Inte bloggat på ett tag nu. Har haft mycket i skolan med alla nationella prov etc. Det sista är på fredag, då är det matte...

Resten av proven har känts bra faktiskt, skönt!
Idag har jag studiedag och sitter hemma och ska bli klar med en uppsats och en podd typ🙄

Tävlade ju med Pippi för ett tag sedan men har inte skrivit om resultaten. Hon levererade om man säger så😍 I 110 cm blev vi 3a och i 115 cm 4a. Inte helt dumt! Känslan var bra i 115 det är ju trots allt bara vår andra 115 någonsin.

Nu lämnar jag och hästarna 100 cm bakom oss och går upp mot högre höjder och seriösare ridning. Jag är verkligen taggad!
Nästa tävling blir i helgen på Stockholms ryttarstadion. Jag och Grace kör 110 + 115 vilket blir hennes 115 debut👍🏼 Det går på gräs vilket jag inte är helt van vid så jag ska sikta på två bra och helst felfria rundor.

Här kommer en bild från tävlingen med Poppis

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Åkte hem i torsdags och hopptränade Loppan för Malin, jäklar vad det gick bra i slutet. Malin har ju varit på kurs för Jos Kump och vi körde därför en övning som var inspirerad från kursen. Hindren kom snabbt och man var tvungen att komma till ridning direkt efter varje språng så att man skulle vara i balans till nästa. Hindren var ganska höga, två räcken och en oxer låg på 1.25 cm och resten runt 115 cm. Fick öva på att rida lugnt och hålla ett jämnt tempo fram till hindren och inte öka i onödan. Hästen hoppar ju inte på fart liksom🙄 Annars väldigt nöjd med passet.

Efter träningen åkte jag in till stan för en liten grej som jag sysslar med varje torsdag (ska skriva mer om det sen).
Jag sov hos pappa och vi kollade ett avsnitt av dokumentären "Big foot".
Jag hade jag sovmorgon till 09.30 på fredagen så jag och pappa gick ut och åt frukost tillsammans innan vi tog tunnelbanan till skolan.
Vi har en tradition på AF som kallas för "sång på gården" alla samlas och sjunger tillsammans.

Bra 24 h ;)☀️

Likes

Comments

Okeeeej... Hade två nationella prov i engelska idag. Läs gick svinbra och hör åt fanders😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀Jaja hur som helst kom jag hem från skolan vid 15.30 och vädret var så trist att jag inte hade någon lust AT ALL att rida eller släpa mig till stallet. Men Thea min räddare i nöden ville följa med mig ut och galoppera på de perfekt uppblöta vägarna, vilket gjorde livet mer skoj. Vi har väldigt begränsat med bra områden att rida på då vi bor precis vid Berga militärområde som äger halva bebyggelsen här typ. Man får inte rida där men alla gör det ändå för att reglerna är så fjantiga; Man får leda hästen men inte sitta/rida på den för då räknas ekipaget som ett fordon, man blir alldeles matt... Men man får inte ens vara där inne till fots om det är rödflagg då det innebär att det är övning, men det var inte det idag!🚩

Vilket fall som helst så var jag och Thea helt inne i våra diskussioner som vi alltid är när vi upptäcker att det står en militärbil lite längre fram på även vi red på. Vi övervägde att hoppa av och se oskyldiga ut men eftersom vi inte såg någon människa orkade vi inte anstränga oss utan fortsatte rida. En bit längre fram stoppar jag Thea "Schyy Thea, jag hörde något". Vi var tysta i några sekunder innan vi konstaterade att jag hade inbillat mig.

En minut efter ser vi typ 15 svartklädda militärer, med stora gevär och ryggsäckar komma springandes på vägen MOT OSS!!! Vi tittade på varandra och ba "GALOPP!!!".
Vi tvärvände galopperade i samma riktning som vi kommit ifrån. Vad händer då tror ni? Vi möter en till bil som stannar som öppnar bildörrarna. Vi får ju panique men fortsatte att trava förbi och jag tog glatt upp handen och vinkade. HELT sjukt att de inte sa något! Adrenalinet :))))

Likes

Comments

Jesus och hans vänner vad jag är trött... Mamma med för den delen. Jag fick sitta och slå på henne i bilen på väg hem från CC stud för att hon skulle hålla sig vaken. Det blev en sen kväll natten till söndagen. Alla som sov kvar satt uppe till tolvslaget och tjattrade för fullt. Det lyxades till och folk drack prosecco och åt brieost haha!

