Idag var tanken. Dax för dagis efter ledighet sen den 20 december. Men.. Så blev inte fallet. Vi har fortfarande denna hemska förkylning som knodde dras med. Men även om han har den. Så ska ju Stella kunna gå på dagis.

Men vi ågsr inte sätta henne där. Då de åter igen går magsjuka på dagis! Det är ganska precis 6-5 dagar emellan dom går ut att de finns fall av magsjuka på dagis. O ne, vi vill verkligen inte ha magsjuka. Jag klarar inte av magsjuka just nu. Allra helst inte nu när vi försöker få upp min vikt.

Jag går ju på ätstörningsenheten, då jag droppade i vikt i början av graviditeten, och just nu går jag inte alls upp. De står som still. Så magsjuka gör att jag tappar ännu mer i vikt. 😣

Nu ska jag se till att Stella få är i sig sin frukost. Sen blir de stan o fixa massa inför knoddes firmafest imorgon, (som han egentligen skulle ha fixat, men kanske inte riktigt går nu när han ligger.)

Ha en bra dag alla!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är de tyst i huset. De enda som låter är diskmaskinen och pannan, o tv:n förstås.

Dottern liggee här brevid mig i sin nya pyjamas. Som gick över förväntan att ta på henne. Hon gillar inte pyjamas direkt. Men då vi har vedeldad uppvärmning, med el som backup. Så kan de va lite kyligt vissa mornar 17-18 grader. Så då är de skönt att hon har på sig en tröja iaf.

Sambon sover i gästrummet, hans förkylning vill vi inte dela säng med. Nej nej. Usch o fy! Nu vill vi hålla oss friska här hemma. Hoppas på att han börjar bli bättre snart. Dock efter vi varit till läkaren idag vart han sämre. Han fick feber, hade han inte innan. Ont i halsen och ont i andra örat, så som de kändes igår sa han. Hoppas han slipper två spruckna trumhinnor.

Men feber har han iaf fått nu på eftermiddagen/kvällen. Så nu har han 38.5 med kåvepeninn, Alvedon och ipren i kroppen. Känns inte så härligt. Men med sömn, vitaminer, vila mat, ännu mer vila och så borde de väl vända snart?

Medan familjen sover ligger jag i sängen och kollar på P.S I LOVE YOU! Världens bästa film! 😍 men så sjukt sorgligt!

Likes

Comments

Knodde är hemma idag. Han har känt sig lite halvt dålig av o till nu i flera veckor. Men i början av veckan började han känna av de mer o mer. Men han tog sig iväg på jobbet, kom hem helt färdig i la sig för natten runt 7 8. Men trots att han sov så gick de inte riktigt över. Utan han blev sämre, o tröttare.

Igår på väg hem från jobbet säger han de att han bestämt sig för att vara hemma från jobbet idag och imorgon, så kan kan få bort skiten han fått. Han har ju även personalfest på lördag med nyårsrevyn, middag och sen fest. Då får som även ha med sig sina respektive! 😊

Men innan han sombade igår högg de till i örat och de kändes som något började rinna sa han. Han tog en Alvedon och en ipren. Så han kanske kunde sova i natt. Men icke. Han hade sovit två timmar cirkus, o de va inte sammanhängande.

Imorse ringde han hc, fullt i telefonkön o över en timme. När han väl kom fram fick han (kors i taket), en tid redan idag.

Jag lovade att jag skulle skjutsa in honom då han inte sovit ngt. Släppte av han vid hc. Men när jag o Stella hade hittat parkering. Plockat ur för o sätta ner henne i vagnen, o precis kommit dit. Så var knodde klar.

Diagnos? Öroninflammation med sprucken trumhinna. Så ju e han ju halvt döv. 😑 men han viskar också så han inte vet riktigt hur högt han pratar. 🤣😆.

Efter hc blev de en sväng på apoteket, och sen skulle han kolla när vi ändå va i stan. På radiostyrda bilar tills på lördag. Då han fixat en tävling.

Vi är inne på teknikmagasinet en stund. Och efter får vi in på triumf.
Fick ju presentkort av Matilda där i julklapp (500:-). Och idag hade dom 70% rea. Så vi gick in o kollade. Hittade två bhar som jag tänkte köpa. Men kassan fungerade inte. Så kassörskan va tvungen att skriva handskrivna kvitton. Tog lite extra tid, men hon gjorde de bra ändå.

Då kassan inte fungerade ville dom helst att man skulle använda hela presentkorter, då hon inte kunde fixa ett nytt på kvarstående summa.

Börjar kolla, och hittar två bhar till och två tvättpåsar!

Min tanke när vi stod där och kassörskan skrev kvittot, blev jag lite orolig, hur mkt kommer de här att gå på egentligen? Aja, vi får väl se.

4 bhar och 2 tvättpåsar gick på 532 kr. Kan inte alls klaga, för när jag kollade sen, va de ungefär vad en av dom kostade.

Så idag tycker jag rea är mer fantastiskt än innan!

