Header

Hej på er!

Idag har varit en sådan där riktigt himla tråkigt torsdag. Jag går i skolan ca 10-17 på torsdagar så hela dagen försvinner, sen tog jag mig hem för att äta tråkiga rester till middag och slutligen har jag spenderat kvällen med att plugga inför morgondagens test i en advertising-kurs. Så kul har jag haft det! Men jag är ändå himla glad att det bara är torsdagarna som är såhär tråkiga, resten av dagarna på veckan är ändå riktigt bra. Så jag ska inte klaga! Dessutom åt jag min favvo-isglass medan jag pluggade för att höja stämningen, känns liksom rimligt att äta sånt på kvällarna här pga ständig värme. Nice ändå! Men nu är det sovdags för min del. Imorgon ska jag leverera roligare inlägg! Har samlat lite mat-bilder från Sverige och tänkte visa vad jag saknar och sådär. Natti!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag skrollade mig igenom mitt Insta-flöde och stannade upp när jag såg någon som postat detta citat. Läste det om och om igen och kände bara att JA! Detta är så himla jag. I alla fall jag nu. Det tog mig verkligen jättelång tid att ens sluta hata mig själv. Jag hatade verkligen vad jag hade låtit mig själv bli - tjock och ful. Jag kände mig hjälplös och misslyckad som inte gjorde någonting åt det, och det blev en enda ond cirkel där jag såg mig själv som ett offer. Och så var det i många år.

Jag vet inte riktigt hur jag hittade styrkan och motivationen till att faktiskt ta tag i det hela och börja gå ner i vikt, men på något vis så gick det till slut. Men hur mycket jag än gick ner så var det aldrig riktigt tillräckligt. Det enda jag kunde tänka under en väldigt lång period var bara att "yes, jag har gått ner - men jag är fortfarande överviktig". Och då menar jag inte att jag borde ha nöjt mig på något vis, jag vill ju fortfarande gå ner mer, men det där med att jag aldrig riktigt stannade upp och faktiskt tyckte om vad jag såg i spegeln stör mig. Hur mycket jag än gick ner så såg jag fortfarande bara en överviktig spegelbild, bara lite mindre tjock än förut.

Men nu har jag till slut lärt mig. I'm finally happy with myself while I'm working for what I want. Jag är fin och bra och fantastisk redan nu. Jag är värdig min egen kärlek. Jag är BRA men jag jobbar för att bli ännu lite bättre.

Likes

Comments

Hejsan!

Något jag tänkt mycket på och lärt mig senaste veckan är att INTE stressa under träningen. Jag har länge och ofta haft en förmåga att stressa mig igenom min träning. Jag tenderar liksom att ofta tänka på annat som jag är stressad över och att jag har bråttom för att hinna med det och det, istället för att fokusera 100% på själva träningen. Jag kanske går till gymmet på morgonen innan skolan och stressar mig igenom träningen för att jag gick upp lite för sent och måste hinna till skolan i tid, eller om jag tränar på kvällen och har en deadline som närmar sig. Ja, ni hör ju att jag typ alltid är stressad, haha.

Men nu har jag insett att när jag är på gymmet så har jag ju faktiskt tagit mig tiden till det, och planerar jag in att vara där en timme eller två så är det lika bra att köra fullt ut på det. Den tiden lägger jag undan till gymmet. När jag är där ska det bara vara det som gäller och inget annat. Nu när jag har ett schema att följa så är det ännu lättare att tänka att jag ska göra dessa övningar 100% och jag är inte färdig förrän jag genomfört hela schemat, that's it. Jag vill ju vara på gymmet, det är terapi och det är härligt, det är inget jag ska stressa mig igenom och göra halvdant. Bara man ser till att planera in träningen och lägga undan tillräckligt med tid så finns det ingen anledning att stressa! Jag går hellre upp en timme tidigare och tar det lugnt och skönt innan/under/efter träningen. :)

Likes

Comments

Hej kompisar!

Nu har jag återhämtat mig från dagen och ska strax sussa. Men jag kom iväg på ett gött träningspass nu på kvällskvisten i alla fall! Blev ett redigt ben/rumpa/mage-pass. Körde 20min promenad i uppförsbacke som uppvärmning och sen passet som Jonas planerat, var helt slut efteråt! Men för att verkligen ta ut mig till 100% så avslutade jag med 5 intensiva minuter på stairmastern, så benen var ordentligt skakiga på hemvägen! :)

Här är förresten träningstightsen jag köpte i helgen! Tokälskar dom. Så balla! Kapade dom faktiskt på 50% rea så jag tyckte ändå det var värt det... Hehe. Rimlig ursäkt ju! Det finns ett ställe som heter DFO Outlet inte alltför långt härifrån, och där finns både Nike, Adidas, Fila och lite alla möjliga härliga butiker med schyssta priser. Så jag kapade dom på Adidas outlet som ligger där! Är supernöjd. Träningskläder är ett riktigt motivationsredskap för mig!