Jag vaknade imorse vid 8 och åt frukost i lugn och ro. Den första gruppen startade kl 9 och körde fram till 10.30 då jag startade.

Loppan kändes superfräsh idag👍🏼 Jag har ibland svårt att få fram henne i en bra galopp då hon är så stötig att sitta på i galopp. Det blir ofta så att jag lyfter upp stjätis i vädret istället för att sätta mig ned i sadeln och verkligen komma till ridning och få upp en bra banhoppnings-galopp. Men vi lyckades!

Arnold är verkligen lugn och sansad vilket verkligen är skönt! Det får ta sin tid liksom, inga problem😉

Här kommer lite bilder från helgen, hade!

Likes

Comments

Hej gott folk! Idag tränade jag Grace hemma för Malin. Det gick verkligen bra, vi kändes så kompatibla och samspelta😍Vi körde en liten bana på 110-115 cm med en oxer på 130. Väldigt nöjd ryttare. Kolla in filmen på @bermondequestrian på instagram👍🏼

Efter träningen med Grace åkta vi till CC stud för en träningshelg med Loppan för Arnold Assarsson. Första passet var kl 17.30 idag. Hon var lite småseg men annars fin! Imorgon kör vi igen med förmodligen en bana eller något.

Vi höres!

Likes

Comments

Hej!

Inleder första inlägget här med goda nyheter! Förra veckan var jag och Pippi (Loppan, kärt barn har många namn...) och tävlade på Väsby och gissa vad? Vi knep åt oss en 9:e placering i ett stort startfält i 100cm. Tror att det var ca 60-65 startande. I 110cm gick hon såååå fint 10 ggr finare än i första klassen. Jag har en tendens att rida bättre när hinderna högs hehe... Men jag gjorde en riktig råtabbe på sista hindret som var ett upprättstående räcke som jag hejvilt red mot utan någon som helt tanke på distans...? Så segt att riva sista men men jag lär mig hela tiden. En mycket bra säsongsdebut med henne iallafall!

Nu till Grace, min nya pärla. Jag har bara haft henne lite mer än en månad och hon har bondat så bra med mig och mamma. Jag och Lola (Loppan, Pippi....) var anmälda som reserver till en 110cm på Södertälje, men Lola har inte varit helt hundra och har därför legat efter på tävlingsfronten. Vilket fall som helst så gjorde vi ett hästbyte så Grace fick åka och köra den klassen istället. Jag var faktiskt nervös men väl inne på banan kändes allt så klockrent. Vi var dubbel nollor och blev dessutom placerade 14:e plats av många startande, så kul!

Denna helg drar vi till CC-stud för kurs för Arnold Assarsson. Nästa tävling för henne bli 29 April på Edsbro där vi kör 110 cm och 115 cm.


I Söndags var vi och tävlade igen jag och Grace. Vi var på Gustavsberg, en supertrevlig tävlingsplats! Hennes gamla ägare Malin kom och hejade på oss, det måste varit därför vi blev placerade i bägge klasserna!!! i 110cm blev vi 8a och i 110 cm hamnade vi på delad 3e plats med tre andra haha, alla red på 37.00 sek. "Bra tid du fick till" sa Södertälje-tjejerna innan vi gick in på banan för prisutdelning och ärovarv ;) Nästa tävling för Grace blir den 1 Maj på Rådmansö 100cm+110cm


Imorse åkte vi och tränade i Sorunda för Ann Liwing med Loppan. Det gick bra! Är nöjd med hennes prestation och min egen med tanke på att jag glömde sporrarna hemma... Mina ben bultar atm.


Likes

Comments