Tack älskade syster för den bästa julklappen, de va precis var jag behövde. 😍

Likes

Comments

Nu. Nu har jag kanske bestämt mig. En grå carena Gotland blev de till slut. Jag ville ju ha en blå! Men den va slutsåld. Så de blev en grå. Tror jag e nöjd över mitt köp. Fortfarande beslutsångest.

Men nu e den beställd, o så får vi se hur de blir sen. Om jag e lika nöjd när den kommer. Eller om jag skickar tillbaka den då.

Likes

Comments

76 dagar kvar, och 10 veckor. Tiden har bara sprungit förbi nu sista tiden här. 😍  får se om dessa tio sista veckorna också springer förbi.

Likes

Comments

När är det man brukar fixa babyshower åt vänner? Är det i mitten eller mer mot slutet av graviditeten?

Jag har funderat på om man ska fixa en åt nån vän. Men vet inte riktigt tid när man gör det? Eller gör man det när det passar alla som vill vara med?

Sen på tal om babyshower. De kanske låter super löjligt. Men sen man var yngre o alla hade de i filmer osv. Så har jag sett fram emot den dagen man själv kommer bli överraskad. Med Stella vart de ingen. Jag gick o hoppades in i sista stund. Till jag insåg att, de e faktiskt inte så vanligt här i Sverige. De blir kanske vanligare och vanligare. Men någonstans innerst inne blev jag ändå lite besviken, men har inte sagt de till någon.

Nu när vi är gravida igen, så känns de som att de kanske vaknade ngt hopp inom en igen. Men jag vill inte hoppas så mycket, känns trist att man ska hoppas o bli besviken. Så ska man ge någon hint till vänner/familj att man egentligen vill ha en babyshower? Eller ska man bara låta de bara vara o hoppas o försöka dämpa sin önskan o hopp?

Ja jag vet att de kanske är väldigt töntigt. Men sån e jag.

Likes

Comments

Känns som de inte finns något bra att titta på riktigt nu när de e vinter. Alla serier ha uppehåll osv. Men snart snart börjar "frusna vägar" de ska väl vara något liknande som vägens hjältar. Som visas ifrån Stockholm, och kanske andra delar av södra Sverige?

Är inte helt hundra på vart de e ifrån. Men frusna vägar är bland annat ifrån Järpen, inte så långt härifrån.

Man får se hur de är att jobba efter vägarna i massa snö, sträng kyla osv.

Känns som de kan bli ett program o se fram emot! 😊

Här kan man se trailern, få flesta glimten på Karln som är med från järpen. Vare sig man jobbar i södra Sverige eller här i norra Sverige, så gör som ett sjukt bra jobb. Dom riskerar ju faktiskt sitt liv många gånger då många människor inte förstår de här med att ta de lungt. Sakta in, kör säkert förbi dom som jobbet efter eller längs med vägen.

Idag när jag hämtade posten så tog jag kort på snövallarna här hemma. De kom ju hur mkt snö som helst i mellandagarna. Men snö har även kommit efter de. Både lätt snöfall och vissa dagar har de kräksnöat.

Men alltså! Hur länge sen va de inte vi hade så här mkt snö? Senaste vintern kom de snö ena dagen, på natten regnade de och på morgonen så kom kylan. Då var det mer eller mindre bara isgstor.

I år kan man ta fram skotern, de finna tillräckligt med snö för att åka. Nu skulle de vara uppehåll någon dag. Men i helgen skulle de komma mer snö igen.

😍

Älskar snö! Dock är det lite jobbigt o försöka leka med Stella i snön när man ät så extremt rörlig. 🤣 men vi får göra vårt bästa helt enkelt.

Nu ska middag intas innan jag skickar ut Karln och skotta gårn. 🤣

Likes

Comments

Vagnsletandet fortsätter. Vilken ska man ha? Vilken passar bäst i de jämtländska landskapet som just nu är täckt av väldigt mkt snö.

Den jag hittat nu är en carena, men ska modellen vara Gotland eller Visby?

Dom båda kan du ha en sittdel och en liggdel. Men på den ena så kan man även vända på sittdelen/delarna. Så. Vilken ska man ha?

Bilderna ovanför är modellen Gotland. Tycker ju att den även den är väldigt snygg, o färgen gör de inte direkt sämre.

Gotland är modellen du inte kan vrida på någon av sittdelarna. Men man kan fälla ryggstödet i olika lägen, när man har båda brevid varandra. Och man kan även sätta dit en liggdel och en sittdel. De e ju de vi e ute efter.

Kommer Stella åka vagn när bebis byter till sittdel? För helst vill jag ju väldigt gärna ha bebis emot mig från början innan man vänder på han/hon.

Ovanför är bilderna på Visby modellen. Här kan man vända sittdelarna, man kan ha en framåt och en bakåt. Inte alls helt fel. Väldigt smidigt.

Man kan även ja en sittdel och en liggdel.

Men jag vet inte. Som sagt. Kommer Stella åka vagn när bebis byter till sittdel? Behöver jag ha den funktionen?

Färgen tycker jag e lite tråkig, och inte alls lika fin. Men den fanns tyvärr inte i den blåa färgen. Så. Hur ska man tänka?

Hjälp!