Kunde inte bestämma mig för två bilder så det fick bli fyra. The more the merrier!

Likes

Comments

Heei!

Jag har haft en låång dag idag. Eller ja, i alla fall betydligt längre än vad jag är van vid, haha. Satt nämligen kvar i skolan ett tag efter jag slutat för att snacka ihop ett grupparbete i min marketing-class. Vi har typ minst ett grupparbete i varje kurs, lite jobbigt ändå. Det är ju så svårt att hitta en tid att ses då alla kan när man är fem pers... :)) Men idag fick vi ihop det i alla fall! Så jag rörde mig hemåt vid fyra-tiden och då spenderade jag typ en timme i affären för att leta efter alla ingredienser till min chili con carne som jag jämt brukade göra hemma. Tänkte göra den imorgon nämligen! Yay, har saknat den ju. Tog mig dock väldigt lång tid att inse vad linser heter på engelska, hahaha. Lentils heter det vet jag nu! Hittar fortfarande inte så bra i mataffären här, den är så sjukt stor. Menmen, till slut kom jag hem i alla fall! Så nu har vi ätit lite spaghetti och köttfärssås till middag och ska ladda upp inför kvällsgym. Wuho!

Åt förresten världens lyxfrulle imorse, hade i chokladproteinpulver i gröten och slängde på massa härlig topping. Möms!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag glömde ärligt talat helt och hållet bort viktuppdateringen igår! Tänk att det inte sitter som rutin trots att jag hållit på i 1,5 år, haha. Illa! Anyways. Eftersom jag inte fokuserar lika mycket på vikten och siffrorna på vågen längre, utan mer på min hälsa generellt, så tänkte jag faktiskt omkonstruera viktuppdateringarna lite! Eller ja, helt enkelt byta fokus även på dom. Jag trivs bra med mig själv just nu, och jag mår bra. Självklart vill jag gå ner ytterligare lite i vikt - att nå 80kg vore askul. Men mitt fokus just nu ligger på att må psykiskt och fysiskt BRA, och att orka maxa träningen eftersom jag tycker det är så himla roligt. Så jag kommer ha kvar samma struktur på dessa veckovisa inlägg - men mer för att sammanfatta hur veckan har gått hälsomässigt än att se huruvida jag har gått ned något i vikt eller inte (även om det också kommer att nämnas). Så let's go!

Kost: Hm, jag vill säga att kosten har gått bra generellt sett - trots att jag väl haft mina svaga stunder. Idag gick jag t.ex. nedstämd till affären, vilket alltid är ett dumt beslut. Fick med mig en stor påse maltesers hem som jag åt framför ett avsnitt PLL. Eller ja, snarare under de första fem minuterna av avsnittet. Men om vi glömmer bort det för en stund så tycker jag det gått bra ändå! Har fortfarande supersvårt att inte småäta dock, men jag vill ändå tro att det går långsamt framåt.

Träning: SÅ BRA! Jag är sååå himla nöjd med träningsschemat som Jonas satt ihop! Tänkte skriva ett helt inlägg om att planera sin träning så småningom, för det är faktiskt det bästa jag gjort träningsmässigt. Det har hjälpt massor! Sen vill jag även påpeka att jag tror det har varit superbra för min träning att öka på kolhydraterna igen, faktiskt. Under det senaste året har jag ju knappt ätit ris/pasta/bröd, men den senaste veckan har jag ätit både ris och pasta till mina middagar. Och jag har känt mig betydligt mer energisk än på väldigt länge! Orkar mycket mer på gymmet och har mycket mer energi att ta ut. Det känns verkligen jättebra! Sen ska man ju äta kolhydrater med måtta om man vill gå ner i vikt, men jag kommer nog inte utesluta det på samma sätt igen faktiskt.

Resultat: Jag har gått upp 0,5kg den här veckan, vilket gör att jag landar på 86,5kg. Men det gör mig inte så mycket, vet inte riktigt vad det kan bero på. Kan vara att det är lingonvecka, kan vara vattenvikt eller så kan jag ha ätit lite för mycket. Ett halvt kilo är inte allt för mycket, och så länge jag är tillbaks på 86kg på söndag är det ingen fara!

Mål: Målet just nu är att fortsätta följa träningsschemat! Kanske göra lite små justeringar för att skräddarsy det ytterligare för mig. Just nu ligger mitt fokus mycket på träningen för att jag tycker det är roligt, har verkligen börjat uppskatta styrketräning ännu mer! Sen ska jag såklart fortsätta äta vettig mat, och inte fuska något med kosten igen. Målet i helhet är bara att må bra - psykiskt och fysiskt - och att absolut inte gå upp mer i vikt. Långsiktigt så vill jag sjukt gärna ned till 80kg, det känns jävligt segt att jag faktiskt legat på 82kg och sen gick upp 4kg under östkustresan. Men just nu, för tillfället, så är i alla fall att stå stilla eller gå ned i vikt de enda alternativen!

