu igen men jag tror jag kommer ha en period framöver där jag inte räknar igen för att se hur min kropp reagerar.
Testa dig fram! Vill du inte räkna kalorier så behöver du inte! Det finns så mycket andra sätt! Bara för att jag väljer att göra det betyder inte att det är det ”rätta sättet” att nå sina mål på.

Likes

Comments