Header

vardag

Ibland så bara orkar man varken gymma eller jobba...
Idag är en sån dag för mig och jag vill bara få dem överstökad

Jag vaknade strax efter 6 idag som vanligt, gick upp och skulle byta om men jag var bara så himla trött så jag kunde verkligen inte gymma. Hade bara fått sova 5,5 h ungefär... somnade alldeles för sent igår. Ibland är det inte så lätt att lägga sig tidigt haha. Så jag sov ytligare 1,5 h istället för att gymma. Jag vet att man oftast inte blir piggare av att somna om igen men men nu fick det bli så. Vill inte gymma när jag känner mig för trött.
Är just nu påväg till jobbet och alltså jag är verkligen inte på humör för att jobba... Jag vill bara vara hemma hela dagen och spela world of warcraft med min kille men jobba måste man göra. Det är liksom bara att få det gjort.
Man kan inte vara på topp varje dag! Vissa dagar är sämre än andra. Men jag får försöka göra det bästa av det ändå.

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

mat, träning och kost

Jag äter för tillfället 2700 kalorier

Jag äter cleant, varierat men också onyttigt ibland.


Det är så många som vill veta mer om min kost. Har skrivit många inlägg tidigare om detta men tänker att jag kan skiva ett nytt och uppdatera er lite om allt nytt nu under min bulk.

Mina makros:

Protein: 169 g, kolhydrater: 338 g, fett: 75 g

Jag använder mig av appen: "My Fitness Pal". Där håller jag koll på varje dag vad jag ska äta och hur mycket jag har ätit. Man kan scanna nästan allt så kommer det in appen, så bra!

Jag tycker det viktigaste är att gå efter sina makros och inte bara tänka på kalorier. I början när jag räknade kalorier tyckte jag att det va svårt, men jag kom in i det ganska fort. Nu kan jag kolla på en vara i butiken och förstå om den är nyttig eller onyttig på paketet. Jag brukar kunna ha ett hum om hur mycket mat väger och jag jag kan planera mina måltider utan att vara fastklistrad vid appen. Detta är såklart inte så lätt i början som sagt men man kommer in i det så småningom. Det är bara att köra för jag lovar dig att din kropp kommer förändras om du räknar kalorier och makros.


Jag försöker äta varierat men när jag jobbar brukar det bli liknande mat varje dag. Jag har mina speciella "måltider" som jag äter varje dag och så kan jag ha olika luncher bara.

- Jag brukar alltid börja morgonen med min protein gröt (hur jag gör denna kan ni se i min youtube video "what I eat in a day")

- Efter gymmet brukar det bli en rostad dubbelmacka (fullkorn) med 1 eller 2 ägg + en proteinbar. Detta har jag ju med mig i väskan då jag åker direkt till jobbet. Annars hade jag ätit mer mat.

- Ibland tar jag något med socker i på jobbet. Beror på hur svårt det kommer bli att nå mina makros. Äter ju väldigt mycket kolhydrater. Kollar vad mina makros tillåter. Kanske kan ta en milkshake eller en lemonade. Så länge det passar mina makros så är det okej liksom. Flexible dieting kallas detta.

- Till lunch brukar det bli 275 g ris eller 200-250 g pasta (pasta innehåller mer kolhydrater och protein så därför jag tar mindre av detta). Någon form av kött. Kyckling, fläskytterfilé, kycklingfärs m.m... oftast 150 g. Har lite sås ibland men blir oftast ca 50 g BBQ-sås (och nej det är ingen nyttig BBQ-sås utan en helt vanlig. Jag tänker inte på att utesluta allt socker bara för att jag tränar, detta passar mina makros så det är okej)

- Till mellanmål brukar det bli ca 200 g yoghurtkvarg med 50-60 g fullkornsflingor. Har ibland i blåbär eller nötter/kärnor.

- Efter jobbet tar jag oftast belvita kex. Den med choklad bitar i. 3 st kex som är väldigt fiberrika.

- När jag kommer hem äter jag det som saknas av mina makros. Brukar vara en del kolhydrater men inte så mycket protein.