En aktiv vilodag blev till barfotalöpning i stranden pga överflödig energi! :)

Likes

Comments

Idag är en jobbig dag. En sådan som kommer utan någon som helst förvarning, som bara infinner sig i sinnesstämningen och drar ner dig med sin tyngd. Dåliga dagar kommer alltid att infinna sig, ibland oftare och ibland mer sällan. Ibland tyngre och ibland lättare. Idag är långt ifrån en av mina värsta dagar. Den är bara... Tung.

Idag tänker jag lite för mycket. På vad som kunde varit, på hur saker och ting kanske hade kunnat utspela sig annorlunda. På hur små beslut kan vara avgörande. Jag tänker på varför och hur och vad. Och sen på varför igen.

Idag saknar jag lite extra. Tänker att jag vill berätta saker som berör er och vill fråga saker som bara ni kan svara på. Jag saknar att ha er närvaro i mitt liv. Jag bara saknar er, så otroligt fruktansvärt mycket.

Idag känner jag hopplöshet. Ni är borta föralltid och det finns inget jag kan göra. Jag gråter men det leder ingenstans. Jag sörjer utan framsteg. Jag kommer aldrig få träffa er igen. Aldrig. Det gör ont inifrån och ut.

Aldrig igen.

Likes

Comments

Vi tränade förstås inte bara på stranden, efteråt tyckte vi att vi förtjänade ett par timmars latande på stranden. Så vi solade och badade tills vi blev alldeles knallröda i facet. Vilket vi dock inte insåg förrän efter vi kom hem, såklart. Jag ser lite ut som att jag tycker att ALLT är pinsamt och ständigt rodnar. Mm, som vanligt efter en dag i solen. Wellwell, det var ruskigt skönt att bara ligga där och inte göra någonting alls. Älskar att sola, det är så avslappnande. Blir dock uttråkad efter ca 1h, men det är en jäkligt skön timme innan jag blir uttråkad!

Sen blev vi hungriga och gick och jagade en himla sen lunch, slutade med ett random ställe för att det var relativt billigt. Fick en halvdan kyckling- och avokadosallad. Den bestod av 80% purjolök och var dränkt i sås, så ja, man fick ju vad man betalade för, haha. Menmen, den var la ok ändå! Blev mätt, liksom. Well, i typ två timmar i alla fall. Hehe. Vi har haft en riktigt fin söndag, hoppas ni har det med! Nu är det läggdags för oss. Kram!

Likes

Comments

Hej på er!

Hur är Sverige? Det känns som en evighet sen vi lämnade snön, mörkret och kylan bakom oss. Jag har verkligen hittat hem här. Idag hade vi en riktig toppendag och åkte ner till Port Melbourne beach för första gången! Vet inte varför vi inte tagit oss dit tidigare? Det har helt enkelt inte blivit av. Men det är faktiskt bara hoppa på en spårvagn och åka ner, tar knappt en halvtimme. Smidigt ju! Det var superfint där, nästan bättre än St Kilda enligt mig. I alla fall själva stranden, dock händer det mer saker i St Kilda och det är lite mer turist-vänligt där!

Jag drog i alla fall på mig träningskläderna och körde lite barfotalöpning i stranden, så härligt! Varför inte liksom? Bästa att springa sig helt svettig och sen bara slira på sig bikinin och springa i vattnet. Det fanns en stoor sand-yta i kanten av stranden som var helt tom, så det var helt perfekt verkligen. Körde tolv längder så var jag helt slut sen, haha! Idag hade jag nämligen aktiv vila på träningsschemat, så det kändes rätt lagom med lite cardio. Roligt med lite träningsvariation! :)

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är vi hemkomna efter en heldag på Melbourne exhibition center där Arnold expo höll hus. En megastor fitnessmässa där det hände en himla massa saker mest hela tiden. Alla möjliga fitnessrelaterade märken står och delar ut samples och säljer sina grejer, många av världens mest framstående fitnessprofiler är där och håller olika event, massa tävlingar pågår (bl.a. tävlingar i bikinifitness och bodybuilding på en stor scen) och ja, en hel massa annat. Det var verkligen så himla intressant att vara där tycker jag! Man får en helt annan inblick i fitness-världen. Och hörrni, det är verkligen en stor värld! Haha. Jag har tidigare ju aldrig haft någon koll alls på den här branschen, detta är fortfarande supernytt för mig, men det är så roligt att se hur stort det faktiskt är. Människor är så balla! Kul också att se alla dessa inspirerande människor som verkligen lever och andas träning och hälsa. Jag blev ju inte mindre taggad på att träna och äta bra om man säger så! :) Jäkligt lyckad dag!

Likes

Comments

Instagram@himikz