. Just nu är det rea. Som sagt jag gillar rea. Det är rea på lekmer.se, det är även 20% extra på rean. Och båda modellerna är ju på rea. Har lagt till båda i omgångar i kassan. Men kan inte riktigt bestämma mig.

De blir även lite prisskillnad. Men för en syskonvagn. Måste jag säga att båda vagnarna hade väldigt bra pris.

I varje shoppingkorg ligger regnskydd för två sittdelar, 1 sittdel och en liggdel och ett myggnät.

Människan med med beslutsångest! Kommer säkert inte ha bestämt mig innan denna kampanj e slut!

Likes

Comments

God morgon alla ni där ute!

Nu har vi nyss vaknat här hemma. Eller rättare sagt jag vaknade för över en timme sen. Och Stella vaknade nyss. Ska nog inte alls klaga på hennes sömn i natt.

Hon somnade igår vid halv tio, efter hon hade fått Alvedon. Hon vaknade till o va lite små gnällig en sväng vid 3. Men so. Madeleine snabbt om. Och sov till nyss. Så skönt att faktiskt känna sig utvilad trots att hon har feber.

Idag blir det nog en dag med inte alls så mycket att göra. Vi ska åka på apoteket och hämta en babybox. :)

Sen ska vi nog leka lite, och fixa med att bebisen kommer. Så vi fått upp sängen, kläderna e uppe osv. 😃

Men till en svårare fråga för dagen. Vad ska alla äta idag? Behöver tips och motivation.

Dock innan vi funderar på middagen, så ska vi nu börja dagen med att få och äta frukost. ☺️

Likes

Comments

Då var vi klar hos barnmorskan, hjärtljuden såg bra och lät bra, de gjorde även blodtrycket och min vikt. Hade faktiskt gått upp 1 kilo nu av mina - 11 som jag gått ner hittills. De kanske börjar vända nu.

Sen visade de sig att jag har turen att faktiskt inte ha graviditetsdiabetes. Glukosbelastningen fick jag göra för att min pappa har typ 2 och minfält faster har typ 1 diabetes. Men, ne mitt blodsocker såg också bra ut.

Så långt såg allt bra ut. Sen kom vi till mitt blodvärde. Nja, ett bra blodvärde ska vara på ca 120. Mitt ligger på 95. Och nålrädd som jag är blev stucken i armen innan glukosbelastningen, sen fick dom ta ett nytt prov innan vi gick. För o se om det är så att jag kommer att få järntransfustion (stavning?)

Min barnmorska trodde att jag skulle få svar imorgon em på de. Så vi får väl se vad som sägs om järnet. Om det duger att jag äter både natalben och niferex tabletter 1 gång om dagen eller om jag nu ska bli inlagd en dag.

Jag håller verkligen alla tummar jag har.
Imorgon kommer jag även få reda på om jag behöver höja mitt levaxin också eller om jag gjort sista höjningen.

Håller tummarna på att de ser bra ut.😃

Efter besöket hos barnmorskan var det dax för lunch Stella hade äntligen somnat. Så då de snöar väldigt mkt så valde vi att äta på stan, Subway! Men ville inte gå där de inte var skottat. Så vi genade genom kappahl, och jag såg att de e fortfarande är rea. Så vi stannade till och jag hittade de jag sökte på en gång. Lite trosor och strumpor till lilla damen.

Så nu tror jag att vi har trosor hemma så vi kan köra lite hårdare på potträningen. Och det finns trosor i mer än 1 dag iaf. Så vi får se hur lång tid det tar innan hon är torr. Men vi ska bli hårdare på utan blöja hemma. Då hon alltid går o nästan drar av sig den.

När vi gick ifrån kappahl, så tyckte jag nästan att de blev lite dyrt. Så va tvungen att kolla kvittot. Men de kanske inte var så dyrt. Allra helst inte då de blev 452:- i rabatt. 😊 älskar rean. 🤣

Efter kappahl gjorde vi nästa stopp. Apoteket. Vi va i behov av Alvedon och ipren. Så vi kan ha en natt där vi alla tre förhoppningsvis får sova i natt. 😊

Men efter apoteket kom vi äntligen fram till Subway. Så hungrig och törstig ja då var. Har ju fastat sen kl 12 i natt till de att jag var klar med allt på hälsocentralen, och då va nog klockan närmare 12. Men nu fick jag äntligen min macka.
Så gott de va. Fast gurkan va skuren i lite tjocka bitar. Men de va små petitesser.

Som jag nöjt medan Stella sov, hon hade fått äta lite välling då hon inte vill ha ngt annat nu när hon är sjuk.

Efter maten åkte vi hem. Mötte min svärmor som kom o lämnade av lite saker efter jul som vi inte fick plats med i bilen. Så nu kan vi äntligen bädda stellas säng med nya sängkläder. 😍

Sen sjukatsade vi hem Maria. För att sen hamna i sängen, vila, bråkat i oss Alvedon och kollar nu på paw patrol.

Så nu ska jag vila här bredvid Stella medan Alvedonen verkar.

Hoppas ni alla har de bra där ute i snöblåsten.

Likes

Comments