När jag inte jobbar kan min kost se annorlunda ut


Jag äter bra och "enkel" mat. Det vill säga sånt som kyckling, ris, flingor, frukt, pasta, nötter/frön, gröt, fisk, ägg, kvarg osv... Det är inget avancerat. Många tror att det är svårt att vara nyttig men det är det inte alls.

Som sagt, man kommer lära sig hur man ska lägga upp sin kost ju mer man har räknat kalorier och makros. Sen äter jag rätt mycket mat så det som jag äter kanske inte funkar för dig.

man kan kolla upp hur mycket kalorier man ska äta på internet. Sen äter man ju olika för olika mål. Jag bulkar just nu och mitt mål är att bygga muskler.


Sen såklart så har jag fortfarande cheats 1-2 gånger i veckan. Blir oftast 1 dag i veckan där jag har som en cheatday men går ju inte för crazy men äter ändå mycket onyttigt. På denna dagen räknar jag inte kalorier eller makros. Kan hända någon mer dag att jag kanske äter något onyttigt men att jag bara kommer över mina makros lite. Det handlar om att hitta en balans som funkar för en.

Likes

Comments

Äntligen ny färg i håret och klippta toppar. Har fått ljusa upp min blonda färg och har inte längre den gula tonen jag hade i håret innan.

Likes

Comments

Vi alla vet att det sista magfettet är väldigt svårt att tappa

Jag har fått så mycket frågor om hur man tappar magfett det senaste


Det som spelar mest roll är din DIET. Om du verkligen vill vara seriös och tappa mycket magfett behöver du förmodligen räkna kalorier och macros. När jag verkligen skulle tappa mycket fett på magen åt jag mycket mindre, låg på ett kaloriunderskott med ca 500 kalorier (jag åt 1800 som lägst). Jag kombinerade styrketräning med kondition. Jag försökte köra 200-400 kalorier konditon varje dag i alla fall.

Det är tyvärr inte så lätt att bli "lean"... Jag tycker dock att det gick rätt bra för mig men det var ändå mycket slit. Då jag var rätt svag så kunde jag inte pusha mig själv lika bra i styrketräningen som jag kan idag och på så sätt inte göra av med mycket kalorier... Ju mer kalorier du gör av med, desto bättre.


Men att bara tappa lite magfett är faktiskt rätt enkelt! Jag själv tappade mycket i början av min träning. Jag gick inte på någon diet eller räknade kalorier. Jag försökte bara tänka på att äta nyttigare och inte ha för mycket cheats. Sen gjorde jag så mycket kondition jag kunde 15-20 trappan var det bästa - snabbt och jobbigt.. Man kan tappa mycket fett av att bara styrketräna men det kommer ta mycket längre tid.

Kom ihåg att det ska vara jobbigt att gå ner i vikt, annars kommer det inte funka, eller jo till viss del såklart. Men ju mer du pushar dig själv och svettas, desto bättre kommer resultaten vara. Ibland ska man inte bara kolla på hur mycket kalorier man gör av med, ibland behöver man känna efter också - "är detta jobbigt?"


Efter min cutt har jag ju inte lagt på mig lika mycket fett på magen som jag hade innan. Jag lägger på mig mer ju mer tiden går men det blir mer utspritt över hela kroppen. Hade aldrig orkat att vara så "lean" som jag var innan för då hade jag inte kunnat bygga mycket muskler... Det är inte optimalt att vara på en strikt diet för länge...

jag under min cutt (när jag hade som minst magfett)

Jag i nutid (lite fylligare och i bulkform)

Likes

Comments

Det är så vanligt med ångest idag och jag får det också men av ingen riktig anledning
Ibland kan jag tänka på framtiden och få en klump i magen, men varför?

