​Jag måste säga att jag beundrar många! 
Men just nu har jag kommit på vilka som jag lider med!

Ångest, förvirring, tårar, andningssvårigheter, panikattacker. 

Många i världen lider av något som heter depression. Det finns lindriga och svåra, de kan även leda till döden för många. I mitt liv har jag växt upp med människor som lider av detta ( olika grader på depression ). Årstidsdepression som kan drabba vem som helst. 

Jag är älskad av många och de är jag så tacksam för!
Har haft den bästa helgen men depression kommer när man minst vill som alltid!
Man säger att min är lindrig men jag ska försöka beskriva känslan på en lindrig panikattack!!!

19.43 jag börjar gråta för att jag lyssnade på en bra låt.
19.46 jag är tvungen att gå upp ur soffan och hämta papper, för att snyta mig.
19.48 börjar andas tyngre och tårarna rinner
19.50 måste stänga av TV, slå på mobilen på ljudlöst, slå av datorn, kan inte se eller höra något. behöver lugn o ro.
19.52 sitter framåtlutad i soffan har fötterna på golvet och gråter så mycket att jag inte får luft och de är då paniken slår till. 
19.53 springer in på toaletten och blir rädd för mig själv i spegeln, rött ansikte, blodröda ögon. rycker tag i en pappersrulle som va ny och fick såklart inte upp något papper så slänger den åt sidan, ramlar ned på golvet och står på alla fyra ihopkrupen. Hyperventilerar, och får inge luft. Försöker ta djupa andetag klarar av tre stycken innan jag är tillbaka till att inte få luft. Pöl på golvet av tårar och snor.

20.09 reser jag mig upp drar på kran och försöker dricka. Hjärtat slår så snabbt att man är rädd att något riktig dåligt ska hända. Går och hämtar mobilen beredd att ringa sjukhuset eller någon som kan lugna ned mig.

20.14 sitter jag på toastolen och kan dra in luft men de går tungt. 

20.46 har jag skrivit här ett tag men skakar i kroppen och andas fortfarande inte normalt. hjärtan slår fortfarande för fort. men har kunnat lugna ned mig. Försöker fortfarande fundera ut varför det händer! ingen aning....

Så det jag mena med att jag lider med människor som har sådana här psykiska problem är att om jag med ''lindrig'' hur finner man styrkan till att ha så här både kraftigare och under en längre period.

Min första riktiga attack var när jag var 15 år. Under andra året på gymnasiet hade jag det jobbigt i 7 veckor. Och den här som jag precis har haft är den jobbigaste på länge då jag är i lägenheten ensam. Och att det bara blir värre och värre för varje gång.

Jag lever med folk som har det värre. Allas är olika och ska behandlas olika. Behandlas kanske är fel ord eftersom det här är psykiskt måste man klura ut själv hur man ska kunna lugna ned sig när det händer. Men ! man ska inte känna att man är ensam. Prata med folk som har samma problem hjälper oftast. Eller med någon i närheten. Många vill vara ensamma när de händer och efter en panikattack men mitt tips är att inte vara ensam mer än 2 dygn. När du ska prata med någon behöver det inte ens vara om att man har mått dåligt utan de handlar om att känna att man inte är ensam i världen!

Måste slå på någon film och lugna ned mig. Det har nu gått mer än en timme och skakar fortfarande.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

..snart fredag!

Idag har jag haft matte föreläsning hela förmiddagen sen har tvättmaskinen gått konstant. Är inne på tredje maskinen nu, men det är 5 min kvar så snart får man de lugnt och skönt. 

Ihelgen händer det så mycket! Tror jag åker hem redan imorgon efter skolan men det är fest på kåren så är lite kluven på om jag ska stanna ändå och åka lördag?!​​​ Ialla fall hoppas jag på en bra lördag!
Då samlas tjejgänget och ska umgås en stund innan utgång! premiärkvällen för vintern på ett ställe som heter Bowlan i Östhammar. Där vi brukar ha skit roligt. Det har varit lite upp och ned på mitt humör i veckan så jag får se hur pass mycket jag får i mig :)

Dagens roliga fundering: Om man klonar en sjörövare får man en piratkopia då?

Likes

Comments

Sanna Eriksson

Första minnet av Sanna. Kommer inte ihåg hur gamla vi var men de va ett bra tag sedan! Sanna bodde granne med min dagmamma och en dag stod hon vid staketet på andra sidan gatan. Jag tror att jag satt på en trampcykel och vi pratade, kommer inte ihåg om vad?
Det enda jag vet är att vi båda kommer ihåg den gången. Haha!


Vi gick på samma skola i Öregrund och sen dess har vi alltid varit tajta. Det har nog varit något år då vi inte träffades så mycket men när vi började umgås igen var det som vanligt.
Samma klass i högstadiet, lika där! Vi har alltid kunnat pratat med varandra aldrig något bråk? nej de har vi faktiskt inte. Däremot kan vi ha olika åsikter om saker men det är bara positivt enligt mig :)

Det som gör Sanna unikt är att hon får mig och känna mig trygg. När jag är stressad, irriterad, arg, sur, ledsen så är hon alltid lugn och sansad. Precis i de rätta ögonblicken. Sanna är en livs vän! spelar ingen roll hur långt ifrån varandra vi bor. På ett eller annat sätt kommer vi träffas ändå.
Jag och Sanna måste gå ut o gå minst en gång i veckan för att prata av oss. Om de går längre tid en så måste vi ha en hel dag eller helg för att berätta om vad som hänt.
Det händer något när jag träffar Sanna, min mun rör sig konstant och jag babblar så mycket att jag dribblar bort mig själv rätt så ofta ^^ ska egentligen komma till en poäng men glömmer bort de för jag kom in på ett sidospår. (någon gång hänt er?) 
Ialla fall så bryr sig inte Sanna. Hon har lärt sig att jag ibland pratar i sträck och sen tvärstannar för jag glömmer va jag ska säga, haha. ja det kan hända!
Hon säger sanningen och de gör mig glad!

Hon är den person kan vara lugn men ändå kan säga vad hon tycker. Även rolig! att få skrattanfall med Sanna är så jäkla kul. Jag kan gå och le för att jag vet att jag har en sån bra vän som hon! 

Finns tusen saker mer och säga men Jag älskar dig Sanna!

Likes

Comments

...

Jag heter Mikaela och är 19år. Tog studenten i våras och nu studerar jag till byggnadsingenjör på högskolan i Gävle.

Nu i början av min blogg kommer jag skriva om de personer som betyder mycket för mig. Har många vänner att tacka men kommer skriva om de som varit mig närmast under sommaren. 

Mina föräldrar
Bror
Sanna
Pauline
Anna
Alva
Jesper

Dagens roliga fundering: Varför är ordet förkortning så långt?
Likes

Comments