Jag vet att jag bara tänker för mycket. Oftast får jag ångest för ingen anledning... Det bara omsveper mig för en stund och jag kan må riktigt dåligt just den stunden... Jag vet att jag inte har något jag borde ha ångest för men det är vanligt att känna såhär ibland...
Faktum är att jag kan tänka på min framtid ibland och få en klump i magen. Jag vet inte vad som ska komma eller vad som ska hända. Jag har inga större planer och jag kan aldrig veta om det kommer bli bra.
Ibland längtar jag tillbaka när man va yngre och allt va frid och fröjd. Man behövde inte jobba eller tänka för mycket på framtiden. Jag bara gick i skolan, hade kul och spelade massa data spel hela dagarna
Men här är jag, har den bästa pojkvännen jag kan tänka mig, har byggt min drömkropp, har de bästa kompisarna och borde inte ha något att ha ångest för. Livet löser sig alltid.
Men ibland kan det va skönt att lyssna på ledsam musik och bara försvinna i sig själv

Likes

Comments

Jag har inte haft något speciellt träningsschema en lite period nu men då jag tycker det är viktigt så går jag tillbaka till "push, pull, legs"


När jag har gått på ett träningsschema har det alltid varit "push, pull, legs" men jag har tidigare ändrat lite i det. Nu ahr jag valt att gå tillbaka till originalet men försöka lägga in lite mage också.


Måndag Legs: Börjar veckan med ett benpass. Alla muskelgrupper på benen. Fokuserar alltså inte på specifika muskelgrupper på mina olika bendagar.
Tisdag Push: Press övningar. Det vill säga: bröst, axlar och triceps. Anledningen till att triceps är med på denna dagen (kanske inte klassas som press övning) är för att det tar lite på triceps när man kör bröst så passar bra. Push passen tar oftast längst tid av mina pass. Ibland lägger jag in mage på denna dagen och gör lite mindre bröst.
Onsdag Pull: Drag övningar. Det vill säga: rygg och biceps. Biceps kör man på denna dagen eftersom att många ryggövningar tar på bicepsen också. Detta passet kan bli lite kortare beroende på vilka övningar jag gör. Tidigare har jag haft mage på denna dagen också men inte i nutiden då jag gör det på push istället för bröst eller med mindre bröst övningar som sagt. På dessa dagar brukar jag lägga in mage också eftersom att detta passet inte är lika långt som de andra.
Sedan börjar det om igen och så har man en vilodag. Jag varierar mellan lördag och söndag beroende på hur jag känner och jobbar.
Torsdag Legs
Fredag Push
Lördag Pull (vilodag)
Söndag Pull (vilodag)


Jag tycker verkligen att detta träningsschemat är jättebra för att bygga muskler! Passen är lite längre men man får gjort så mycket! Rekommenderar starkt detta träningsschema!

Likes

Comments

träning och kost

En sak med att äta mycket mat och bygga muskler är att man kommer samla på sig lite magfett

det är synd såklart men ska man ha stora muskler så behöver man fettet


Jag kollade tillbaka på gamla foton på när jag var färdig med min cutt. Jag var så smal och hade inte alls mycket fett på min mage och mina ben. Jag tycker man såg många av mina muskler mycket mer men jag var inte så stark... Jämför jag nu och då så föredrar jag nu. Det är så mycket mer värt att äta mer mat och kunna bygga muskler och vara stark än att gå på en strikt diet där du kommer känna dig svag.

Jag får så många frågor från tjejer: Hur förlorar man magfett. Många frågar också hur man går ner i fett samtidigt som man vill bygga muskler. Jag tänkte göra ett nytt inlägg snart om hur man förlorar mag fett och kroppsfett.

Vill du bygga mycket muskler borde du inte tänka för mycket på fettet. Jag själv tycker man ser snyggare ut med fett som omsluter musklerna. Vi tjejer brukar samla mer fett på rumpa och lår vilket jag tycker är så snyggt! Man känner sig så mycket starkare om man äter mer mat och man har mer energi till gymmet, så värt ju! Sen betyder det inte att man måste äta MASSA mat. Man kan äta lite mer än vanligt bara. Sen så om du inte vill samla på dig för mycket onödigt fett så borde du äta så "cleant" som möjligt.

Jag har haft lite för mycket cheats det senaste men jag har ingen ånger. Vad skulle livet vara utan alla dessa godsaker som ger mig mer energi? Jag älskar mat och att börja bulka va det bästa valet jag kunde gjort! Vissa veckor kommer jag äta lite mer och obalanserat än vanligt och det är okej. Jag vet att jag när som helst kan ta tag i min diet och bli mer lean, men vill jag det just nu? - Nej. Men jag har dock gått upp 2 kg på 1 månad och har lagt på mig en del fett på magen. Men vad är en bulk utan magfett? Det ör inte kul att gå på en strikt diet och ha 0 energi på gymmet, det är roligt att äta mycket och att bygga så mycket muskler man bara kan!


Jag får mer muskler men jag får också mer magfett, men vad gör det? Jag är ändå nyttig och lycklig vilket är det som betyder mest!

Likes

Comments

träning och kost

Många frågar hur jag alltid kan hålla motivationen uppe till att gymma så mycket som jag gör

Men faktum är att min motivation till att gymma inte alltid är på topp...


Det är normalt att tappa sin motivation ibland. När jag tappar min motivation brukar jag bara vara hemma någon extra dag. Jag är dock aldrig borta från gymmet mer än 3 dagar i streck om jag inte är sjuk såklart. Vissa personer kan ju vara borta allt från 1 vecka - 1 månad, det är olika för alla. Jag förstår varför man kan vara borta en längre period men att vara borta 1 månad hade jag nog aldrig kunnat vara. Jag älskar att gymma och att vara borta en längre period försämrar min styrka.

Det gäller att hålla igång sin träning för att kunna utvecklas hela tiden! Det vill säga, var inte borta för långa perioder varje gång du blir omotiverad... Jag vet de gångerna jag har varit sjuk i 1 vecka eller mer - då har jag blivit så himla svag och kan inte alls prestera lika bra på gymmet som innan jag blev sjuk. Så varje gång jag blir omotiverad tänker jag på att inte vara borta från gymmet för länge, jag vet hur mycket det kan förstöra. Och som sagt, det är inte dåligt att ha 1-3 vilodagar varje vecka, men det är vilodagar, inte dagar som man bara inte pallar gymma på. Vilodagar behöver vi, omotiverade dagar behöver vi inte! Jag önska man kunde vara motiverad hela tiden men det tror jag ingen är. Dock är vissa personer mindre motiverade än andra. jag tror det beror på träningsnivån och hur långt man har kommit i sin träning. Jag som har tränat så länge vet att jag mår bättre av att gymma så bara den tanken gör mig motiverad på morgonen. Sen vet jag folk som älskar träningen direkt och tränar hela tiden - som sagt, det är olika för alla. Träningslivet behöver inte passa för alla.

Men vill du bli mer motiverad: tänk på varför du gymmar? Hur får det dig att känna? Vad gör det med din kropp? Kommer din kropp utvecklas med tiden? Om den kommer, då är det nog värt att fortsätta träna.

Likes

Comments

träning och kost

Jag har jobbat hårt för att få denna kroppen och jag ska vara stolt över den

Varför gömma något vackert som jag ser som konst?


Vi ser jämnt folk överallt som visar rumpan och sin kropp på stranden eller i bikini fitness. Då är det okej men så fort man ser någon som flexar sin rumpa hemma så är det inte? Rumpan är min största muskel och det är precis det jag ser den som, en muskel som jag har byggt rejält. Jag är stolt över min kropp. Jag har en pojkvän och jag söker inte uppmärksamhet av killar genom att lägga upp såna här bilder på mig själv. Jag vill visa hur hård träning lönar sig och hur vackert det blir i slutändan.

Jag ser min kropp som konst. Något vackert som jag beundrar. Såhär kände jag inte alls för 1 år sedan. Det är sjukt hur bra jag har format min kropp på 1 år. Men nej det har inte alltid varit så lätt. Mycket slit och hårt jobb men framförallt en STARK VILJA. Jag har dock alltid varit lycklig med den kroppen jag har fått. Jag tog ett beslut om att utveckla den till något ännu bättre och jag lyckades. Nu vet jag att allt är möjligt om man bara har en stark vilja.

Jag har inte bara blivit stark på utsidan, på insidan också.

Vi alla är fantastiska! ❤

Likes

Comments